terebere 09.10.04, 14:14 Charakterystyczny ciepły głos, zawsze, ilekroć go słyszę, kojarzy mi się z naszym serialem...Pamiętacie, kto to był? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rozrusznik Re: Jaki lektor czytał "Alaskę" ? 14.10.04, 15:44 Z tego co pamietam, to był to tłumacz Przystanku Alaska. Odpowiedz Link Zgłoś
holling15 Re: Jaki lektor czytał "Alaskę" ? 17.10.04, 08:50 Wladyslaw Frączak czytal Odpowiedz Link Zgłoś
jarekte Re: Jaki lektor czytał "Alaskę" ? 05.05.05, 02:45 Lektor to pan Janusz Szydłowski, sam jego głos oznaczał kiedys co piątek nadejście wieczoru z klimatem....Całe szczecie ze słyszymy go znowu, trafna decyzja TVN'u ze wzieli tą sama kopie czy tez zlecili mu od nowa przeczytanie Alaski :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aaneta ten sam lektor?????????? 05.05.05, 15:10 no co Ty? chyba że się coś zmieniło w tym tygodniu, bo w ubiegłym na pewno nie był ten sam, czego nie mogłam znieść - głos w porządku, ale zbyt ekspresyjny, nie pasujący do klimatu Odpowiedz Link Zgłoś
jarekte Re: ten sam lektor?????????? 05.05.05, 15:40 reki sobie nie dam uciąć za moje poprzednie słowa, ale mam pare odcinków zgranych z VHS ze starej emisiji w TVP2 i na końcu pada "czytał Janusz Szydłowski", tak samo jak teraz. Zreszta mi ten głos brzmi znajmo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aaneta Re: ten sam lektor?????????? 05.05.05, 16:23 a, to zwracam honor, ale ja też mam zgrane niektóre odcinki ze starej emisji i sprawdzałam dla porównania tylko kilka pierwszych, najwyraźniej w kolejnych seriach lektor się zmienił inna sprawa, że mam teraz inny dźwięk, bo tamte kasety nagrywałam na magnetowidzie mono, no i było to ładnych parę lat temu, a dla VHS to kawał czasu Odpowiedz Link Zgłoś
sirpmc22 Re: ten sam lektor?????????? 05.05.05, 17:41 sprawdziłem wyrywkowo pierwsze 60 odcinków zgrywanych z tvp2 wieki temu i rzeczywiście czyta Frączak. szkoda, że na tvn zmieniono lektora. jak słyszę tamten głos to mam takie atawistyczne odruchy, cała młodość - NX, Cudowne lata... ten lektor miał ciepła barwę, idealną do Przystanku, no ale cóż nie będe wybrzydzał, teraz mam lektora do którego trzeba przywyknąć będzie, ale za to kopia dużo lepsza i dźwięk bez szumów ;-) mułek rządzi!! pozdro dla fanów. Odpowiedz Link Zgłoś
a_14 Re: ten sam lektor?????????? 07.06.05, 15:58 1 sezon - władysław Frączak 2,3 sezon - Janusz Szydłowski Odpowiedz Link Zgłoś