Dodaj do ulubionych

Brodzik się pogrążyła...

IP: 217.153.46.* 19.09.05, 15:05
Moim skromnym zdaniem rolą Magdy M - Joanna Brodzik strzeliła sobie samobója.
Nie wierzę żeby ktokolwiek mial odwagę powierzyć jej rolę w dobrym filmie
kinowym obserwując jej aktorskie popisy w tym miernym serialu...niestety.
Rolę Kasi utrafiła sobie wręcz idealnie...błędem było kontynuowanie kariery
serialowej na tej samej antenie, w bardzo podobnej konwencji - bo przecież
obie postaci przez nią grane są do siebie bardzo podobne, rózni je zawód i
styl ubierania...i co dalej droga Asiu? Strasznie mnie rozczarowałaś, może
lepiej paraj się dalej reklamą, reklamuj siebie i tvn...ale nie graj już
więcej...albo wracaj spowrotem do szkoły aktorskiej lub na korepetycje do
Cieleckiej.
Obserwuj wątek
    • Gość: M Re: Brodzik się pogrążyła... IP: *.elk.mm.pl 20.09.05, 23:06
      Cóż, moje zdanie jest inne,lubię panią Brodzik,serial może nie rzuca na kolana,ale oglądam go z przyjemnością. Na tle kilku nowych seriali na różnych programach ten jest jedynym ,który chce mi się oglądać.
      • Gość: Ola Re: Brodzik się pogrążyła... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 23:14
        Brodzik jest tak beznadziejna ze szkoda gadac... Te idiotyczne minki, usteczka
        w dziubek...mogla poprzestac na Kasi...
        • Gość: Kacha Re: Brodzik się pogrążyła... IP: *.pl / *.smsnet.pl 20.09.05, 23:15
          Wy za to jesteś cie super zazdrośnice....
    • nnike Re: Brodzik się pogrążyła... 20.09.05, 23:28
      Bo wiecie co? Asia gra Kasię jako Magda. Proste? :D
      • babunowa Re: Brodzik się pogrążyła... 21.09.05, 00:50
        Widziałam tylko kawałek chyba 2 odcinka,gdzie przyszła do biura z bukietem
        tulipanów.Mam nieodparte wrażenie,że J.Brodzik oglądała wiele odcinków Ally
        McBeal i przed lustrem ćwiczyła miny Calisty.Wytrzymałam mimo szczerych chęci
        jakieś 5 minut i przełączyłam.
        W roli Kasi bardzo ją lubiłam,aczkolwiek śmiem twierdzić,że serial był tak
        skonstruowany,że ktokolwiek by tego nie zagrał,od razu by się stał ulubieńcem
        publiczności;)sukces tutaj polegam na bardzo dobrym formacie.Aktorsko chyba nie
        było to takie wyzwanie,gdyż prawdopdoobnie jakieś 70% z nas ma takie sytuacje w
        życiu ze swoim facetem:)
        • Gość: lalalab Re: Brodzik się pogrążyła... IP: 217.153.46.* 27.09.05, 16:03
          nie miałabym pretensji do jej gry, mimiki gdyby nie chodziło o profesjonalną
          aktorkę, absolwentkę szkoły teatralnej przecież. szkoda...Pani Brodzik nie ma w
          swej karierze ani dobrej roli kinowej, ani teatralnej i właściwie w tym
          swoim "5 minut" najlepiej sprawdziła się na okładkach kolorowych pism i w
          reklamie. Ale mam też pretensje do reżysera, Jacka Borcucha że nie pomógł
          dziewczynie po prostu dobrze zagrać i uratować ten serial choćby swoją
          postacią. Ja już nie oglądam Magdy.M.Nie chce mi się wstydzić za jego twórców.
          Nie wiem jak wy ale ja tak mam, że czasem sama zakrywam dłonią oczy zeby nie
          widzieć jak inni - np w tv - się kompromitują.
    • Gość: jarekdo Re: Brodzik się pogrążyła... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 11:37
      To ty sie pogrążyłaś takim hasłem, sama pewnie byś chciała być nawet
      nienajmądrzejszą Kasią.
      Film jest fajny a Brodzik jest normalną aktorka. Jesteś pewnie starą brzydką
      rudą w okularach zazdrośnicą z małej wioski i gra tej aktorki w tym serialu to
      największy problem na wsi.
      Nie pozdrawiam... wieśnaki...
      • tomassi.rollo do jarekdo 21.09.05, 16:59
        Właśnie wystawiłeś sobie wspaniałą cenzurkę na swój temat. Bezproblemowo można
        ocenić ludzi po ich sposobie wyrażania się, a więc powiem Ci jedno - ćwicz, ucz
        się pilnie, a może kiedyś dorobisz się statusu wieśniaka. Bo w chwili obecnej
        jesteś po prostu chamem niepotrafiącym wyrazić konstruktywnej krytyki opinii
        lalalab.
        • Gość: jarekdo Re: do jarekdo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 20:16
          Nie chce mi się z tobą gadać ani oceniać tego co napisałeś.
          A co ty ją popychasz że tak ją bronisz....
          a może jesteś rudy....
          nieważne wieśniaku...
          • Gość: ser Re: do jarekdo IP: *.chello.pl 27.09.05, 22:28
            Jesteś kretynem i słoma z butów ci wyłazi. Kto cię zrobił? Pomścimy cię!
            • Gość: jarekdo Re: do jarekdo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 12:57
              ser ty schowaj się pod kamień z którego wylazłeś. Śmierdzisz wieśniaku
    • Gość: lauryn Re: Brodzik się pogrążyła... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 20:28
      ej no bez przesady, serial serialem, nie ma co od razu tak ją krytykować, w
      końcu nasze oczy są męczone przez naprawde złe widoki (jak np. Paulina holtz
      czy Asia Jabłczyńska), a urody to Joannie B. chyba nie brakuje. Bez przesady...
      • setorika Re: Brodzik się pogrążyła... 30.09.05, 17:51
        oj tak, tak, podpisuję się pod tym obiema rękami!
    • Gość: NIE LUBIĘ BRODZIK Re: Brodzik się pogrążyła... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 20:27
      • Gość: petra Re: Brodzik się pogrążyła... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.09.05, 06:52
        Niestety, ona gra to, że gra...
        Jest przerysowana.Oczywiście jest ładna, ale tak sztuczna, że kopara opada.
        Nie wiem, co w niej jest takiego, że jest niewiarygodna.Te miny,ciągły uśmiech
        na twarzy.Trudno to sprecyzować.
    • Gość: Gosc Re: Brodzik się pogrążyła... IP: *.chello.pl 23.09.05, 19:27
      No fakt, serial jest nudny, niestety.
      A takie byly nadzieje....
      Brodzik tez slabo wypada.
      • Gość: lama Re: Brodzik się pogrążyła... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 15:08
        Niestety,to porażka na calej linii
    • redudek Re: Brodzik się pogrążyła... 27.09.05, 16:50
      też tak uważam i serial nic ciekawego:(
      • alicia83 Re: Brodzik się pogrążyła... 27.09.05, 19:09
        dołączam sie do opinii,ze serial ten to niewypał,jakich mało.Żal mi Joanny
        Brodzik,ze nie zaproponowano jej czegos lepszego,jakiejs ciekawej roli
        kinowej,albo po prostu roli w lepszym serialu,bo ten jest po prostu denerwujacy
        i tyle.Tak sztuczny,że az niedobrze się robi-Kasia Bujakiewicz-w tym wydaniu
        tragedia!Aha,widziałam na tvn style wypowiedz Małaszynskiego i jestem
        rozczarowana jego ciągłym "wiesz",w ogóle mnie zirytował.od której więc strony
        by nie ugryzc Magdy M.,to i tak nie posmakuje :-)
        • Gość: aaa Re: Brodzik się pogrążyła... IP: *.e-wroc.com 27.09.05, 19:47
          wszyscy się czepiają Brodzikowej a w Polsce są gorsze od niej aktorki,
          chociazby A.Włodarczyk albo Paschalska,a co do serialu fakt scenariusz jest
          rroche naciągany, moim zdaniem jest po prostu kiepsko napisany, damy szanse
          serialowi , bo dalsze odcinki bedzie rezyserował ktos inny , moze sie poprawi.
          • czesiekkk Re: Brodzik się pogrążyła... 27.09.05, 19:58
            W Polsce mamy takie przesunięcie akcentu, serial nie tyle kreuje gwiazdy albo
            pokazuje ich nowe możliwości aktorskie ile sam jest promowany przez aktorów.
            Może być np. kiepski kryminał, ale skoro gra w nim najzdolniejszy aktor młodego
            pokolenia to musi być dobry, chociażby miał scenariusz pełen
            nieprawdopodobieństw.
            Podobne chyba jest z Magdą M. kiedy widzę w pobliżu centrum handlowego
            billboard z reklamą serialu. Niestety frustracje widzów spadają póżniej na
            aktorkę.
            • Gość: Ain Re: Brodzik się pogrążyła... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 22:00
              Ale komplement dla Brodziak, ze jest lepsza od Paschalskiej i Włodarczyk. Cha,
              cha, cha. Brodziak jest dyplomowaną aktorką. Wolę jednakowoż Włodarczyk w
              Talkach. Uwielbiałam Brodziak jako Kasię. Nagle rozintelektualizowała sie nam
              Brodziakowa jak nieprzymierzając Jolanta K. Zauważam ten sam, nudny, pozbawiony
              emocji sposób mówienia. Brodziakowa zapowiada "projekt" własnego pomysłu, o
              wypełnianiu przestrzeni życiowej. Proponuję kurs oratorski, który pozbawi ją
              tej ohydnej maniery stękania e, eee, eeeee, e, eeee. Pani Brodziakowa, ogólnie
              nie jest pani głupia, nie musi pani mówić powoli, rozciągle z eeeeee, zeby było
              oczywiste, ze jest mądrze. Magda M. kojarzy mi się odruchowo z Mołek, a
              Brodziak w tym serialu gra, ze udaje jej się udawać powazną prawniczkę .
              Słabo!!!
              • Gość: terry Re: Brodzik się pogrążyła... IP: *.aster.pl 28.09.05, 00:59
                Zastanówmy się dlaczego każdy, ale to dokumentnie każdy serial ostatnich lat
                szybko się nudzi, zaczyna raczej irytować niż wciągać publiczność. (chociaż i
                tak oglądają, hahaha, ale z przymrużeniem oka ;-) Wpadłem dziś na to, o co
                chodzi. O sztuczność! Pamiętacie "Alternatywy 4"? Jasne że pamiętacie! A "Dom",
                a "Daleko od szosy"? A "W labiryncie"?? No ba.. Te seriale były O NIEBO lepsze
                od dzisiejszych Klanów, N jak Nuda i różnych nawiedzonych Plebanii. Bo były
                autentyczne... Sam się wprowadzałem na Ursynów w 82' - w tym samym roku co
                bohaterowie Alternatyw - i dobrze wiem jak świetnie ten film oddawał realia
                tamtego okresu. Polskie seriale sprzed lat były prawdziwe, pokazywały życie
                bardziej przystępnie niż przesłodzone, sztuczne i pełne niemożliwości
                dzisiejsze wypociny scenarzystów. W dodatku są teraz autentyczną kroniką życia
                w naszym pięknym kraju - Labirynt genialnie uchwycił przemiany końcówki PRL. A
                co zostanie z Magd M i innych Tang z ANiołem za kilkanaście lat? Raczej
                niewiele... to słabe produkcje, ekstrakt komercji i chałturzenia aktorskiego.

Co do Brodzik - nie podoba mi się. Jako facet muszę przyznać że jest
                sympatyczna, ale nic w niej nie ma pociągającego. Jest taka bez wyrazu. Równie
                dobrze mogłoby jej nie być.. Jakoś tak się teraz porobiło, że młode polskie
                aktorki nie porywają. Zapomniały o wdzięku, zgubiły seksapil.
                • Gość: majka Re: Brodzik się pogrążyła... IP: *.kutno.mediaclub.pl 28.09.05, 09:38
                  Twój post nadaje siena oddzielny wątek:) ale podbijam...bo uważam że masz
                  racje. Sądzę też ze sam pomysł na serial nie jest zły...ale tu o wiele bardziej
                  nawalił scenariusz i reżyseria niż Brodzikowa...Ona sama...bardzo przecietna i
                  tyle. A szkoda bo zmarnował sie niezły potencjał.
                • kuszenie Re: Brodzik się pogrążyła... 28.09.05, 14:49
                  A co ma Brodzik do "Tanga z aniołem", człowieku? Znam "Tango z aniołem", wiem
                  co jest dalej i mogę z całą stanowczością stwierdzić, że tak zakręconego
                  serialu - jeśli chodzi o historię - jeszcze w Polsce nie było.
    • kapyl Re: Brodzik się pogrążyła... 28.09.05, 09:40
      Ej no nie jest taka zła :)
      • Gość: lalalab Re: Brodzik się pogrążyła... IP: 217.153.46.* 28.09.05, 11:57
        normalnie, na zachodzie - to puściliby najpierw odcinek pilot - sprawdzili
        reakcje widzów, posłuchali opinii, sugestii, no bo w końcu to nie film na
        festiwal w Cannes ale serial telewizyjny który w zamierzeniu miał relaksować i
        wciągać...A tymczasem TVN z góry założyło że wyprodukowalo HIT! Sztandarowy
        serial stacji. Z plejadą gwiazd. Napisany pod gwiazdy. No słabo mi się robi jak
        oglądam napuszone dukomenty o powstawaniu tego serialu w TVN Style...woczraj
        załapałam się na kawałek Magdy M. I doszłam do wniosku że powiązanie
        Małaszynskiego z każda inną laską w tym serialu byloby ciekawsze niż ze
        świętojebliwą Magdą M. Już nawet wolałabym go oglądać w wersji homo. Za nic te
        dwie postacie nie intrugują, nie ma żadnego błysku, emocji, przyciągania...nic.
        Pustka. I jeszcze ta plejada ogranych hitów...faktycznie - serial nie lansuje,
        nie odkrywa, nie pokazuje nic nowego - wszystko oparte na starych zaśniedziały
        elementach. Asekuracja???
        • setorika Re: Brodzik się pogrążyła... 30.09.05, 17:57
          fakt, nic między nimi nie iskrzy, a pzecież nieźle "błyskało" kiedy Małaszynski
          romansował z Kożuchowską w MjM, a serial na podobnym poziomie.
          Ale oglądam, bo dobrze się przy nim prasuje, a njbardziej interesujące postaci
          to Bartek Szowinista i napalona koleżanka Magdy z zębami jak frankensztajn :)
        • Gość: jarekdo Re: Brodzik się pogrążyła... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 11:49
          Cześć wieśniaku.
          Coś sie tak uczepił tego serialu, jak Ci nie pasuje to nie ogladaj, ale ja wiem
          jak Ty to robisz.