Dodaj do ulubionych

Az po sufit! (TVN)

01.09.15, 18:38
Obejrzalem polowe pierwszego odcinka gdzies na necie jeszcze przed premiera w TVN. Kolejny gniot w stylu dojrzali rodzice i dzieci sprawiajace problemy. Co za nudy....
Obserwuj wątek
    • veronka22 Re: Az po sufit! (TVN) 02.09.15, 08:14
      Mnie się podobało. Zobaczymy jak akcja dalej się rozwinie. Rodzice 40+ to niezbyt często pokazywani bohaterowie. Dobrze zobaczyć Cezarego Pazurę w normalnej roli, Edyta Olszówka też super.
      • gemowa Re: Az po sufit! (TVN) 02.09.15, 11:12
        Obejrzałam cały odcinek. Fajerwerków nie ma, ale nie jest źle. Pazura bardzo spoko, chyba nawet lepszy niż Olszówka. Z ciekawości obejrzę kolejny odcinek.
        • jodipiku Re: Az po sufit! (TVN) 02.09.15, 13:12
          Mnie sie tez podobalo. Nareszcie nie jeakies przerysowane postaci oderwane od rzeczywistosci. Na prawde fajnie. Olszowka super babeczka, i do tanca i do rozanca i zagra komediowo i przy ojcu w szpitalu pokaze emocje jak trzeba. Dzieci tez nieopatrzone. Pazura calkiem ,calkiem, nie swiruje-daje rade. Na prawde wciagnelo mnie. Fajne tez te przemyslenia Olszowki z offu. Cos innego, normalnego i mnie sie bardzo podoba! trzymam kciuki;-)
          • mhadau1 Re: Az po sufit! (TVN) 09.09.15, 11:18
            Po dwóch odcinkach... zabawne, oczywiście w stylu tvn-owskich seriali... Jak ktoś lubił/oglądał Prawo Agaty, Lekarze,Magda M i inne - to powinno mu się to spodobać...

Dodatkowo duet - który jeszcze ze sobą nie grał: Olszówka Pazura. Pazura w innym stylu, niż w ostatnich produkcjach na które nie mogę patrzeć. Sporo nowych twarzy - role dzieci itd. Chyba jedyna nowość, obok Prokuratora, której daje szanse...

Przyjaciółki już od poprzedniej serii przestałem oglądać... Zobaczymy jak kolejna seria "o mnie się nie martw" będzie wyglądac...
            • matt_banco Re: Az po sufit! (TVN) 09.09.15, 12:16
              Ja nietypowo zaczalem przypadkowo od drugiego odcinka ... a nawet od zabawnej sceny pozorowanego seksu. Na tyle mnie rozbawila, ze wczoraj grzecznie usiadlem i obejrzalem caly odcinek. Nie zwala z nog, ale tez zęby nie bolą. Pazura bardzo sie stara trzymac w ryzach i wychodzi mu niezle, choc moglby miec lepsze wsparcie w samym scenariuszu (bo czasami jest troche za niedorosle, a momentami troche mechanicznie). Natomiast bardzo dobrze mi sie patrzy na jego dojrzala twarz. Jak dla mnie wiecej w tym "39 i pol" czy "Usta, usta", niz "Lekarzy" czy "Prawa Agaty". Mam ochote zobaczyc co dalej, a i dodatkowym bonusem w postaci Gdyni nie pogardze.
              • jodipiku Re: Az po sufit! (TVN) 09.09.15, 12:56
                Wlasnie, mix 33i pol oraz usta -usta - dobrze temu serialowi robi. Bardzo dobra pozycja w ramowce TVN no i pokrywa sie ze skazanymi wiec nadrabiam na necie. Bo akurat i skazane i az po sufit jak dla mnie dwie super pozycje w TV na jesienne wieczory.
                Na prawde dobra formula, i smieszne, i zabawane i mądre i wzruszające. Brawo ! Tak trzymac, obejrzalam juz trzeci odcinek i jestem pod wrazeniem - scena grillowa w ogrodzie i rozmowa rodzinki - jak z zycia wziete -bardzo naturalnie - u mnie jest podobnie.... Kto sie czubi ten sie lubi i rodzina sila... super, polecam!
                • baabeczka Re: Az po sufit! (TVN) 09.09.15, 17:22
                  Ja nie moge sie przelamac. Nie cierpie Pazury, ciagle mam przed oczami jego wyglupy i patrzac na niego podejrzewam,ze w kazdej chwili wyskoczy z czyms niepowaznym. Wybralam wiec Skazane i sie nie zawiodlam na razie:-) Krzywkowska zrobila na mnie piorunujace wrazenie, malo jej bylo ostatnio.
                  • jodipiku Re: Az po sufit! (TVN) 13.10.15, 12:12
                    Nikt nie pisze o tym serialu ? Wiem, leci akurat w tym samym czasie co skazane ....ja ogladam na playerze i na prawde lubie ten klimat. Spokojny, obyczajowy-kazdy chcialby taka rodzinke...ogladajcie bo warto;-)
                    • faszyna Re: Az po sufit! (TVN) 13.10.15, 13:02
                      "Nikt nie pisze o tym serialu?"
                      A bo wiesz, na forum tak jest, że jak Matt nie napisze, to mało kto tu pisze. Bez stempla Matta nie ma szans na żywszą dyskusję. ;)))
                      Ale co do serialu, też oglądam i coraz bardziej się wciągam. Niby cokolwiek zabawny, ale po prawdzie, całkiem sensownie pokazuje prawdziwe problemy ludzi. Co do swojej normalności, kojarzy mi się z kilkoma serialami, takimi jak "Rodzina zastępcza", "Usta usta", czy nawet stary "Tata, a Marcin powiedział". Każdy z nich był inny, ale można było odnaleźć siebie w różnych mikroscenkach. Tu śledzę przede wszystkim starsze pokolenie, bo Pazurę bardzo lubię w rolach na serio. Ale i Olszówka jest dobra, a także Foremniak w roli "rockandrollowej" przyjaciółki rodziny, która mnie totalnie rozbawiła.
                      I całkiem na marginesie, podzielę się refleksją "mieszkaniową". Ciągle ktoś utyskuje, ze mieszkania niebogatych bohaterów róznych seriali są ponad miarę wypasione, ale mnie, przy okazji kolejnej powtórki Magdy M. przypomniała się uwaga twórców, ze kręcenie serialu w prawdziwym, więc relatywnie małym mieszkaniu było nie byle jakim wyzwaniem. Więc może te wypasione wnętrza, koniecznie 100+ metrów, to ukłon nie w stronę widza, lecz w stronę ekipy i przepisów BHP. :))
                      • matt_banco Re: Az po sufit! (TVN) 13.10.15, 14:04
                        Czyli zostalem panem stemplowym ;-)))) Wbrew pozorom ja tez podgladam sobie ten serial i calkiem mi sie podoba (ze szczegolnym wskazaniem na Zoske, ktore podoba mi sie jeszcze bardziej ;-)). Wciaz podoba mi sie Pazura, ktory jest swietnie osadzony "w wieku", coraz bardziej tez przekonuje sie do Tomka (Kamil Szeptycki), ktory mi sie kojarzy z Tobey'em Maguire'em (podobnie urocza maslanosc). Tak pani Foremniak idealnie trafia w ton obiektu niespelnionych marzen mlodych facetow. Idealnie, bo jest w tym jakies takie fajne cieplo i zrozumienie.
                        Podstawowym problemem tego serialu finalnie okaze sie wlasnie godzina emisji i zmierzenie sie z rzecza kompletnie inna, ciezsza i wykonana naprawde dobrze (Skazane). Efekt jest taki, ze "Az po sufit" staram sie ogladac "na zywo" (gdzie staram sie jest warunkowane sytuacja domowa ;-), a "Skazane" nagrywam i ogladam mniej wicej godzine po emisji (a zagryzam je ... na jakze inaczej ... "Walking dead", co to drugi sezon leci, a ja dopiero teraz sie w zombiastych tematach rozsmakowalem, a tak naprawde to po prostu ogladam zeby zrozumiec z jednej strony fenomen popkulturowy, z drugiej swietne rzemioslo ktore za tym stoi). Hmmmm ... czy te wpis mozna uznac za stempel?
                        • roks30 Re: Az po sufit! (TVN) 13.10.15, 18:08
                          I mnie coraz bardziej się podoba ten serial. Jest taki ciepły. Sama się sobie dziwie ale bardzo ich wszystkich polubilam a Milo uwielbiam. Godzina emisji jest niefortunna no ale od czego Player na komórce. :).
                        • projagi Re: Az po sufit! (TVN) 14.10.15, 01:56
                          Obejrzałam dzięki "stemplowi":-)
                          Nie będę powielać pozytywnych opinii.
                          Zazgrzytało mi "nawrócenie" syna (odc. 5) Łukasza. Całe życie wstydził się rodziny (bajdurzenie kumplowi Oliwierowi) - i nagle kąpiel matki w basenie zaowocowała odkryciem, że rodzina jest najważniejsza, a pieniądze to nie wszystko. Ok., przyjmuję konwencję, ale jakieś (malutkie?) realia (zakładając, że serial jest "na poważnie") mogliby twórcy zachować.
                          • matt_banco Re: Az po sufit! (TVN) 14.10.15, 09:56
                            ;-) No tak przemiana byla dosc nagla, ale mam wrazenie ze miala tez drugie dno ... byla jednak powierzchowna.
                            Bardzo podobal mi sie odcinek 7 i to nie tylko ze retrospekcja, ale glownie z powodu fajnego balansu miedzy smiesznym a powaznym, podanymi lekko i w tempie. Niezla jest tez chemia miedzy postaciami. Jakos na poczatku serialu troche mnie draznily wszystkie dorosle dzieci, o tyle teraz chodzi to wszystko bardzo sprawnie i naturalnie. No i Zoska ... obsadowy strzal w 10. Bardzo wszechstronna aktorka, urocza i wyjatkowo dobrze czujaca kamere jak i grana postac.
                            • matt_banco Re: Az po sufit! (TVN) 18.10.15, 01:51
                              Odcinek 8 - mile to bylo i dla oka i dla serca. Coraz bardziej podoba mi sie nieliinearnosc opowiesci i ten skaczacy narrator. Swietna Karolina Staniec pociagnela caly odcinek, choc dzielnie jej pomogli i Lukaszewicz i Borowski. Zaczynam naprawde zalowac, ze ten serial "dostanie po tylku" tylko dlatego, ze lecial w takiej a nie innej porze i ze glowny aktor mial solidne problemy wizerunkowe, no i dlatego, ze jednak troche wolno sie rozpedzal. A w sumie to fajna, lekka, nieglupia, nie do konca realna (ale w konwencji) i sprawnie zrobiona rzecz. Aktorsko rzetelna, trzymana w razach, z takim odpowiednim dla tego typu produkcji, delikatnym "podbiciem" wyrazistosci postaci.
                              • bene_gesserit Re: Az po sufit! (TVN) 18.10.15, 15:13
                                Widziałam parę odcinków i jest bardzo ok, dużo powyżej tego, co by się mogło wydawać.

Ale ta potworna ilość cukru, jaką jest posypana relacja Olszówki z Pazurą, zgrzyta między zębami. Wolałabym, żeby fabuła skupiła się na młodych i na patriarsze, bo tam jest miło niejednoznacznie, a chwilami więcej humoru.
                                • baabeczka Re: Az po sufit! (TVN) 18.10.15, 20:40
                                  A bo to pierwszy niezly serial podawany kiepska porą? Tez zaluję,bo lekko sie oglada. Ten nadmiar cukru tez mnie drazni,bo mam swoje lata i znam zycie...no i nie przepadam za Pazurą.
    • matt_banco Az po podlogi ... kawalek 28.10.15, 23:01
      Ale fajny odcinek. Ktos kto wymyslil aby przebojem Andrzej byl "Moj jest ten kawalek podlogi" powinien dostac dodatkowa premie. W 10 trafione. No i jakbym mi ktos powiedzial, ze mi sie Kordek Dariusz na stare lata spodoba ... nastepna fajnie zriobiona rzecz (a raczej rola). No i pani Foremniak. Matko, co to za kobieta ... oczywiscie mowie o roli. Nie wiem jak to pani Foremniak zrobila, ze wyszlo tak lekko, cieplo i zabawnie. To jednak pokazuje, ze niektorzy aktorzy musza "trafiac" w role, bo dopiero wtedy idzie im dobrze. No dobrzy aktorzy ponoc nie musza trafiac w role, ale nawet mistrz De Niro chybial, wiec ... kazdy musi znalezc swoja role. Ale fajny odcinek, nie moge przestac sie usmiechac.
      • faszyna Re: Az po podlogi ... kawalek 29.10.15, 09:51
        Fajny, fajny, rozbawił mnie "numer" z teściem, który się sądzi z klientem mlodego. Ale puenta wydała mi się zbyt przesłodzona: rodzina na widowni, a Andrzej poczuwa imperatyw, by pomóc synowi w remoncie. Byłoby sensowniej, według mnie, gdyby jednak zagrał ten kawałek.
        Co do "podłogi", taki znany kawałek użyli... Może jednak byłoby lepiej, gdyby to był utwór napisany na potrzeby serialu, bo niektórym może się pomylić serial z rzeczywistymi losami zespołu (nb. których nie znam, bo się siedzę w muzyce).
        • matt_banco Re: Az po podlogi ... kawalek 29.10.15, 11:55
          No to musial byc zespol jednego przeboju, ale za to takiego pamietnego. Tam nawet sie imiona bohaterow pokrywaja z imionami czlonkow. W sumie fajnie, ze odswiezono te piosenke, ale faktycznie lepiej byloby aby Pazura jednak zagral ten numer. No ale chlopaki (Pazura + Kordek) naprawde ladnie zagrali te odswiezona przyjazn. Szczerze podziwiam pana Czarka, ze tak skrupulatnie kontroluje postac, jak ognia unikajac czegokolwiek co mogloby przypomniec jego mniej udane role.
          • jodipiku az sie wierzyc nie chce ze zaprzestali produkcji 30.10.15, 14:30
            CZEMU?>?? tak dobry serial, niech serkna na ilosc wyswietlen na playerze!!!! nie robcie nam tego,pierwszy mega relany i pozytywny serial - prosze o zmiane dnia emisji a zobaczycie co sie stanie !!!!
    • matt_banco I nastepny fajny odcinek 12.11.15, 16:40
      ... mazurski. Niby to wszystko takie gladkie, ale wciaz mi sie podoba ta niewymuszona naturalnosc, swietnie grana z minimalnym podkreslaniem. Duecik jaki zagrali Piotr Polak i Karolina Staniec naprawde fajny. Cieple to wszystko, choc slodko-gorzkie.
    • ben-ia7 Re: Az po sufit! (TVN) 16.11.15, 20:47
      a mnie się podoba, jest takie o zwyczajnych problemach, jakie każdy z nas ma lub kiedyś może mieć ;) po za tym fajne jest to, że każdy z nich opowiada o sobie i z tego się robi odcinek :) w sumie dają wiele porad życiowych także jak się dokładnie wsłuchasz to też to usłyszysz :) po za tym myślę, że teraz już nie ma żadnych fajnych seriali na tvnie, także myślę,że dobrze że nakręcili ten serial przy najmniej jest co obejrzeć raz w tygodniu przy herbacie i spokojnie sobie odpocząć ;) pozdrawiam :)
      • roks30 Re: Az po sufit! (TVN) 16.11.15, 23:46
        Co z ciążą kamy? Usunęła?
        • 5aaala Re: Az po sufit! (TVN) 17.11.15, 12:09
          tak, a rodzince powiedziała że poroniła
        • bene_gesserit Re: Az po sufit! (TVN) 17.11.15, 18:30
          A myślałam, że po linii i na bazie zdecyduje się na samotne macierzyństwo, a w ciągu dalszym znajdzie partnera jak ze snu, który nie będzie miał oporów przed udzieciowieniem jej maleństwa.

Serial miło zaskakuje, chociaż jednak mimo decyzji Kamy (świetnie grana, naprawdę, jej wątek lubię najbardziej dzięki tej aktorce) nadal jest w nim za dużo cukru wanilinowego.
      • dona.a Re: Az po sufit! (TVN) 17.11.15, 21:58
        Dzisiaj Skazane przesunięte z powodu produkcji na Dwójce, która akurat mnie nie interesuje więc oglądam sobie APS. Bardzo fajny wątek seniorski z Borowskim w głównej roli :)
        • ivone7 Re: Az po sufit! (TVN) 25.11.15, 23:07
          Ostatni odcinek ogladalam jednym okiem...moze dam rade obejrzec na playerze. Ale powiedzcie mi czemu Zoska powiedziala ze nie kocha Tomka ? Przez to ze okazal slabosc? Nie zrozumialam tego...czy byla wyrachowana...
          • bene_gesserit Re: Az po sufit! (TVN) 25.11.15, 23:37
            Ona ma problem ze sobą. Jakieś tajemnicze historie z przeszłości, związane z rodziną. Zdaje się, że chodzi o jednostkę 'lęk przed bliskością" nader częstą w kinie i serialach.

Ale to się wszystko dobrze skończy ;)
            • ivone7 Re: Az po sufit! (TVN) 26.11.15, 21:56
              Taak? Masz jakies przecieki? Bedzie kolejny sezon?
              • bene_gesserit Re: Az po sufit! (TVN) 28.11.15, 13:03
                Nie mam przecieków, ale to dość oczywiste, że ten wątek szykowany jest na kolejny sezon. Który nastąpi, o ile to się będzie opłacało. Są gdzieś statystyki oglądalności?
                • faszyna Re: Az po sufit! (TVN) 28.11.15, 14:55
                  Zamiast przecieków proponuję lekturę:
                  www.swiatseriali.pl/seriale/az-po-sufit-1154/news-az-po-sufit-pozegnanie-z-serialem,nId,1927384
                  • bene_gesserit Re: Az po sufit! (TVN) 28.11.15, 15:46
                    Niska oglądalność, no własnie.
                    TVN zaryzykował z lekką zmianą kursu, a widzowie - wychowani na lekkich i przyjemnych serialach glamour - zawiedli. Nic dziwnego.
                    • baabeczka Re: Az po sufit! (TVN) 28.11.15, 16:50
                      A ja myslę,ze to przez niefortunny dzien i godzine,w ktorych serial byl nadawany. W tym samym czasie nadawane byly " Skazane" i to na tym serialu skupili sie widzowie. Szkda,ze tak niewyraznie sie skonczyl , z nadzieja na dalsze odcinki. Ale coz...dla Tvn nawet prawie 2 mln widzow sie nie liczy.
                      • bene_gesserit Re: Az po sufit! (TVN) 28.11.15, 21:19
                        Wiesz, TVN ma teraz nowego właściciela i pewnie trochę inny pomysł na zawartość kanału, niezależnie od obietnic, że nie zamierzają nic narzucać.
    • fiu-bzdziu2010 Re: Az po sufit! (TVN) 30.11.15, 15:36
      fajnie, że wzięli młodych nieznanych aktorów, dobrze zagrali
      najgorzej mi zgrzytała mamuśka Olszówka, i te ciągłe szczerzenie nowych ząbków

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka