skuti 24.09.06, 20:44 czy to jakis nowy serial s/f ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubiis Re: Oficerowie... 24.09.06, 20:54 Widać ze ten serial będzie trzymał w napięciu....a co do tej rakiety...przynajmniej jakas nowość w serialach polskich;) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_i_werka Re: Oficerowie... 24.09.06, 20:59 Kubiis chyba oglądaliśmy inny film.Ja bym dorzuciła jeszcze,że to horror sf:-( Namówił mnie mąż bo usłyszał gdzieś,że taki świetny będzie a to jakieś dno! Scenariusz naciagany jak stare gacie-tak sie tranportuje świadka koronnego? Wszyscy sie rozłażą jak robale? I ta rakieta-litości... to był pierwszy i ostatni odcinek jaki widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
wasa Re: Oficerowie... 24.09.06, 20:54 > czy to jakis nowy serial s/f ? Zdecydowanie tak. S/F to właściwa kategoria. Poza tym koszmarny montaż, męczące powiązanie (niepowiązanie) scen, widz zamiast skupić się na zagmatwaniu akcji, głowi się nad połapaniem wątków i rozwikłaniem niedopowiedzeń. No chyba że ja niekumata jakaś jestem. Jakoś tak niewygodnie się ogląda i nie chodzi o to, żeby było łatwiej, tylko jakoś tak przejrzyściej, bez tych niepotrzebnych fajerwerków. "Glinie" może buty czyścić... Odpowiedz Link Zgłoś
kubiis Re: Oficerowie... 24.09.06, 20:59 Owszem...mozna odnieść wrażenie że akcja jest pogmatwana...ale to bardziej wciąga:)Serial nie może być za prosty...szczególnie kryminalny Odpowiedz Link Zgłoś
magax Re: Oficerowie... 24.09.06, 21:03 Mi też coś nie pasuje w tym pierwszym odcinku, może potem będzie lepiej. Wytrzymałam do sceny z Grandem a potem dałam sobie spokój. Irytująca jest ta nowa -------- I Might Be Wrong... Odpowiedz Link Zgłoś
kubiis Re: Oficerowie... 24.09.06, 21:02 Każdemu ma prawo sie podobać co innego zuziu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hessian Rider Re: Oficerowie... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.06, 21:10 Jakoś się obejrzało i nawet chcę zobaczyć następny odcinek. „Glina” też się powoli rozkręcał. Z rakietą to jest możliwe, tylko trochę (czyli zupełnie) inaczej to się robi technicznie. I nie tak całkiem z czapy wyjęte, jak była w latach 90. w Skandynawii wojna między Hell's Angles a Bandidos to się chłopcy nawzajem ostrzeliwali granatnikami przeciwpancernymi zajumanymi w wojskowych składach, atakowali np. cele w więzieniach, w których wiedzieli, że siedzą przedstawiciele konkurencji. Tylko że to zbyt przewidywalne, wiadomo było, że świadka rypną od samego początku... Odpowiedz Link Zgłoś
wasa Re: Oficerowie... 24.09.06, 21:21 Jeszcze jedno: obsada, a chodzi mi szczególnie o Pazurę. To pewnie dobry aktor, ale emploi etetowego głupka w serialach typu "13 posterunek" przylgnęło do niego na stałe i skutecznie zniweczyło wcześniejsze, poważniejsze dokonania, przynajmniej w moich oczach. W tym kontekście rola policjanta wychodzi żałośnie. W tym swoim alkoholiźmie ma być pewnie tragiczny, a wychodzi śmieszny. Odpowiedz Link Zgłoś
liptonania Re: Oficerowie... 24.09.06, 21:32 Dajcie szanse Pazurze! To swietny aktor. Nigdy nie bedzie mial szansy odbic sie od swojego emploi, jesli publicznosc nie da mu na to szansy. Zagral swietnie, bezblednie i tak naprawde to on byl gwiazda tego odcinka. Katarzyna Cynke taka se szczerze mowiac. spodziewalam sie wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hessian Rider Re: Oficerowie... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.06, 21:41 Też uważam, że Pazura był OK. Zrobił sobie krzywdę udzielając się w chałach, ale co z tego... Kłopot może w tym, że poza nim reszta postaci taka trochę fantomowa. Pełno ich, a jakby nikogo nie było ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edith Re: Oficerowie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 21:58 Faktycznie ta nowa w swojej roli do mnie nie przemawia wogóle. Ona tak, jakby gra bo gra, dla siebie. Nie wiem,ale nie odczuwam, jako widz żadnego z nią kontaktu, przeżywania emocji-wiecie o co mi chodzi..Nawet,jak płakała na końcu, to jakieś to nie ruszało to mnie. No a Pazura, wogóle nie pasuje mii do tej roli,dla mnie to on bardziej niż aktorem jest showmanem. wcale nie wychodzi mu to udawanie zdystansowanego twardziela. Nie wspomnę już o piciu przed jazdą samochodem,duży minus dla tej postaci. No niestety Cynke to nie Różczka, a Pazura to nie Chyra(on był dla mnie świetny), czy Szyc.. No,ale to wrażenia po pierwszym odcinku,zobaczymy, może coś dalej się ulepszy?:) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś