Dodaj do ulubionych

alternatywy 4 czyli dylematu 5

• galaxian1 Re: alternatywy 4 czyli dylematu 5 01.05.07, 22:10
      Poniewaz ja obejrzalem tylko 20 minut, staralem sie, ale wiecej nie dalem
      rady... to kto mi powie - czy byly jakies sceny wewnatrz bloku, na klatce
      schodowej, korytarzy, przy drzwiach lokatorow... itp? W A4 to byl wazny plan
      zdjeciowy, wiele tam sie dzialo ! A tutaj to wygladalo tak, ze wnetrza to wogole
      krecili w jakims studiu, wcale nie w tym bloku, bo go pokazywali na zewnatrz ! :)))
    • iberia.pl Re: alternatywy 4 czyli dylematu 5 01.05.07, 22:27
      kicha na amen.
    • Gość: anakonda Re: alternatywy 4 czyli dylematu 5 IP: *.acn.waw.pl 01.05.07, 22:34
      nie wiem co napisac.... tragedia..... prosze tego nie porywnywac nawet z
      Alternatywy 4 bo to swietokradztwo....
    • pernila Re: alternatywy 4 czyli dylematu 5 01.05.07, 22:46
      masssakra! zero akcji, kamera z ręki, muza (o ile nie jest to nadużycie
      pojęciowe) totalną pomyłką - mówienie o tym gniocie jako o kontynuacji
      Alternatyw jest świętokractwem!!!
      • Gość: ZXCZX Re: alternatywy 4 czyli dylematu 5 IP: *.it-net.pl 02.05.07, 10:35
        NęDZA, TRAGEDIA, OBRAZANIE TELEWIDZA
        • maureen2 Re: alternatywy 4 czyli dylematu 5 02.05.07, 10:39
          nie oglądam polskich seriali wspołczesnych,bo są idiotyczne,z wyjątkiem Daleko
          od noszy.Ale dylemat 5 obejrzałem co zacz,amatorstwo ?,kac?,chałturka weselna?
    • galaxian1 alternatywy 4 vs dylematu 5 02.05.07, 10:28
      To jest nawet zabawne !

Najlepszy polski serial komediowy - Alternatywy 4
      Najlepszy polski serial komediowy - Dylematu 5

W obu przypadkach pada rekord :D
      • galaxian1 Re: alternatywy 4 vs dylematu 5 - errata 02.05.07, 10:29
        To jest nawet zabawne !

Najlepszy polski serial komediowy - Alternatywy 4
        NAJGORSZY polski serial komediowy - Dylematu 5

W obu przypadkach pada rekord :D
        • irena_ochodzka Re: alternatywy 4 vs dylematu 5 - errata 02.05.07, 10:46
          Chałka jakich mało...detonacja potężnego ładunku żenady. Szkoda gadać. Bareja
          musi się w grobie przewracać z prędkością wentylatora. A swoją drogą ciekawa
          jestem ile musieli zapłacić plejadzie naszych rodzimych gwiazd, żeby przekonać
          ich do udziału w tym "najwyższych lotów" arcydziele...
    • brian.e Re: alternatywy 4 czyli dylematu 5 02.05.07, 10:32
      Już po pierwszej scenie można było się domyśleć, że ten "film" został
      wyprodukowany na "odp[...]l się" :
      Zenon Kotek zwraca się do doktora Kołka per "pan". A przecież w ostatnim odcinku
      "Alternatyw" po udanej akcji odzyskania paczki żywnościowej od Anioła wypili
      "brudzia" :-(
      Nie mówiąc o tym, że Kołek został pokazany z lusterkiem laryngologicznym ,
      podczas gdy w "Alternatywach" był chirurgiem , ale na to już ktoś tutaj zwrócił
      uwagę.

• Gość: umbertol Re: Kij im w... oko IP: 213.17.175.* 02.05.07, 10:55
        Chciałbym zainteresować NIK wydawaniem publicznego abonamentu na takie NIC.
        Przecież to powinno podlegać pod tzw. paragraf... szkoda gadać.
      • bonnie75 Hej..... 02.05.07, 18:39
        ...tak gwoli scislosci, to nie "Zenon Kotek", tylko Zygmunt Kotek!!!!
        A to "panowanie" nie zdziwilo mnie, gdy sie okazalo, ze zona doktora Kolka jest
        obecnie zona dzwigowego Kotka, wiec moze sie pohaczyli o rzeczona zone i
        przeszli znowu na "pan"? :-)

Generalnie jednak - nawet sie nie rozczarowalam, bo z gory zalozylam, ze bedzie
        to dno i z piec matrow mulu :-(
        • brian.e Re: Hej..... 03.05.07, 09:38
          bonnie75 napisała:

> ...tak gwoli scislosci, to nie "Zenon Kotek", tylko Zygmunt Kotek!!!!
          > A to "panowanie" nie zdziwilo mnie, gdy sie okazalo, ze zona doktora Kolka jest
          > obecnie zona dzwigowego Kotka, wiec moze sie pohaczyli o rzeczona zone i
          > przeszli znowu na "pan"? :-)
          >
          No oczywiście !!! Zenon to był Docent :-)))
          A swoją drogą wyobraź sobie, że później przeszło mi do głowy takie samo
          wytłumaczenie "panowania" Kotka i Kołka :-)
          Podobnie wytłumaczyłem sobie , że Ewa z Majewskich pewno musiała wziąść rozwód z
          Mancem i złączyła się z "patyczakiem"...
          Planowałem, aby dać szansę twórcom tego produktu i obejrzeć 2 odcinek , ale na
          TVN24 wieczorne wiadomości prowadziła jedna z moich telewizyjnych sympatii ,
          więc wybrałem tę drugą "alternatywę" . Podejrzewam, że nic nie straciłem.

• hana00k Re: alternatywy 4 czyli dylematu 5 02.05.07, 11:46
      Zgadzam się ze wszystkimi,że to profanacja i wyrzucone pieniądze,przestałam
      oglądac po 25 minutach a i te ledwo wytrzymałam licząc, że może dalej będzie
      lepiej-nie było!
      • pluskotka Re: alternatywy 4 czyli dylematu 5 02.05.07, 11:51
        Ja wyłączyłam przed końcem i oglądalam M jak miłość. Tylko się modlę, żeby nie
        nakręcili dalszych losów np. Czterech pancernych. Wilhelmi pewnie też już się w
        grobie przewraca jak Bareja...
    • Gość: badMAN Dylematu nie mam, a 5 odcinków wystarczy!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 11:51
      j.w.
    • ania.silenter dno - wyłączyłam po 10 minutach:((( n/t 02.05.07, 11:53

• Gość: kicia Re: alternatywy 4 czyli dylematu 5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 12:52
      nawet niechce mi sie tego komentowac.Klapa na calej lini.Dno.
      • misia007 Re: alternatywy 4 czyli dylematu 5 02.05.07, 12:57
        No niestety, klapa na calej linii.
    • Gość: red Re: alternatywy 4 czyli dylematu 5 IP: *.168.wmc.com.pl 02.05.07, 15:01
      dnoooo
      • Gość: mim Re: alternatywy 4 czyli dylematu 5 IP: 84.38.160.* 02.05.07, 15:25
        Oglądałem wczoraj - porażka totalna.
        Nawet nie śmieszne - wręcz tragiczne.
        Było mi wstyd - za aktorów i scenariusz.
        Jak ktoś powiedział " To tylko odcinanie kuponów" - jednym słowem: tragizm!

Nie róbcie czegoś takiego - idźcie na ryby, albo gdzieś....
        • guinda Re: alternatywy 4 czyli dylematu 5 02.05.07, 17:58
          Dawno nie ogladalam czegos rownie kipskiego. Godne pozalowania, bleeeeeeeeeee
    • Gość: bebe Re: alternatywy 4 czyli dylematu 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 18:06
      wiem,co trzeba zrobić,cofnąć reżysera i operatora do szkoły filmowej na I rok.
      • anmanika Re: alternatywy 4 czyli dylematu 5 02.05.07, 18:35
        Zal, zal i jeszcze raz zal. Takie mialam oczekiwania (nie wiem dlaczego) a tu
        taki gniot. Wszystko w nim bylo totalna klapa. Dalej nie ogladam nie jestem
        masochistka.
    • olu87 Re: alternatywy 4 czyli dylematu 5 02.05.07, 20:32
      dawno nie było na forum takiej jednomyślności :P mogę się tylko dopisać, tym
      bardziej, że w pamięci mam inne współczesne przykłady na odcinanie kuponów od
      kultowych produkcji - co kieruje twórcami, na co liczą? Czy naprawdę mają
      poczucie, że wniosą coś ważnego, że uzupełnią pierwowzór, który przecież
      uzupełniania nie wymaga?
      Żeby wpaść na poroniony pomysł dokręcenia kontynuacji serialu-klasyka, trzeba
      mieć wyjątkowo przerośnięte ego.
      Pieniądze wyrzucone w błoto. A potem na dobrze zapowiadające się produkcje nie
      ma ani grosza.
      no i, jak tutaj już zauważono, szkoda tylu dobrych nazwisk. Pyrkosz, Czerwińska,
      Pokora, Tkacz, Tyniec, Celińska, Dykiel..
      brakuje tylko śmiechu z taśmy. Dziwna konwencja... W ogóle w większości nowszych
      seriali są jakieś dziwne zdjęcia :/ Nie znam się, więc nie umiem określić, na
      czym konkretnie ta dziwność polega ;) Do konwencji Teatru TV taki sposób
      filmowania pasuje, ale do produkcji filmowych i serialowych - nie.
      • Gość: m824 bo z tymi zdjęciami jest tak... IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.07, 20:58
        ... ktoś już tu wyżej chyba pisał (albo w innym wątku na temat Dylematu 5).
        Zdjęcia sa kiepskie, bo sa robione na tasmie telewizyjnej, a nie filmowej.
        Podobno stąd bierze się ta róznica. benzadziejaaaaa.....
        • Gość: adas Re: bo z tymi zdjęciami jest tak... IP: *.it-net.pl 02.05.07, 21:06
          zdjecia wygladaja jak wygladaja, bo sa to zdjecia cyfrowe i jest to zwiazane z
          tzw przeplotem (po krotce gestoscia klatek filmowych)
          wiekszosc produkcji robi sie teraz na kamerach cyfrowych ale istniej kupa
          nakladek w programach do montazu , ktore upodabniaja taka produkcje do filmu
          robionego na tsmie filmowej. Tak sie teraz robi mjm czy kryminalnych, od razu
          "bardziej filmowo " to wyglada, wystarczy tylko wcisnac guzik i przekonwertowac
          , ale do tego trzeba miec i checi i odrobine smaku
          • Gość: bebe Re: bo z tymi zdjęciami jest tak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 21:17
            ten odcinek był technicznie poprawny,zdjęcia,plany,montaż,dżwięk,ale nudny
          • Gość: nn Re: bo z tymi zdjęciami jest tak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 21:22
            mjm nie ogladam, bo mam alergie, podobnie z kryminalnymi, ale do ciezkiej
            cholery dlaczego takie "arcydzielo" (czyt. popelina) jak "Na dobre i na zle"
            moze jakos wygladac, a to wyglada jakby se dwoch kolesi do Media Markt poszlo,
            kamere na kreche wzielo i zaczelo EdTv robic?

bo nie kumam zupelnie.
            po za tym, ze teraz ma byc taniej, bardziej dziadowsko i w ogole jak za Gomulki.

pozdr
            • yenni Re: bo z tymi zdjęciami jest tak... 02.05.07, 21:58
              A ja mam wrażenie ze ci, co to kręcili, to nawet nie zadali sobie trudu, żeby
              przesledzić pierwowzór. Ja już pomijam wymienione pomyłki (ten laryngolog
              zamiast chirurga czy to "panowanie" sobie) ale kwestia nauczycielki i docenta.
              Prezecież oni mieli pod koniec tamtego serialu rozwaloną ścianę pomiędzy
              mieszkaniami i też byli na "ty". A teraz co? Też tak oficjalnie?....

Ogólne wrażenia - przykra sprawa, nie spodziewałam sie co prawda wysokich lotów
              ale nie byłam też przygotowana na AŻ taki GNIOT :((((
          • Gość: bebe Re: bo z tymi zdjęciami jest tak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 22:37
            to mam pytanie,czy ta optyka cyfrowa wymaga,żeby wszystkie plenery były kręco
            ne latem w południe,a wnętrza w 100% solarium na kanapie ?
            • Gość: Polka Re: bo z tymi zdjęciami jest tak... IP: *.net.pulawy.pl 04.05.07, 16:23
              ale Balcerkowa byla niezla, jak wsadzila palec do zupy celem sprawdzenie
              cieploty cieczy w talerzu dla p. Kotka :))) - czekalam na wiecej takich
              utajonych żartów
              • Gość: bebe Re: bo z tymi zdjęciami jest tak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 16:27
                a ja delektuję się teraz ogniem i mieczem, orgia dla oczu,nawet okulary p-sło-
                neczne nie pomagają
    • aluniaaa ale lipca n/t 02.05.07, 21:40

• griswold79 Po drugim odcinku 02.05.07, 21:52
        Obejrzalem i mam takie odczucie ze widzac stara obsade na sile wyobrazam sobie
        ze to dalszy ciag Alternatyw. Tlumacze sobie ze Pokora to Furman itd i probuje
        sie smiac. Ciezko to jednak idzie. No i koszmarku sciezki dzwiekowej ciag
        dalszy.
        Jeszcze jedna kwestia w tej sprawie. Oryginalnie muzyke do Chinatown napisal
        ktos tam. I Polanski kazal ja wywalic. Zaangazowano Jerry Goldsmitha. Ten
        napisal zupelnie nową muzyke, tworzac jednoczesnie zupelnie inny klimat filmu.
        Moze tu jest ta droga. Wyciac muzyke Stoklosy i podlozyc oryginalną. To samo
        zrobic z kontynuacją Domu.
        A moze robic przedpremiere dla publiki na przyszlosc:) W Stanach to i
        zakonczenia zmieniaja jak sie nie podoba.
        • Gość: bebe Re: Po drugim odcinku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 22:18
          są ze 2 momenty,gdy tekst jest nieczytelny,ale to drobiazg w porównaniu z I
          odcinkiem,w tym odcinku nie zauważyłem muzyki
          • Gość: kris Re: Po drugim odcinku IP: 87.204.38.* 03.05.07, 00:34
            O Boże!! Świat wg. Kiepskich, przy tym gniocie to ARCYDZIEŁO POLSKIEGO KINA!!
            • Gość: mr.cinkowski Napiszmy sami Alternatywy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 07:43
              Moze internauci napisza dalsze losy Alternatyw?
              Albo nawet nie dalsze losy ale serial, ktory
              porusza sie w podobnych klimatach co Alternatywy, ale dzisiaj;

zainteresowani prosze o kontakt mr.cinkowski@gmail.com

pozdro.
              M
              • Gość: fanta Re: Napiszmy sami Alternatywy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 09:19
                Oglądałem wczoraj w przerwie reklamowej Kiepskich Dylematu - utwoerdziłem się w
                przekonaniu, że Kiepscy są mocni!

Świetne aktorstwo i generalnie poziom głupoty tak wielki, że to autentycznie
                śmieszy - a D5? Mogiła!

Przykłąd z Kiepskich: dziennikarka telewizyjna Katarzyna Mordęga!
                • Gość: szelma Re: Napiszmy sami Alternatywy IP: *.jmdi.pl 03.05.07, 09:45
                  nie ogladam pierwszego tylko drugi i zgadzam sie z Wami....totalna klapa...ani
                  smieszne ani nawiazujace do alternatyw i tak jak niektorzy zauwazyli fatalna
                  jakosc zdjec..brrrrrrrr az sie nie dobrze robi. Ze tez wstydu nie maja takie
                  gniota krecic!!!!!!!!!!! Bareja to sie musi w grobie przewracac!!!
                  • Gość: kica Re: Napiszmy sami Alternatywy IP: *.aster.pl 03.05.07, 09:53
                    Bohatersko wytrzymałam wczoraj 10 minut. Więcej nie dało rady. Przełączyłam na
                    inny kanał.
                    • Gość: Ania Re: Napiszmy sami Alternatywy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 10:31
                      MASAKRA !!!!
                      a tak czekałam na dobrą zabawę :(
              • griswold79 Re: Napiszmy sami Alternatywy 03.05.07, 10:48
                Wlasnie scenarzysci powinni popytac fanow Barei jak widza ten serial. Co ja bym
                zmienil:
                - obraz - o tym juz bylo (przy takim obrazie bezdomny jakby w Bristolu mieszkal)
                - muzyka - lepiej bylo zaplacic Matuszkiewiczowi i wykorzystac stara muzyke
                - czolowka - ta sama kompozycja i styl czolowki jak w Alternatywach. To samo
                litery koncowe
                - powrot aktorow: Turek, Kowalska, Golas, Zietek, Tkacz nadal jako zona
                Kaczora, strasznie malo Manca (w ogole jakby go nie bylo). Mozna bylo odgrzac
                kombinatora granego przez Kobuszewskiego, postac Buczkowkiego (gosc od klepek).
                O Gajosie nawet nie marze (choc w kiepskiej kontynuacji 40-latka powrocil).
                - scenariusz - moze powinien sie dolaczyc Fedorowicz, moze Tym mimo wszystko.
                Nie mieszac w jakichs kombinacjach typu Bieniuszewicz i Charewicz
                rezyseria - moze Smarzowski, moze Checinski
                Ps. Nawiasem mowiac Bieniuszewicz (Ewa Majewska) niezle sie trzyma po 20 latach
        • Gość: bebe Re: Po drugim odcinku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 11:02
          po to,żeby dobrac odpowiednią muzykę do filmu,to trzeba mieć pomysł na film,
          a nie składac to na zasadzie losowej.
    • rosomak666 Re: alternatywy 4 czyli dylematu 5 03.05.07, 10:56
      O boze, co za gowno!
      • Gość: pifek Re: alternatywy 4 czyli dylematu 5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 14:01
        Jest kilka interesującyh wątków, które mam nadzieję się rozwiną:
        - Policjant i jego super żonka :D
        - Pan Rychu. (Wala, Nadyja, Luba)
        - Ci od mieszkania po babci
        - Kolińscy ("Patyczakowie")
        i ocywiście Balcerkowie Kotek&Kołek i Manc.

A Kotkowa (K.Tkacz) grała wcozraj radną miejską
        • Gość: bebe Re: alternatywy 4 czyli dylematu 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 14:03
          nic się nie rozwinie interesująco,bo to już było w innych filmach
        • Gość: ja do pifek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 21:01
          pifej coś ty maczał palce w ręceniu tego gniota wszechczasów,bo to narazie
          jedyny wpis nie negatywny(bo pozytywny tez nie)?jedyny wątek jaki mnie
          ientersuje to czy nakręcą następne odcinki..jesli tak proponuje strajk pod
          siedziba główną TVP!!
    • tolazopola Re: alternatywy 4 czyli dylematu 5 03.05.07, 21:11
      Panowie, to masakra jakaś jest...
      • Gość: bebe Re: alternatywy 4 czyli dylematu 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 21:28
        no więc,tekst wreszcie czytelny od początku zdania do końca,słyszalny,nie ma
        mamrotania pod nosem na bezdechu na końcu,sceny,montaż przyzwoite,tempo jest,
        rażą sceny przy śmietniku- za każdym razem można było przestawić kamerę do pla
        nu ogólnego.Ta muzyka na czołówce-zgroza.
    • Gość: krzych ufff nareszcie koniec męki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 21:14
      • zapalony.strazak Re: ufff nareszcie koniec męki 03.05.07, 21:44
        nudne i niewciągające
    • krishka Ja nie mogę!!! 04.05.07, 17:45
      Ale się uśmiałam, no po prostu boki zrywać!!!

Żeby nie było wątpliwości - atak śmiechu nie został wywołany obejrzanym
      gniotem, ale wypowiedzią scenarzysty Jacka Kondrackiego. Polecam wszystkim,
      którzy pragną jak kania dżdżu dawki humoru:

"Jacek Kondracki przyznaje, że sposób w jaki twórcy serialu będą opowiadać o
      rzeczywistości XXI wieku może być pikantny i kontrowersyjny. – Mam nadzieję, że
      okaże się to równie śmiesznie co inteligentnie.

– Do prac nad scenariuszem przystępowaliśmy z zamiarem napisania kultowego
      serialu o społeczeństwie naszych czasów – powiedział współautor scenariusza
      Janusz Płoński. – Mam nadzieję, że ten serial okaże się rodzajem prawdy
      dokumentalnej i że dla każdego widza będzie stanowił odbicie jego dnia
      powszedniego – dodał.

Rewelka. Ze strony ww2.tvp.pl/View?Cat=1835&id=392266

• Gość: dssdfsdfsdf Re: Ja nie mogę!!! IP: *.it-net.pl 04.05.07, 18:43
        hhahahahahaahahahahahahaah

grunt to dobre samopoczucie :DDDDd
        • Gość: dfgdfg Re: Ja nie mogę!!! IP: *.it-net.pl 04.05.07, 18:45
          widze ze tvp zabezpiecza sie uniemozliwiajac komentowanie

zmartwila mnie tylko jedna rzecz , mianowicie zdanie:

"Zamówione przez Telewizję Polską 13 odcinków wyemituje Jedynka wiosną
          przyszłego roku."
          • nevergiveup GNIOT !!! 06.05.07, 21:10
            No chyba panowie scenarzyści mają troszeczkę - jak na mój gust - wygórowane
            mniemanie o swojej pracy. A okazuje się, że przynajmniej pan Płoński zaczął
            pracę nad scenariuszem w 2002 roku i przez te 4 lata (2006 zaczęto zdjęcia),
            wysmarował taaaakiego gniota jakich ze świecą szukać.
            Przykre nie jest to, że panowie scenarzyści zabrali się do przerastającej ich
            pracy, tylko przykre jest to, że to wszystko za nasze pieniądze!!!
            • Gość: ebe Re: GNIOT !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 21:19
              chyba nie w grudniu 2006 ?
    • Gość: al Re: alternatywy 4 czyli dylematu 5 IP: 212.244.41.* 07.05.07, 12:20
      Nie wytrzymałam nawet pierwszego odcinka. Straszny film. Było mi wstyd za
      twórców. To było żenujące. Jak można zrobic coś takiego. Zamach na kultowy
      serial. Świetni aktorzy nie wystarczą, jeśli nie ma co scenariusza. Aktorzy
      nie grają, tylko są. Miny mają jakieś dziwne, i zastanawiają się: co ja tu
      robię, ale kasę wziąłem to muszę tu być. Chała, gniot i wszystko co najgorsze.
      Bareja przewraca się w grobie.
    • Gość: fak Re: alternatywy 4 czyli dylematu 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 14:50
      makabra i koszmar!!!
      w ogole nie złapałem fabuły, jakies wątki od czapy, niejasne sytuacje...
      scena chyba w trzecim odcinku: do mieszkania Sapryka ni stąd ni zowąd wpada
      banda lokatorów, wszystcy wpadają jakby z pretensjami (ale nie wiadomo skąd to
      stado sie nagle zebralo - w A4 zawsze takie akcje gromadzenia sie lokatorów
      były pokazywane/wyjasniane), wiec wpadają do mieszkania i mają chyba byc
      smieszni ale w konsekwencji stają na srodku i kazdy sie prawie przewraca,
      potyka... komizm udawany do bólu... żenada!
      • meme84 Re: alternatywy 4 czyli dylematu 5 08.05.07, 00:18
        Nuda... Nic się nie dzieje, proszę pana. Nic. Taka, proszę pana... Dialogi
        niedobre... Bardzo niedobre dialogi są. Dłużyzna. Aż chce się wyjść z kina!
    • Gość: Homo Erectus Re: alternatywy 4 czyli dylematu 5 IP: *.acn.waw.pl 11.05.07, 22:54
      ...bierz mesel i kuj po tej linii jak powiedział Sofronow...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka