Dodaj do ulubionych

NDiNZ - sezon 2016/2017

30.08.16, 17:12
Odcinek 641 - Czerwone wesele

Dzień ślubu Janka i Oli. Tuż przed uroczystością Czarny znów nachodzi doktora Stanisławskiego i zmusza lekarza, by udzielił pomocy jego bratu Miśkowi, który został postrzelony. Janek przyjeżdża z trójką bandytów do szpitala, gdzie dochodzi do strzelaniny. Na drodze przestępców staje bohaterski policjant Poręba. Na sali operacyjnej, Czarny wraz ze wspólnikami bierze zakładników...

642 - I że Cię nie opuszczę...

Czarny wraz ze wspólnikami nadal ukrywa się przed policją na bloku operacyjnym i terroryzuje personel szpitala. Ola czuwa przy rannym Janku, który wymaga natychmiastowej operacji. Przemek postanawia oszukać bandytów i wmawia Miśkowi, że grozi mu amputacja nogi. Doktor Zapała wspólnie z Adamem twierdzi że uratuje go tylko, jeśli przy okazji będzie mógł pomóc Jankowi. Bandyta żąda jednak, by zoperował go doktor Falkowicz który wciąż siedzi w areszcie.

Tak na dobry początek: kto widząc tytuł odcinka 641 pomyślał o tym?

Obserwuj wątek
    • asiek25 Re: NDiNZ - sezon 2016/2017 31.08.16, 14:05
      A kiedy start? Dziś?
      • ami_lii Re: NDiNZ - sezon 2016/2017 31.08.16, 21:37
        Start już był. I to dość mroczny.

Janek, jesteś idiotą.
        • asiek25 Re: NDiNZ - sezon 2016/2017 01.09.16, 11:13
          A który to już w Leśnej Górze z problemami? Bo chyba u Wiki też jakieś były...
    • misterni Re: NDiNZ - sezon 2016/2017 07.09.16, 23:49
      Trzeba przyznać, że sezon ruszył z kopyta.
      Po co ten Janek tam polazł?
      Oli mi żal bardzo.
      A tę rudą zdzirę, przez dwa odcinki miałam ochotę kopnąć w twarz.
      Falkowicz jak zwykle fantastyczny.
      • konwalka Re: NDiNZ - sezon 2016/2017 08.09.16, 08:54
        Na Jowisza! Wiki chciałaś skopać??!
        • skarolina Re: NDiNZ - sezon 2016/2017 08.09.16, 09:19
          Nie Wiki, tylko tę rudą psychopatkę zapewne.

Niechże już się skończy ta szkopka z gangsterami, bo nijak mi nie pasi do konwencji serialu. Jak chcę filmu sensacyjnego, to go oglądam, od NDiNZ oczekuję czegoś zupełnie innego jednak.
          • mmk9 Re: NDiNZ - sezon 2016/2017 09.09.16, 12:57
            Gdyby to jeszcze było pierwszy raz, a to juz kolejne konszachty leśnogórskich medyków z gangsterami i kolejna strzelanina. Cóż, oglądam z przyzwyczajenia.
          • ami_lii Re: NDiNZ - sezon 2016/2017 14.09.16, 21:34
            Ta ruda chyba była pomyślana jako kompletna psychopatka do której nie można mieć nawet cienia sympatii. I jako najgroźniejsza z całej trójki, bo kolegów można było jeszcze jakoś obezwładnić.
      • asiek25 Re: NDiNZ - sezon 2016/2017 08.09.16, 13:30
        Mnie się podobało. Nareszcie jakieś napięcie w tym serialu. I wcale mi nie chodzi o to, że zrobili akcję sensacyjną z bandytami, ale że Janek umarł zaraz po operacji. No aż mnie ścisnęło...
        I nawet nie wiem czemu, bo jak Małgosia umarła to mnie nie ruszyło.
        Falkowicz w pudle był cudowny, uśmiałam się.
    • ami_lii Re: NDiNZ - sezon 2016/2017 14.09.16, 21:30
      Czego się dowiedzieliśmy po 643 odcinku:

Że antyterroryści są absolutnie nieudolni i w razie ataku terrorystycznego należy liczyć tylko na siebie. Wystarczy wyrzucić pluskwę zamontowaną w GPS (!!) i antyterroryści są bezradni jak dzieci.
      • asiek25 Re: NDiNZ - sezon 2016/2017 15.09.16, 13:54
        A niech mi ktoś wytłumaczy, po co banda terrorystów żądała helikoptera, skoro miała gdzieś tam podstawioną motorówkę? I po co ją podstawiali, skoro w szpitalu znaleźli się tylko po to, aby zaszyć nogę Królikowskiego? Scenarzyści chcieli nam wmówić, że banda osiedlowych dzieciaków działa równie skutecznie jak Al-kaida? :DDD
        • bmsien Re: NDiNZ - sezon 2016/2017 16.09.16, 08:54
          Królikowski sam siebie z nogę nie postrzelił, oni wcześniej coś tam przeskrobali, policja informowała wszystkie szpitale że mają uważać bo być może zgłosi się do nich postrzelony przestępca. Pewnie w związku z tą poprzednią akcją mieli przygotowaną motorówkę, a mówiąc o transporcie na lotnisko chcieli tylko zmylić trop policji.
    • amysia1 Re: NDiNZ - sezon 2016/2017 16.09.16, 08:43
      Zaczyna mnie ten serial męczyć....
      • konwalka wiecie co... 16.09.16, 13:16
        nie jestem czepialska baba, ale jak zobaczylam w ostatnim odcinku, że ola wraca ze szpitala i bierze na rece dzieciaka, nie zdejmując wczesniej tych zabakteriowanych po same uszy ciuchow, to mi sie cos zrobilo
        tam sie roi doslownie od roznych paskudnych rzeczy :/
        • bmsien Re: wiecie co... 16.09.16, 15:43
          To nie jest normalny czy zwykły dzień Oli, żeby po operacji miała czas i możliwość żeby zadbać o czyste ubranie, była w tej samej zakrwawionej sukience w której miała brać ślub, i w której wybiegła z mieszkania prosto do Jana. W ciągu kilku ostatnich godzin była zakładniczką, zmarł jej narzeczony, w końcu też operowała. I teraz, wraca do mieszkania, widzi swoje dziecko - ale nie, nie przytulę dziecka, bo muszę najpierw się zdezynfekować! W innej sytuacji na pewno by się przebrała, umyła, no ale tutaj trudno mieć takie wymagania.
          • konwalka Re: wiecie co... 16.09.16, 23:57
            mimo wszystko zostanę przy swojej opinii
            • skarolina Re: wiecie co... 17.09.16, 20:14
              Możesz zostać, ale to zaprzecza pierwszemu zdaniu z Twojego poprzedniego posta :D
              • konwalka Re: wiecie co... 18.09.16, 10:50
                no wlasnie nie zaprzezcza, tylko się uzupelnia jak to w zdaniu przeciwstawnym
                <cos, chociaz cos>
                w skrocie: czepiam sie rzadko, chyba ze jest powod
                wyobraznia (i nie tylko) podpowiedziala mi co jest na fartuchu szpitalnym po dyzurze
                • mmk9 Re: wiecie co... 22.09.16, 08:18
                  We wczorajszym odcinku ostatecznie i Ola i Przemek zapomnieli o France. Dalej siedzi z tym pijakiem czy coś przegapilam? A może ten odcinek to znowu czyjś sen?
                  • ami_lii Re: wiecie co... 22.09.16, 17:18
                    Nie zwróciłam nawet na nich uwagi, zbyt zajęta powrotem doktora Barta <3 I nawet własne miejsce w czołówce dostał <3
                    • asiek25 Re: wiecie co... 22.09.16, 20:29
                      Mnie też ucieszył powrót Barta, ale miałam wrażenie, że narodziny dziecka jakoś go mocno ociepliły i że to juz nie jest ten sam Bart co kilkanaście odcinków temu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka