Dodaj do ulubionych

Powiedz TAK

06.03.16, 12:54
Nówka sztuka Polsatu - ktoś oglądał? Na ipli są dwa pierwsze odcinki, obejrzałam, choć pierwszy raz chciałam wyłączyć po 2,5 minuty ;)
Obserwuj wątek
    • faszyna Re: Powiedz TAK 06.03.16, 21:59
      Obejrzałam, pierwszy wydał się niezły, drugi mniej. Bohaterka nie do końca mnie porwała-w zniechęcającym realu wokoło pełno około-30-latków, którzy nie chcą dorosnąć i rozpocząć nowego zycia. Roszczeniowość młodych, ambicje na wyrost i braku klarownego pomysłu na zycie mnie nie rozczulają, niestety.
      • matt_banco Re: Powiedz TAK 06.03.16, 22:12
        Uuuu, wiosna idzie, bo zwierzyna serialowa budzi sie z letargu ... Znaczy sie mam zerknac, a potem przestac zerkac ;-) No dobra, to najpierw sie zmierze z "Bodo".
        • nickname22 Re: Powiedz TAK 11.03.16, 09:29
          serial jest nudny. Poza tym nie znosze Roznerskiego
    • faszyna Tempora i mores ;) 20.03.16, 20:32
      Grzecznie oglądam serial, ale coraz mniej mnie bawi. Czemu? A bo główne bohaterki grane przez Zawadzką i Więdłochę mnie mocno wkurzają. Z banalnego powodu, jakim jest różnica pokoleń. Może równolatkowie widzą w nich przedstawicielki pokolenia zbuntowanego przeciwko starym zgredom, tu w postaci ojca granego przez Pazure, ale ja widzę dwie panienki, które chcą mieć dorosłe prawa, ale bez dorosłych obowiązków. Kiedy Wiedłocha robi miny za plecami szefa-Pazury, wielu pewnie zarechocze ze smiechu, a ja już bym pisała jej wypowiedzenie w trybie natychmiastowym. Podobnie glowna bohaterka, napakowana pretensjami do tatusia i bez refleksji, że może jednak powinna się wziąć do roboty. Takie filmowe idolki, jakie pokolenie? No przynajmniej jego część, którą widuje na co dzień na rodzinnych spędach.
      Uff, wylałam morze żółci bez większego powodu, a co będzie za tydzień po świątecznym rodzinnym śniadanku? Strach pomyślęć... ;))))
      • angazetka Re: Tempora i mores ;) 20.03.16, 22:12
        Hm. Jestem mniej więcej z tego pokolenia, nie znam takich ludzi. Serio, nie znam. Oczywiście, narzeka się na szefów, na nawał pracy etc., ale kto nie narzeka? Ale wielki foch, że szef nie chce puścić wcześniej, bo panna ma inną pracę? No sorry (inna sprawa, że normalny szef puściłby).
        • faszyna Re: Tempora i mores ;) 22.03.16, 19:28
          No to jesteś szczęściara. :) Ja z kolei obserwuję pokolenie tzw. naszych dzieci i zauważam charakterystyczne rozwarstwienie. Cześć z nich aktywnie uczestniczy w tzw. wyścigu szczurów lub po prostu z namysłem buduje swoją karierę w oparciu o staranne wykształcenie i coraz większe doświadczenie zawodowe. A inni z kolei, mimo 30-ki na karku, siedzą na garnuszku u starych, za sobą mając zmiany kierunków studiów lub studia bez dyplomowego finału, a przed sobą jedynie plany na atrakcyjne wakacje zagranicą. Do tego zycie na kocią łapę, choć często z opcją bankowego "slubu", który młodych zwiąże na długie lata bez mozliwości rozwodu. I do tego doskonale opanowana umiejętność mówienia starym "nie". Serialowy foch bohaterki, o którym piszesz, jak znalazł wpisuje się w ten portret roszczeniowych "dzieci".
          • kredka.zielona oglądam.. 10.04.16, 19:41
            oglądam, głównie dla Marii Pakulnis

reszta bohaterów też mnie irytuje i wkurza.. ;)
            • agrestka1 Re: oglądam.. 20.04.16, 12:17
              To chyba pierwszy serial w którym prawie wszyscy bohaterzy są tak odpychający i niesympatyczni. Wiadomo że są postacie które lubi się bardziej inne mniej ale tutaj praktycznie wszyscy pierwszoplanowi są okropni. Główna bohaterka wredna, irytująca i tak zblazowana, że się dziwię że ktokolwiek chce z nią robić biznesy. Tak samo jej zmanierowana koleżanka. Domagałę lubię ale tu nie porywa zupełnie. Pakulnis wnerwiająca strasznie tak jak i Roznerski. Jedynie Rozbicki się broni. Przestałam oglądać po 3 odcinku.
              • faszyna Re: oglądam.. 20.04.16, 16:11
                O, jak to miło, że ktoś tak trafnie potrafi przelać moje odczucia na papier. :) Od dawna zbierałam się do podobnego wpisu, ale się nie zmobilizowałam. Tak, to prawda, główna bohaterka plasuje się na szczycie najbardziej wrednych postaci w serialach. Nawet etatowe bandziory bywają pokazywani bardziej sympatycznie niż Basia. A Justyna jest nie lepsza.
                Czy o to chodziło twórcom, o takie odczucia widzów?
    • aga.doris Re: Powiedz TAK 20.04.16, 17:57
      Kurcze co to ma być? 30 latki głupie i nieobliczalne, rozwiązujące swoje problemy na trzepaku, Lady Makbet/Maria Stuart czyli gwiazda mocno przyblakła brzydząca się pracy w serialu i żyjąca z fochami na koszt rodziny. Pracujący i utrzymujący tę bandę nierobów przedstawieni jako obrzydliwi karierowicze bez ludzkich uczuć. No ludzie... o czym jest ten gniot??
      • faszyna Re: Powiedz TAK 20.04.16, 20:38
        Ten gniot jest o pewnej grupie 30-latków występujących w realu, wychowanych na "panów i władców świata" w ponurych latach stanu wojennego. To wtedy wyniesiono (moje pokolenie wyniosło) dzieci na piedestał, obsługując je od A do Z. I myląc wychowanie z wychowawczą anarchią, kiedy to prawa i przywileje dzieci, bez żadnych obowiązków i powinności wobec starszych, były na pierwszym planie rodzicielskich systemów wychowawczych. A teraz jemy tę żabę, czyli mamy dalej dostarczać "papu" wyrośniętym latoroślom bez prawa doradzania w sprawach pracy, małżeństwa i mieszkania. Pytanie zasadnicze brzmi, czy twórcy serialu to pokolenie takich latorośli, uznających stan istniejący za normę, czy też ich rodziców, demaskujących młode pokolenie takim niesympatycznym portretem serialowym?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka