pshemo_c Re: Emil!!!do drewutni!!!!! 26.01.06, 16:15 hehe, Emil był dobry, strugał sobie ludki z drewna, dzięki temu filmowi mój brat otrzymał swoja ksywe (taka sama biała łepetyna), która tak się zakorzeniła, że wyparła niemalże jego prawdziwe imie Odpowiedz Link Zgłoś
badjuk Re: Emil!!!do drewutni!!!!! 26.01.06, 17:01 "Emil ze Smalandii" taki tytuł miał ten film, książka zresztą też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baltazar gabka Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.l1.c5.dsl.pol.co.uk 26.01.06, 16:13 nikt nie wspomnial o filmie Daszenka, o psie rasy chyba foksterier, pamieta ktos? a baltazara gabke i kraine deszczowcow????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balum balum Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.l1.c5.dsl.pol.co.uk 26.01.06, 16:19 pamietacie go? chodzil po kresce a potem sie robila przerwa na tej kresce i on wpadal w dziure, i nawolywal tego malujacego aby mu kreske dorysowal... czy mozna gdzies te wszystkie filmy sciagnac? tak bym je sobie poogladala:-)) to byly lata.... szkoda ze nie wroca..... Odpowiedz Link Zgłoś
monia28 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 16:41 Jasne, ze pamietam takie bajki jak: Reksio, Bolek i Lolek, Misiu Yogi, Pies Huckelbery (czy jak go sie tam pisalo :P), Denver, Zaczarowany olowek, Pomyslowy Dobromir, Uszatek, Krecik, Przygody kota Filemona, Mis Collargor (przyznaje sie, ze nie pamietam jak sie pisalo jego imie) i za pewne jest ich wiecej, ale przypomniec sobie trudno ;) No i do tego wszystkiego dochodza niezapomniane bajki Disneya, na ktorych ja sie osobiscie wychowalam i dalej je uwielbiam :D:D:D A pamieta ktos z was 'Pszczolke Maje'? To byla moja ulubiona bajka! No i oczywiscie Gumisie, Smerfy i Muminki :D:D:D Coz za wspomnienia ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mima Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.l1.c5.dsl.pol.co.uk 26.01.06, 17:06 ten watek wskazuje na to ze bajki tamtych lat ciesza sie przeogromnym zainteresowaniem, dlczego wiec ktos nie wykorzysta tego i nie nagra tych bajek na DVD, chetnie bym je kupila np pod choinke moim rowiesnikom....lezka by im sie zakrecila od takiego prezentu!!!! moze ktos sie zainteresuje tym i na przyszle swieta bedzie mozna kupic takie plyty???? oby!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domator Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 217.153.205.* 26.01.06, 17:10 A ktos pamieta francuski serial kryminalny z lat 70-tych "Brygady tygrysa" o walce z przestępczością w okresie belle epoque? Zachwycałem się nim wtedy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoqra Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 26.01.06, 17:13 Było sobie życie!!! Domek na prerii!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.sympatico.ca 30.01.06, 15:53 Autostrada do nieba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matuzalem Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 18:00 monsier Vidok był de best. Mój drogi Groniar Odpowiedz Link Zgłoś
dres12 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 29.01.06, 16:13 Przygody Francois Vidocq'a, to był inny serial, z akcją o sto lat wcześniejszą. "Brygady Tygrysa", to o komisarzu Valentin, o Pujol i Terrason. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 27.01.06, 13:35 Brygady były świetne! pamiętam, że (chyba) pierwszy odcinek był o szajce węglarzy. ja myślałam, że chodzi o wozaków rozwożących węgiel w mieście, to chodziło o karbonariuszy :)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Denver 26.01.06, 17:17 monia28 napisała: > Jasne, ze pamietam takie bajki jak: (...) Denver, (...) Musiałem chwilę się zastanowić co to było, czy Ci może chodzi o Dynastię. :) A po chwili mnie olśniło: "Denver - ostatni dinozaur, to jest kumpel sprzed milionów lat. Denver - ostatni dinozaur zawsze dobry humor ma! Nasz dinoooooo" Ech :D Ale to była fajna bajka :) Zdaje się leciało to w niedzielę o 7:00 rano na Dwójce. Bajki w tym paśmie to były również "Sara - Mała księżniczka", "Tajemniczy opiekun", "Kapitan Planeta i planaterianie". Super bajki! Natomiast w południe było pasmo "Godzina z Hanna-Barbera". Tam leciały Flinstonowie, Hucklebery, Scooby Doo itp. A w niedzielę po Teleranku bardzo długo emitowali Lucky Lucka'a. > A pamieta ktos z was 'Pszczolke Maje'? To byla moja ulubiona bajka! Akurat tego nie trzeba pamiętać, bo teraz leci co niedzielę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadinho Re: Denver IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 17:29 no tak,Denver,ten "stary" poczciwy Denver...I Kapitan Planeta i jego ziemscy pomocnicy z pierścieniami żywiołów...eeh...Gdzie te bajki są??;) A pamiętacie te bajkę,chyba Hanna-BArbery,tam był taki stworek ze swoim Panem,to były "złe" postacie;),ten stworek mówił se se se se se;)).A bajke o misiach,które miały "magiczne" serduszka??Używali ich w razie kłopotów,to były "Podniebne misie" czy jakoś tak;)).Ale ten temat wciąga... Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: Denver 26.01.06, 17:34 > A pamiętacie te bajkę,chyba Hanna-BArbery,tam był taki stworek ze swoim > Panem,to były "złe" postacie;),ten stworek mówił se se se se se;)). Tak, oni w jakichś wyścigach brali udział i zawsze przegrywali. Na Cartoon Network to też po kilku latach widziałem. Czyli na pewno Hanna-Barbera. > A bajke o > misiach,które miały "magiczne" serduszka??Używali ich w razie kłopotów,to > były "Podniebne misie" czy jakoś tak;)).Ale ten temat wciąga... Troskliwe misie :) Odpowiedz Link Zgłoś
badjuk Re: Denver 26.01.06, 18:08 Ten od se se se to był Bałwan a ten drugi to Wredniak. Pamiętam taki jeden odcinek pod tytułem "Łap gołębia", ubaw na maxa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadinho Re: Denver IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 18:13 dzięki,Troskliwe misie;)).sesesese;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Denver IP: *.212.rev.vline.pl 27.01.06, 09:07 To Było "ŁAP GOŁĘBIA" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygfryda Re: Denver IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 19:12 no pamietam te bajki ale mnie się one nie podobały ,chyba już za stara byłam;)) ,a co najdziwniejsze wydawały mi się takie nowoczesne i kompletnie nie przypominające tych starych,więc kto wie może to wszystko zależy od wieku ,może za 10-lat z takim samym sentymentem dzisiejsze dzieciaki będą wspominały Pokemony? a pamiętacie Wojownicze żólwia Ninja????i Szredera? Odpowiedz Link Zgłoś
emae To ta sama bajka :) 27.01.06, 12:48 Stworek mówiący se se se to bodajże Złośnik, czarny charakter z "Troskliwych Misiów" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: To ta sama bajka :) 27.01.06, 13:25 Być może w Troskliwych też był taki stworek, ale na pewno chodziło jej o inną bajkę. Wspólnymi siłami ustaliliśmy, że to Bałwan i Wredniak, a tytuł "Łap gołębia". Oni występowali zresztą w dwóch bajkach. Jedna, gdzie byli głównymi bohaterami (chyba własnie ta z gołębiem) i druga z wyścigami, która była takim mixem kilkunastu bajek - tam była m. in. jakaś Penelopa i Johny Bravo, którzy mieli oprócz tego oprócz tego "swoje własne" kreskówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matuzalem Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 17:55 Opowieści Piaskowego Dziadka (NRD?), Rycerze Okrągłego Stołu, Telesfor z M. Damięckim, Gąska Balbinka - szok, Miś z okienka, Wakacje z duchami, Podróż za jeden uśmiech, Stawiam na Tolka Banana - muzyka do dziś żywa: "Czane miał buty, czarną koszulę w dziurawych kamaszach szedł..", Gruby, Do przerwy 0-1, Randall i duch Hopckirka, Ścigany, I debeściak: Telewizja Młodych Kosmonautów. Kto pamięta starsze? Odpowiedz Link Zgłoś
badjuk Goście z Mat-planety 26.01.06, 18:11 Nierozgarnięty Sigma i rezolutny Pi, albo krasnal Chałabała i piosenki fasolek (...nie koziołek nie biedronka, lecz to ja Zając Poziomka...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadinho Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 18:22 Gruby,ja pitole,ja mogłem zapomnieć o TYM serialu!!!...Wiecie gdzie można zdobyć choć część z tych tytułów,które tu wymieniamy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.chello.pl 26.01.06, 18:10 ja uwielbiałam kreskówkę Pitfall która byław dropsie w sobote.Były to przygody podróznika Harrego Pitfalla, któremu towarzyszyła rudowłosa dziewczynka Ronda i Lew Ostry Pazur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoqra Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 26.01.06, 18:24 Może jednak ktoś pamięta Było sobie życie i Domek na prerii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex7 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.185.broadband3.iol.cz 26.01.06, 18:27 Jak można o tym zapomnieć .OCZYWIŚCIE PAMIĘTAMY. SZCZEGÓLNIE BYŁO SOBIE ŻYCIE.Kawał dobrze i z humorem opowiedzianej historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex7 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.185.broadband3.iol.cz 26.01.06, 18:31 Sorry z tego podniecenia pomyliłem z BYŁ SOBIE CZŁOWIEK .Ale wiem o co lotto.Też dobre. A NIEME KINO W TVP pamietacie .flip i flap , harold lloyd ,charlie chaplin -leciała cała seria. Może powtórzą (juz z powodu krzesimira dębskiego.hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KingaB Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 18:49 Był jeszcze "Przyjaciel wesołego diabła". Rany, jak ja się bałam Piszczałki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 21:33 "Było sobie życie" rozpoczynało się śliczną piosenką, uwielbiałam ją, Spiewała ją /nie pamiętam nazwiska/ młodziutka dziewczyna, która wygrała któryś ze starszych festiwali Eurowizji. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 18:35 Ja pamiętam oba. Świetne :) Czołówka "Domku na prerii". Lektor mówił: "Występują: Michael London" (chyba podczas pracy na polu z kosą), "Karen Grassle" (przyjechała do niego w powozie), a potem ich córki biegły na dół po kwiecistej łące, a lektor czytał jak się te aktorki nazywają -> Melisa Gilbert, Melisa Sue Anderson oraz Linsday (nie pamiętam już drugiego imienia i nazwiska). W kazdym razie to ta najmłodsza, która biegnąc, przewróciła się :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 63.13.232.* 27.01.06, 00:41 No jasne, ze pamietam "Domek na prerii" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.sympatico.ca 30.01.06, 16:06 No a wczesniej byl sobie czlowiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monitor Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.netway.com.pl 26.01.06, 19:01 A czy ktoś pamięta taki serial o chłopcu i dziweczynce, ktorzy mieli takie dwa białe kamienie, które robiły się czerwone w pewnych sytuacjach i nadawały jakąś tam moc tym dzieciom. Takie sf dla dzieci. Pamietam, że było to bardzo straszne. I kolejna straszna rzecz to Buka z Muminków. Taka lodowa baba, która posuwała sie do przodu i wszystko zamrarzała. No i jeszcze bardzo tajemniczy serial angielski z niezapomnianym motywem muzycznym "Robin Hood w kapturze". Mogli by go powtórzyć bo to chyba najlepsza ekranizacja Robinn Hooda jaka powstała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex7 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.185.broadband3.iol.cz 26.01.06, 19:06 dalszy hicior był NIEDŹWIEDŹ PANA ADAMSA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aja Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 19:08 a nie Muka??? ,ja się jej też okropnie bałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzykacz polny Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 217.149.242.* 26.01.06, 19:35 Gość portalu: Aja napisał(a): > a nie Muka??? ,ja się jej też okropnie bałam W Muminkach była Buka, no co wy, nie czytaliście??? A "muka" to było powiedzonko Filipka w "Stawiam na Tolka Banana" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aja Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 01:01 wybacz ogladałam tylko bajkę,poza tym po tylu latach człowik nie pamięta szczegółow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.sympatico.ca 30.01.06, 16:08 Muka to z Muminkow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa77 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 19:12 1. Te kamienie chyba pozwalały im na telepatyczny kontakt... Mieli sąsiadów kosmitów - takich facetów w garniturach o niezbyt miłym wyglądzie, którzy czasami zmieniali się w paskudną galaretę. Był tam też chłopiec z Oriona (chyba że mi się 2 filmy pomieszały) i chyba ci w garniturach na niego polowali. 2. Chciałabym teraz obejrzeć Muminki - wszyscy mówią, że to super bajka. A ja w dzieciństwie uważałam sobotni wieczór za starcony - z ich właśnie powodu. Pewnie teraz mroczny nastrój odpowiadały mi bardziej niż 20 lat temu:-). 3. Zgadzam się z Tobą co do Robin Hooda. Podobał mi się klimat. A za soundtrackiem biegałam dobrych parę lat zanim znalazłam (we wczesnych latach 90.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucy Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.versanet.de 26.01.06, 19:20 "Domek na prerii" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Piesek w kratke IP: 63.13.232.* 27.01.06, 00:46 Czy ktos pamieta taka bajke, w ktorej gral taki maly piesek w kratke (chyba czerwona i czarna, albo brazowa)? Zapomnialam jaki ta bajka miala tytul. Pozdrawiam z Los Angeles Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Piesek w kratke IP: *.sympatico.ca 30.01.06, 16:09 Dokladnie taki tytul byl tej bajki - Piesek w kratke.Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucy Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.versanet.de 26.01.06, 19:18 A pamieta ktos radziecki film pt. "Na rozstajnych drozkach"l??? Bylo tam takie licho jednookie - ale sie balam..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoqra Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 26.01.06, 19:47 Ulica Sezamkowa w wersji angielskiej też mi się bardzo podobała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KingaB Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 07:10 Były jeszcze: Tytus, Romek i A'Tomek Przygód kilka wróbla Ćwirka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzykacz polny Bajki radzieckie IP: 217.149.242.* 26.01.06, 19:41 Ktoś wspomniał kultowego jeżyka, który śpiewał "To futerko jest lepsze, to futerko mieć wolę, bo igiełki moje bronią mnie - nawet przed wilkiem". a czy ktoś pamięta moze inną bajkę radziecką, dość dla mnie traumatyczną, o zajączku, który nie chciał jeść i co mu mama dała, wyrzucał za okno (swoją drogą, nie działo się to chyba na Ukrainie w latach 30.). Tam zżerała to mucha, która z tego żarcia urosła i porwała tego zajączka, więziła go na drzewie, a od mamy wyciągała jedzenie. Strasznie mnie to poruszało, sama możliwość, że ktoś mogłby zabrać dzieko rodzicom. Pamięta ktoś może? A pamięta ktoś dobranockę chyba węgierską, pod tytułem "Chłopiec z plakatu" o chłopcu, który zaprzyjaźnił się ze swoim sobowtórem na plakacie. A "Fred postrach kotów" o psie Fredzie zdominowanym przez dwie kocice Sabinę i Lukrecję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex7 chłopiec z plakatu to bajka czeska = hicior IP: *.185.broadband3.iol.cz 26.01.06, 20:42 pozdro. A Timur i jego drużyna to była jeszcze książka. .Rosyjskie bajki filmowe + Disney to bomba. Pamietacie Kaczora Goffiego i Miki jak jechali na wakacje w przyczepie campingowej .BOŻE !!!! Chcę to kupic. REWELKA !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga71 Pierwsze seriale tasiemcowe sprzed lat.... IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.06, 11:27 Niewolnica Isaura miała dobre wejście, choć nikt obecnie nie zdzierżyłby chyba nawet 15 minut oglądania tego filmu. Natomiast dobrze pamiętam pasję ogladania i ciekawości jak się skonćzy film "W Kamiennym kręgu". A "W rytmie disco"? - szał wielkiego, kolorowego świata. A ktoś pamięta film "Avenida Paulista" (nie pamiętam tytułu!!!!)z którego zapamiętałam imię bohaterki z tego "Paula", które podoba mi sie do tej pory..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magik Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 5.6.2R1D* / 170.252.64.* 27.01.06, 12:33 A o Karino wszyscy zapomnieli, byly jeszcze Urwisy z Doliny Mlynow gdzies mi cos switalo, ze byl taki serial o chlopcu i dziewczynce, chyba blizniakach, mnostwo zieleni - no i dzieki ponizszemu, Eureka - rodzina Lesniewskich pl.wikipedia.org/wiki/Serial_telewizyjny#Filmowe_seriale_dla_dzieci_i_m.C5.82odzie.C5.BCy fajny link Odpowiedz Link Zgłoś
p_rzecinek Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 27.01.06, 13:09 A pamiętacie serial Dziewczyna i chłopak czyli heca na 14 fajerek, o bliźniakach, którzy zamieniają się miejscami i dziewczyna jedzie za swojego brata do leśniczówki do stryja, którego grał pan ze "Zwierzyńca". Jak ja sie o nia bałam i jak jej współczułam. Albo taki film radziecki "Diabeł morski" o chłopaku który miał skrzela i musiał mieszkać w morzu, kochałam sie w nim na zabój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoqra Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 27.01.06, 14:01 tym większa heca, że to nie były bliźnięta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 31.01.06, 15:21 > tym większa heca, że to nie były bliźnięta!!! Były. Gwoli ścisłości - w książce Tosia i Tomek są "zwykłym" rodzeństwem, Tomek jest bodaj o rok starszy. W serialu - nie pamiętam, w którym momencie, ale jest tam wyraźnie powiedziane, że są bliźniętami. Dwujajowymi oczywiście :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruski Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.zamosc.sdi.tpnet.pl 27.01.06, 15:27 Sally La Maga i Yattaman z Polonii 1 Odpowiedz Link Zgłoś
jarmila02 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 27.01.06, 22:37 Pamiętam początek : "Za kurtynką naszej scenki, schowały się ... bajki. Dziś wam jedną pokażemy, ja - Kubuś i ja - Agnisia." I zupełnie nie pamiętam co było dalej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAGIC JOHNSON Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 00:11 www.iiii-gooool.blog.pl/ Dla fanów IVRP i JPII Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neta Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 193.0.72.* 28.01.06, 01:39 a może ktoś pamięta "Kwiaty na poddaszu"..? i moze ktoś wytłumaczy mi, o co tam chodziło, wiem tylko, że to było straszne i smutne.. ale byłam za mała, żeby coś zapamiętac.:) Odpowiedz Link Zgłoś
emae Ja pamiętam bardzo dobrze 31.01.06, 10:26 Nie widziałam filmu i nawet do dzisiaj nie wiedziałam, że był. Ale czytałam książkę Virginii Andrews - GENIALNA. Chodzi o to, że matka z czwórką dzieci przyjeżdża do swoich rodziców, bo zmarł jej mąż. Jej rodzice byli przeciwni małżeństwu, a ojciec nawet nie wiedział o dzieciach. Ten jej ojciec jest bardzo chory, niedługo umrze. No więc razem z babką wymyślają, że dopóki dziadek zyje, dzieci będą ukryte na strychu. Cała czwórka. Dziadek zyje jeszcze dość długo, te dzieciaki cały czas siedzą na strychu. A kiedy wreszcie umiera, babka (która jest po prostu potworem w ludzkiej skórze) nie zgadza się, aby wypuścić dzieci. Siedzą na tym strychu całymi latami, tam dorastają (młodsza dwójka w ogóle nie rośnie), babka je dręczy, matka w ogóle nic nie jest w stanie zrobić albo nie chce. Jedno z nich umiera. Wreszcie na koniec uciekają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.rury.net.pl Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 15:26 Czy to ten smoczek co popijał benzyne.Tylko jak on mial na imię? Filomidanek? Dzieki za przypomnienie! Pozdrawiam admin portalu www.rury.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
forumadegie Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 28.01.06, 18:57 parę nostalgicznych linków: vecernicek.com/search/ www.muzeumdobranocek.pl/ shagmir.free.fr/ tehrig.tripod.com/ templeimages.free.fr/ www.moomin-cinema.com/ www.trickfilmwelt.de/eswarmensch.htm www.procidis.com/ www.bouba-le-petit-ourson.com/ www.planete-jeunesse.com/sources/series.php3?cle=60&sec=1 www.zeichentrickserien.de www.tv-kult.de/index.php?tvdbid=393&title=Luzie+der+Schrecken+der+Strasse www.geocities.com/phonik2/index.html www.marcos.coolworld.de/ klikać na tv-archiv Pamiętacie Wiktora Nidzickiego? prowadził Laboratorium a potem Kuchnię. Koncert życzen z Krystyną Loską Pamiętacie tytuł serialu dla dzieci (albo czeski albo nrd) - chłopiec pojechał na wakacje do jakiejs wsi 9chyba) i w domu w którym mieszkał mieszkał stary facet, który miał trzecie oko, ukryte pod włosami z tyłu głowy, co to było? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_paradox Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 28.01.06, 22:54 a ja z kolei pamiętam film w kinie "Wodne dzieci", byłam na nim z tatą i nie siedzieliśmy w jednym rzędzie, takie były tłumy :) Odpowiedz Link Zgłoś
marcyjanna Gapulka 29.01.06, 03:43 czy ktos pamieta ten serial- chyba czeski -o dziewczynce piosenka szla taK przyszla poczta paczka wielka ze ojej.a w tej paczce przyleciala wlasnie a w tej paczce przyleciala wlasnie GAPULKAAA GAPULKAAA czy tylko ja to pamietam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgosia w Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 87.207.133.* 29.01.06, 14:16 HEJ ja jestem rocznim '81 czy ktoś z WAS pamięta: Drops[leciał w sobotę prowadzili go dziewczyna i chłopak on chyba miał kręcone włosy]Tik Tak ze starą piosenka i tym pierwszym zegarem[Pana Tiktaka poznałam kiedys osobiście i spiewałam nawet z nim piosenkę,Ciotka Koldka,zając Poziomka] domowe przedszkole z krasnalem Chałabałą? Nie lubiłam Ciuchci aniTelereanka lubiłam 5-10-15 robotem[tzn jego głosem był Mann za moich czasów] lubiłam rysunkową Narnię Himena[pamiętacie na potęgę posępnego czerepu?Mój brat ciągle to powtarzał myślałam żeby mu głowę ukręcić] lubiłam Dinozaura Dextera Czarodziejke z księzyca i inne bajki które leciały na tym kanale np o piłkarzach Kodziro i Subasa etc niedźwiadka Bamse po tiktaku Bonifacego i Filemona nie cierpialam Wróbelka ćwirka uwielbiałam Toma i Jerrego ptaszka Twiggy i kota Sylwestra małą syrenkę Misia Koralgola Misia Uszatka Akademię Pana Kleksa[łaziłam z klasa na to do kina] jak sobie coś przypomnę napiszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.sympatico.ca 30.01.06, 16:03 A co powiecie o Dziewczyna i Chlopak czyli heca na 14 fajerek( jak ktos wspomnial to sorki) Z lezka wspominam Barbapape, nasze polskie kreskowki( stare ale jare dobranocki zarowno rodzima produkcja jak i czeska - krecik, rumcajs z mchu i paproci) na szczescie mozna czasami dostac ku wielkiej mojej radosci - moje dzieci mialyby niekompletne dziecinstwo bez nich, Nie wiem czy wspomniany byl Koziolek Matolek. Wdrowki Pyzy Pies i kot pies w kratke Wakacje z duchami stawiam na Tolka Banana odngrzebany ostatnio O dwoch takich co ukradli ksiezyc( starring bracia Kaczynscy) Awantura o Basie Szalenstwa Panny Ewy linia( jak ktos wspomnial balum balum) Pan samochodzik i templariusze To byly seriale i programy dla dzieci i mlodziezy, nie to co teraz.Nie mowie ze wszystkie sa d d..., ale jednak nie sa az tak ciekawe jak te sprzed lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.chello.pl 30.01.06, 16:25 tak,kiedyś to i rodzice razem ze mną oglądali z zaciekawieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.sympatico.ca 30.01.06, 19:40 Aaa zabylam 07 zglos sie Janosik Alternatywy 4 Mis Sami swoi Jak rozpetalem druga wojne swiatowa Dom - ale ta pierwsza seria NIe ma rozy bez ognia Rejs - przeciez klasyk konik garbusek - ruska bajka Odpowiedz Link Zgłoś
mbalasa Fasolki i Tik Tak!!! 30.01.06, 19:01 Pamietacie jeszcze piosenki "ogorek" czy tez Kulfona i Monike z "Ciuchci??" tO byly programy dla dzieci! Wspolczesnym maluchom troche wspolczuje.. No coz " kazde pokolenie... ;-)" Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: Fasolki i Tik Tak!!! 30.01.06, 19:29 Piosenek fasolek nie da się zapomnieć. Oto kilka refrenów, które teraz sobie przypominam: "Ogórek ogórek ogórek, zielony ma garniturek ma czapkę i sandały, zielony zielony jest cały" ********* "Witaminki witaminki dla chłopczyka i dziewczynki qszyscy mamy ładne minki bo zdadamy witamiki" ********* "Szczotka, paata, kubek, ciepła woda tak się zaczyna wielka przygoda myję zęby, bo wiem dobrze o tym kto ich nie myje ten ma kłopoty" ********* "Każdy ma jakiegoś bzika każdy jakies hobby ma, a ja w domu mam chomika kota rybki oraz psa." ********* Jeszcze kojarzę tak mniej więcej piosenki "Babucha Poducha" z Danutą Rinn "Zmora z telewizora" z siostrami Winiarskimi Odpowiedz Link Zgłoś
strzechwa Re: Fasolki i Tik Tak!!! 30.01.06, 20:07 Zuzia lalka nieduża Płaszczyk za krótki Zbyt duże butki ******** Zielone włosy, zielone butki Całe zielone są ufoludki ******** Puszek okruszek, puszek kłębuszek Bardzo go lubię, przyznać to muszę Odpowiedz Link Zgłoś
badjuk Re: Fasolki i Tik Tak!!! 02.02.06, 10:13 najlepszy motyw: "ja jestem pan tik-tak!!!..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dav Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 193.0.117.* 31.01.06, 15:02 Dżana z dżungli - czyli Jane of the jungle - dziewczyna Tarzan, któa w niebezpiecznym momencie odpinała naszyjnik który zmieniał sie w rodzaj dysku - towarzyszyło jej jakieś zwierzę - powiernik chyba - nie pamiętam jakie - chyba w poniedziałki po Zwierzyńcu puszczali..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dav Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 193.0.117.* 31.01.06, 15:03 JanA - oczywiście, a nie Jane Odpowiedz Link Zgłoś
bbbbb2 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 01.02.06, 08:59 japońskie bajeczki na dobranoc:))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inga Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.echostar.pl 02.02.06, 13:00 odwiedź nostalgia.tv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ania_53 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 03.02.06, 08:16 Łezka się kręci w oku na wspomnienie filmów "Świat się śmieje", "Hrabina z Hongkondu" czy "Chcemy się bawić".Mogliby pokazać te filmy jeszcze raz. A może ukazłaby się kaseta lub płyta z takim stareńkim filmem.Chętnie kupiłabym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echhhhhh Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 13:41 Proszę pomóżcie!!! jaki był tytuł tej bajki o króliczku co mu się uszk kręciły??? Mam starsznego klina z nim.... Dziękuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
szef_jak_szpieg Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 12.02.21, 19:17 to były czasy Odpowiedz Link Zgłoś
toadette Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 01.09.21, 11:52 Przecież większośc z nich jest nieogladalnych xD Kiedys próbowałam wrócić do np. Archiwum X i dzisiaj zestarzało sie to źle, tak samo jak np. Friends. Bajki to samo. Odpowiedz Link Zgłoś