Dodaj do ulubionych

"Pierwsza miłość"

IP: *.acn.waw.pl 31.03.05, 14:55
Ja Was wszystkich od razu bardzo przepraszam bo wątek tego serialu już był.
Jednak po prostu muszę, muszę się wypowiedzieć na ten temat bo szlag jasny
mnie trafia. W życiu nie widziałam tak kretyńskiego serialu. Jak słowo daję.
Naprawdę nie wiem kto i po co produkuje takie idiotyzmy. Zero sensu, zero
logiki. Postacie nie dość że wszystkie głupie i przesłodzone to jeszcze ich
problemy nie wiem skąd wzięte, bo napewno nie z życia. Kurde, ja naprawdę,
nie kumam. Ale po kolei. Marysia przesłodka, niby studentka itd,ale durna
jakich mało, dziewucha ma 20 lat a zachowuje się jakby dopiero co 9
skończyła, jej ciocia Tereska też jakby się z choinki urwała, ale nie ona
najgorsza. Agnieszka chyba ta baba się nazywa, sąsiadka Teresy, chryyyyste,
co za koszmarne babsko!!!!! No nie mogę.
Dialogi jak dla debili, naprawdę nie wiem kto to wymyśla. Przecież po prostu
wstyd się podpisać pod czymś takim.
Dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: "Pierwsza miłość" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 15:06
      ooo , następna fanka serialu , nie wiesz ze KAcxzor ma już swój fanklub ?
      a wczorajszy powrót Mareczka na lono rodziny bije już wszelkie rekordy , i ta
      jego zoneczka zachowuje sie tak , że niemal zasługuje na te wszystkie zdrady,
      czy mozna być tak pzrezroczystym ?
    • michal_82 Re: "Pierwsza miłość" 31.03.05, 15:07
      Tylko się pod tym podpisać. Fabuła jest jakby z innego świata. Zalatuje
      Wenezuelą. Wkurza mnie to, że jeden dzień sie ślimaczy przez kilkanaście
      odcinków. Nie oglądałem od początku, ale nie zdziwiłbym się gdyby tam w
      rzeczywistości minęły tylko dwa tygodnie. Teresa pojawia się w robocie raz na
      kilka dni. Tak samo ta sąsiadka Agnieszka - ciągle jest pod ręką. Jej dziecko
      jest strasznie drewniane, nawet bardziej niż ona.

Osobna sprawa to metraże ich mieszkań. Jak Teresa poszła z Jankiem do łóżka to
      nikt nic nie słyszał a z pokoju to pokoju idą kilka minut. Widać, że kręcone
      jest to w hali. A to wyposażenie! Jedynie wnętrza kochanki męża Teresy i jego
      rodziców jako tako przypominają normalne mieszkania.
      • Gość: Olka Re: "Pierwsza miłość" IP: *.acn.waw.pl 31.03.05, 15:19
        Histeryczne reakcje Marysi na każdą sytuację odrobinę stresującą są po prostu
        kretyńskie. Ona bezprzerwy nic nie rozumie, nie może pojąć, nie pogodzi się.
        Chryste co za idiotka. Te wszystkie postaci są przerysowane, nie ma w nich
        różnorodności, charakteryzują się tym że każda z nich ma jedną cechę. Nic poza
        tym. A Marysia to się kiedyś powiesi, takie ma koszmarne cięzkie życie,
        bidula...
    • jelonka32 Re: "Pierwsza miłość" 31.03.05, 21:38
      chyba, ze to wlasnie o to chodzi, zeby te historie byly takie od czapy, tereska
      pomylka, kaczor tez, ale reszta? az tak zle to chyba nie jest. Mnie sie podoba
      to, ze wlasnie jest lekko odjechany:-) nie ma jak dobra trawa:-))))
      • michal_82 Re: "Pierwsza miłość" 31.03.05, 23:00
        Mi się podoba gra aktorska Tesery (Skibińskiej). Marka też gra dobry aktor.
        Najgorszy jest Janek, Paweł, Kaczor i jej dziecko.
        • mamba13 Re: "Pierwsza miłość" 01.04.05, 08:50
          Najgorsza jest ta sasiadka Skibinskiej. Tragedia.
          Jak jej slucham to mam wrazenie, ze przed chwila sie czegos nawachala...
          • michal_82 Re: "Pierwsza miłość" 01.04.05, 10:50
            To jest właśnie Kaczor :D
            • Gość: asica Re: "Pierwsza miłość" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 11:23
              Mam to samo wrażenie jeśli chodzi o ta całą sąsiadkę serialowej
              Teresy...poprostu nie moge jej słuchać i oglądać, jest zawsze jakaś taka durno -
              wesoła( nie umiem tego inaczej opisać) i te jej miny , wiem , ze jest ona
              aktorką teatralną i być może własnie na tym polega jej problem, ,że jej mimika
              twarzy jest przesadzona, zbyt teatralna, o tonacji głosu nie wspomnę:(, nie moge
              choć sie starałam , przekonac do niej!
    • Gość: Studentka do nauki IP: *.icpnet.pl 02.04.05, 18:32
      wszyscy w serialu maja problemy milosne
      mlodsi zero nauki a MArysia,niby na medycynie, ma czas na bzdety...
      jakis nierealny wizerunek
    • michal_82 Dziś już nowy Paweł! 13.04.05, 18:13
      Oprócz tego nagle z dnia na dzień zrobiła się z jesieni mroźna zima. Widać
      konfikt im się przedłużał, bo nie wierzę w wersję oficjalną, że mateusz
      zrezygnował z powodu studiów. Uważam, że zmiana zaszkodzi serialowi. Do starego
      Pawła się przyzwyczaiłem - był co prawda sztuczny, ale bardzo sympatyczny. Nowy
      Paweł na razie też nie jest jakoś po tej pierwszej scenie nadzwyczajny. I do
      tego blondyna zamienili na bruneta. :/
      • Gość: asica Re: Dziś już nowy Paweł! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 18:25
        Zgadzam się, "Nowy "Paweł jest tragiczny... czemu nikt nie pomyślał aby Pawła
        zagrał blondyn? nie rozumiem..., czy nie było mozna wybrać jakiegoś młodego
        aktora, ktory choć troszke byłby podobny do Pawła... poza tym wszyscy się
        pozmieniali fizycznie... przyjaciólka Teresy z blondyny przeszła na
        szatyn...Teresa ma jakieś fale na głowie..., Marysia ma grzywkę... no i ta nagła
        zima.... nie podoba mi się to wszystko....a aktor , który gra Pawła - grał w
        Klanie o ile dobrze pamiętam... i tutaj znowu nie rozumiem czemu nie poszukano
        jakiegoś aktora, który nie kojarzy się z żadnym juę emitowanym serialem...eh,
        szkoda gadać ...
        • iza481 Re: Dziś już nowy Paweł! 13.04.05, 23:01
          Gość portalu: asica napisał(a):
          > Teresa ma jakieś fale na głowie...

Teresa MIAŁA fale na cmentarzu. W kolejnej scenie, w domu, kiedy przygotowywały
          z Agnieszką obiad - była świeżutko po fryzjerze: włosy miała proste i świeżo
          ułożone. Niechlujstwo podczas kręcenia tego serialu jest już niemal ostentacyjne.
      • Gość: gość Re: Dziś już nowy Paweł! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 18:27
        michal_82 napisał:

> Oprócz tego nagle z dnia na dzień zrobiła się z jesieni mroźna zima.

no niezupełnie. na początku odcinka był napis "6 tygodni później". wiec zrobiła
        sie jesienna plucha a nie zima.
        • Gość: gość Re: Dziś już nowy Paweł! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 18:29
          hmmm juz druga osoba o tej zimie pisze, wiec moze tam i zima była. przyznaje ze
          nie ogladałem dalej niz do pierwszej reklamy, a wtedy zimowo chyba nie było. nie
          mniej nie było to z dnia na dzien. 6 tygodni swoje zrobiło :-)
          • michal_82 Re: Dziś już nowy Paweł! 13.04.05, 18:34
            To że napisali 6 tygodni później (nie widziałem), to nie znaczy, że
            rzeczywiście tyle minęło między zdjęciami. Ale poza tym nie za bardzo wiem o co
            tam chodzi. Ciało znaleźli 6 tygodni temu i dopiero teraz pogrzeb?

Co do zimy, to jest to widocznie jakiś bezsnieżny okres, ale zauważ jak im para
            leci z gęby.

Ps. Czy wczoraj była scenka jak Janek dzwoni do Wadlewa i informuje o Majkę o
            znalezieniu ciała? Oglądałem pobieżnie i nie pamiętam. Pokazali to dziś przed
            czołówką.
            • Gość: adv Re: Dziś już nowy Paweł! IP: *.crowley.pl 14.04.05, 18:43
              Byl napis "6 tygodni pozniej".
              I byla scenka z Janem i Marysia. Na koncu 60 odcinka ;)
            • Gość: dora PYTANIA IP: *.kom / *.kom-net.pl 14.04.05, 19:44
              Dlaczego Marek nie widuje się z Sylwią? Jak wyjaśniła się sprawa narkotyków,
              które brała Kinga? Nie ma konsekwencji? Dlaczego męża Kaczora nigdy nie ma w
              domu i ta bidulka musi sama rozwiązywać domowe problemy? Co z lataniem syna
              Śmiałka za Marysią? Dlaczego pogrzeb po 6 tyg.? Dlaczego nowy Paweł gra tak
              samo jak w Klanie? Dlaczego sąsiadka - opiekunka miała podbite oko? Dlaczego
              mały Wojtuś w pierwszej serii sam bywał w domu i otwierał wszystkim, a teraz
              nie może? I dlaczego Marysia tak zbrzydła, zniszczone, przeżółcone, matowe
              włosy, fatalnie postrzępione, jakby były wygryzione? Po co ta grzywka? Jak Miss
              Solarium - Sałacka dostała się do tego filmu? Nie ma już komu grać???
              • Gość: asica Re: PYTANIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 20:01
                "Nowy Paweł " = tragedia... czy w Polsce nie ma już innych aktorów? ten jest
                jak dla mnie juz mało wiarygodny, przeciez kojarzy się z Klanem, zresztą jest
                tak samo nijaki jak w Klanie,zgadzam sie również co do fryzury Marysi - wygląda
                jakos tak dziwnie teraz... jedynie wiarygodny jest brat Pawła - ten młody aktor
                jest super - mam nadzieje ,że zrobi wielka karierę!
                • michal_82 Re: PYTANIA 14.04.05, 20:14
                  > jedynie wiarygodny jest brat Pawła - ten młody aktor
                  > jest super - mam nadzieje ,że zrobi wielka karierę!

Dla mnie wręcz przeciwnie. Jest beznadziejny aktorem jąka się i ma problemu z
                  mówieniem - słychac jak się męczy. Tragedia. Większym drewnem jest już tylko
                  ten mały - Wojtuś chyba.

Aha, oprócz błędów scenariuszowych nagminne są też niestety błędy językowe! :/
              • michal_82 Re: PYTANIA 14.04.05, 20:12
                Tych pytań można zadać znacznie więcej i część z nich została już zadana
                powyżej. Jest to niestety zlekceważenie widza na całej linii.

Uważam, że najlepiej byłoby gdyby ten serial się zakończył na ok. 60. odcinku.
                To znaczy wymóc na Pawle, żeby zagrał jeszcze w dwóch czy trzech odcinkach w
                scenerii jesiennej, żeby fabuła zamknęła się ładną klamrą. Bo chyba nie chcą z
                tego zrobić drugiego Klanu...

Teraz wszyscy wyglądają inaczej (a szczególnie Paweł :D ), mają wycięte 6
                tygodni z życiorysu, a przeszłości jakby nie było.
                • Gość: adv Re: PYTANIA IP: *.crowley.pl 15.04.05, 18:20
                  ... ale cieszy ze tak dokladnie ogladaja... ;)
    • Gość: Olka Re: "Pierwsza miłość" IP: *.acn.waw.pl 17.04.05, 00:47
      I mamy dowód na poziom Marysi... Podmienili jej faceta i nawet nie
      zauważyła... ;)))))) Ehh...
      BTW: Przecież on do Niemiec pojechał!! Żonę zostawił!! No przecież zgłupieć
      idzie...Ja chyba może już nic nie będę mówić. ;)))
      • Gość: dora Re: "Pierwsza miłość" PAWEŁ IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.04.05, 10:30
        Kolejna niekonsekwencja - tamten Paweł był biedny jak mysz kościelna, o czym
        świadczył jego niezmienny uniform : spodnie moro i ta sama na okrągło bluza na
        białym podkoszulku, a nowy już w pierwszej scenie ubrany był w czarną skórę,
        klasyczne spodnie i elegancki golf. Tylko nie piszcie, że na pogrzeb musiał się
        lepiej ubrać. Pożyczył ciuchy? To nie jego styl!
        • michal_82 Re: "Pierwsza miłość" PAWEŁ 17.04.05, 16:40
          Stary Paweł był po prostu jedynym akceptowalnym. Trochę ciapowaty, ale szczery
          i ciepły. Nowy to wręcz coś przeciwnego. A co do ubioru to trudno żeby na zimę
          go nie zmienił, ale masz rację, że to nie jego styl.
        • Gość: arricia Re: "Pierwsza miłość" PAWEŁ IP: *.lnk.telstra.net 09.05.05, 04:25
          eee, pozyczyc nie pozyczyl. Moze bjudzet na ubranka sie zwiekszyl?
    • michal_82 Re: "Pierwsza miłość" 05.05.05, 18:11
      Jak myślicie czy aktor grający Andrzeja Pałkowskiego (Jakub Kamieński) tylko
      tak gra czy i w życiu jest trochę postrzelony. Zaczynam mieć wątpliwości czy ma
      równo pod sufitem. :D Bo żeby to był aż taki genialny aktor, potrafiący tak
      wiernie odegrać lekkie upośledzenie umysłowe?

www.filmpolski.pl/fp/film1.dll/spisfilmow?osoba=38017&baza=1
      • Gość: nora Re: "Pierwsza miłość" PAKULNIS IP: *.kom / *.kom-net.pl 05.05.05, 19:22
        Myślę, że ten aktor tak gra, ale nie wiem, gdzie go wysłali, bo nie widziałam
        wcześniejszej sceny. Natomiast mam pytanie o wygląd Pakulnis, czy ona nie jest
        chora? Strasznie się postarzała, czarna na twarzy, bruzdy,zmarszczki wokół oczu
        jak u 60-tki.Szkoda, że tak się zmieniła na niekorzyść.
        • michal_82 Re: "Pierwsza miłość" PAKULNIS 05.05.05, 19:30
          > Myślę, że ten aktor tak gra, ale nie wiem, gdzie go wysłali, bo nie widziałam
          > wcześniejszej sceny.

Wyobraź sobie, że z dnia na dzień wysłała go na miesiąc na Dominikanę. Jego
          reakcja oczywiście była głupkowata. Niby ten Rajmund może mu zrobić krzywdę
          mszcząc się na Pałkowskiej. Nie wiem czy on się uczy czy tylko bąki zbija, ale
          wszystko to dziwne. Teraz ta poszła jeszcze płakać do Janka. Fałszywe to mi się
          wydaje.

Natomiast mam pytanie o wygląd Pakulnis, czy ona nie jest
          > chora? Strasznie się postarzała, czarna na twarzy, bruzdy,zmarszczki wokół
          oczu
          > jak u 60-tki.Szkoda, że tak się zmieniła na niekorzyść.

Młoda już nie jest, ale według mnie nadal wygląda bardzo dobrze.
          • Gość: adv Re: "Pierwsza miłość" IP: *.crowley.pl 08.05.05, 22:44
            Jakub Kamienski calkiem przyjemnym czlowiekiem jest!
            I inteligentnym.

Nie, zebym jakos od razu porownywal, ale kiedy Tom Hanks zagral w "Philadelphia"
            to go podejrzewano o chorobsko. A gdy zagral w "Forrest Gump" uwazano go za
            glupkowatego typka.
            Nie wiem tylko co mowiono po "Apollo 13" ...
            • michal_82 Re: "Pierwsza miłość" 13.05.05, 18:54
              To dobrze, że z Jakubem wszystko ok. :)

A do Twojej listy granych panów "nie bardzo" to jeszcze dodam Leonardo Do
              Caprio w "Co gryzie Gilberta Grape'a". Rola mistrzowska!
        • Gość: arricia Re: "Pierwsza miłość" PAKULNIS IP: *.lnk.telstra.net 09.05.05, 04:24
          wiesz, moze ja zle poswiecili? to sie zdarza jak sie kreci dwa odcinki
          dziennie, wszystko na lapu capu... ;P
          • Gość: gość od skrytki Re: "Pierwsza miłość" PAKULNIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 11:35
            a może by się Pani arricia zajęła na łapu capu kinematografią antypodziańską?
            • Gość: arricia Re: "Pierwsza miłość" PAKULNIS IP: *.lnk.telstra.net 10.05.05, 04:12
              ta jest sefie :P
    • Gość: martunka- Re: "Pierwsza miłość" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 20:04
      Moim zdaniem ten serjaljest taki o ale najbardziej nie podoba mis ie w nim ten
      cały Jan niewiem sam czaego juz chce raz chce być z ta cała Aneta tak szczerze
      ktorej tez niezbyt lubie a mysli o tej Teresie
      Ale najbardziej mnie wkurza to ze zmieniacie aktorów w serjalach tak jak tego
      Pawła.I jeszcze ta Marysia 20-letnia dziewczyna a zachowuje sie jak nie powiem
      kto ;/
      Ale ogółem serjal jest taki sobie
    • michal_82 Re: "Pierwsza miłość" 25.05.05, 13:32
      Ale się wczoraj uśmiałem. Chyba jeszcze nigdy mnie ten serial tak nie rozbawił
      jak wczoraj. Chodzi oczywiście o zaproszenie przez Marka Janka z Anetą do
      Teresy i potem te wszystkie rozmowy przed, po i w trakcie. "Myszko"
      i "Myszeczko" było z 10 razy. :) Polecam dziś powtórkę o 14:00. Niestety
      przeplatane to było z wyjątkowym pokazem aktorskiego drewniactwa Pawła i tego
      jego brata.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka