Dodaj do ulubionych

powiedziec wam czym wypelnic pustke??

10.10.06, 21:47
ostatnio widzialam pierwsza serie 'my name is earl'-fajny komediowy serial na
poziomie. no moze nie do konca wypelni pustke, ale przynajmniej troche
ja 'zagluszy';)pozdr
Obserwuj wątek
    • galaxian1 Re: powiedziec wam czym wypelnic pustke?? 10.10.06, 22:18
      A ja tym co nie widziali polecam serial INVASION.
      W jednej z glownych rol - jako szeryf Tom Underlay - wystepuje William Fichtner,
      czyli "prisonowy" Mahoney !

To polaczenie s/f, lekiego horroru i dramatu rodzinnego.
      Serial jest bardzo zagadkowy, niezle trzyma w napieciu, a kreacje aktorskie sa
      bardzo dobre. Jest tylko 1 sezon, wiec w sam raz by wypelnic pustke :)

Info o serialu :
      www.filmweb.pl/Film?id=235245
      • ariwederczi Re: powiedziec wam czym wypelnic pustke?? 11.10.06, 20:55
        Invasion nie polecam. Serial fajny, ale bez zakończenia. Scenarzyści planowali
        kolejny sezon, stąd zakończenie, które pozostawia niesmak...

Ze "staroci" - jak zawsze ;) - polecam "LOST" i "24". A wśród nowości też coś
        ciekawego się znajdzie. "The Nine", "Vanished", "Jericho", "Heroes"...
        • aniuta75 Re: powiedziec wam czym wypelnic pustke?? 11.10.06, 21:10
          Jak ktoś chce to "The 4400" - może być na zapychacza :).
          • iron_wanienka Re: powiedziec wam czym wypelnic pustke?? 11.10.06, 21:26
            aniuta75 napisała:

> Jak ktoś chce to "The 4400" - może być na zapychacza :).

aniuta75-to nadaje sie tylko na'zapychacza'.wiem bo widzialam chyba pierwsza
            serie, az do narodzin dziecka.jesli wiesz o co chodzilo z tym dzieckiem to mi
            napisz bo jestem ciekawa:)pozdr i zachecam do earla:)
            • aniuta75 Re: powiedziec wam czym wypelnic pustke?? 11.10.06, 21:56
              Tylko tyle pamiętam, że to dziecko miało jakąś super-hiper moc i było
              silniejsze od innych z 4400.
              • galaxian1 Re: powiedziec wam czym wypelnic pustke?? 12.10.06, 00:13
                4400 jest fajne, ale glownie w 1 sezonie (a t otylko 6 odcinkow).
                Potem im dalej tym gorzej... a sezon 3 to juz prawie jak Dynastia :)

Natomiast zgodze sie, ze Invasion konczy sie fatalnie.
                Skasowali serial, ktory nie zostal dokonczony.
                Ale to nie znaczy, ze serial jest kiepski !
                Oglada go sie bardzo dobrze i bede sie upieral, ze warto obejrzec.

Proponowanie Losta albo 24 - to jest nieco bez sensu.
                Bo seriale sa zbyt dlugie, aby robic jako "pocieszenie" na 2 tygodnie.
                Zreszta Losta i tak kazdy oglada (a moze nie ?) :)
                • iron_wanienka Re: powiedziec wam czym wypelnic pustke?? 12.10.06, 09:23
                  no wlasnie ja nie ogladam! jestem za granica jak au pair i nie mam dostepu do
                  tego serialu:(((uhuhu:(((
                  • asiccaa Re: powiedziec wam czym wypelnic pustke?? 12.10.06, 18:33
                    ooo... może jestes moją siostra;] tez jest operką:D
                    • iron_wanienka Re: powiedziec wam czym wypelnic pustke?? 12.10.06, 20:15
                      no popatrz;)
    • marok Re: powiedziec wam czym wypelnic pustke?? 12.10.06, 18:05
      Ja o prawda jeszcze nie widziałem The 4400 chociaz pierwszy odcinek czeka na
      kompie ale polecam jako zapychacz Supernatural. Nie jest to serial najwyzszych
      lotow ale jakos tak mi sie to dobrze oglada. Jest to cos na ksztalt polaczenia
      horroru z komedia i podoba mi sie to polaczenie powagi horrorowej z lekkim i
      wyluzowanym podejsciem do tematu.
      • galaxian1 Re: powiedziec wam czym wypelnic pustke?? 13.10.06, 11:09
        Ja wlasnie ogladam Supernaturala jako zapychacza :)
        Kilka poczatkowych odcinkow bardzo mi sie podobalo, ale niestety serial nudzi,
        jest schematyczny. W kazdym kolejnym odcinku pojawia sie jakies nowe zło, ktore
        bracia unicestwiaja... i kolejny odcinek. Brakuje jakiejs ciaglej historii - bo
        niby szukaja swojego ojca, ale tak jakby go wcale nie szukali.

Invasion to o wiele lepszy serial, wciagajacy, chociaz rozwija sie powoli.
        Wolalbym aby skasowali Supernaturala - bo to takie serialik ktory fajnie sie
        oglada do popoludnioowego kotleta, ale nic szczegolnego w nim nie ma. Nie jest
        wciagajacy i nie czeka sie na kolejny odcinek.
        • kris.m Re: powiedziec wam czym wypelnic pustke?? 13.10.06, 12:40
          Zamiast oglądać "zapychacze" warto zainteresować się serialem ALIAS - w Polsce wyświetlanym pod nazwą Agentka o stu twarzach.
          Jest 5 sezonów - każdy odcinek trzyma w napięciu, serce często staje...tak jak w Prison Break :) Polecam!!
          Ostatnio wciągnałem się również w 24 H - na razie oglądam pierwszy sezon.
          • zgredek_ojejku Alias 16.10.06, 14:49
            Hmm nie zgadzam się że wszystkie serie..

5 ogladałem bo chciałem zobaczyć jak się skończy... musisz zresztą przyznać, że
            czasami przesadzali z sytuacjami.....

ale jako zapychacz jak najbardziej :)
        • marok Re: powiedziec wam czym wypelnic pustke?? 13.10.06, 13:03
          Dokladnie mam takie samo wrazenie jezeli chodzi o supernaturala. Co prawda
          jestem w trakcie 4 odcinka ale poki co faktycznie brakuje jakiejs wiekszej
          ciaglosci akcji miedzy odcinkami. Chlopaki jezdza poprostu od jednej wsi do
          drugiej i ukatrupiaja albo jakiegos wampira, albo demona albo inne monstrum.
          Tacy troche amerykanscy wiedzmini.
          Moim zdaniem jest to przyklad serialu gdzie zrobiono bardzo dobrze pierwszy
          odcinek w celu wzbudzenia zainteresowania a na nastepne odcinki zabraklo juz
          troche pomyslu i konsekwencji przy ciaglosci akcji.

Musze w takim razie sprawdzic jakies inne seriale np. ten INVASION
          • galaxian1 Re: powiedziec wam czym wypelnic pustke?? 13.10.06, 21:33
            Jesli chodzi o Supernatural to dopiero odcinek HOME ma spojnosc z glownym torem
            serialu. No i oczywiscie odcinki koncowe (ale ich jeszcze nie widzialem). Cala
            reszte wlasciwie mozna pominac i nic sie nie straci :)
            Zawiodlem sie tym serialem, po poczatkowych 2 odcinkach oczekiwalem duzo wiecej.

Invason tez sie zawiodlem ! Tyle ze tym, iz serial zamknieto nie rozwiazujac
            glownej zagadki (zreszta podobnie jak w Surface). Troche sie wyjasnia, ale nie
            do konca. Wiec ogladanie na wlasne ryzyko :) Mocne strony serialu to : ciekawa
            fabula, budowanie napiecia z kazdym kolejnym odcinkiem, bardzo ciekawe wyraziste
            postacie. Osobiscie uwazam, ze serial mozna porownac do... LOSTA (nie bede
            wyjasnial dlaczego, aby nie spojlerowac).
            • emdziejka Re: powiedziec wam czym wypelnic pustke?? 14.10.06, 18:38
              ja polecam serial 'Kyle XY' - bardzo przyjemny zapychacz. ktoś zna?
              czeka też na mnie vanished, ale jeszcze się nie zabrałam. a poza tym na bieżąco
              oglądam sobie trzecią serię desperate housewives, no i zaczynam ściągać
              trzecich lostów.
              • galaxian1 Re: powiedziec wam czym wypelnic pustke?? 14.10.06, 22:14
                Szkoda ze Desperate H. spadaja na psy - takiej nudy dawno nie widzialem.
                Na 2 odcinkach po prostu ziewalem.

Chyba zaczne ogladac Dextera, podobno jest niezly :)
                No i jeszcze Runnaway - niby w klimacie PB sezonu drugiego !
                Niestety na razie te seriale maja po po 2-3 odcinki.
                • emdziejka Re: powiedziec wam czym wypelnic pustke?? 15.10.06, 15:19
                  galaxian1 napisał:

> Szkoda ze Desperate H. spadaja na psy - takiej nudy dawno nie widzialem.
                  > Na 2 odcinkach po prostu ziewalem.

No cóż - nie zgadzam się. Dla mnie trzecia seria nie ustępuje poprzednim. Znów
                  jest kilka zagadek, nowe charaktery plus dlasze przygody starych znajomych.
                  POnadto uważam, że taki serial jak DH z założenia ma większy potencjał jeśli
                  chodzi o ciągłą atrakcyjność - jako mieszanina obyczajówki, komedii, czarnej
                  komedii, dramatu, kryminału, itd.
                  Serialowe gatunki homogeniczne mogą szybko wyczerpać dozę prawdopodobieństwa -
                  i mam nadzieję, że się nie narażę - ale PB na razie jest super: uciekali z
                  więzienia, teraz uciekają z kraju - ale ile można. z mojego punktu widzenia oby
                  jak najdłużej - mam ochotę na jeszcze kolejne serie, ale to niesie za sobą
                  ryzyko przeholowania i spadku jakości serialu. Takie odczucia moim zdaniem
                  sprawdziły się w przypadku LOST (dodam, że oglądam wciąż). Ale sorry- ilu
                  swoich znajomych i członków rodzin oraz innych dziwactw możesz spotkać na małej
                  bezludnej wyspie? zresztą sami scenarzyści przyznaja, że scenariusz powstaje na
                  bieżąco i to - niestety- bardzo widać.
                  • galaxian1 Re: powiedziec wam czym wypelnic pustke?? 15.10.06, 15:50
                    Odwołuję to co powiedziałem o DH ! 3 odcinek po prostu WYMIATA !
                    A ogrodnik i Gaby w walizce to po prostu hit sezonu (chyba ze beda jeszcze lesze
                    hity !) :)))
                  • ariwederczi Re: powiedziec wam czym wypelnic pustke?? 15.10.06, 17:06
                    > (...) zresztą sami scenarzyści przyznaja, że scenariusz powstaje na
                    > bieżąco i to - niestety- bardzo widać.

W życiu tego nie przyznali. :)
                    • emdziejka Re: powiedziec wam czym wypelnic pustke?? 16.10.06, 11:36
                      ariwederczi napisał:

>
                      > W życiu tego nie przyznali. :)

No to muszę się wycofać - poszperałam i rzeczywiście coś mi się pokiełbasiło -
                      planują fabułę, ale z zastrzeżeniem, że mogą ją zmieniać i np. kogoś uśmiercić
                      nieprzewidzianie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka