Dodaj do ulubionych

wpadki w serialu

31.07.06, 14:48
Jakie zauwazyliście wpadki w serialu ?

Ja sie zastanawiam, czemu Michael uparł się by odzyskac wykrecona srube z
rak "hitlerka" ? Przeciez na spacerniaku takich lawek bylo wiecej - nie mogl
wykrecic z innej ? Co to, jedna tylko taka sruba byla ? :)
Obserwuj wątek
    • ishke Re: wpadki w serialu 31.07.06, 15:02
      raczej to nie kwestia wpadki, jak to okreskiles ale faktu,ze 1) ta śrube miał
      poluzowaną 2) nie wiem czy zauwazyłes ale pan M szukał właśnie tej sruby po
      kilku ławkach
      pozdrawiam
      temat zacny, jednak ja za szybko go ogladałam zeby cos zauwazyc, ale chetnie
      skomentuje
      • brop Re: wpadki w serialu 11.02.07, 23:43
        Sorry za odswiezenie.....
        Ale czy ta srube faktycznie mial poluzowana, czy ja poprostu odkrecil przy
        pomocy.... chyba monety - niepamietam dokladnie? Jakos nie chce mi sie wierzyc,
        ze juz podczas modernizacji wiezienia, iles tam lat wczesniej, wiedzial, ze
        bedzie przy pomocy tej konkretnej sruby wyciagal brata z tegoz wiezienia
        ;-)Predzej sie sklaniam ku konkretnemu rozmiarowi/numerowi sruby - co bylo
        pokazywane w kilku momentach
    • ariwederczi Re: wpadki w serialu 31.07.06, 22:06
      Akcja pierwszego sezonu dzieje się od kwietnia do maja, a w kilku odcinkach
      pada śnieg. :)
      • limonka_3 Re: wpadki w serialu 26.02.07, 08:46
        tak, i w pewnym momencie Michaelowi bardzo szybko urosły włosy :)

• marapi19 Re: wpadki w serialu 01.08.06, 18:13
      myslę, że największą celową wpadką jest to, że w stanie Illinois (gdzie jest
      Fox River) od 1976 nie wykonuje się juz egzekucji na krześle, tylko poprzez
      zastrzyk.
      I jeszcze taka ciekawostka off topic:
      The show was filmed in an actual prison (now unused) in Joliet. The death row
      cell used for Lincoln Burrows is the actual death row cell that held serial
      killer John Wayne Gacy
      • mmorawski Re: wpadki w serialu 01.08.06, 18:18
        No właśnie, a propos tego więzienia - był w TV amerykańskiej bardzo ciekawy
        program na temat Prison Break i m.in. o tym w nim mówiono. Jest do ściągnięcia
        tutaj w 7 częsciach:
        wentworthmilleronline.com/media/thumbnails.php?album=59
        A drugi ciekawy program (2 części) jest tu:
        wentworthmilleronline.com/media/thumbnails.php?album=24
        Aktor grający T-Baga jest świetny. :P Akcja z kieszonką rulez. <lol>
        • mmorawski Re: wpadki w serialu 02.08.06, 15:29
          Nie wiem właściwie czy to wpadka, czy specjalnie to opuszczono, jednak nigdy
          nie pokazano jak żona Pope'a zareagowała na jego wyznanie dotyczące nieślubnego
          syna.

W sumie można się domyślić, że mu wybaczyła skoro Michael nadal mu pomagał w
          konstruowaniu Taj Mahal. ;)
    • ishke Re: wpadki w serialu 02.08.06, 15:32
      kwestia tatuażu pana M, czasami jest na całuch rekach az do dłoni, a czasami
      tylko do połowy przedramienia...:) tatuaz wedrujacy.... ale myslę,ze takie
      rzeczy rylko kobiety zauwazą;)
      • marapi19 Re: wpadki w serialu 02.08.06, 16:28
        możesz podac numery odcinków, w których ma tylko do połowy przedramienia?
        • ishke Re: wpadki w serialu 03.08.06, 10:19
          odcinek z psycholem kolegą jak rusyje jego tatoo nie pamietam nr
          pozdrawiam
          • sev7en Re: wpadki w serialu 03.08.06, 12:44
            18
            • asiccaa Re: wpadki w serialu 26.09.06, 16:56
              a mozecie mi podać dokładnie w którym momencie są te tatułaże do połowy;>? bo ja
              nie moge znaleźć:/
    • ishke Re: wpadki w serialu 03.08.06, 13:56
      zauważyłam jedno..
      jak sie udało im załatac dziure w kanciapie u klawiszy tak po prostu bez śladu????
      • mmorawski Re: wpadki w serialu 06.08.06, 23:29
        My tu się doszukujemy szczegółów, a okazuje się, że prawdziwe wpadki są
        naprawdę dość wyraźne, tyle że dla kogoś kto zna się na rzeczy.
        1) Zrobienie takiego tatuażu jak ma Michael zajęłoby podobno około 4 lat <lol>
        2) Chemikalia użyte przez Michaela do zrobienia "Cute poison", którego użył aby
        skorodować rurę pod ambulatorium w połączeniu tworzą tak naprawdę... nugat, a
        nie środek żrący. :))
        • iron_wanienka Re: wpadki w serialu 11.08.06, 22:54
          a mnie rozbawilo kiedy 'pomogl' zwymiotowac temu swirowi, zeby on przypomnial
          sobie co michael mial wytatuowane;)
        • emdziejka Re: wpadki w serialu 18.08.06, 14:05
          mmorawski napisał:

> 2) Chemikalia użyte przez Michaela do zrobienia "Cute poison", którego użył
          aby
          >
          > skorodować rurę pod ambulatorium w połączeniu tworzą tak naprawdę... nugat, a
          > nie środek żrący. :))

hehehe - bardzo dobre, i jakaz edukacyjna rola serialu :)))))))
        • winnix Re: wpadki w serialu 10.02.07, 13:17
          Jak LJ robił zdjęcia telefonem Kellermanowi, mój narzeczony powiedział, że nie
          ma telefonu, w którym dało by się wyłączyć dźwięk trzaskającej migawki. Podobno
          producenci wprowadzili to właśnie po to, żeby nie można było robić zdjęć ldziom
          bez ich zgody po kryjomu.

Co do tatuażu - jest faktycznie trudny do zrobienia, bo ma dużo cieniowania, a
          to zawsze zabiera najwięcej czasu. Natomiast te 4 lata, to przesada, kilkanaście
          miesięcy powiedziałabym. Oczywiście wszystko zależy od częstotliwości
          odwiedzania tatuatora i indywidualnej zdolności organizmu do gojenia ran.
          Natomiast dla mnie wpadką było to, że ten tatuaż nie wyglądał na świeży na
          początku :)
          • colour-ize Re: wpadki w serialu 11.02.07, 17:44
            > Jak LJ robił zdjęcia telefonem Kellermanowi, mój narzeczony powiedział, że nie
            > ma telefonu, w którym dało by się wyłączyć dźwięk trzaskającej migawki. Podobno
            > producenci wprowadzili to właśnie po to, żeby nie można było robić zdjęć ldziom
            > bez ich zgody po kryjomu.

W takim razie Motorola ma to gdzieś, bo w jej telefonach da się bez problemu ów
            dźwięk wyłączyć :)
            • cytrynowe_pole Re: wpadki w serialu 09.03.07, 22:08
              mój stary, poczciwy sagem również radzi sobie bez tego dźwięku doskonale:D
          • mama_idalki Re: wpadki w serialu 18.02.07, 01:47
            winnix napisała:

> Jak LJ robił zdjęcia telefonem Kellermanowi, mój narzeczony powiedział, że nie
            > ma telefonu, w którym dało by się wyłączyć dźwięk trzaskającej migawki. Podobno
            > producenci wprowadzili to właśnie po to, żeby nie można było robić zdjęć ldziom
            > bez ich zgody po kryjomu.
            >

Przekaż narzeczonemu, że magiczna Motorola V980 ma możliwość wyciszenia migawki :)
    • asiccaa Re: wpadki w serialu 20.09.06, 19:36
      A w odcinku 11 piewrwszej serii jak ten koleś wpadł do studni to miał telefon na
      zewnątrz a wnastepnej scenie wyciąga telefon z garnitura zeby zadzownic po
      "kumpli":D zauwżyłam:D
      • aniuta75 Re: wpadki w serialu 20.09.06, 20:35
        Wogóle z tą studnią to troszkę im nie wyszło. Bo jak LJ wtrącił tego agenta do
        studni to deski się połamały, a potem przyjechał Kellerman z kolesiem i zakryli
        studnię pokrywą z desek :). Jeszzce w tym samym odcinku zanim wtrącili tego
        faceta do studni to LJ uruchamiał samochód i ten do niego strzelał i trafił w
        szybę. Następne ujęcie? - szyba cała :). Też zauważyłam :D. Ależ my
        spostrzegawcze jesteśmy :P.
        • anika1983 Re: wpadki w serialu 15.02.07, 16:30
          tak, szczególnie jak się cytuje ciekawostki z filmweba, rzeczywiście
          spostrzegawcze jesteście...
    • koraga Re: wpadki w serialu 20.09.06, 21:01
      W ostatnim odcinku poprzedniej serii uciekają w nocy, a do pociągu wskakują już
      w dzień.
      • gugi14 Re: wpadki w serialu 12.01.07, 17:39
        no mozna pomyśleć że uciekali całą noc aż nastał ranek :)
    • hortor Re: wpadki w serialu 21.09.06, 12:59
      Burrows przed egzekucją opowiada bratu, że ostatnio miał ogoloną głowę dawno,
      dawno temu, w ramach jakiegoś zakładu chyba... a przecież głowę mu ogolili już
      po złapaniu, jeszcze przed ogłoszeniem wyroku, co widać w odcinku 1x16.
    • marok Re: wpadki w serialu 26.09.06, 15:01
      W odcinku 2x04 First Down jest ciekawa scena pod sam koniec kiedy to bracia
      zostawiajac na drodze Nike odjezdzaja w sina dal samochodem Bellicka. Wszystko
      cacy i w porzadku tylko, ze kamera pokazuje piekny, w ogole nie zarysowany
      (nawet nie drasniety)prawy bok tego samochodu. A przeciez to wlasnie tym bokiem
      (prawym) Bellick ze swoim kumplem probowali zepchnac z drogi hondziane z bracmi
      i Nika. Juz w nastepnym odcinku (2x05) gdy bracia docieraja do Utah scenarzysci
      dopracowali ten element i na boku samochodu widac zadrapania i wgniecenia :-)))
    • asci Re: wpadki w serialu 12.01.07, 15:02
      Widzę że to już trochę archiwalny temat, ale ja dopiero co zaczęłam oglądać PB
      (po obejrzeniu pilota już się nie mogę oderwać). Jestem pewnie strasznie w yle
      w porównaniu z niektórymi. Ale wracając do tematu...
      Jak Michale robił skok na bank to ubrany był w jasnobeżowy garnitur. A jak
      wykradł swoją paczkę z depozytu więziemmego to garnitur był czarny. Nie wiem
      jak to jest ale jak go złapali po tym napadzie to raczej już nie puścili do
      domu żeby się przebrał. A z drugiej strony jak garnitur był
      nafaszerowany "niespodziankami" to lepiej by było mieć go przy sobie. Ale może
      się czepiam.
      Natomiast co do śniegu... rzecz się dzieje bodajże w marcu, to chyba pod
      szerokością geograficzną Chicago śnieg nie powinien dziwić. Chociaż z drugiej
      strony wszędzie dookoła bujna zieloność i lato w pełni...
      • luczijka Re: wpadki w serialu 12.01.07, 15:56
        W pirewszej chwili też myślałam, że wtopili z tym garniturem. Później
        przypomniałam sobie, że przecież Micheal nie trafił do więzienia od razu po
        aresztowaniu, a dopiero po wyroku sądowym. Zwróć uwagę, że w sądzie ma właśnie
        czarny garnitur. No i teraz wszystko się zgadza, prawda?
      • gugi14 Re: wpadki w serialu 12.01.07, 17:41
        no tak ale popatrz że w sądzie Michael ma właśnie ten czarny gajer na sprawe
        sadową przyniosła mu pewnie V bo jak go złapali to przeszukali na maksa a tak
        już nie wychodził nigdzie to nikt go nieobmacywał ;) a jesli chodzi o śnieg to
        przeciez robili tą przerwe dwumiesięczną więc ta przerwa się zemściła na
        scenarzystach :P
        • magdajeden Re: wpadki w serialu 15.01.07, 00:53
          to ja sie przywitam i jako nowa podziele sie jedną wpadką z drugiego sezonu. jak
          zginął ojciec M i L to pochowali go w zgrabnym grobie przykrytym sporą iloscią
          kamieni i z krzyzem z belek - tylko scenarzysci zapomnieli, ze do przylotu
          samolotu było zdaje sie 2 godziny - nie mieliby czasu na wykopanie takiego grobu
          i przysypanie go kamieniami, o łopacie nie wspomnę.

witam oficjalnie - ktos mnie zaraził tym serialem pozyczając mi płyty i wpadłam
          po uszy :)
          • fru.js Re: wpadki w serialu 15.01.07, 01:09
            hmmm.... właśnie coś mi nie pasowało w tej scenie (z tym czasem), ale ostatnio
            łapie się na tym, że mój umysł przyjmuje rzeczy takimi jakie są i nie wnika w
            szczegóły ;)

witaj madziu :)
            • krzysia2 Re: wpadki w serialu 25.01.07, 20:08
              Nie znam się na medycynie, ale wydaje mi się, ze wątek z ręką T -baga w drugim
              sezonie jest przesadzony. Żaden weterynarz nie byłby w stanie przyszyć
              człowiekowi dłoni. Koleś albo by sie wykrwawił na śmierć albo dostałby
              zakarzenia.
    • goldioo Chicago-Fox River:) 30.01.07, 13:42
      Dlaczego Sucre mowi do Maricruz, ze nikt (chodzi o jego kuzyna)nie podwozi 800
      km za nic ????
      800 km????Z Chicago????
      • goldioo Re: Chicago-Fox River:) 30.01.07, 13:48
        80 mil (w jedna stronę 40:):)

A np.krzesło elektryczne w stanie Ilinois?Taka kara śmierci chyba tam nie
        istnieje.
      • luczijka Re: Chicago-Fox River:) 30.01.07, 13:57
        goldioo napisała:

> Dlaczego Sucre mowi do Maricruz, ze nikt (chodzi o jego kuzyna)nie podwozi 800
        > km za nic ????
        > 800 km????Z Chicago????

Może dlatego, że Maricruz mieszka w...Nowym Jorku :))))
    • goldioo prawo Hooka 30.01.07, 13:50
      nie ma wiele wspólnego z tym "osłabianiem materiału", pogadajcie z inżynierami;)
      • goldioo Re: prawo Hooka 30.01.07, 13:54
        dla laików:
        pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_Hooke'a
      • mmorawski Re: prawo Hooka 30.01.07, 13:55
        MariCruz mieszka w Nowym Jorku, stąd ta odległość.
        • goldioo Re: prawo Hooka 30.01.07, 14:04
          Ahaaaa:)
          Odcinek kiedy Linc ucieka z garażu obok Sucre'a (który za chwilę zobaczy
          Marie) - gdzie się dzieje akcja?Myslalam,ze wszyscy mieszkaja w Ch. (a
          MarieCruz to bardziej uptown girl, ale tez z Ch.)
          • mmorawski Re: prawo Hooka 30.01.07, 14:27
            Oooo tu masz rację to jest błąd! :)) Chyba, ze MariCruz i Sucre spotkali się w
            Chicago co byłoby troszkę niedorzeczne. :]
            • goldioo Re: prawo Hooka 30.01.07, 14:42
              Moje wprawne oko "psychola" hahaha
    • mmorawski Wpadka w 2x17 10.02.07, 13:50
      Dotyczy klucza, w posiadaniu którego jest Sara.
      Gdy Kellerman zobaczył ten klucz na szyi Sary, od razu stwierdził, że to klucz
      do klubu cygarowego w Chicago.. Pojawia się więc pytanie, dlaczego nie zauważył
      tego klucza w motelu w Gili, gdy torturował Sarę? :] Musiał go widzieć, bo
      wysypał i przeglądał całą zawartość torebki.. :>
      Dosyć poważna wpadka moim zdaniem.
      • aniuta75 Re: Wpadka w 2x17 10.02.07, 13:56
        Napewno go widział, ale może nie wpadł na to, że klucz powiązany jest z
        dowodami na Caroline. Może szukał bardziej jakiś dokumentów albo kasety. Tak
        sobie myślę hehehe.
        • mmorawski Re: Wpadka w 2x17 10.02.07, 13:58
          Tak... na pewno założył, że Sara jest po prostu wielbicielką cygar i stąd
          posiadanie tego kluczyka w ogóle mu nie podpadło. Wygląda na koneserkę cygar,
          no nie? :P
          • aniuta75 Re: Wpadka w 2x17 10.02.07, 14:03
            Hehehehehe :D. Oj tam :P. Każdy człowiek popełnia błędy i pewnie przeoczył ten
            kluczyk :P.
            • mmorawski Re: Wpadka w 2x17 10.02.07, 14:25
              Zważywszy na profesjonalizm Kellermana, myślę, że to jednak scenarzyści nie
              docenili bystrości umysłu swoich widzów. :D
              • luczijka Re: Wpadka w 2x17 10.02.07, 16:21
                mmorawski napisał:

> Zważywszy na profesjonalizm Kellermana, myślę, że to jednak scenarzyści nie
                > docenili bystrości umysłu swoich widzów. :D

Myślę, że odrobinę przeceniasz profesjonalizm Kellermana :D Przecież on też jest
                tylko człowiekiem, zdarzają mu się błędy i przeoczenia. Po prostu w hotelu nie
                zauważył tego klucza, bo po pierwsze prawdopodobnie szukał czegoś innego, a po
                drugie był on schowany pomiędzy innymi kluczami. Natomiast klucz na szyji Sary
                od razu zwrócił jego uwagę, bo Keller jak to facet, zamiast patrzeć Sarze w
                oczy, patrzył na jej dekolt ;DDDDDDDDDDDDD
                • hobbitfrodo Re: Wpadka w 2x17 26.02.07, 14:32
                  zgadzam się, obejrzałam one more time tą scenę, kellerman nie zauważył klucza,
                  bo szukał memory sticka tego z nagraniem - był pewien, że Tancredi dał Sarze
                  właśnie to
    • babka71 Re: wpadki w serialu 10.02.07, 13:53
      Jakim cudem Sara bez dokumentów (poraniona po zajściu z Kellermanem i z
      zelazkiem)znalazła sie w chronionym szpitalu???
      To Kim nie wiedział, ze Ona tam jest??
      I nic nie zrobił , zeby ją załatwić?? ani jego bezposredni przełozony??
      ten aspekt mnie zastanawia???
      • aniuta75 Re: wpadki w serialu 10.02.07, 13:58
        To, że Sara i Michał rozmawiali w szpitalu przez telefon wcale nie oznacza, że
        ona w nim była. Chyba o to chodzi tak?
        • mmorawski Re: wpadki w serialu 10.02.07, 13:59
          Sara nie była w żadnym szpitalu, a poza tym miała dokument na nazwisko tej
          kobiety zastrzelonej przy budce telefonicznej.
          • mist3 Re: wpadki w serialu 10.02.07, 21:25
            Moim zdaniem największą wpadką serialu jest to, że Michael poszedł siedzieć
            (tzn. wiem, że jakby nie poszedł to nie byłoby serialu ;) )
            Moim zdaniem Michael z tak genialnym umysłem bardziej przydałby się na wolności
            - w czasie gdy przygotowywał się do wejścia do więzienia mógłby zdobyć dowody na
            spisek i prezentować je z zupełnie innej pozycji - nie zbiega z więzienia, ale
            człowieka, który chce uratować swego brata.
            Nie mówiąc już o tym, że T-Bag pozostałby w więzieniu, a nie uciekł razem z nimi.
            To jest dla mnie drugą wpadką - jak T-Bag zdołał przeżyć po odcięciu ręki tyle
            czasu bez niczyjej pomocy. Człowiek w szoku (a chyba zgodzicie się że szokiem
            jest jak ktoś ci odcina rękę) raczej nie zdołałby założyć sobie fachowo
            opatrunku, a poza tym jest tam wystarczająco dużo naczyń krwionośnych żeby
            wykrwawił się na śmierć.
            Inna sprawa, że Abruzzi powinien mu odciąć rękę a potem przywalić tak, żeby już
            nie wstał (lub odwrotnie).
            • winnix Re: wpadki w serialu 11.02.07, 12:17
              > Inna sprawa, że Abruzzi powinien mu odciąć rękę a potem przywalić tak, żeby już
              > nie wstał (lub odwrotnie).

A to jest w ogóle patent, który mnie wkurza we wszystkich filmach i serialach.
              Ktoś ucieka oprawcy, to go pyknie kijem w kolano i ucieka, a oprawca za sekundę
              już jest na nogach. Ja rozumiem nerwy, przerażenie, ale wydaje mi się, że w
              takiej sytuacji, to bym właśnie tłukła tak długo aż się przestanie ruszać.
              • syriana Re: wpadki w serialu 14.02.07, 20:26
                1. nie przekonuje mnie powód Michela do pójścia do więzienia - nie zrobił nic
                żeby udowodnić niewinność Lincolna (w którą przecież święcie wierzył) tylko
                poszedł sobie siedzieć, zlecając wytropienie całej sprawy Veronice

2. postać Veroniki i wątek jej poszukiwań Terrenca S. - przecież wiedziała do
                czego zdolni są ci ludzie, wiedziała że chcą ją zabić, a ona jak gdyby nigdy nic
                jedzie sobie sama do Montany i tak po prostu, wchodzi do domu

3. więzienne życie pokazane w serialu mnie nie przekonuje - czy oni naprawdę
                moga sobie korzystać z telefonu na każdym spacerze?
                przyjmują wizyty kiedy im pasuje, tylko w jednym miejscu pojawia się
                stwierdzenie, że "dzisiaj nie jest dzień wizyt"

4. Michael chcąc dostać się na oddział psychiatryczny rani sobie ręce w izolatce
                - jest dużo krwi i jeśli nawet to nie były poważne rany, to przecież jakieś
                otarcia powinny być widoczne
                z izolatki jest zabierany z zabandażowanymi dłońmi, w psychiatryku już ma
                śliczne, nieskażone ręce

5. drugi sezon już jest zupełnie dla mnie poza kategoriami prawdopodobieństwa i
                realności, to komiks ze złymi policjantami i dobrymi zbiegami

czemu widzimy tylko akcje w dzień?
                co oni robią w nocy? śpią gdzieś?
                najbardziej poszukiwani ludzie w USA i ściga ich jednoosobowo Mahome?
                Machome i FBI nie wydobyli z grubasa celu zbiegów (Utah), zrobił to dopiero
                Ballack, ot tak sobie za pierwszą rozmową
                to samo z T-Bagiem i panią Holland - tylko Ballack wiedział, że może się on
                pojawić w jej domu

T-Bag w drugiej serii to jakiś supermen odporny na ból i zniszczenie - bez ręki,
                z dużą utratą krwi, poobijany i wymięty ucieczką, ma nad wszystkimi
                przeciwnikami fizyczną przewagę, każdego przygwoździ śrubokrętem

no i ten weterynarz! dajcie spokój

i wszyscy mają te same komórki z klapką (wiem, to pewnie product placement, ale
                przeszkadza w oglądaniu..)

anyway..
                wyżyłam się ;)
                pierwszy raz tu, więc witam
                pierwszy sezon bardzo fajny w odbiorze, trzyma w napięciu i wogóle
                ale drugi.. kiepski

ach.. i jeszcze perełka, z moim ulubionym bohaterem PB - Johem Abruzzim
                wiedzieliście, że zagrał i zaśpiewał z Bjork..?

www.youtube.com/watch?v=kfDPsL5vOoQ
                • gugi14 Re: wpadki w serialu 15.02.07, 19:56
                  hhehe ogladalam ten film ale zupelnie nie kojarzylam Abruzziego :PPP
                • magda.evie.zoe Re: wpadki w serialu 15.02.07, 20:44
                  syriana napisała:

> i wszyscy mają te same komórki z klapką (wiem, to pewnie product placement,
                  ale
                  > przeszkadza w oglądaniu..)
                  >
                  ale w Stanach naprawdę "wszyscy" mają telefony z klapką - przynajmniej tak
                  było, kiedy tam byłam (2004)
                  • syriana Re: wpadki w serialu 16.02.07, 14:19
                    ale w PB to jest ten sam model!
                    tylko 3 osoby w serialu posługiwały się innym (Quinn, Mahome i jego żona)

i przypomniała mi się jeszcze jedna scena-kuriozum:
                    tuż przed ucieczką (dokładnie 20 minut przed!) więźniowie wybielają sobie
                    kombinezony
                    Michael poleca zrobić to Fernando i jeszcze dodaje żeby wysuszył je wysuszył
                    ma to zrobić szybko, bo za 20 minut wyruszają!

później widać więźniów w snieżnobiałych, suchutkich kombinezonach
                    jak? się pytam

wiem, że to serial, fikcja, zabawa, rozrywka i tak dalej
                    ale takie sceny psują mi odbiór, nie pozwalają zapomnieć, że wszystko dzieje się
                    w pewnym cudzysłowie, ma określone granice umowności i realności
                • olusimama Re: wpadki w serialu 25.02.07, 22:01
                  syriana napisała:

> 1. nie przekonuje mnie powód Michela do pójścia do więzienia - nie zrobił nic
                  > żeby udowodnić niewinność Lincolna (w którą przecież święcie wierzył) tylko
                  > poszedł sobie siedzieć, zlecając wytropienie całej sprawy Veronice

Nie, nie, nie, on próbował 'legalnej' drogi, mówi o tym Veronice na którymś
                  widzeniu. Ona się domyśla, po co on jest w więzieniu, usiłuje go przekonać, że
                  to bez sensu, że ona znajdzie dowody na niewinność Linca itd, na to Michael, że
                  to bez sensu, że on tę drogę przeszedł a teraz jedynym wyjściem jest ten jego
                  genialny plan.
                  Nie wiem, w którym to odcinku, ale jednym z początkowych.
                • blackfalcon Re: wpadki w serialu 29.03.07, 16:40
                  Nie czytalam na razie watku, bo nie chce zdradzac sobie dalej szczegolow, ale
                  wlasnie usiadlam - ze co zrobil John Abruzzi (w zasadzie aktor? ;). Musze to
                  zobaczyc! :DDDDDDDD.
                • patrycja.pitz Re: wpadki w serialu 09.05.07, 20:15
                  > ach.. i jeszcze perełka, z moim ulubionym bohaterem PB - Johem Abruzzim
                  > wiedzieliście, że zagrał i zaśpiewał z Bjork..?

oczywiscie, kilka lat temu. w "tańcząc w ciemnościach" zagral z bjork, film
                  dosc bolesny, oboje mieli przejmujące role. wlasnie po tym filmie 'zakochałam
                  sie' w Peterze Stormare :)))
    • la.vita.e.molto.di.piu Re: wpadki w serialu 18.02.07, 23:42
      Nika w pierwszym sezonie mówi, że jest z Pragi. W drugim Mahone do Bellicka
      mówi o niej "Rosjanka".
      Ja coś pomyliłam, czy im jest wszystko jedno...
      • hobbitfrodo Re: wpadki w serialu 26.02.07, 14:29
        oczywiście że dla nich to vwszystko jedno :) pewnie jeszscze powiedzą że jest
        polką z bukaresztu, dla amerykanów to jeden pies ( a Polska leży w Londynie -
        tak mi kiedyś powiedziała pewna wykształcona amerykanka)
        --
        "Find your grace" Prison Break
    • magdajeden Re: wpadki w serialu 25.02.07, 20:11
      tak sie zastanawiam, jesli oni w pierwszej serii odsuwają kibel w celi, zeby
      dostac sie za sciane, to gdzie jest odpływ od sedesu? czyzby to było toi-toi?
      nie ma rury (ani kanalizacyjnej ani z wodą) w ścianie, w podłodze tez raczej nie
      ma bo suwają kiblem dosc dowolnie.
      • magda.evie.zoe Re: wpadki w serialu 25.02.07, 20:31
        to jest zlew
        • magdajeden Re: wpadki w serialu 25.02.07, 20:45
          nadal potrzebuje tych samych "dodatków" do sprawnego funkcjonowania
          • hobbitfrodo rura jest 26.02.07, 17:08
            moim zdaniem to widać rurę właśnie jak w 1x06 strażnik wpada na zlew i go
            odsuwa, obejrzyjcie dokłądnie... problem jest raczej z odpływem...ale
            pamiętacie,pod koniec pierwszej serii ten więzień, który miał dostać celę
            scofielda narzekał, że kibel mu cieknie...
        • winnix Re: wpadki w serialu 26.02.07, 10:04
          Ale ten zlew jest połączony z kiblem. To raz, a dwa, że zlew czy nie zlew, rura
          z wodą by się przydała ;)
          • syriana Re: wpadki w serialu 26.02.07, 11:48
            w jaki sposób Michael przemycił do celi kartę kredytową, którą na intymnym
            widzeniu dała mu Nika - widzimy jak dokładnie i z każdej strony był
            przeszukiwany przed powrotem do celi
    • hobbitfrodo wpadka 1x06 i 1x07 26.02.07, 14:42

przypomniało mi się, bo teraz oglądąłam w niedzielę szósty i od razu siódmy
      obejrzałam one mroe time bo to moje dwa ulubione odcinki
      Mike ogląda Sarę na monitorze i widzi jak ona kuca obok stołu/leżanki z
      kawałkiem szkła, po chwili kamera pokazuje wnętrze dyżurki pielęgniearskiej i
      znów Sara kuca ze szkłem przycupnięta za tą leżanką, po czym Mike jest na dachu
      i patrzy w okno dyżurki i widzi Sare, która wali piąchami w okno i wzywa ratunku
      po czym znów kamera wraca do dyżurki i Sara tak jak kucała tak nadal kuca z tym
      szkłem za leżanką... idiotyczne...

ale co do innych wpadek...jak zaczynałam to oglądać to gdzieś na gazecie
      przeczytałam, że lepiej się nie przejmować logiką w tym serialu :) w pierwszej
      serii miałam co chwilę wrażenie że Mike lada moment wpadnie i zawsze mu się
      udawało :)
      już taki urok PB
      pozdrawiam

--
      "Find your grace" Prison Break
      • galaxian1 Re: wpadka 1x06 i 1x07 26.02.07, 22:08
        Dla mnie to wogole cala scena z Sara jest naciagana, a ci buntownicy tak bardzo
        chca sie do niej dostac - aby sie nie dostac :) Trzeciez takie drzwiczki, nie
        powinny wytrzymac dluzej niz 2 minuty kopania. A szyba, mimo ze zdrojona, raczej
        nie byla pancerna i dawno powinna sie rozleciec. No ale coz - trzeba bylo
        nakrecac adrenalinke do granic mozliwosci :)
        • amania Re: wpadka 1x06 i 1x07 27.02.07, 10:42
          bo ogólnie rzecz biorąc, serial podpada pod konwencję "zabili go i uciekł"
          dlatego ja staram się nie skupiać na wpadkach, ale na Wentworthcie - wtedy
          odbiór jest fantastyczny ;-)
          • aniuta75 Amania 27.02.07, 10:43
            Dobrą taktykę sobie obrałaś :DDD.
            • betsaida Nika 04.03.07, 17:38
              W ogole z Nika to sa szopki, w jednym z pierwszych odcinkow (nie pamietam czy
              slownie, czy jako naglowek gazety) pojawia sie info, ze Nika jest z
              Czechoslowacji :]
              • aldar1975 Re: Nika 06.03.07, 16:44
                Podczas buntu w więzieniu w drugim odcinku, gdy Michael wypycha Sarę przez
                drzwi na zewnątrz budynku, snajperzy zaczynają ostrzeliwać pomieszczenie,
                Michael pada na ziemię i czołgając się usiłuje wydostać się z pokoju. W jednym
                z ujęć widzimy jak spód jego bluzy podwija się nieznacznie do góry i w tym
                samym momencie dostrzec można, że pod bluzą nie ma żadnych tatuaży.
                • aldar1975 Re: Nika 06.03.07, 16:50
                  Poczytajcie bo ciekawe :)

prison.break.filmweb.pl/Skazany+na+%c5%9bmier%c4%87+2005+ciekawostki,FilmCuriosities,id=236096
                  • aga1972 Re: Nika 10.03.07, 15:22
                    bardzo fajne:)
                    • katee1 T-Bag 19.03.07, 00:16
                      A propos wpadek, czy niejasności.
                      Chodzi mi po głowie scena w której TBag morduje psychiatrę.
                      Skąd miał jego paszport podczas odprawy na lotnisku?
                      W gabinecie, w biureczku doktorskim leżał?
                      • xtrin Re: T-Bag 25.04.07, 01:41
                        katee1 napisała:
                        > Chodzi mi po głowie scena w której TBag morduje psychiatrę.
                        > Skąd miał jego paszport podczas odprawy na lotnisku?
                        > W gabinecie, w biureczku doktorskim leżał?

Po pierwsze - bardzo prawdopodobne, że pan psychiatra miał gabinet w domu.
                        Po drugie - nawet jeżeli nie, to ponad wszelką wątpliwość miał przy sobie klucze
                        do domu i jakiś dowód z adresem. Cóż więc za problem udać się do tego domu po
                        paszport i kilka innych drobiazgów? Szczególnie wyglądając jak jego właściciel.
    • mallina Re: wpadki w serialu 19.03.07, 12:45
      te wszystkie pomniejsze wpadki mnie nie draznia
      ale chcialabym wiedziec:
      w jaki sposob Michael odsunal kratke sciekowa rekami gdy musial nimi trzymac sie
      liny po ktorej to sie wspinal?
      (pierwsza proba ucieczki, zakonczona niepowodzeniem)
      kolejne osoby wydostaly sie sprawnie, ale on jako pierwszy musial owa kratke
      odsunac..

w jaki sposob Sara uwolonila sie z wiezow gdy Kellermann ja topil w wannie.
      samo wyciagniecie korka moze byc realne, ale mam wrazenie ze Sara miala zwiazane
      rece, jak wiec tak szybko dala rade sie oswobodzic z wiezow?
      • lenkaa7 Re: wpadki w serialu 15.04.07, 22:04
        A mnie najbardziej zastanawia jedno: gdy w czasie buntu Sara była w
        niebezpieczeństwie Michael bez chwili namysłu, spoglądania na tatuaże i bez
        najmniejszego problemu znajduje drogę do ambulatorium, czy jak tam zwać to
        miejsce. Później gdy pierwsza ucieczka z powodu wymienionej rury się nie udaje,
        ni cholery nie może znaleźć innej drogi. Przez swoją celę tej nocy nie mógłby
        wziąć wszystkich uciekinierów, ale, kurde, jego brat miał być stracony
        następnego dnia - nie przyszło mu do głowy wziąć Sucre'a pod pachę i tą samą
        drogą którą dostał się do Sary dojść teraz do czekającego z utęsknieniem w
        ambulatorium brata?
        Jak na serial o precyzyjnie planowanej ucieczce z więzienia błąd na granicy
        absurdu.
    • bikinikill Re: wpadki w serialu 21.04.07, 08:54
      mnie denerwowały ciągłe teleportacje Mahone, on mial jakiś 10 zmysł, zawsze
      wiedział gdzie jest Mike i był tam za dwa kiwnięcia ogonem:)

Gdziekolwiek by Mike i Linc nie byli, to zawsze ich ktoś rozpoznał- od razu! A
      T-Bag? Nikt nawet nie spojrzał, a jest najbardziej charakterystyczny (po
      pieknym Mike'u oczywiscie). No ale przecież utlenił sobie włosy, to go nie
      poznają;)

W ostatnim odcinku 2 serii, plecak z milionami...No kuźwa, 30 odcinków za nim
      biegali, a tak skończył...

Co do plecaka, to scena na lotnisku, jak T-Bag nie moze poczekać jak dojedzie
      on na taśmie, tylko biega za nim jak szalony i zostaje rozpoznany.

• blackfalcon Re: wpadki w serialu 05.05.07, 13:26
        Mam pytanie dotyczacego pierwszergo sezonu - w jednym odcinki Abruzzi zostaje
        sam na sam z T-Bagiem,w czesniej odsylajac swoich kumpli, zeby sam na sam z nim
        pogadac. Potem t-Bag robi mu to, co robi i odcinek sie konczy. W drugim ktos
        znajduje Johna i T-Bag alta sobie po wiezieniu zadowolny, ze nikt nic nie
        widzial. Wiec co sie stalo z tymi kumplami Johna, przeciez oni wiedza, ze
        Abruzzi zostal sam na sam wlasnie z T-Bagiem, poszli sobie i zapomnieli o calej
        sprawie?
        • moonflower2 Re: wpadki w serialu 05.05.07, 20:45
          blackfalcon napisała
          Abruzzi zostal sam na sam wlasnie z T-Bagiem, poszli sobie i zapomnieli o calej
          > sprawie?
          Najlepiej całą sprawę wyjaśniłby pewnie C-Not, ktory stwierdził, że do opisu
          sytuacji w wizieniu najlepiej pasuje Darwin. Skoro Abruzzi został pocięty i
          wątpliwe było, że przeżyje to jego miejsce zajmuje ktoś inny a z jego punktu
          widzenia, działanie T-Baga to była przysługa. A skoro tak to nie ma sensu
          powracać do sprawy.. Darwin wczystym wydaniu..
          • blackfalcon Re: wpadki w serialu 06.05.07, 01:44
            Aha, to teraz rozumiem...
          • hobbitfrodo oj będzie awanturka 07.05.07, 08:04
            obawiam się, że użyłaś zakazanego słowa...
            • blackfalcon Re: oj będzie awanturka 07.05.07, 12:36
              Jakiego? Nie mam pojecia, co to za slowo.
              • gugi14 Re: oj będzie awanturka 07.05.07, 18:38
                :[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka