04.03.15, 21:10
będzie krótko i na temat

po 1. rozczarowałam się, bo myślałam że to serial z jednym wątkiem, liczyłam na coś w stylu "Krew z krwi"
po 2. zanim jakiekolwiek napięcie zostało zbudowane już wszystko było jasne
po 3. denerwuje mnie narrator

Obserwuj wątek
    • lenawawa Re: Uwikłani 05.03.15, 08:09
      taki inny Alex
      plusem są nieograni aktorzy

• mozambique Re: Uwikłani 05.03.15, 09:39
        akcja tak sensacyjna ze po 5 min moglam dopowiedziec scenariusz do konca
    • kanna Re: Uwikłani 05.03.15, 09:44
      Format wydawał się nośny, ale co to za zabawa, jak po 5 minutach wszystko jest oczywiste?
      (Nie wspomnę o absurdzie, jak to 3 tygodnie po aresztowaniu matki ojciec puszcza radośnie rozbawione dziecko z głęboką padaczką samo piechotą do szkoły)

Ale dam szanse drugiemu odcinkowi.
      • ikarr Re: Uwikłani 05.03.15, 10:29
        Fabuła 1.odcinka bardzo przypomina film pt. Wykolejony z 2005r. (grali: Clive Owen i Jennifer Aniston). Oczywiście wszystko do przewidzenia w bardzo krótkim czasie, zero psychologii, a "bohater-narrator" z offu naiwny jak dziecko,wręcz głupi w wydumanych autokomentarzach.
        • kanna Re: Uwikłani 05.03.15, 12:13
          O tak, te komentarzowe przemyślenia ze zbliżeniem na oczy "Ale byłem głupi..." - koszmar.
          • kas_ma Re: Uwikłani 05.03.15, 21:25
            Dzięki Bogu, że nie było tam celebrytki Muchy :) Ktoś tu wcześniej wspomina, że zaletą są mało ograni aktorzy - fakt Marcin Czarnik udźwignął ten odcinek, choć kalka razi jak mało która. Mnie bardzo przeszkadzał brak statystów (nigdy na to nie ma kasy!), bo wszędzie było pusto, tak jak by tylko te pięć osób na krzyż żyło w wielkim mieście. Nawet sceny na uczelni były bardzo ciasno skadrowane i zobaczyliśmy aż 4 studentów :))))
            I niech mi ktoś wytłumaczy po co dwa razy w odcinku jest mowa o starych NIEMIECKICH filmach/serialach? Wymóg formatu? Bo to strasznie rażące w polskiej rzeczywistości, gdzie króluje amerykańskie kino, a fascynaci oglądają rosyjskie, francuskie lub czeskie. Że o polskim nie wspomnę ;)
            • mozambique Re: Uwikłani 06.03.15, 09:48
              spoko , Mucha bedzie w nastepnym :))

a kino niemieckei zebyudowodnic ze ta Julia to taka oryginalna intelektualistka , która uwielbia niemiecki modernizm

dal mnie duzym plusem byla MAryśka Czykwin w roli zony - dobra aktorka teatralna, jak widac swietna te zna ekranie
              • kanna Re: Uwikłani 06.03.15, 20:51
                Uwielbia niemiecki modernizm podobnie jak główny bohater - przez zupełny przypadek, oczywiście.
    • kawon86 Re: Uwikłani 05.03.15, 12:10
      Sądząc po narracji z offu bohaterem jest wnuk Stirlitza.
    • raszefka Re: Uwikłani 14.04.15, 15:34
      Trzy pierwsze odcinki jako tako. Ostatni z Muchą... ten absolutny brak zaskoczenia rozwiązaniem zwyczajnie męczy. "Trudne sprawy" są bardziej ekscytujące.
      • kanna Re: Uwikłani 14.04.15, 19:30
        Różnica była tez taka, że Mucha nie była "winna" w sensie: nie wplatała się na własną prośbę, jak inni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka