Gość: ifia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 00:09 Pamięta ktoś Sagę Rody Palliserów? I Glencorę? Bywają tu w ogóle takie roczniki? A wcześniej była Saga Rody Forsythów... I francuskie sagi - Panie na Mogadorze, np. Pamiętacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cuciolo Re: Sagi 16.03.06, 08:49 Pamietam sage rodu Forsythetow i Paliserow. Czytalam i widzialam Glencore grala Susan York Malo kto przebrnie przez trylogie ja takowe uwielbiam wec we wczesne mlodosci sie zaczytywalam pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julak Re: Sagi IP: 149.156.14.* 16.03.06, 10:11 Wydaje mi się, że Glencorę grała Susan Hampshire - chyba, że ta aktorka posługuje się dwoma nazwiskami. W "Sadze Rodu Forsyte'ów" grała również postać Fleur. Ja ją kojarzę jeszcze z rolą w najstarszej wersji "Elzy z afrykańskiego buszu". Powtórkę "Sagi.." i Paliserów bardzo chętnie bym obejrzała, ciekawe jakie wrażenie byłoby po tylu latach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strzałka--> Re: Sagi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 10:54 Susan Hampshire, oczywiście. Susan York to inna osoba. Glencora była urocza, miała zadarty nosek...A jej stary mąż, Plantygenet był dla niej taki dobry... Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Sagi 16.03.06, 13:18 pamiętam :) uwielbiałam te seriale. a oglądając "Ja, Klaudiusz" dostawałam wypieków z przejęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Sagi 16.03.06, 13:19 a dzięki serialowi o Elżbiecie Tudor (też BBC), do dziś to moja ulubiona kobieca postać historyczna. Odpowiedz Link Zgłoś