Dodaj do ulubionych

Jaki lektor czytał "Alaskę" ?

09.10.04, 14:14
Charakterystyczny ciepły głos, zawsze, ilekroć go słyszę, kojarzy mi się z
naszym serialem...Pamiętacie, kto to był?
Obserwuj wątek
    • rozrusznik Re: Jaki lektor czytał "Alaskę" ? 14.10.04, 15:44
      Z tego co pamietam, to był to tłumacz Przystanku Alaska.
    • holling15 Re: Jaki lektor czytał "Alaskę" ? 17.10.04, 08:50
      Wladyslaw Frączak czytal
      • terebere Re: Jaki lektor czytał "Alaskę" ? 17.10.04, 15:24
        Holling, dzięki...))
    • jarekte Re: Jaki lektor czytał "Alaskę" ? 05.05.05, 02:45
      Lektor to pan Janusz Szydłowski, sam jego głos oznaczał kiedys co piątek nadejście wieczoru z klimatem....Całe szczecie ze słyszymy go znowu, trafna decyzja TVN'u ze wzieli tą sama kopie czy tez zlecili mu od nowa przeczytanie Alaski :-)
      • aaneta ten sam lektor?????????? 05.05.05, 15:10
        no co Ty? chyba że się coś zmieniło w tym tygodniu, bo w ubiegłym na pewno nie
        był ten sam, czego nie mogłam znieść - głos w porządku, ale zbyt ekspresyjny,
        nie pasujący do klimatu
        • jarekte Re: ten sam lektor?????????? 05.05.05, 15:40
          reki sobie nie dam uciąć za moje poprzednie słowa, ale mam pare odcinków zgranych z VHS ze starej emisiji w TVP2 i na końcu pada "czytał Janusz Szydłowski", tak samo jak teraz. Zreszta mi ten głos brzmi znajmo :-)
          • aaneta Re: ten sam lektor?????????? 05.05.05, 16:23
            a, to zwracam honor, ale ja też mam zgrane niektóre odcinki ze starej emisji i
            sprawdzałam dla porównania tylko kilka pierwszych, najwyraźniej w kolejnych
            seriach lektor się zmienił
            inna sprawa, że mam teraz inny dźwięk, bo tamte kasety nagrywałam na
            magnetowidzie mono, no i było to ładnych parę lat temu, a dla VHS to kawał czasu
            • sirpmc22 Re: ten sam lektor?????????? 05.05.05, 17:41
              sprawdziłem wyrywkowo pierwsze 60 odcinków zgrywanych z tvp2 wieki temu i
              rzeczywiście czyta Frączak. szkoda, że na tvn zmieniono lektora. jak słyszę
              tamten głos to mam takie atawistyczne odruchy, cała młodość - NX, Cudowne
              lata... ten lektor miał ciepła barwę, idealną do Przystanku, no ale cóż nie będe
              wybrzydzał, teraz mam lektora do którego trzeba przywyknąć będzie, ale za to
              kopia dużo lepsza i dźwięk bez szumów ;-) mułek rządzi!! pozdro dla fanów.
          • a_14 Re: ten sam lektor?????????? 07.06.05, 15:58
            1 sezon - władysław Frączak
            2,3 sezon - Janusz Szydłowski

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka