Dodaj do ulubionych

co sadzicie o filmach z PRL.W Niemczech np zakazan

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.07.06, 15:35
o projekcji filmow propagujacych faszyzm, czyli filmy z 1933 do 1945
Zakazać wyświetlania filmu »Sami swoi « - też. Przecież Kargule i Pawlaki
wypisywali na ścianach »3 x tak «, opuściły Kresy (krainę miodem, mlekiem, że
nie wspomnę o krwi, płynącą), popierały władzę ludową, wzięły ziemię po
obszarnikach i propagowały picie samogonu, nie wspominając o modlitwie w
języku wrogów (po niemiecku)”.

Uwazam ,ze seriale z PRL powinny byc zakazane, gdyz lansuja komunizm.
W dodatku sa tandetne i maja czesto bardzo szara, odpowiadajaca tamtej zlej
rzeczywistosci, scenografie.

Filmy jak "4 pancerni i pies" (oczywiscie ni ogladalem) to wstyd dla ambitnej
polskiej kinomatografii

Obserwuj wątek
    • Gość: norek Re: co sadzicie o filmach z PRL.W Niemczech np za IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.07.06, 15:38
      oczywiscie jest kilka filmow akomunistycznych jak np Przygody Marka Piegusa i
      Wojna Domowa
      • iwles norek - 28.07.06, 12:25
        Gość portalu: norek napisał(a):

> oczywiscie jest kilka filmow akomunistycznych jak np Przygody Marka Piegusa i
        > Wojna Domowa

A dokładnie, w którym miejscu te filmy są antykomunistyczne ?

• annajustyna Re: co sadzicie o filmach z PRL.W Niemczech np za 27.07.06, 19:49
      Ale nie ma zakazu pokazywania filmow z DDR. Nawet partie komunistyczne sa legalne.
    • Gość: aga Re: co sadzicie o filmach z PRL.W Niemczech np za IP: 81.219.117.* 28.07.06, 09:55
      Filmy jak "4 pancerni i pies" (oczywiscie ni ogladalem) to wstyd dla ambitnej
      polskiej kinomatografii

nie bierz przykladuz gosiewskiegoo i nie wypowiadaj sie o filmach ktorych nie widziales
      a stwierdzenia ze sami swoi porpaguja komunizm
      dziecko idz z tym do specjalisty
      • Gość: Ninka Re: co sadzicie o filmach z PRL.W Niemczech np za IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 11:51
        Stek bzdur. Zakazywanie emisji kultrowych seriali takich jak Stawka większa niż
        życie albo Pancerni to bezmyślność. Może jescze książki spalmy jak hitlerowcy.
        A że nie ogladałes Pancernych to wstyd.
        • Gość: norek Re: co sadzicie o filmach z PRL.W Niemczech np za IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.07.06, 15:00
          Kultowym polskim serialem jest Wojna Domowa I Marek Piegus.Sa to seriale
          niepolityczne a nawet antykomunistyczne-celebrowanie zachodniego, tak bliskiego
          naszemu sercu, stylu zycia.Twoi Pancerni w rzeczywistosci zniewolili Polske i
          naastepne 50 lat byla pod okupacja rosyjska.Poucz sie historii.Kloss,
          faktycznie wybral wspolprace z Bolszewickim agresorem, wiedzac, ze
          kilkadziesiat tysiecy jego kolegow(oficerowie, inteligencja i duchowni)zostalo
          zamordowanych w Katyniu.
          • jhbsk Re: co sadzicie o filmach z PRL.W Niemczech np za 28.07.06, 22:07
            Wojna Domowa to pochwała czasów gomułkowskich. ZAKAZAC!!!
            • Gość: Lolek Re: co sadzicie o filmach z PRL.W Niemczech np za IP: *.crowley.pl 29.07.06, 13:32
              No nieee, Marek Piegus??? ZAKAZAĆ wszystko poza "O dwóch takich, co ukradli
              księżyc". Tak będzie poprawnie politycznie. Pancernych i Klossa - spalić
              wszystkie kopie i popiól rozsypać! Bolszewikom stanowcze NIE. No i norek na
              trzeciego bliźniaka - za zasługi.
              • Gość: norek Re: co sadzicie o filmach z PRL.W Niemczech np za IP: *.dip.t-dialin.net 29.07.06, 13:44
                Te filmy sa zaprzeczeniem przyzwoitosci.Jestem za eliminacja Filmu
                propagujacego Czerwone Zlo.
                Zostalem wychowany w duchu poszanowania zdobyczy cywilizacji rzymskiej.Nie
                wolno bylo ogladac mi wszystkiego co bylo zwiazane z komunizmem-jesli byl
                pozytywnie prezentowany.Uwazam, ze to zbyt powazny temat a filmy jak Kloss i
                Szarik zbyt plugawe,aby je eufemizowac.
                • halfoat Re: co sadzicie o filmach z PRL.W Niemczech np za 29.07.06, 15:58
                  Nie chcesz, mierzi Cię, to nie oglądaj. Kim jednak jesteś aby zakazywać innym
                  oglądania tych seriali? Za PRL też była taka kategoria filmów zakazanych i
                  ludzie o podobnej mentalności, którzy wiedzieli lepiej od innych co jest dobre i
                  można puszczać, a co złe.
                  • Gość: norek Re: co sadzicie o filmach z PRL.W Niemczech np za IP: *.dip.t-dialin.net 29.07.06, 19:34
                    gdyz mam pewne priorytety.Uwazam, ze peany pochwalne dla zbrodniczych ideii, sa
                    nie na miejscu
                    • iwles Re: co sadzicie o filmach z PRL.W Niemczech np za 30.07.06, 02:14
                      Dla mnie bardziej nie na miejscu są peany na cześć głupoty.
                      • Gość: kicia Re: co sadzicie o filmach z PRL.W Niemczech np za IP: *.crowley.pl 30.07.06, 09:34
                        rany, norek, wypuścili cię z psychiatryka?
                        • halfoat Re: co sadzicie o filmach z PRL.W Niemczech np za 30.07.06, 10:51
                          Mam wrażenie, że to ten sam typ mentalności co u rządzących obecnie. Co bedzie
                          następne? Może serwisy informacyjne w tv będą musiały przekazywać jedynie
                          słuszne treści, zamknie się gazety założone przez łże elity III RP, filmy w
                          których owa RP pokazywana jest w dobrym świetle, a w końcu będziemy głosować na
                          partię, która jako jedyna ma słuszność.
                          Niektórym kretynom na górze wydaje się, że ludzie nie mają rozumu, by
                          samodzielnie ocenić co jest dobre a co złe i trzeba podjąć decyzje z nich.
                          Oczywiście dla wspólnego dobra.
                          • karen_walker Re: co sadzicie o filmach z PRL.W Niemczech np za 30.07.06, 13:32
                            Zakazac dostepu do Internetu. Przede wszystkim. Tylko dla odpowiedzialnych
                            ludzi. Jeszcze by ktos tam (nie daj najjasniejsza panienko) jakies idealy
                            niezgodne z obecna doktryna rozpowszechnial). No a ci 4 pancerni??? Tfu. Czy
                            ktos sie zastanaawial co tych czterech jernych facetow w tym czolgu robilo jak
                            Marusi nie bylo pod reka? A Towarzystwo Opieki nad Zwierzetami milczy...
                            Kloss tez - przeciez to jeden pean na czesc fetyszyzmu mundurowego. Takie
                            plugawe zboczenstwa propagowac. Skandal.
                • Gość: august Cywilizacja rzymska??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 11:46
                  "Zostałem wychowany w duchu poszanowania zdobyczy cywilizacji rzymskiej..."
                  Kpi czy o drogę pyta?
                  Czy to ci barbarzyńcy urządzający krwawe orgie w Koloseum nie stworzyli
                  przypadkiem tej cywilizacji?
                  Należy zakazać propagowania cywilizacji rzymskiej!!!
                  A wychowanych w jej duchu uczyć szacunku dla wytworów każdej ludzkiej i
                  duchowej kultury niezależnie od czasu i miejsca, w jakim powstała!!!
                  • Gość: norek Re: Cywilizacja rzymska??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.07.06, 12:24
                    Niestety nie powiem:"Bingo".Jestem tylko liberalnym konserwatysta.To znaczy;
                    liberalem ekonomicznym(zwolennikim leseferyzmu, to napewno)i konserwatysta w
                    odniesieniu do zasad moralnych(praktykujacym katolikiem,preferujacym
                    tradycyjny, wielodzietny model rodzinny)
                    Jesli chodzi o moje poglady polityczne, te mojemu sercu jest bliska UPR, a
                    autorytetem moralnym jest napewno Jan Korwin-Mikke.
                    PiS, LPR, Samoobrona i jej przedstawiciele sa mi obcy i niekoniecznie podzielam
                    ich program ideowy.Dlaczego? Sa za bardzo ideologiczni, czyli polityczni a ja
                    preferuje ponad wszystko partie z programem ekonomicznym, stawiajace na wolnosc
                    osobista i ekonomiczna jednostki, jej duchowe i materialne bogacenie.
                    Na ostatni post nie odpowiadam, gdyz jest to post wyjatkowego dyletanta.

A tak na marginesie-prosze porownajcie zyciorys intelektualisty Zanussiego
                    (3fakultety) i artysty Lyncha, ktory podobnie jak nasz Oscarowiec Wajda,
                    pieknie maluje i komponuje muze z CV komunistycznych Konica(od Klossa) albo
                    Przymanowskiego.
                    • halfoat Re: Cywilizacja rzymska??? 30.07.06, 15:51
                      Jak ma się stawianie na wolność osobistą z wprowadzaniem zakazów? W ten sposób
                      ograniczam wolność innym. Takie ograniczenie musiałoby siłą rzeczy dotyczyć nie
                      tylko filmu. Co z książkami w biblitekach (chociażby z nieszczęsnym
                      Przymanowskim)? Kto miałby decydować o tym jaki tytuł lub autor ma być zakazany?
                      Taka sytuacja przypomina mi miniony ustrój, do którego nie chciałbym wracać. Od
                      zakazów wolę już edukację.
                      Swoją drogą jeśli mielibyśmy wprowadzić zakazy, to powinny one objąć także
                      dzisiejsze odmóżdżające telenowele.
                      • Gość: norek - a Tomek w Krainie Kangurow, to co? IP: *.dip.t-dialin.net 31.07.06, 18:31
                        halfoat napisał:

> Jak ma się stawianie na wolność osobistą z wprowadzaniem zakazów? W ten sposób
                        > ograniczam wolność innym. Takie ograniczenie musiałoby siłą rzeczy dotyczyć
                        nie
                        > tylko filmu. Co z książkami w biblitekach (chociażby z nieszczęsnym
                        > Przymanowskim)? Kto miałby decydować o tym jaki tytuł lub autor ma być
                        zakazany
                        > ?
                        > Taka sytuacja przypomina mi miniony ustrój, do którego nie chciałbym wracać.
                        Od
                        > zakazów wolę już edukację.
                        > Swoją drogą jeśli mielibyśmy wprowadzić zakazy, to powinny one objąć także
                        > dzisiejsze odmóżdżające telenowele.
                        Troche to demagogia.Przeciez zakazy i nakazy, te, ktore chronia wartsoci
                        demokratycznych- i w zakresie ekonomii i parlamentaryzmu sa wskazane.
                        Inaczej bylaby anarchia.
                        Chyba przyznasz mi racje, ze nie na miejscu bylaby emisja seriali pokazujacych
                        w pozytywnym swietle Armie Niemiecka z lat 1939-1945(nawet jesli mialby to byc
                        front wschodni i walka przeciw Sowietom)
                        To samo odnosi sie do LWP i Armii Czerwonej.Uwazam, za wysoce nieetyczne
                        reklamowanie ich, nawet w malym stopniu, w pozytywnym swietle.
                        Odnosnie telenoweli, mam inne zdanie.
                        Jako aksjomat traktuje mydlane opery, jako prozna papke.
                        Konczac nawiaze do beletrystyki.Niestety dla mnie nie ma miejsca na literature
                        nazistowska i komunistyczna, poniewaz obie te idelogie odrzucam.
                        Nie mam takze skropolow do takiech ksiazek jak Tomek w Krainie Kangurow.
                        Szklarski przemilicza rzez Aborygenow.Pisze spokojnie o przygodach Tomka,
                        ktore "nasz" bohater ma wtrakcie morodowania milionow Aborygenow.
                        Pomysl
                        Generalna Gubernia 1942. Mlody Wloch przybywa na polowanie do okupowanej Polski
                        na Zubry.Autor opisuej piekne krajobrazy, przyrode.Milczy o eksterminacji
                        narodu, czy tez narodow.Czy nie potepilbys moralnie autora takiej powiesci?
                        • Gość: platon udaje greka??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 20:13
                          Norku, Ty udajesz chyba Greka, bo tak naprawdę to jesteś zapewne potomkiem
                          dumnych Aborygenów. Pomyśl jednak, ile kangurzych istnień ma na sumieniu to
                          szlachetne plemię...
                        • piotr7777 Re: - a Tomek w Krainie Kangurow, to co? 02.08.06, 18:42
                          > Generalna Gubernia 1942. Mlody Wloch przybywa na polowanie do okupowanej
                          Polski
                          >
                          > na Zubry.Autor opisuej piekne krajobrazy, przyrode.Milczy o eksterminacji
                          > narodu, czy tez narodow.Czy nie potepilbys moralnie autora takiej powiesci?

Film z cyklu "młody Włoch przyjeżdża do GG" był, nazywał się "Giuseppe w
                          Warszawie". Świetny.
                        • iwles Re: - a Tomek w Krainie Kangurow, to co? 03.08.06, 09:29
                          Gość portalu: norek napisał(a):
                          > Przeciez zakazy i nakazy, te, ktore chronia wartsoci
                          > demokratycznych- i w zakresie ekonomii i parlamentaryzmu sa wskazane.
                          > Inaczej bylaby anarchia.

A skąd wiesz, że TEN sposób przedstawiania demokracji jest WŁAŚCIWY ?
                          Czy następne pokolenie nie uzna tego za kicz?

Właśnie pokazywanie tylko i wyłącznie jednej strony medalu uznałabym za
                          anarchię. Bez możliwości poznania innych wartości, które miały znaczenie
                          kiedyś, bez możliwości nadania samemu oceny i ustosunkowania się.

Propagowanie tylko tego, co t.o.b.i.e. wydaje sie li i jedynie słuszne i po
                          linii właściwej - nazywa się propagandą.
                          • Gość: norek Re: - a Tomek w Krainie Kangurow, to co? IP: *.dip.t-dialin.net 04.08.06, 10:36
                            > Propagowanie tylko tego, co t.o.b.i.e. wydaje sie li i jedynie słuszne i po
                            > linii właściwej - nazywa się propagandą.

Nie to mialem na mysli.Sorry, ale nie zrozumailes mnie.Nie propagowanie tego co
                            mi wydaje sie sluszne, ale to co to co "wypracowala" nasza cywilizacja- w
                            kazdym zakresie i to czego nas nauczyla(czyli jak makabrycznym systemem byl
                            komunizm i narodowysocjalizm)
                    • Gość: grekorzymianin Te, Norek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 00:59
                      Te, Norek, zapnij rozporek i wsadź se Korwina - Rurke w dziurke...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka