Dodaj do ulubionych

stare seriale na DVD w magazynach-kto decyduje?

08.07.06, 10:48
z klasyki TV wydano "Wojnę domową", "Siedemnaście mgnień wiosny", "Świętego"
itp.
Kto decyduje jakie filmy są (będą) wydawane i czy jest gdzieś w internecie
strona z zapowiedziami?
Jakie są Wasze ulubione tytuły sprzed lat, co byście zaproponowali wydawcom?
Obserwuj wątek
    • pizza_adoloran Re: stare seriale na DVD w magazynach-kto decyduj 08.07.06, 16:16
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=433&w=43390987&v=2&s=0
      • photoart pytanie dalej aktualne 09.07.06, 22:19
        nie znalazłem w podanym wątku odpowiedzi na pytanie, kto decyduje jakie filmy
        mają się ukazać. Osobiście chętnie kupiłbym razem z gazetą cały cykl filmów
        Winnetou, Arsena Lupin lub Zorro:)

Z oryginalnych kolekcji kupiłem jakiś czas temu
        "Stawkę", "Pancernych", "Kapitana Sowę", "Kolumbów", "Samochodzika", "Wakacje z
        duchami", "Podróż za jeden uśmiech" i "Marka Piegusa"
        • pizza_adoloran Re: pytanie dalej aktualne 09.07.06, 22:43
          photoart napisał:

> nie znalazłem w podanym wątku odpowiedzi na pytanie, kto decyduje jakie filmy
          > mają się ukazać.

Hm, bo w TVP nikt nie udzieli Ci odpowiedzi. Wysłałem do nich maila z pytaniem,
          czy mają zamiar wydać na DVD "W labiryncie" i "07 zgłoś się" i otrzymałem
          odpowiedź w stylu "aktualna oferta dvd jest w naszym sklepie". Czyli mają w
          dupie, że ktoś się chce czegoś dowiedzieć i nawet tego nie sprawdzą. Musiałbyś
          wziąć kałacha, wejść siłą do budynku przy Woronicza 17 i po sterroryzowaniu
          połowy tego molocha MOŻE uzyskałbyś odpowiedź...

No i ponawiam swoje kandydatury na DVD - "07 zgłoś się" (serial tv) i "W
          labiryncie". Tego ostatniego można naprawdę poupychać do 2 - 2,5 h na dysku i
          pakować po dwa dyski w jedno pudełko, żeby dużo miejsca nie zajmowało. Nawet,
          gdyby miało kosztować drożej.

W ogóle żałuję, że w polskich wydawnictwach dvd brak smakowitych dodatków, np.
          wywiady (aktualne) z gwiazdami starych seriali typu Ola Duraj.... yyyy...
          • Gość: Bolo Re: pytanie dalej aktualne IP: *.aster.pl 14.07.06, 20:36
            Chyba cie pogielo, w labiryncie na DVD ?
            A wiesz ile to by bylo plyt !!!
            Poza tym kto by kupil takiego gniota ? :D

07 zglos sie - to co innego. Sam bym kupil :)
            Ale to sa dlugie filmy, wiec 1 odcinek to 1 plyta DVD.
            • pizza_adoloran Re: pytanie dalej aktualne 18.07.06, 17:09
              Gość portalu: Bolo napisał(a):

> Chyba cie pogielo, w labiryncie na DVD ?

Wychodzą gorsze rzeczy.

> A wiesz ile to by bylo plyt !!!

Wiem. Wydając na każdym dysku 4 odcinki (w sumie 2 godziny), wyszłoby 30 płyt. A
              pakowane w podwójne pudełka dałyby 15 pudełek. To też niedużo, porównując z
              wytworami typu "Friends" i różnymi wariacjami opakowań, wydań specjalnych itp.

> Poza tym kto by kupil takiego gniota ? :D

Ja. Przeszkadza Ci to?

> 07 zglos sie - to co innego. Sam bym kupil :)
              > Ale to sa dlugie filmy, wiec 1 odcinek to 1 plyta DVD.

Trudno, najwyżej trochę miejsca na półce zajmie.
    • photoart jaka gazeta lub czasopismo może wydać? Moje typy;) 15.07.06, 16:13
      chętnie bym kupił:

Winnetou - całą serię ekranizacji kinowej
      Zorro - fakt, leci w TV ale w takich godzinach, że zawsze zapominam przełączyć
      Arsen Lupin - z genijalnym Pokorą i z Georges Descrières w roli tytułowej
      Elżbieta, królowa Anglii - Wielka Śląska w dubbingu Wielkiej Glendy Jackson
      • jhbsk Re: jaka gazeta lub czasopismo może wydać? Moje t 17.07.06, 13:56
        Jak znam TVP, to dubbing dawno się im zgubił albo zniszczył (tak jak w przypadku
        serialu Ja Klaudiusz).
        • pizza_adoloran Re: jaka gazeta lub czasopismo może wydać? Moje t 18.07.06, 17:10
          jhbsk napisała:

> Jak znam TVP, to dubbing dawno się im zgubił albo zniszczył (tak jak w przypadk
          > u
          > serialu Ja Klaudiusz).

"Ja Klaudiusz" na wydaniu DVD nie ma dubbingu z naszej tv?
          • Gość: alu Re: jaka gazeta lub czasopismo może wydać? Moje t IP: *.crowley.pl 18.07.06, 18:08
            nie słyszałeś? to znana afera, dubbing dybowskiej-aleksandrowicz "spalił się". a
            ebz dubbingu "ja, klaudiusz" niestety sporo traci, strasznie koturnowy się dzis
            wydaje, aczkolwiek doceniam świetną grę szekspirowskich aktorów.

a "a labiryncie" na dvd ja bym chetnie kupiła, to kultowy serial!
            • pizza_adoloran Re: jaka gazeta lub czasopismo może wydać? Moje t 18.07.06, 19:48
              Nie słyszałem, ale żenada... oczywiście, moim zamysłem było to, by na DVD były
              do wyboru i napisy i dubbing (a nie lektor), który był doskonały. Spalił się, dobre.
              • photoart Re: jaka gazeta lub czasopismo może wydać? Moje t 19.07.06, 23:31
                a mnie kiedyś, dawno temu mignęła informacja jakoby dubbing został "kupiony" na
                określony czas i po tym czasie nie wolno rozpowszechniać filmu w wersji
                dubbingowanej (to było a propos Arsena Lupin).
                Nawiasem wcale bym sie nie zdziwił, że dubbing Klaudio został zniszczony.
                Bałagan, stare czasy kiedy wszystko było na wagę złota. A nuż taśmę dubbingową
                zagrano jakimś badziewiem i teraz tłumaczy się, że "spłonęła"
    • anahella Re: stare seriale na DVD w magazynach-kto decyduj 19.07.06, 23:39
      Stare seriale sa super!
      Chetnie kupilabym na DVD "Noce i dnie", bo wersja kinowa po serialu wydaje sie
      ostro pocieta.
      Oczywiscie cudowna "Lalka" (cudowna z powodu kreacji Bronislawa Pawlika) i moj
      ukochany serial "Czarne chmury".
      • photoart Re: stare seriale na DVD w magazynach-kto decyduj 20.07.06, 21:15
        te, które wymieniłaś, są chyba w ofercie TVP ale rozumiem, że tak jak ja
        wolałabyś kupić je jako dodatek do magazynów lub gazet po bardziej okazyjnej
        cenie. Przy okazji ciekawe, dlaczego np. Wojna Domowa kosztuje z gazetą
        2 x 6 zł a wydawana indywidualnie - 60.-
        • pizza_adoloran Re: stare seriale na DVD w magazynach-kto decyduj 21.07.06, 08:49
          photoart napisał:

> te, które wymieniłaś, są chyba w ofercie TVP ale rozumiem, że tak jak ja
          > wolałabyś kupić je jako dodatek do magazynów lub gazet po bardziej okazyjnej
          > cenie. Przy okazji ciekawe, dlaczego np. Wojna Domowa kosztuje z gazetą
          > 2 x 6 zł a wydawana indywidualnie - 60.-

A ten sam format? Bo czasem do pism dołączane są płyty VCD, rzeczywiście tanie,
          a DVD za wyższą cenę można kupić w sklepie. W tym wypadku jakość wyznacza cenę.
          • photoart Re: stare seriale na DVD w magazynach-kto decyduj 21.07.06, 16:23
            Kupuję wyłącznie DVD. Wojna Domowa na DVD z gazety nie odbiega jakością od tej
            z boxu.
            Nawiasem, kupiłem Kolumbów i Klossa w oryginalnych boxach z jakimiś drobnymi
            błędami w menu, nie otwierają się niektóre noty o twórcach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka