Dodaj do ulubionych

Sex And The City - pamiętacie?

09.03.06, 11:08
bardzo lubiłam ten serial jeszcze parę lat temu jak puszczano go na tvp2.
Wkurzalo mnie tylko to, że gdy ledwo zaczęło się go oglądać to już był koniec
(20 min). Teraz ściągam sobie wszytkie 6 serii i oglądam w swoje prywatne
babskie wieczory ;)
Obserwuj wątek
    • lalalab Re: Sex And The City - pamiętacie? 09.03.06, 11:24
      jak jesteś taką fanką to czemu po prostu nie kupisz sobie tego serialu na VHS
      albo DVD, tylko nielegalnie go ściągasz. W Polsce wyszły wszystkie serie. Wstyd!
      • klamczucha3 Re: Sex And The City - pamiętacie? 09.03.06, 11:33
        Powodzenia w sciaganiu.I nie przejmuj sie lalab.
        Ja tez lubie ten serial i tez by go sciagnela ale...nie umiem ;-(
        pzdr
      • cheri-bibi Re: Sex And The City - pamiętacie? 09.03.06, 11:36
        bo tak mi sie podoba, i oburzenie jakiejs egzaltowanej panienki nie zmieni
        mojego zdania na ten temat

• lalalab Re: Sex And The City - pamiętacie? 09.03.06, 15:28
          panienką bynajmniej egzaltowaną nie jestem choć nie uważam tego określenia za
          obrazę. Fakt jest faktem. Kradniesz. Nie ma znaczenia czy to film czy samochód,
          czy pieniądze mamie z portfela.
          • Gość: semijo Re: lalab IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 16:39
            myślę że dużo osób chętnie kupiło by sobie orginalny film czy płytę, niestety
            żyjemy w kraju w którym jest to wydatek około 1/15 twojej pensji i mało kogo na
            to stać.
            • Gość: epiphany Re: lalab IP: 83.238.108.* 13.03.06, 13:03
              Myślę, że dużo osób chętnie kupiłoby sobie porsche czy mercedesa, niestety
              żyjemy w kraju, w którym mało kogo na to stać.
              Więc mam moralne przyzwolenie, by sobie taki samochód ukraść.
    • klamczucha3 Re: Sex And The City - pamiętacie? 09.03.06, 11:43
      To bylo do mnie????
      • cheri-bibi Re: Sex And The City - pamiętacie? 09.03.06, 11:55
        nie, do lalab :)
    • alex_koz Re: Sex And The City - pamiętacie? 09.03.06, 11:47
      ja uwielbiam Sex and the City, i niestety obecnie mam tylko 6serie na swoj
      uzytek. wiec chyba musze reszte sciagnac, albo moze na ebayu kupie;)

ja pamietam swoje rozczarowanie jak sie odcinek konczyl bo to raptem 20 minut,
      i jak sie wkurzalam gdy TVP po 3 serii nadawalo pierwsza serie, bo wydawalo im
      sie pewnie ze nikt nie zauwazy ze cos jest nie po kolei. i pamietam jak
      nagrywalam sobie odinki na video, jak wychodzilam w piatek na impreze;)
      • alex_koz Re: Sex And The City - pamiętacie? 09.03.06, 11:59
        i jeszcze pamietam jak sex and thec city po angielsku po raz pierwszy ogladalam
        i jakis taki zupelnie inny mi sie wydal, bardziej kolorowy i pelny zycia...
    • Gość: wrocool Re: Sex And The City - pamiętacie? IP: *.jaracza.osiedla.net 09.03.06, 12:02
      pewnie ze pamietam-to moj ulubiony serial wszechczasow:) mam wszystkie serie na
      dvd z Empiku-polecam;)
    • cioccolato_bianco satc 09.03.06, 12:10
      to zdecydowanie moj ulubiony serial :)
      mozna go ogladac on line w winampie :P
    • alex_koz Re: Sex And The City - pamiętacie? 09.03.06, 12:38
      a macie ulubione sceny? momenty...
      ja na przyklad uwielbiam (i uwazam a najbardziej romantyczna scene)z szostej
      serii kiedy Samanta idzie z Jerrym na impreze "dla 30latkow" organizowana przez
      Wrighta, odbywa z Niim w jego apartamenci szybki (i nieudany) numerek, a jak
      wychodzi spotyka Smitha ktory na nia czeka i mowi mu : "I don't know what is
      wrong with. I hate myself for doing that to you". i wychodza razem...

uwielbiam ta scene;)
      • alex_koz Re: Sex And The City - pamiętacie? 09.03.06, 12:43
        odcinek 13sty, 6stej serii, "let there be light" to jest;)

---
        nie oglądam telewizji rządowej
        • cheri-bibi Re: Sex And The City - pamiętacie? 09.03.06, 14:52
          mi najbardziej sie podobała scena kiedy to Carrie miała się spotkać z Bigiem.
          Miranda powiedziała jej wczesniej aby nie dala sie pocalowac i tak unikajac
          jego pocalunku wylądowali obydwoje w stawie dla kaczek :)

bardzo lubie też odcinenk, w którym Carrie wywrócia się na wybiegu... podnosi
          na duchu :)
          • alex_koz Re: Sex And The City - pamiętacie? 09.03.06, 15:02
            i jeszcze jak Carrie miala byc na okladce jako "famous and fabulous", i poszla
            na sesje po jakies imprezie i wygladala strasznie. za realizm ta sytuacje
            lubie.
            ;)
    • Gość: emma Re: Sex And The City - pamiętacie? IP: *.acn.waw.pl 09.03.06, 16:14
      pamietamy, pamietamy i pamietam marzec 2 lata temu, jak na Little Italy na
      Manhattanie byla wyprzedaz ciuchow z serialu, to byla walka na noze, prawdziwa
      uczta dla prawdziwych fanek i duzo $$$ na debecie :)
    • lilith76 Re: Sex And The City - pamiętacie? 09.03.06, 16:25
      uwielbiam ten serial.
      oglądałam go jeszcze jak leciał na jakiejś niszowej stacji w kablówce - Wizja
      TV się chyba nazywała.
      • Gość: goa Re: Sex And The City - pamiętacie? IP: *.nest.gliwice.pl 09.03.06, 19:25
        o ja tez pierwszy raz oglądałam Sex and the city na Wizji 1 to było niezły
        kanał :)

mój ulubiony serial, jakiś czas temu obejrzałam 6 sezon na DVD i już zaczynam
        tęsknić :(

TVP 2 skończyła na 4 sezonie mogłaby chociaż powtórzyć jeśli już nie zakupić 5
        sezonu :)
        • cheri-bibi Re: Sex And The City - pamiętacie? 10.03.06, 09:11
          oj ja juz nie licze na tvp chociaz oplacam nie maly abonament.
          Licze na swojego przyjaciela - overneta ;)
          • Gość: Andra Re: Sex And The City - pamiętacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 15:02
            Dołączę się do zachwytów nad tym serialem. Uważam, że jest świetny, zabawny
            zwłaszcza dla kobiet po trzydziestce.Dość późno go odkryłam, bo najpierw
            przeczytałam książkę, później pierwsza seria dołączona była do jakiej gazety,
            teraz co jakiś czas dokupuję sobie następne i bardzo mnie ciekawi, jak to się
            skończy(czy Carie "zejdzie się" z Bigiem? Pozdrawiam!
            • alex_koz Re: Sex And The City - pamiętacie? 11.03.06, 16:32
              ja znam zakonczenie i moge zdradzic, ale na pewno tego chcesz??
              ;)
            • Gość: Monika Re: Sex And The City - pamiętacie? IP: *.elpos.net / *.elpos.net 11.03.06, 20:06
              No pewnie że sie zejdzie.
              Uwielbiam ten serial, mam wszystkie serie, dziś po raz setny obejrzałam 4.
              Mój ulubiony moment to w zasadzie sama końcówka jak Carrie z Bigiem spotykaja
              sie w hotelu w Paryżu. Pozdrawiam fanów
              • alex_koz Re: Sex And The City - pamiętacie? 11.03.06, 20:58
                a ja dzisiaj obejrzalam pierwszy odcinek pierwszej serii, i takie mi sie dziwne
                wydawalo, fryzury "jak sprzed lat", dialogi jakies takie sztucze i nasycone
                ideologia i w ogole taka roznice w stosunku do serii 6stej widac.
                • cheri-bibi Re: Sex And The City - pamiętacie? 13.03.06, 12:49
                  ja wolałam Aidana od Biga i jeszcze nie doszłam do szóstej serii, ale załuję,
                  że to nie Aidan...
                  • Gość: anka Re: Sex And The City - pamiętacie? IP: *.sm-rozstaje.pl 13.03.06, 15:25
                    a skąd mogę sobie ściągnąć 5 i 6 serie?
            • the_dzidka Re: Sex And The City - pamiętacie? 13.03.06, 17:39
              No właśnie, ja serialu nie oglądałam w ogóle, ale jakiś czas temu u znajomych
              dopadłam książkę. No cóż... po Waszych zachwytach wnioskuję, że serial musi być
              dużo lepszy niż książka, bo tak bezdennie głupiej "literatury", jak "dzieło"
              Candace Bushnell to juz dawno w ręku nie miałam. Z ksiązki wynika, że
              mieszkańcy NYC nie robią nic innego, tylko przepuszczają pieniądze i się
              piep**ą jak króliki. Jak będą powtarzać film, to sobie obejrzę, bo póki co mam
              przez książkę zaburzony pogląd.
              • natalia.brzeska 20 minut? 13.03.06, 19:12
                W Polsce 20 minut, bo TVP cenzurowała odcinki. W oryginale nie są krótsze niż
                35 minut (bez reklam, gdyż HBO nie przerywa seriali reklamami!).

Ja kupiłam sobie na DVD. w Anglii są teraz za 15 funtów.

Jeśli lubicie SEX and the City wypróbujcie nowy serial HBO - Big Love. Dziś do
                ściągnięcia pilotowy odcinek!
                • alex_koz Re: 20 minut? 13.03.06, 19:26
                  jestes pewna Natalia ze TVP cenzurowalo sex and the city??

bo ja ogladalam odcinki i w Polsce i w UK i na DVD i roznic nie widzialam,
                  wszystkie odcinki trwaly ok. 25 minut.
                  • natalia.brzeska Re: 20 minut? 13.03.06, 19:57

Tak, jestem pewna. Dużo erotycznych scen (szczególnie z Samantha :-) było
                    wykasowanych.
                    Zobacz, ze na DVD odcinki są dłuższe.
                    • alex_koz Re: 20 minut? 13.03.06, 20:00
                      przyznam sie szczerze, ze juz nie pamietam jak odcinki nadawane w TVP wygladaly
                      bo to tak dawno temu bylo. wiec wierze na slowo;)

nie spodziewalabym sie cenzury obyczajowej w dzisiejszych czasach. ech.
              • Gość: Jagna Re: Sex And The City - pamiętacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 11:06
                Dzidka, ksiązka to prawdziwe g.... ma się nijak do serialu i absolutnie nie
                można się nią sugerować.
                • the_dzidka Re: Sex And The City - pamiętacie? 14.03.06, 11:34
                  Tak też myslałam, bo to niemożliwe, żeby takim szajsem (gdyby książka = serial)
                  zachwycało się az tyle osób.
                  Ciekawe, co było pierwsze?
                  • natalia.brzeska Re: Sex And The City - pamiętacie? 14.03.06, 13:16
                    Książka była pierwsza i była tylko pomysłem na serial.
                    • wrocool Re: Sex And The City - pamiętacie? 14.03.06, 16:20
                      tak tvp pokazywala ocenzurowana wersje odcinkow-mozna porownac z tym co jest na
                      dvd. Pamietam ze kiedys u nas lecialy te same odcinki co na pro7 i wtedy bylo
                      mozna zauwazyc ze w tvp nie pokazywali wszystkich scen-glownie scen lozkowych;)
                      • cheri-bibi Re: Sex And The City - pamiętacie? 20.03.06, 13:28
                        nie wiecie może gdzie znajdę napisy do drugiej połowy odcinków czwartej serii?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka