Dodaj do ulubionych

pacjent z chirurgów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 11:16
Hej , jak sie nazywa aktor który gra pacjenta Izzie? Właściwie nie jej
pacjenta. Chodzi mi o człowieka który czeka na serce, a podoba się Izzie (nie
tylko jej :)).
Obserwuj wątek
    • addison Re: pacjent z chirurgów 27.04.07, 11:54
      Jeffrey Dean Morgan
      • Gość: majka Re: pacjent z chirurgów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 12:13
        Bardzo wielkie dzięki, już doszłam do tego Twoim forum (ale jestem leniuch, i
        najpierw poszłam na łatwiznę). Pozdrawiam.
        • annajustyna Re: pacjent z chirurgów 29.04.07, 13:44
          Sluchajcie dotarlam do opisu:
          pl.wikipedia.org/wiki/Lista_postaci_serialu_Chirurdzy
          Jezu, czy ktos do szkoly nie choszil i nie zna zasad stawiania apostrofow przy
          odmianie nazwisk amerykanskich??? Thatchera - tu nie ma apostrofa, bo temat
          konczy sie na spolgloske...Addison, Ty tez popelniasz ten blad...To ty pisalas w
          Wiki???
          • annajustyna Re: pacjent z chirurgów 29.04.07, 13:47
            A juz szczyt to "Dr. Webber´a" i "z Derek´iem"...Ludzie, takie bledy, w takiej
            liczbie dyskwalifikuja na maturze (przynajmniej w moich czasach tak bylo). I
            jeszcze: fundacje o imieniu Danny...
            • annajustyna Re: pacjent z chirurgów 29.04.07, 14:05
              Uff, wlasnie skonczylam korekte. Mam nadzieje, ze nic nie przeoczylam.
              Powdziwiam tworcow Wikipedii,a le mogliby tez promowac poprawnosc jezykowa:(((.
              Dr po polsku pisze sie mala litera i bez kropki, chyba ze w odmianie (o doktorze
              Webberze - o dr. Webberze)...
              • Gość: kasia Re: pacjent z chirurgów IP: *.lelewela.trustnet.pl 29.04.07, 15:21
                Tak sobie przeglądałam tą stronkę w wiki dot. bohaterów serialu i rzucił mi
                się w oko pewien błąd:
                "Molly Grey Thompson: (Mandy Siegfried) Molly jest 22-letnią przyszywaną
                siostrą Meredith"

Molly nie jest przyszywaną siostrą Meredith tylko siostrą przyrodnią. Według
                mnie to dość duża różnica:)
                • addison Re: pacjent z chirurgów 29.04.07, 15:47
                  Nie, to nie ja w wikipedii pisalam. A apostrofa to i tak nie wiem jak stosowac
                  wiec stosuje gdzie mi sie podoba;p Ale thx za inf, ze tylko wtedy jak sie na
                  samogloske konczy. bo ja o tym pojecia nie mialam. a btw: w przypadku GA
                  wikipedia to chyba nie ejst najlepsze zrodlo informacji. przynajmniej ja z
                  niego nie korzystam
                  • annajustyna Re: pacjent z chirurgów 29.04.07, 16:16
                    Pozwole sobie dodac, droga Addison, ze jestem pod wielkim wrazeniem Twojej pasji
                    serialowej. :)))) Aha, Addison to tez moja ulubiona postac. ze wzgledu na urode,
                    fachowosc i szlachetnosc.:))) Pozdrawiam!
                • annajustyna Re: pacjent z chirurgów 29.04.07, 16:15
                  Wiesz, w tresc juz nie ingerowalam:))). Ale masz racje.
                  • addison Re: pacjent z chirurgów 29.04.07, 16:24
                    Fajnie spotkać kolejną fankę :D Zapraszam na forum, którego adres jest w moim
                    opisie ;D
          • aga.p.p Re: pacjent z chirurgów 29.04.07, 17:52
            Droga Pani Purystko Językowa, "apostrofu" się mówi, nie "apostrofa":))

pozdrawiam,
            Aga
            • annajustyna Re: pacjent z chirurgów 29.04.07, 17:57
              Wejdz na mojego foruma, to zobaczysz, jak siem mowi...Obie formy som poprawne (w
              tym wypadku, bo normalnie to wazne rozroznienie)...
              • aga.p.p Re: pacjent z chirurgów 29.04.07, 18:07
                Ja nie mogę, ja mam słabą wolę i łatwo ulegam sugestii - co będzie jak mi tak zostanie?:))

pzdr,
                Aga
                • annajustyna Re: pacjent z chirurgów 29.04.07, 19:23
                  Ja tez sie na tym zlapalam, ze pare razy zle odmienilam rzeczowniki w rozmowie
                  "cywilnej" (tzn. poza moim forum;))). Pozdrawiam serdecznie.
                  • addison Re: pacjent z chirurgów 29.04.07, 19:45
                    Ok, wiecie co... ja sobie przychodzę tutaj, pisać co sądze o serialu, żeby było
                    przyjmnie, niektórzy chcą wiedzieć, co się działo w danym odcinku. Wydaje mi
                    się że, nie robię aż tak bardzo rażących błędów jezykowych, ani
                    ortograficznych, przynajmniej staram się. Ale nie wymagajcie ode mnie zbyt
                    wiele, bo swojej przyszłości z językiem polskim nie wiążę, co więcej ja nawet
                    jego podstaw nie znam, a maturę udało się zdać na 60%. Jak to jest z tym
                    apostrofem nie miałam pojęcia i już się do tego przyznałam. Poza tym, weźcie
                    też poprawkę na to, że zdażają się literówki, od czasu do czasu. Albo poprostu
                    proszę sobie odpuścić czytanie moich postów, jeśli ktoś jest zgorszony moją,
                    jakże marną znajomością języka polskiego.
                    Pozdrawiam, życzę miłego postowania.
                    • annajustyna Re: pacjent z chirurgów 29.04.07, 19:51
                      Jak pomysle o moich literowkach czasami... I pomyslec, ze mialam celujacy z
                      polskiego, to normalnie zgroza:))))).
                    • aga.p.p Re: pacjent z chirurgów 29.04.07, 22:18
                      Ja tam lubię sobie Twoje posty poczytać - i muszę powiedzieć, że jak na osobę, która nie zna podstaw polskiego radzisz sobie doskonale. I absolutnie nie przestawaj pisać!:)

pzdr,
                      Aga
                      • annajustyna Re: pacjent z chirurgów 29.04.07, 23:25
                        Moze Addison podalaby definicje "podstaw jezyka"? ;)))). Pozdrawiam, uciekam spac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka