ariwederczi 12.10.06, 04:56 www.mininova.org/tor/451261 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniuta75 Re: drugi link do wyboru 12.10.06, 08:07 Jak na razie ten pierwszy bliżej ma do mety :D. Odpowiedz Link Zgłoś
tenebre Re: LOST 3x02 The Glass Ballerina 12.10.06, 09:22 Ariwederczi, czy Ty nastawiasz sobie budzik? ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: ROTFL :DDD 12.10.06, 09:58 Jaki znowu budzik? :P Ariwederczi w ogóle nie zasypia, gdy wie, że rano nowy epizod LOSTa. :DDDD Tak samo jak ja w noc poprzedzającą każdy nowy odcinek Prison Break. :PPP P.S. Ale dzisiaj marnie idzie - ściągam od 7:00, a jeszcze pół godziny zostało. :/ Czyli nie zdążę obejrzeć przed wyjściem na zajęcia. :(( Odpowiedz Link Zgłoś
ariwederczi Re: LOST 3x02 The Glass Ballerina 12.10.06, 13:09 > Ariwederczi, czy Ty nastawiasz sobie budzik? ;)))) Wierz mi lub nie, ale tak jakoś instynktownie przebudzam się po czwartej. Potem wstaję, czekam na pojawienie się pliku, uruchamiam ściąganie, daję linka na forum, wracam do łóżka i jak znowu wstaję (godzinę, dwie lub później), odcinek jest już ściągnięty. :) Odpowiedz Link Zgłoś
xanaka Re: LOST 3x02 The Glass Ballerina 12.10.06, 14:27 A ja jeszcze nie obejrzałam... :) Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: LOST 3x02 The Glass Ballerina 12.10.06, 18:33 Kiepski ten odcinek. :/ Niczym nie zaskakuje.. :( Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_sa Re: LOST 3x02 The Glass Ballerina 12.10.06, 20:20 mnie to jakos w ogole Lost przestal krecic. Po czesci jest to zasluga Prisona, ale mysle tez ze ogolnie Lost podupadl. Wydaje mi sie ze nie ma juz w nim takiej tajemnicy, takiej magii ktora przyciagala jak magnes. Bez tego zrobilo sie nudno i jakos tak zwyczajnie. Mam jednak cicha nadzieje ze producenci Losta szykuja jakas niespodzianke i zrobi sie ciekawiej. Tego sie bede trzymac. A odcinek faktycznie taki sobie. Przewidywalny. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxian1 Re: LOST 3x02 The Glass Ballerina 13.10.06, 10:24 Trzymamy kciuki, za dobre pomysly :) Jeszcze sie okaze, ze to Othersi sa dobrze, a Lostowicze - źli. Ale by byla jazda ! :D Odpowiedz Link Zgłoś
kobajano Re: LOST 3x02 The Glass Ballerina 13.10.06, 10:52 "jeszcze sie okaze, ze to Othersi sa dobrze, a Lostowicze - źli. > Ale by byla jazda ! :D" cały czas mam taką nadzieję, że nastapi odwrócenie ról! Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta75 Re: LOST 3x02 The Glass Ballerina 13.10.06, 09:23 Może być. Gorsze odcinki już widziałam :). Nie macie co narzekać - nic nie dzieje się bez przyczyny. Wierzę w to, że ten odcinek był właśnie taki, po to, aby w następnym a może jeszcze następnym kapcie nam z nóg pospadały :). Kulminacyjny moment jeszcze przed nami :D. Sawyer oczywiście super, zastanawia mnie tylko jak długo będzie miał siłę jeszcze tak dowcipkować. Othersi po coś ich do tych kamyków wzięli - międzye innym po to, aby ich złamać. Smutno mi się zrobiło, gdy okazało się, że zawet jakby Kaśka i Sawyer wymyślili najbardziej cwaniacki plan, to dupa z tego będzie bo Ben ma podsłuch w klatakach. Oczywiście scena z pocałunkiem mnie rozczuliła (jak większość całuśnych scen) - och jak on to zrobił, łomatko :P. Nasza wspaniała trójca, która popłynęła z odsieczą - no fakt to było do przewidzenia. Sayid to wyszkolony facet do zadań specjalnych i oczywiste było, że coś wymyśli. Wbrew pozorom te flashbacki Sun nie są bez znaczenia - mają nam pokazać, że tak kobietka ma wiele tajemnic i możę nas jeszcze nie jeden raz zaskoczyć (powiem szczerze, że nie byłam pewna, czy zastrzeli tą babkę na łodzi). Nie wiem, czy dobrze rozumuję, ale wydaje mi się, że to ona wypchnęła swojego kochanka przez okno... Jacuś walnął focha i dobrze - za karę mało go było w odcinku ;). Eeeeeee tam czepiacie się. Może być :). Czego się spodziewaliście??? wielkiej czarnej szemrzącej chmury? Wielkiego białego niedźwiedzia polarnego? :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
kobajano Re: LOST 3x02 The Glass Ballerina 13.10.06, 09:52 Myslę, że ten odcinek jest troche lepszy od ostaniego. Tzn. i lepszy i gorszy;) (ot kobieta;P ) Jeśli chodzi o fakty pokazane w tym odcinku było ich więcej niż w poprzednim - dowiedzieliśmy się czegoś o Sun (że jest kobietą nieprzewidywalną i twardszą niż wszyscy myślą). Nie myslałam, że zabije "Inną". Poza tym kopanie kamieni i rozmowa z nieznajomą - czyżby to była córka Roussou??? no i najważniejsze - Sawyer zacząl działać i ocenił szybo othersów np. Juliet, która jest bez skrupułów!!! No i ten pocałunek ;) mniam a najważniejsze to to, że Ben i Juliet coś łączy albo łączyło!!!! no i Ben powiedział, że urodziła się na tej wyspie i, że mają kontakt z rzeczywistością;) czyli jakieś info mamy ale niestety nadal uważam, że serial stracił ząb i przestał mnie tak "przerażać" podczas ogląnia - już nie te emocje;( a może to rutyna;) Odpowiedz Link Zgłoś
ariwederczi Re: LOST 3x02 The Glass Ballerina 13.10.06, 12:06 > (...) czyżby to była córka Roussou? O tym już wiemy na pewno co najmniej od odcinka ze wspomnienami Clarie z pobytu w stacji medycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
oneofthem Re: LOST 3x02 The Glass Ballerina 13.10.06, 12:37 Czy sądzicie, że Jin wie o zdradzie? Mnie wydaje się, że kiedy zobaczył naszyjnik w ręku martwego Lee (chyba tak się nazywał...), zrozumiał, za co tamten go przepraszał. I właśnie dlatego dał ten naszyjnik Sun (flashback w pierwszym sezonie), by wiedziała, że zamordował jej kochanka. Inaczej nie dałby jej takiego prezentu pochądzącego z "brudnej roboty". Wobec tego, zdanie wypowiedziane na wyspie: "Wiem, że mnie zdradziłaś" nie odnosiło się tylko do spisku Sun i Sayida... Odpowiedz Link Zgłoś
noc_kairu Re: LOST 3x02 The Glass Ballerina 13.10.06, 18:45 Ale czy Sun wzięła te perły ,ogladałam film bardzo ,bardzo póżno więc mogło mi sie coś poprzestawiać,ale moim zdaniem ona odmówiła ,no a potem wszedł ojciec. Zdaje mi sie ,ze kochanka zabił ktos inny, teść nie wierzył ,że Jin da radę i wysłał jeszcze kogoś, żeby zakończył sprawe ,gdy zajdzie potrzeba.Stąd te perły. Odpowiedz Link Zgłoś
ariwederczi Re: LOST 3x02 The Glass Ballerina 13.10.06, 20:26 Sun nie wzięła pereł od Jae. A Jae (według mnie) popełnił samobójstwo. Był przekonany, że Jin chciał go zabić za romans z Sun. Nie mógł sobie tego darować i sam się zabił. A widząc naszyjnik w jego ręku, Jin zrozumiał, że Sun go zdradzała... Odpowiedz Link Zgłoś
noc_kairu Re: LOST 3x02 The Glass Ballerina 13.10.06, 20:54 Moze masz rację,układa to się wszystko w logiczną całość. Odpowiedz Link Zgłoś
oneofthem Re: LOST 3x02 The Glass Ballerina 13.10.06, 21:06 > Sun nie wzięła pereł od Jae. Zgadza się, ale nie to miałem na myśli. W jednym ze starszych odcinków jest flashback, w którym Jin wraca do domu po "doręczaniu wiadomości" i daje jej ten sam naszyjnik z pereł. Ale...skoro nikt z Was tego nie pamięta, to może to mnie pamięć zawodzi... Być może skojarzyło mi się z motywem szczeniaka, którego przyniósł jej innym razem. Będę musiał prześledzić streszczenia, bo sam już nie jestem pewien. A co do śmierci Jae, to też myślę, że popełnił samobójstwo z powodu upokorzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
zhanka Re: LOST 3x02 The Glass Ballerina 17.10.06, 15:44 Jak Jin mogl sie domyslic o zdradzie Sun? Tylko zobaczywszy perly w rekach samobojcy? Skad on mogl wiedziec ze przedtem Jae probowal podarowac perly Sun? Moze nie znamy do konca Jina, moze jest tak samo z grzeszkami jak reszta wyspiarzy, poprostu stwierdzil ze perly mogo sie spodobac zonie. Od razu przepraszam za moj polski:0 Nie jestem Polka:) Odpowiedz Link Zgłoś
oneofthem Re: LOST 3x02 The Glass Ballerina 17.10.06, 23:04 zhanka napisała: > Jak Jin mogl sie domyslic o zdradzie Sun? Tylko zobaczywszy perly w rekach > samobojcy? Próbowałem połączyć w logiczną całość flashback, w którym Jin podarował żonie naszyjnik z pereł ze zdaniem wypowiedzianym przez nią na plaży: "He knows I betrayed him". Jednak moja pamięć okazała się chyba...hmmmm..."plastyczna":), bo kiedy prześledziłem streszczenia poprzednich odcinków, to nie natrafiłem na opis sceny z wręczaniem przez Jina naszyjnika... Najwyraźniej skojarzyło mi się to ze sceną, w której przynosi on Sun szczeniaczka odebranego jednej z ofiar. Zatem moja teoria kaputt:) Ale...wciąż mam wrażenie, że na wyspie Jin wie, że Sun go zdradzała (może z następnych flashbacków dowiemy się, w jaki sposób na to wpadł). Scenie na plaży, kiedy Sun wypowiedziała cytowane wyżej słowa, towarzyszy bardzo sugestywna muzyka. Może to nadinterpretacja, ale myślę, że miało to podkreślić dwuznaczność słowa "zdrada". > Od razu przepraszam za moj polski:0 Nie jestem Polka:) Myślę, że 90% POLSKICH internautów powinno mieć wobec Ciebie kompleksy:) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: LOST 3x02 The Glass Ballerina 14.10.06, 10:18 tym razem tez mi sie nie podobalo :/ taka telewizyjna rutyna: skoro Sawyer i Kate dostaja nadzorce, to jest to brutalny buc. skoro Sayid ma bardzo chytry plan, to oczywiscie mu sie nie udaje. skoro Sayid mowi Sun gdzie jest pistolet, to Sun kogos zastrzeli hello?? ten serial kiedys dzialal na zasadzie zaskoczenia. co im sie stalo? jedyne co ratowalo ten odcinek to wybryk Sawyera :) Odpowiedz Link Zgłoś
aasiek Re: LOST 3x02 The Glass Ballerina 14.10.06, 12:15 A koncówka i mina Bena, gdy Jack dostał głupawki na wieść, kto został mistrzem? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: LOST 3x02 The Glass Ballerina 14.10.06, 21:55 jezeli LOST ma ambicje stac sie serialem komediowym, to znam dziesiatki lepszych tytulow Odpowiedz Link Zgłoś
d0minika Re: LOST 3x02 The Glass Ballerina 14.10.06, 21:13 Gdyby wyciąć wszystkie sceny z Jin, Sun i Sayidem, to odcinek byłby całkiem niezły. Inna sprawa, że trwałby z dziesięć minut może:) Odpowiedz Link Zgłoś
bluebebe Re: LOST 3x02 The Glass Ballerina 26.10.06, 15:37 w tym odcinku ubawiła mnie sytuacja, w któej Sun budzi się w ramionach kochanka i mówi: "Nie mogę, przecież mam męża". Tylko po to, aby widz mógł usadzić sobie tą sytuację w czasoprzestrzeni. Łatwo powiedzieć "nie mogę, nie powinnam" po fakcie? Bo nie wyglądali, jakby byli przed faktem...? Odpowiedz Link Zgłoś
dmazurowska Re: LOST 3x02 The Glass Ballerina 27.10.06, 11:16 bluebebe napisała: > w tym odcinku ubawiła mnie sytuacja, w któej Sun budzi się w ramionach kochanka > > i mówi: "Nie mogę, przecież mam męża". Tylko po to, aby widz mógł usadzić sobie > > tą sytuację w czasoprzestrzeni. Łatwo powiedzieć "nie mogę, nie powinnam" po > fakcie? Bo nie wyglądali, jakby byli przed faktem...? To zdanie raczej odnosilo sie do propozycji wyjazdu razem za granice. Kochanek namawial ja do wspolnej ucieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudia Re: LOST 3x02 The Glass Ballerina 30.10.06, 17:47 ha! drugi ściagnął sie jakos błyskawicznie no i juz wiem, co czytaja żołnierze Gwardii Republikańskiej - Sayid założył dość typową pułapkę na hohonie:D Odpowiedz Link Zgłoś