adi0075
20.05.13, 10:58
Najlepsze:
Czterdziestolatek - swietna piosenka Rosiewicza i pasujaca do tamtych czasow.
Polskie Drogi - bardzo podoba mi sie muzyka Kurylewicza, a czolowka z tymi ognikami do tej muzyki cudowna!
Galeria - mimo ze uwazam go za gniot serialowy chyba juz nawet nie emituja to podobala mi sie piosenka początkowa, w takim jazzujacym klimacie.
Zmiennicy - tyczy sie dokladnie tego co Czterdziestolatka, ma swój klimat a Gintrowski zaśpiewał to genialnie
Janka - klasyka co tu dodawac, muzyka idealnie pasuje do natury panujacej na wsi, i kojarzy mi sie z wakacjami wlasnie na wsi..
Najgorsze:
Barwy Szczescia - nie dosc ze gniot to tak koszmarnej czołówki nie slyszałem, pseudorockowa nawalanka nie pasujaca zupelnie do tego serialu, melodia tej muzyki i wykonanie to dno
M jak Miłość - ta piosenka śpiewana przez Kozidrak na początku jest tak mdła jak cały ten serial,dodatkowo pojawiaja sie aktorzy ktorzy juz dawno w tym serialu nie graja (np ten Kuba)
Na dobre i na złe - tutaj przyczepie się tylko obsady, mimo ze Zoska juz dawno nie gra to dalej ja pokazuja w czolowce, chyba zeby zachowac tradycje poczatkow serialu (tylko dlaczego tylko Zoska a nie ma np Burskiego i innych "starych" bohaterow?)
Dwie strony medalu - czołówka pod Olbrychskiego, żeby tylko jego wyróżnić.. a reszta aktorów to pionki
Rozlewisko (ostatnia seria) - słaba słaba czołówka, muzyka bardzo przygnębiająca i może nie jest taka zła ale smętna niesamowicie.Jakby to był serial o kimś umierającym a nie radosny..
A wy macie jakieś swoje ulubione i mniej lubiane "początki" serialu?