Dodaj do ulubionych

Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejście

10.04.13, 15:09
heh, zanim zabili Bromskiego w Komisarzu Aleksie, każdy narzekał na grę Wesołowskiego, ludzie pisali że oglądają to tylko dla psa. Zabili go i co? Nagle bunt że bez Kubu nie oglądacie. W necie dostępna jest zapowiedź 33 odcinka, gdzie pojawi się Pawlicki - serial przynajmniej w zapowiedzi nabiera akcji, tak więc zmiana jak najbardziej na tak...
Obserwuj wątek
    • quba Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 10.04.13, 16:43
      No bo ludzie nigdy nie wiedzą czego chcą!
      Ja lubię Kubę Wesołowskiego, Piotra Adamczyka, Jana Wieczorkowskiego, i milo mi się na nich patrzy. Pawlicki jest może i dobrym aktorem, ale ma twarz ponuraka i tyle.
    • czekolada72 Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 10.04.13, 19:36
      Nie lubilam Wesolowskiego, nie lubie, i smierc Bromskiego NIC tu nie pomoze. Poki co ogladalam Alexa wylacznie dla psów i... dla patologa :))
      Licze, ze moze z Pawlickim bedzie lepiej, inaczej - dla mnie Pawlicki bedzie o WIELE LEPSZY, zreszta prawie kazdy inny aktor bylby lepszy niz Wesolowski (no chyba, ze to mialby byc wspomniany wyzej Adamczyk, ktorego nie trawie jeszcze bardziej niz Wesolowskiego).
      • quba Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 10.04.13, 20:35
        Ale ja nie mówię nic o trawieniu.
        ładni, mili chłopcy, a ja już jestem starsza pani, to mogę sobie popatrzeć na takie ładne dzieci, które są młodsze od moich synów. Pan Kuba bardzo ładny chłopiec, Pan Adamczyk tak samo.
        A w filmach jest uroda ważna, inaczej aktorami zostawaliby sami szpetni, a jednak żeby zostać aktorem (aktorką) trzeba mieć nie tylko talent, ale i urodę.
        Wyjątkiem są może ze dwaj-trzej aktorzy, ale za to mają wielki talent!
        Pawlicki, moim zdaniem, ma ponurą twarz.
        Chabior, tak - świetny!
        No, ale to jest taka konwencja, przecież każdy anatomopatolog zjada parówki, gotowane tuż obok zwłok, może jeszcze w autoklawie ?
        I nosi takie bigbiciarskie skarpetki, jasne!

• czekolada72 Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 10.04.13, 21:41
          I Pawlicki, I patolog maja to cos, lub namiastke tegoz, a Wesolowski jest lalus, i sorry, ja nie ogladam filmow, by patrzec na lalusiow, ale kazdy wie swoje, a o gustach, przynajmniej w tym watku jak widac, sie nie dyskutuje.
          Milego.
          • baba67 Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 11.04.13, 07:40
            Czekolada,pewnie ze preferencje mamy rozne,ale slowo lalus nie pasuje mi do Bromskiego.To byl przystojniaczek z nerwem jakkolwiek zagranie tego nerwa nie zawsze mu wychodzilo,fakt.
            Jednak bardzo przypominal mi Gedeona,ktory zasadniczo byl modelem,ale mial dystans do swojego wygladu i subtelne poczucie humoru ( u Wesolowskiego to subtelne nie bylo ale staral sie zagrac wyluzowanego gline).
            Tobiasowi ciezko bedzie dorownac, fakt, on mial bardziej zlozona osobowosc,Pawlicki prezentuje podobny typ chmurnej urody, moe chociaz sprobuje,to przyzwoity aktor.
            A patolog w oryginalnym Reksie byl cieplym facecikiem bez zadnych ekstrawagancji.
            • czekolada72 Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 11.04.13, 08:52
              Nie do Bromskiego tylko do wesołowskiego - nic na to nie poradze, ze w ktorym filmie nie zagra - dla mnie to zawsze Wesolowski, nie postac dana ;) Nie przystojniak wlasnie, tylko lalus, gladziutki, milutki, nieee
              Wiecej szans daje Pawlickiemu ;)
              a co do oryginalu, zeby nie bylo, tam znowuz - Moretti byl niezły, ale juz Burkhard - jakos nie do konca sie przekonalam, przy Pschillu to juz mi bylo wszystko jedno, natomiast Włoch Capparoni to jakos dla mnie juz zupelnie inny serial, ktory ogladalam nadal ze wzgledu na Rexa, acz sympatie wzbudzil z racji wlasnej hodowli ONków.
              Patolog zas byl oczywiscie zdecywdowanie inny od "naszego", acz tez charakterystyczny :)
    • serialowka przecież to format, ludzie dajcie żyć 10.04.13, 20:58
      serial nie jest wymysłem polskich scenarzystów, a jest adaptowany i wszystko co w wersji orginalnej jest odzwierciedlone w polskiej
      więc na pohybel hejterom ale Wesołowski nie został uśmiercony bo się przestał podobać kołu gospodyń wiejskich ale dlatego, bo tak zakładał format
      • czekolada72 Re: przecież to format, ludzie dajcie żyć 10.04.13, 21:41
        a komu to tlumaczysz?
      • quba Re: przecież to format, ludzie dajcie żyć 10.04.13, 21:45
        A ja też nie mówię, że Kuba ma wrócić do serialu. Mówię tylko, że go lubię i tyle. A ludzie narzekają, że taki, że owaki, a założyciel wątku o tym właśnie pisze, że raz go nie chcą, a teraz marudzą, że chcą, by wrócił.
        Uważam, że Pan Wesołowski to ładny chłopiec, a Pawlicki nie jest wg mnie ładnym chłopcem, jest typem bardziej męskim, ale ponurym.
        Wiem doskonale, co to znaczy format serialu.
        Pozdrawiam.
        • baba67 Re: przecież to format, ludzie dajcie żyć 11.04.13, 07:46
          Ale to nie byl wcale format serialu.Jako fanka Tobiasa dokopalam sie laczego zostal usmiercony-aktor chcial sie zrealizowac jako producent i mimo naprawe dobrej kasy ktora w serialu zarabial i namow tworcow chcial odejsc.W sumie to byl przypadek a nie zaden zamysl a ni tym barziej format.Wesolowski prestal sie podobac komus z produkcji po prostu.
          • czekolada72 Re: przecież to format, ludzie dajcie żyć 11.04.13, 08:55
            Wesołowski ponoc tez chcial odejsc; w oryginale zas Moretti zagral w 45 odcinkach, przeszlo 3 seriach, a u nas to zaledwie trzydziesci pare odcinkow.
          • quba Re: przecież to format, ludzie dajcie żyć 21.04.13, 04:04
            Sama sobie zaprzeczasz Babo.
            Piszesz, że aktor chciał odejść, a potem, że przestał się podobać komuś z produkcji.
            Pewnie niechcący Ci się "wypsnęło" takie zdanko.
            :)
            Pozdrawiam.
            • baba67 Re: przecież to format, ludzie dajcie żyć 21.04.13, 19:53
              Nic mi sie nie wypsnelo,tylko pisalam o 2 roznych aktorach.Moretti chcial odejsc, a Wesolowski mogl sie komus nie spodobac ( a moze sam chcial, tego nie wiem) bo jestem przekonana e format nie narzucal zmiany.Na przyklad w oryginale na poczatku nie bylo zadnej kobiety,Stocky odszedl ale Lucyna nie musiala-wynika z tego ze tylko watki kryminalne mialy byc takie same.
              Nawiasem mowiac Stocky po odejsciu zrobil spin off w Salsburgu-jeden dlugi sezon ktory cieszyl sie popularnoscia, ale on nie chcial ciagnac tego dalej.Wielka szkoda ze nasz telewizja tego nie nabyla, bo teraz to ramotka, choc fajna.
    • emwu55 Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 11.04.13, 08:41
      a ja wciąż i nadal będę oglądała Komisarza Aleksa dla Aleksa i Puchały. Ciekawe czy Lucynka będzie przynajmniej z grzeczności udawać, że jej przykro po śmierci niedoszłego kochanka.
      • domi_33 Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 13.04.13, 12:46
        teraz przynajmniej zacznę oglądać ten serial, dla mnie Pawlicki jest o niebo lepszym aktorem niż nie umiejący grać Wesołowski. i do tego to jego zabójcze spojrzenie. ech.
        • baba67 Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 13.04.13, 14:30
          Tego ze jest lepszy aktorem to zawsze bylam pewna.Ogladalam juz odcinek w sieci, no.no, moze nie Moretti ale jest co ogladac.Choc ten odcinek to popis Czopa zasadniczo.To swietny aktor.
        • mariami Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 24.05.13, 19:36
          Moze i Pawlicki lepszy aktor ale tu tego nie widac. Jest nadety, zachmurzony i nudny. Do tego serialu nie pasuje. Wesolowski byl sympatyczny, na luzie, z wdziekiem.
          • aga.doris Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 24.05.13, 21:57
            No i czuło się, że naprawdę lubi Alexa.
            • raszefka Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 24.05.13, 22:54
              A mnie się podoba. Również to, że mówi do psa jak do psa. Z sympatią, jak do przyjaciela, ale jednak psa.
    • ami_lii Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 13.04.13, 22:08
      Szczerze? Bardzo się cieszę że wykopali Wesołowskiego i w zamian dali Pawlickiego. Wesołowski denerwował mnie od początku serialu (nie lubię go jako aktora) i prawdę mówiąc było mi o wiele bardziej szkoda Alexa niż samego Bromskiego. Pawlicki o wiele bardziej do mnie przemawia jako komisarz (nie mówiąc już o tym że jest o wiele przystojniejszy co uprzyjemnia oglądanie ;) ). I wygląda na znacznie bardziej rozgarniętego niż Bromski.

A scena z piłeczką - cudowna :)
      • baba67 Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 14.04.13, 07:22
        Wyglada dojrzalej i bardziej wiarygodnie.Wydaje mi sie ze obsadzenie Wesolowskiego z jego typem urody bylo celowym zamierzeniem-kontrast wyluzowanego przystojniaczka z praca ktora wykonuje,urok osobisty pomagajacy w sledztwie itp klimaty.
        I on to wygral po linii-tworzenie postaci mrocznej i zlozonej nigdy nie bylo zamiarem tworcow, choc Moretti mial to drugie dno zagrane subtelnie.Ten aktor mogl grac Mosera przez lata coraz to czyms zaskakujac, moze i Pawlickiemu sie uda.
    • pani.ulka Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 14.04.13, 10:51
      ja za Kubą W nie przepadam, za dożo mi go wszędzie, ale

po obejrzeniu odcinka z nowym aktorem muszę przyznać, że Kuba
      lepiej mi pasował do Aleksa

ich 'związek'...wg mnie ...był taki bardziej swobodny i bardziej na luzie

no ale - ja się łatwo do nowych ludzi nie przekonywuję:)
      • czekolada72 Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 14.04.13, 10:56
        Znaczy porownywalas pierwszy odcinek naszej serii i wczorajszy?

Mi pasuje Pawlicki, pasuje bardzo - jako facet z wygladu jest bardziej w moim typie, niz Wesolowski-lalus. I jako bohatwr - od razu widac, ze ma lepsze podejscie i obycie z psami.
        Acz - jak zielony w kwestii psow Bromski - Wesolowski byl fakt - niezly.

A wczoprajszy odcinek byl bardzo chaotyczny, tak naprawde "obronil sie" wylacznie patolog!
        • pani.ulka Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 14.04.13, 11:11

wczorajszy oglądałam właśnie aby sobie porównać Wesołowskiego i Pawlickiego

pożyjemy, obaczymy

oglądam dla Aleksa, polubiłam Puchałę, patolog faktycznie dobry jest

ale ja patologów lubię w większości seriali:)))
          • czekolada72 Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 14.04.13, 11:38
            Faktycznie, cos z nimi jest - zawsze sa (patolodzy) niezwykle oryginalni :)
            raczej...
            • raszefka Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 23.05.13, 16:06
              Na początku serialu na oględziny zwłok nie przyjeżdżał Leon, tylko jakiś policjant grany przez Tomasza Schimscheinera. Też był lekko odjechany :)
        • quba Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 16.04.13, 16:08
          No i co z tego? Pawlicki też za dwa - trzy odcinki zginie!
          • baba67 Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 16.04.13, 16:35
            Skad te ponure wiesci? jakies przecieki?
            • quba Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 16.04.13, 20:22
              Niestety, czytałam w jakiejś kolorówce z programem tv, że ten bohater zostanie partnerem życiowym Lucynki, ale za to - sam zginie i to bardzo szybko.
              Pozdrowienia.
              • czekolada72 Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 16.04.13, 20:24
                Czyli wolna interpretacja... zadnych faktow.
              • pani.ulka Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 17.04.13, 14:26

mam bardzo nadzieję, że się mylisz mylisz mylisz........

jakoś nie chce mi się wierzyć, że scenarzyści byli aż tak niedobrzy dla Aleksa

wow
                • czekolada72 Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 17.04.13, 14:31
                  Jezeli to ma buc kalka, to raczej jeszcze troche bedziemy go ogladac....
                  • pani.ulka Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 17.04.13, 14:40
                    > Jezeli to ma buc kalka, to raczej jeszcze troche bedziemy go ogladac....

no i super

porównać nie mogę, bo
                    komisarza Reksa jakoś nie oglądałam, dzisiaj dla ciekawości jeden odcinek i chyba mi wystarczy
                • jaginger Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 17.04.13, 14:47
                  To pic na wodę fotomontaż.
                  W oryginale kolejny właściciel reksa był przez kilka sezonów.
          • czekolada72 Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 16.04.13, 20:13
            quba napisał:

> No i co z tego? Pawlicki też za dwa - trzy odcinki zginie!
            >
            Bo??
      • pani.ulka Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 14.04.13, 10:59
        pani.ulka napisała:

> za dożo

- za dużo - oczywiście miało być:)
        • miruka Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 20.04.13, 12:53
          byłam nieufna, ale odbiór pozytywny, nowy pan Aleksa bardzo mi się podoba, i niech zostanie jak najdłużej, niemniej pieska w filmie powinno być więcej a jego udział w śledztwie powinien być realny a nie nieprawdopodobny (typu śledzenie na skróty), oglądam mimo regularnie jak rzadko co
          • jaginger Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 20.04.13, 23:37
            No i zaczęłam oglądać.
            Dla Alexa i jego nowego właściciela czy tam opiekuna.
            No i dla Leona!!!!
            • myszka1969 Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 21.04.13, 00:19
              Oswojenie Aleksa przez Nowego za pomocą piłeczki jego poprzedniego psa było cudowne...
              Nie rozumiem tylko, dlaczego Aleks siedział sam w mieszkaniu po śmierci swojego Pana??...I cała ekipa przychodziła i tylko ubolewała, ze nie śpi i nie je...Piękne było jak Aleks pokazał nowemu, ze chce, żeby z nim został na noc...tylko co w tym dziwnego...W tym serialu jest pełno takich jakby kompletnie nieprzemyślanych scen...

Dzisiejszy odcinek z lalkami ciekawy i chyba zupełnie inny od pozostałych...
              • projagi Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 21.04.13, 01:52
                > Dzisiejszy odcinek z lalkami ciekawy i chyba zupełnie inny od pozostałych...
                No, nie taki inny :-) Od początku wiemy, kto jest złoczyńcą. W prawdziwych kryminałach dowiadujemy się o tym na końcu -:)
              • quba Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 21.04.13, 04:15
                myszka1969 napisała:
                Nie rozumiem tylko, dlaczego Aleks siedział sam w mieszkaniu po śmierci swojego
                > Pana??.

No bo to było mieszkanie Alexa, a nie Bromskiego, ;)
                I pewnie Alex płacił czynsz i media.
                • baba67 Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 21.04.13, 07:50
                  Bromski zginal niespodziewanie, pewnie mial z gory oplacone za miesiac.Kilka dni po pogrzebie mogli jeszcze mu pozwolic tam zostac i dojsc do siebie zanim sie cos postanowi co do jego losu.Przeciez nie jest tak ze spotykamy sie z bohaterami po dwoch miesiacach a pies ciagle tam mieszka.
                  Jedyne co mnie dziwi to kompletny brak wzmianki o rodzinie Bromskiego, przeciez to mlody facet, zadnych rodzicow, ciotek , osob ktore by zabraly jego rzeczy, wszystko tak zastalo jakby Bromski mial wrocic?To mnie dziwi a nie pies w oplaconym. mieszkaniu.
                  • myszka1969 Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 21.04.13, 09:01
                    "> Dzisiejszy odcinek z lalkami ciekawy i chyba zupełnie inny od pozostałych...
                    No, nie taki inny Od początku wiemy, kto jest złoczyńcą. W prawdziwych kryminałach dowiadujemy się o tym na końcu"

Ale przeciez tu było ciekawe, czy go złapią...niekoniecznie trzeba sie zastanawiac tylko kto zabił ;)...a konwencja i atmosfera odcinka zupełnie inna niz dotychczas- bardzo tajemnicza...
                    • myszka1969 Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 21.04.13, 09:04
                      "Bromski zginal niespodziewanie, pewnie mial z gory oplacone za miesiac.Kilka dni po pogrzebie mogli jeszcze mu pozwolic tam zostac i dojsc do siebie zanim sie cos postanowi co do jego losu".

Ale przeciez własnie dlatego Aleks tak cierpiał- bo był sam w opuszczonym mieszkaniu i do tego wszystko wokół przypominało mu jego pana! :(...Odbierałam to jakby to było policyjne mieszaknie służbowe i Aleks miał obowiązek tam mieszkac a nie gdzie indziej...Jak przyszedł Nowy obejrzec "Niejadka"wcale sie nie zdziwiłam, ze Aleks zaraz chciał, zeby został z nim na noc...
                  • sobu95 Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 21.04.13, 14:19
                    Kiedyś mówił Lucynie że wychowywała go babcia i o mało co byliby po różnych stronach. Być może rodzice pijacy albo coś, babcia zmarła i był sam. To było w tym odcinku gdzie Bromski został postrzelony w udo. coś koło 19 odcinka
                    • baba67 Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 21.04.13, 14:59
                      A tak, rzeczywiscie.Ale sa dwie szkoly oswajania ze stresem, jedna mowi o tym zeby do stresu utraty opiekuna nie dodawac stresu zmiany otoczenia.
                • ami_lii Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 21.04.13, 13:57
                  Też mnie to zastanawiało - biedny psiak siedzi całe dnie sam w domu a Lucynka i Rysiu jedynie wpadają co jakiś czas i dziwią się że Alex taki markotny? Naprawdę nie mógł ktoś z nim w domu zostać?
                  • myszka1969 Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 21.04.13, 19:43
                    No właśnie...W tym serialu jest duzo takich kompletnie nieprzemyślanych wątkow.
                    Ja często mam wrażenie, ze wiele ludzi ogląda ten serial bo seriale z psem w roli głowniej ogolnie są bardzo lubiane...Ale by zastąpić poczciwego Szarika czy psa Cywila chyba trzeba jednak znacznie więcej niż to, co ma do zaoferowania serial o kochanym Aleksie :) :(
                    • kas_ma Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 22.04.13, 12:30
                      Czytam tę dyskusję od początku, ale dopiero teraz zdecydowałam się zabrać głos, bo:
                      - uważam, że Wesołowski ma urok (dla mnie jako Bromski niestrawny, ale o tym pisałam w innym wątku),
                      - Pawlicki jako nowy opiekun Aleksa jest dla mnie o wiele lepszy do oglądania, bo ja wolę takie męskie typy jak Orlicz, po za tym widzę różnicę pomiędzy dyplomowanym aktorem a utalentowanym amatorem ;),
                      - po zmianie komisarza jakoś te odcinki nabrały tempa, może to zasługa Pawlickiego, a może innych postaci - Leon jest perełką, zdecydowanie!
                      - muszę przyznać, że odcinek o lalkach mi zaimponował. Jeszcze nigdzie nie widziałam tak dobrego Deląga. Fakt, unikam go jak mogę, bo on mi zdecydowanie nie pasuje, ale może tu był fajny, bo nie chodziło o bycie amantem, tylko psycholem. I on był REWELACYJNY.
                      • baba67 Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 22.04.13, 12:35
                        Delag nigdy nie byl zlym aktorem ale teraz dostal wreszcie szanse pokazania swojego talentu.Tak jak Polk w Mateuszu.
                        Nie przerysowal niczego choc w takiej roli bardzo latwo przerysowac.
                        • matt_banco Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 22.04.13, 13:01
                          Zachecony zmiana obejrzalem w sobote "lalkowy" odcinek. Hmmm ... niestety prostota (by nie uzyc bardziej dosadnego okreslenia) fabuly troche mnie porazila. Dojechalem do konca, ale nadal nie pojmuje dlaczego to wszystko jest takie "kanciaste". Te postaci, relacje miedzy nimi. I szczerze mowiac nie ma znaczenia czy to Pawlicki czy Wesolowski wciela sie w glowna postac. Nie wiem na czym to polega, bo w "Mateuszu" tez sprawy sa siekierka ciosane, ale jednak jakos oglada mi sie to (sporadycznie, ale jednak) zdecydowanie lepiej. Motyw "lalkarza" taki klasyczny mial byc i powiedzmy, ze cos tam z tego wyszlo, ale sposob przedstawienia ... oj ... ta laleczka wedrujaca ... prawie jakbym widzial "Wakacje z duchami" i slyszal "Przebacz mi Brunchildo". Jak juz sie bawiono w takie "laleczkowe" rzeczy i robiono uklony w kierunku "horrorowatosci", to mozna to bylo zrobic z wiekszym smakiem niz marzanna niesiona na kiju. A do do Delaga ... alez on lubi swoj glos, jejku ;-)))))
                          Zabawy "patalogiczne" nie wiem jak wygladaja w innych odcinkach, ale w tym byly troche zbyt doslowne. No ale pana Chabiora w kazdej postaci ogladac moge bez bolu.
                          • jaginger Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 22.04.13, 14:09
                            Matt jestem fanką Rexa.
                            Znowu lecą gdzieś powtórki. Komisarz Rex to serial z lat 90.
                            Oryginalny też prosty, ciosany bardzo. Ale ma to swój urok.
                            Alexa mogli trochę unowocześnić.
                            Pamiętam austriacki lalkowy odcinek, lalkarz był bardziej diaboliczny ;)
                            Alexa obejrzałam po zmianie aktora - Pawlickiego lepiej mi się ogląda:)
                            No i Leon czyli Janusz Chabior.
                            I oczywiście pimpek czyli Alex.
                          • jaginger Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 22.04.13, 14:16
                            Aaaa!
                            Pogrzebałam trochę.
                            Lalkarza grał Christoph Waltz!
                            • matt_banco Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 22.04.13, 14:18
                              Krzysztof Walczyk ... chetnie zobaczylbym to w jego wydaniu. Ale fajne "znalezisko" ;-)))
                              • jaginger Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 22.04.13, 14:28
                                Proszę bardzo:
                                www.youtube.com/watch?v=wbrJ40n7I9Q
                                i tak dalej :)
                                • kas_ma Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 22.04.13, 15:00
                                  Matt, jak fajnie, że się odezwałeś :)
                                  Ja nie lubię horrorów, nie oglądam nigdy, więc dla mnie Deląg był wystarczająco straszny. I nawet ten motyw z głosem jak dla mnie był hipnotyzujący, tyle ile trzeba.
                                  Wiadomo, że to wszystko jest proste, za proste, jeśli ktoś lubi kryminały (a ja uwielbiam), więc normalnie nie oglądam Aleksa. Chciałam po prostu "nabyć wiedzę" i mieć zdanie o serialu po zmianie aktora. Jestem też ciekawa, jak zmieni się oglądalność, ale na to na razie trzeba poczekać.
                                • matt_banco Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 22.04.13, 15:05
                                  Ale fajne ... no i znow mamy klasyczny przyklad tego co to znaczy "prawie takie samo" ;-) U nas jakas uliczka, a tam uroczy zaułek z latarniami. U nas dosc przecietne lalki, tam intrygujace, bardziej stylowe i po prostu kolekcjonerskie lalki. Warsztat lalkarza tez lepiej zrobiony ;-))) No ioryginalna wersja zdecydowanie "jasniejsza", no ale to juz kwestia gustu.
                                  Bardzo ciekawe doswiadczenie (fabula byla juz w oryginale "taka sobie"). Zawsze fajnie jest tez popatrzec na aktora "przed" wielka kariera. Ilez sie pan Chrostph musial nagrac w tych telewizyjnych produkcjach i tak "odpalic" po 50-tce, ech.
                                  • misterni Ale muzykę MY mamy lepszą :P 04.06.13, 07:42
    • ayde10 Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 06.05.13, 22:23
      Nadal oglądam ten serial ze względu na psa ;) Moim zdaniem Pawlicki bardziej pasuje do tej roli - mam nadzieję, że nie uśmiercą go zbyt szybko.
    • raszefka Re: Wesołowski - Bromski. Jak zmieniliście podejś 03.06.13, 13:48
      Odkąd pojawił się "nowy", zaczęli się wreszcie legitymować zamiast efektownego machania policyjną gwiazdą ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka