krystynkaw1 25.04.06, 10:31 Czy ktos mógłby mi wyjaśnić dlaczego Teresa zwracała się do Basi (wczorajszy odcinek) na spacerze w lesie "ciociu", kiedy jest ona babcią Pawła? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monia515 Re: Teresa / Basia (Luckowa) -Mjm 25.04.06, 10:38 Bo to jest rodzina- nie wiem dokładnie jakie są koligacje rodzinne, ale Teresa jest spokrewniona z Mostowiakami. Odpowiedz Link Zgłoś
krystynkaw1 Re: Teresa / Basia (Luckowa) -Mjm 25.04.06, 10:46 Wcześniej myślałam, że Teresa to daleka rodzina Krzysztofa Zduńskiego, męża Marysi ... Odpowiedz Link Zgłoś
ellewina Re: Teresa / Basia (Luckowa) -Mjm 25.04.06, 12:02 ja do siostry mojej babci i jej corek mowie "ciociu", do jej meza "wujku" do kuzynki dziadka mowie tez "ciociu" i do jej corki takze. a do dwoch moich jedynych teoretyczych ciotek mowie po imieniu wiec na nic nie ma reguly. a Tersa jest spokrewniona z Mostowiakami, a nie Krzysztofem, tylko to takie spowinowacenie, które nie jest kazirodcze:) (kiedys cos o tym chyba bylo) Odpowiedz Link Zgłoś
inna32 Re: Teresa / Basia (Luckowa) -Mjm 07.05.06, 10:55 ellewina napisała: > ja do siostry mojej babci i jej corek mowie "ciociu", do jej meza "wujku" > do kuzynki dziadka mowie tez "ciociu" i do jej corki takze. > a do dwoch moich jedynych teoretyczych ciotek mowie po imieniu > > wiec na nic nie ma reguly. > U nas też oficjalnie do siostry babci mówiło się ciocia,albo ciocia - babcia. > a Tersa jest spokrewniona z Mostowiakami, a nie Krzysztofem, tylko to takie spo > winowacenie, które nie jest kazirodcze:) > (kiedys cos o tym chyba bylo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młoda Re: Teresa / Basia (Luckowa) -Mjm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 14:40 Taa napruta Basia była cudowna buhehe:D Odpowiedz Link Zgłoś