Dodaj do ulubionych

Magda M Kasia i Tomek

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 13:52
Musze napisac prace o tych serialach. Czego oczekuje widz ogladajac te
sriale?Dlaczego bija rekordy popularnosci?jesli komuś podobają sie te seriale
niech napisze dlaczego. Bede bardzo wdzięczna za wszystkie opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja czyli nie ty Re: Magda M Kasia i Tomek IP: *.acn.waw.pl 13.10.06, 16:20
      ja oglądalam kasię i tomka ;)
      podobało mi się ;)dlaczego uil rekordy popularności?
      bo był smieszny, zgrabnie zrobiony lekki i przyjemny a przy tym w maire
      prawdziwie odzwierciedlał związek 2 osób, a właściwie te wszystkie niuanse itp ;)
      • Gość: aaa... Re: Magda M Kasia i Tomek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 03:27
        Ja oglądam z musu. Wracam z pracy ledwie żywa, robię rodzinie kolację, potem zalegam na kanapie, bo chcę obejrzeć wiadomości, potem drzemię z godzinkę albo i dwie, a potem tak leżę i odpoczywam, a pilot zawsze jest za daleko, żeby przełączyć, albo wyłączyć. A sięgnąć po niego to już wykluczone. Bo to by oznaczało podnieść się...NIE! Z jednej strony pies, z drugiej kot, ciepło, sennie... Jest mi dokładnie obojętne, co się dzieje na ekranie, bo myślami jestem gdzie indziej. Często czytam, bo książka zawsze pod ręką, w przeciwieństwie do rzeczonego pilota.
    • kasiorek79 Re: Magda M Kasia i Tomek 14.10.06, 13:04
      Wydaje mi się, że serial "Magda M." jest trochę na siłę lansowany przez TVN,
      ciągle wmawiają nam, że jest to kultowy serial, a ja w swoim otoczeniu nie
      zauważyłam zbyt wielkiej fascynacji nim, ludzie czasami oglądają, bo akurat nie
      ma nic ciekawszego w telewizji.
      Moim zdniem "Kasia i Tomek" już prędzej mógłby być uznany za serial
      przezentujący nasze pokolenie, ponieważ para tytułowa była bardzo realna, Kasia
      może trochę zbyt przerysowana, ale Tomek to dla mnie 100% facet - w swoich
      opiniach, zachowaniach, reakcjach.
      • Gość: dona Re: Magda M Kasia i Tomek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 15:58
        w kwestii Tomka mam takie samo zdanie, wypisz wymaluj przeciętny facet, kocha
        swoją kobietę, ale ma pełną świadomość jej wad, czasami wręcz głupoty, patrzy
        na to pobłażliwie, stara się być wyrozumiały, sam popełnia różne gafy dla
        których jego pani już nie jest tak wyrozumiała itd. Oglądałam jako rozrywkę
        lekką, łatwą i przyjemną, czasami pilot był za daleko, jak wspomniała już jedna
        z internautek
    • Gość: fish&chips Re: Magda M Kasia i Tomek IP: *.eranet.pl 14.10.06, 16:58
      Magdy M. nie ogladam, bo z bajek dawno0 wyroslam.
      Kasie i Tomka bardzo lubilam z powodow nastepujacych:
      1/ oryginalna forma [oczywiscie chwale tu format kanadyjski], tzn. widzimy
      wylacznie twarze dwojga bohaterow, reszta aktorow pojawia sie w postaci glosu z
      offu, rak, nog itp. - ciekawe rozwiazanie
      2/dobra charakterystyka postaci - bohaterowie mowia zwyklem jezykiem, ani
      patetyczno-literackim, ani przesadnie wulgarnym, gadaja o glupotach, zajmuja sie
      sprawami codziennymi itp.
      3/ forma krotkich skeczy pozwala na unikniecie dluzyzn/nudy/smrodku dydaktycznego
      4/last but not least, wspaniala robota scenarzystow - dialogi przepelnione
      poczuciem humoru, ktore mnie akurat odpowiada.
      • Gość: aneta Re: Magda M Kasia i Tomek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 15:27
        dzięki za wszystkie odpowiedzi. Przydały się.
    • Gość: gada Re: Magda M Kasia i Tomek IP: *.uznam.net.pl 17.10.06, 09:30
      ogladlam wczoraj kasie i tomka i jestem zawstydzona, to nieprzyzwoite. Co
      sadzicoe ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka