Dodaj do ulubionych

"Prawo Agaty" - prośba

03.09.14, 11:31
Ponieważ nie oglądałam w ogóle III serii, to podczas wczorajszego pierwszego odcinka nowej serii byłam trochę nie w temacie. Czy ktoś byłby tak uprzejmy i streścił mi co się działo podczas III serii? Bądź po prostu odpowiedział na pytania? :))
1) Agata jest w ciąży, domyślam się, że z Dębskim. Jak wyglądał ich związek i dlaczego nie są już razem?
2) Dębski przeniósł się do kancelarii Dereszowskiej, która go kiedyś wyrywała? Dlaczego?
3) To samo Dorota - teraz mieszka gdzieś nad morzem i pracuje jako sędzia? Dlaczego?
4) Co robi Okońska w kancelarii? Ona już nie jest prokuratorem? Dlaczego?
5) Kto to jest ta nowa laska w kancelarii i skąd się tam wzięła?
6) Czy Dorota ma bądź miała jakiś romans? Z kim? To jeszcze trwa czy już przeszło? Mąż oczywiście nieświadomy?
7) Bartek ma dziecko z tą blondyną? Jeśli tak, to czemu nie są razem?
8) Co się stało z tym byłym gachem Agaty przez którego miała kłopoty?
9) Czy jest jeszcze coś co powinnam wiedzieć?

Wiem że dużo, ale będę baaaaaaaardzo wdzięczna za oświecenie mnie w temacie :)))
Obserwuj wątek
    • faszyna Re: "Prawo Agaty" - prośba 03.09.14, 12:26
      "będę baaaaaaaardzo wdzięczna za oświecenie mnie w temacie "

Najprościej to Cie oświecę w temacie, gdy Ci podam link do portalu filmpolski, gdzie znajdziesz 7 stron opisów kolejnych odcinków PA. Powodzenia w lekturze! :)
      www.filmpolski.pl/fp/index.php?film=1228059
      • asiek25 Re: "Prawo Agaty" - prośba 03.09.14, 13:22
        Dzięki :) Przeczytałam opisy, ale one są strasznie enigmatyczne i lakoniczne, w sumie niewiele się dowiedziałam. Na oficjalnej stronie serialu również. Chyba przyjdzie mi oglądać powtórki :(((
        Ale przy okazji dowiedziałam się, że teraz leci seria VI, a nie IV :DD
        • faszyna Re: "Prawo Agaty" - prośba 03.09.14, 14:31
          asiek25 napisała:
          Przeczytałam opisy, ale one są strasznie enigmatyczne i lakoniczne, w sumie niewiele się dowiedziałam. Na oficjalnej stronie serialu również. Chyba przyjdzie mi oglądać powtórki >

No ale chyba nie wymagasz od nas, ludu pracującego miast i wsi, abyśmy rzucili nasze pourlopowe obowiązki zawodowe, by wyjasniać nurtujące Cię kwestie. Zresztą części z nich chyba nie da się wyjaśnić, bo scenarzyści już o to zadbali, aby pozostały niewyjaśnione na wieki wieków amen. ;))
    • wyssana.z.palca Re: "Prawo Agaty" - prośba 03.09.14, 15:40
      > 1) Agata jest w ciąży, domyślam się, że z Dębskim. Jak wyglądał ich związek i d
      > laczego nie są już razem?
      Prowadzili razem sprawę Huberta, Dębski przeczuwał, że ten coś kręci i chce wrobić Agatę a ta mu nie wierzyła. Pokłócili się o to i rozstali (nie muszę mówić, że Dębski miał rację?)
      > 2) Dębski przeniósł się do kancelarii Dereszowskiej, która go kiedyś wyrywała?
      > Dlaczego?
      j.w- po owej kłótni z Agatą przeniósł się do niej
      > 3) To samo Dorota - teraz mieszka gdzieś nad morzem i pracuje jako sędzia? Dlac
      > zego?
      Jej małżeństwo wisiało na włosku, mąż wrócił z Anglii i objął posadę w Gdańsku- ona za nim. Dlaczego została sędzią też mi umkło.
      > 4) Co robi Okońska w kancelarii? Ona już nie jest prokuratorem? Dlaczego?
      Naruszyła pewnie zasady w sprawie Huberta, żeby pomóc Agacie i wykopali ją do Radomia czy gdzieś.
      > 5) Kto to jest ta nowa laska w kancelarii i skąd się tam wzięła?
      Córka stałej klientki, ot, żeby sobie popracowała.
      > 6) Czy Dorota ma bądź miała jakiś romans? Z kim? To jeszcze trwa czy już przesz
      > ło? Mąż oczywiście nieświadomy?
      Miała jedną noc z Grabowskim. Nic więcej, oczywiście żałuje.
      > 7) Bartek ma dziecko z tą blondyną? Jeśli tak, to czemu nie są razem?
      Wpadka po jednorazowym wybryku. Nie było żadnego związku.
      > 8) Co się stało z tym byłym gachem Agaty przez którego miała kłopoty?
      Siedzi za przekręty.
      > 9) Czy jest jeszcze coś co powinnam wiedzieć?
      Chyba nie.
      • asiek25 Re: "Prawo Agaty" - prośba 04.09.14, 14:16
        Ojej, baaaaardzo Ci dziękuję :)))))))))))))
        Teraz jest mi zdecydowanie jaśniej :)))))))
      • misterni Re: "Prawo Agaty" - prośba 04.09.14, 17:45

5) Kto to jest ta nowa laska w kancelarii i skąd się tam wzięła?
        Córka stałej klientki, ot, żeby sobie popracowała.

Ale w sumie okazała się bardzo cennym nabytkiem - dziewczyna jest hakerką, ma żyłkę detektywistyczną i talent aktorski, które to cechy nieraz realnie pomogły w rozwiązywaniu różnych spraw ;)
    • glafira Re: "Prawo Agaty" - prośba 05.09.14, 17:31
      asiek25 napisała:

> Ponieważ nie oglądałam w ogóle III serii, ...

...I raczej nie masz czego żałować. A dowodem na to niech będzie link do wątku o serialu z ostatniego sezonu:)
      forum.gazeta.pl/forum/w,433,149899406,149899406,Prawo_Agaty_nowa_seria.html
      Jak widać z powyższego, wypowiedziało się aż (tylko) 11 osób. Parę wypowiedzi pojawiło się w wątku ogólnym, czyli założonym na wszystkie wiosenne sezony, ale też raczej niepochlebnych. Scenarzyści po prostu totalnie zawalili tak miło i z chemią zapowiadający się w pierwszych sezonach związek pomiędzy głównymi bohaterami. Długo, długo nic, a potem, a chyba stało się to w ostatniej minucie pierwszego odcinka o ile dobrze pamiętam, nagle wylądowali w łóżku... i co? I nic. Dalej nie działo się nic, zero chemii, zero motylków w brzuchu i tym podobnych. I większość forumowiczów odpuściła sobie ten ostatni wiosenny sezon PA. I tyle w tym temacie:)))
      • faszyna Re: "Prawo Agaty" - prośba 05.09.14, 18:00
        A mamy już sezon 6-ty. Co przypominam, ponieważ jako żywo nadaje się do ilustracji powiedzenia o ilości i jakości w wersji o jakości przechodzącej w ilość. ;)
        • glafira Re: "Prawo Agaty" - prośba 05.09.14, 18:35
          Zgadza się, sezon VI, ale założycielka tematu już to sprostowała powyżej, a ja odniosłam się do ostatniej wiosennej serii, bez wdawania się w numerologię. Ale dzięki za czujność:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka