czekolada72 12.07.17, 07:27 film.onet.pl/korona-krolowej-wszystko-o-nowym-serialu-tvp/0w8psq same tajemnice... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liliawodna222 Re: A jesienią 2017.... 13.07.17, 13:17 Bardzo się z niego cieszę i czekam... Odpowiedz Link Zgłoś
the_accidental Re: A jesienią 2017.... 14.07.17, 15:37 Ja się już boję cieszyć i czekać, choć szansę oczywiście dam. Tu się trochę wyśmiewają: kultura.gazeta.pl/kultura/7,127222,22087796,ludzie-boja-sie-ze-serial-tvp-korona-krolow-o-kazimierzu.html#BoxKultImg&a=75&c=53 Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: A jesienią 2017.... 18.07.17, 09:56 ,ajac w pamieci BE - az strach sie bac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: A jesienią 2017.... 25.07.17, 20:13 czekam z ciekawością, chociaż to nie będzie serial, tylko telenowela. Czekam też na "Miasto skarbów", chociaż mam pewne obawy ... Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: A jesienią 2017.... 27.07.17, 18:51 Ano wlasnie - ja jestem ciekawa tego Miasta skarbow, kreconego w Kraku i serialu kreconego w Kazimierzu d., tytułu nie pamietam... Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Ultraviolet na AXN 02.08.17, 21:08 znalazłam kolejną ciekawą zapowiedź serialu na jesień. Tym razem to 10-odcinkowy serial kryminalny przeznaczony na antenę AXN. W rolach głównych m.in. Marta Nieradkiewicz, Sebastian Fabijański, Bartłomiej Topa. Ma to być historia internetowej grupy pod hasłem Utraviolet, która zrzesza detektywów-amatorów. Ciekawe było tworzenie scenariusza - zespół scenarzystów (m.in. Igor Brejdygant, Agnieszka Pilaszewska) został na miesiąc zamknięty w specjalnym pokoju pod pieczą amerykańskiego producenta i bazując na zarysie fabuły przygotowanym przez amerykańską scenarzystkę na podstawie książki "The Skeleton Crew" pisali i adaptowali treści do polskiej rzeczywistości. No ciekawe, ciekawe, jak to wyjdzie ... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_zbychu Re: Ultraviolet na AXN 29.08.17, 12:01 jak na razie ja nie mogę się doczekać nowego „Narcosa”. Odpowiedz Link Zgłoś
glafira "Dziewczyny ze Lwowa" 03.09.17, 22:20 Polubiłam ten serial i z lekką obawą obejrzałam dzisiaj pierwszy odcinek nowego sezonu, bo rzadko zdarza się, aby dobrze zapowiadający się serial w drugim sezonie okazał się równie dobry:) Ale było ok. Serial dalej trzyma poziom. Miły, lekki, z dużą dawką humoru i nie najgorszymi dialogami. Da się oglądać bez znudzenia i irytacji. To dobrze. Na marginesie. Podpięłam się pod ten wątek, bo na czasie, skoro jesień 2017 już się zaczęła (niestety, nie tylko w tv, za oknem także), ale i dlatego, bo nie przypuszczam, aby w tym jesiennym serialowym sezonie taki wątek pękał w szwach od nadmiaru komentarzy mając w pamięci podobne wątki z paru ostatnich wiosenno - jesiennych sezonów. No tak... Jeden jesienny wątek obrobi prawie wszystkie nowe i stare nowe seriale. Gdzie te czasy, gdzie każdy serial miał swój osobny temat i po emisji nowych odcinków w tv trudno było nadążyć z czytaniem postów. Eh, taka jesienna nostalgia mnie dopadła...:) Odpowiedz Link Zgłoś
faszyna Re: "Dziewczyny ze Lwowa" 04.09.17, 12:02 Fakt, odcinek się przez chwile rozpędzał, ale po chwili doszedł do zeszłosezonowego poziomu. No ale jedna jaskółka etc etc... ;)) Za moment startują nowe seriale, w tym dzisiaj dwa przedwieczorne krótkie formaty na Pulsie (Lombard i Lekarze..). A mnie ogarnęła żałość ogromna, bo w ramówce nie będzie kontynuacji "Niani...". Doszukałam się w necie info, ze ponoć oglądalność za mała, by kontynuować serial i cd nie będzie. No cóż, zobaczymy, czy to prawda, czy to raczej ciąża aktorki zadecydowała... Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: "Dziewczyny ze Lwowa" 04.09.17, 18:18 Uuuuuu a ja głupia myslallam, ze to powtórka :( Cisza była, ze to sezon nowy, czy reklame tez przeoczylam? Jest moze powtorka? Albo moze jakies krotkie streszczenie? Bardzo bym była wdzieczna! :) Odpowiedz Link Zgłoś
faszyna Re: "Dziewczyny ze Lwowa" 04.09.17, 19:51 Czekolado, tutaj poszukaj: vod.tvp.pl/category/seriale,1649941 Odpowiedz Link Zgłoś
glafira Wszystkie nowości w jednym worku:) 16.09.17, 17:10 "Pod jednym dachem, pod jednym niebem"... Ten tytuł jednej z książek Fleszarowej - Muskat świetnie odzwierciedla moje odczucia co do nowości w tym jesiennym serialowym sezonie, bo chociaż z nostalgią wspominałam w poprzednim poście czasy, gdzie każdy serial miał swój osobny wątek, to w tym obecnym sezonie wszystkie nowości zlewają mi się w jedno i wszystkie wpakowałabym do jednego wora i ustawiłabym pod tym samym dachem i pod tym samym niebem. Fajnie, że powstał osobny wątek odnośnie serialu Diagnoza, ale dla mnie i Diagnoza i W rytmie serca i Miasto skarbów to jakby to samo. Pierwszy odcinek Diagnozy obejrzałam z pewnym zainteresowaniem, drugi już bez tej ciekawości nowością, dlatego wpisuję się tu, bo po tygodniu nawet nie pamiętam co tam się działo. Pewnie będę oglądać dalej, ale bez tego fajnego dreszczyku emocji, który zwykle towarzyszy zasiadaniu przed telewizorem w oczekiwaniu na dalsze losy bohaterów serialu. Tak trochę marudzę, ale nie potrafię się wciągnąć i nic na to nie poradzę:) Z innych seriali dalej jestem za Dziewczynami ze Lwowa. Oglądam nawet powtórki. Poza tym od czasu do czasu zerkam na powtarzaną po raz enty przez TVN 7 Brzydulę (ten serial chyba nigdy się nie zestarzeje), Herkulesa Poirota na Stopklatce i czekam na trzecią część Poldarka. I razem z Faszyną ubolewam nad brakiem kontynuacji Niani. Wciągnęłam się w ten serial, który zresztą zostawił widza z pewnym niedosytem i z niedokończonymi wątkami... No szkoda. I chyba nigdy nie zrozumiem tej tak zwanej oglądalności. Widzom się podoba, a oglądalności nie ma. A z drugiej strony nikt nie ogląda, a oglądalność ogromna??? Czyżby to tak jak z wyborami? Nikt nie głosuje, a i tak wygrywają???:))) A co do milczenia Matta...Może czeka na odpowiednią oprawę muzyczną, a skoro nie ma na czym ucha powiesić, to i nie ma o czym pisać:) Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Wszystkie nowości w jednym worku:) 16.09.17, 17:39 ja jak na razie też w nic, co więcej nawet poprzegapiałam - i "Diagnozę" (nie lubię M. Ostaszewskiej), i "W rytmie serca" (nie lubię B. Kurdej-Szatan), i "Miasto skarbów" (lubię obie aktorki, ale zapomniałam). Z innych oglądam American Crime Story o O. J. Simpsonie, ale 3 odcinek muszę nadrobić. Nadrobiłam za to dwa pierwsze sezony Sherlocka, powtórzyłam pokazując dziecku "Siedem życzeń", a teraz oglądamy "Arabelę" :D Odpowiedz Link Zgłoś
faszyna W rytmie... znikajacego psa ;) 17.09.17, 22:11 Dzisiejszy odcinek upłynął pod znakiem znikającego psa. Nie tego Baskervillów, lecz psa-znajdy z pierwszego odcinka. Bohater zostawia psa w samochodzie, gdy idzie ratować ludzi do szpitala, a potem jak gdyby nigdy wsiada do samochodu, w którym psa brak. Pies się w tym czasie teleportował na Kazimierski rynek w objęcia synka blondyny. To w wielkim skrócie najbardziej frapujący zwrot akcji w odcinku. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mariacziks Re: A jesienią 2017.... 09.10.17, 10:00 Przeraża mnie ilość tych telenowel. Odpowiedz Link Zgłoś