jeff 29.05.07, 22:32 A od dzis w internecie - powiem jedno: zaden polski serial nie skonczyl sie tak IDIOTYCZNIE jak Magda M. Strata czasu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Finałowy odcinek Magdy M. (za tydzień w tvn) IP: *.crowley.pl 29.05.07, 22:37 No napisz jak było...i tak ktoś napisze prędzej czy później:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcePan Re: Finałowy odcinek Magdy M. (za tydzień w tvn) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.05.07, 22:43 Tak stanowczo ... niech ktos napisze i skonczy nasze cierpienia. No w przedostatnim odcinku scena w ktorej Magda jest zaniedbana (wlosy przewiazane chyba skarpetka), umorusana (od jakiejs czekolady) i pieprzy glupoty o jakims cierpieniu ustanowila nowe rekord kretynstwa. Juz myslalem ze nic nie przebije idiotyzmow typu "Mamo Korzecka, tato korzecki, piesku korzecki ... ", ale jednak dalo sie ... Wiec wlasciwie z racji tego ze realizatorzy i tak scigaja sie sami ze soba to wcale sie nie zdziwie jak w ostantim odcinku pobija samych siebie i ustanowia w koncu mistrzostwo swiata w debilizmie serialowym. Az nie moge sie doczekac ... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Finałowy odcinek Magdy M. (za tydzień w tvn) IP: *.chello.pl 29.05.07, 23:34 Napisz, co tam się wydarzy - tylko oznacz, że spoiler. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobita spojler:> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 09:22 haha, a tam idiotycznie, raczej po hamerykansku;> piosenka de su jest fatalna, i ta radosna piosenka soyki pasowalaby o niebo bardziej:) no ale moze ja sie nie znam:) a konczy sie tak,ze magda przylatuje helikopterem na jakas polane na ktorej wedruje piotr;> i ju:> 20 odcinkow sie klocili a pogodzili sie w minute:> zaloze sie ze zrobia jakis magda i piotr po latach,albo magda i piotr na studiach :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raszefka Re: spojler:> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 14:11 Ueno! Jestem roZczarowana!. Nie bedzie slubu na koniec? Ani bialej sukni, ani nic??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalamido Re: spojler:> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 22:33 Gość portalu: kobita napisał(a): magda przylatuje helikopterem na jakas polane na ktorej > wedruje piotr;> Ta "polana" to zamarznięte Morskie Oko było:) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco link do opisu odc 55 (spoiler) 30.05.07, 09:47 magdommania.blog.onet.pl/2,ID213503178,index.html Odpowiedz Link Zgłoś
galaxian1 Re: link do opisu odc 55 (spoiler) 30.05.07, 12:26 O rety, kto to pisał ? Zdania sklecic poprawnie nie potrafi ! Wogole nie mozna zrozumiec o co chodzi w tym bełkocie. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: link do opisu odc 55 (spoiler) 30.05.07, 12:32 nie ja ;) ta sama osoba, ktora pisze tego bloga magdam-nowosci.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: link do opisu odc 55 (spoiler) 30.05.07, 15:50 Opis przypomina mi gadkę Vicki Polesky (chyba tak się pisze) z Little Britain :D Dobrze sobie rozmasowałam przeponę śmiechem jak to czytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: link do opisu odc 55 (spoiler) IP: *.telsat.wroc.pl 30.05.07, 18:27 Bingo, Vicki jako żywa! lilith, dziękuję, dawno nikt mnie tak nie rozbawił:) Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: link do opisu odc 55 (spoiler) 30.05.07, 20:14 Ten opis jest rewelacyjny. Kwiaty typu helikopter londuje, spotykają się pod kancelelarią, plus tempo narracji - majstersztyk! Vicky Pollard jak żywa :D images.google.com/images?q=vicky+pollard&hl=pl&client=opera&rls=pl&hs=CUS&um=1&sa=X&oi=images&ct=title Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vicky Pollard Oh my god! I sooo can't believe you just said that IP: *.media4.pl 01.06.07, 23:03 Shut up! I ain't even dun nuffin' or nuffin'! Don't go giving me evils! Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: Finałowy odcinek Magdy M. (za tydzień w tvn) 30.05.07, 10:24 Mi się ten ostatni odcinek bardziej podobał niż wszystkie poprzednie, jakie oglądałam. Serial zakończył się mickiewiczowskim, staropolskim, tak bliskim naszej polskiej naturze: "KOCHAJMY SIĘ!" :D Odpowiedz Link Zgłoś
niezapomniana1 Re: Finałowy odcinek Magdy M. (za tydzień w tvn) 30.05.07, 20:54 Nie no? no to jak cos ci się nie podoba no to po co to ogladasz?? Jezeli jest strata czasu to czemu wykupiłas to na necie? No dobra jak chcesz.. Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: Finałowy odcinek Magdy M. (za tydzień w tvn) 02.06.07, 10:48 co zdolniejsi na necie odladaja za darmo:> Odpowiedz Link Zgłoś
aluniaaa Re: Finałowy odcinek Magdy M. (za tydzień w tvn) 02.06.07, 19:20 ale gniot ten caly serial,jak ja moglam na to patrzec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BabaZWozu Re: Finałowy odcinek Magdy M. (za tydzień w tvn) IP: *.ilabs.pl 05.06.07, 22:25 No ten helikopter byl zajebiscie realistyczny - uratowal milosc Magdy M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: estera Re: Finałowy odcinek Magdy M. (za tydzień w tvn) IP: *.186.21.099.vip-net.pl 05.06.07, 22:39 Skąd ona kurna ten helikopter wytrzasnęła?wynajmują w Zakopanem?Boże wszystkie Isaury i inne brazylijskie telenowele siadają...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Re: Finałowy odcinek Magdy M. (za tydzień w tvn) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 22:54 a on sie wydarl: koooochaaaammmm cieeeeee..... i juz oczyma wyobrazni widzialam, jak lawina przysypuje jakiegos biedaka w gorach... Kto drze ryja w gorach?? Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Finałowy odcinek Magdy M. (za tydzień w tvn) 06.06.07, 09:44 > a on sie wydarl: koooochaaaammmm cieeeeee..... i juz oczyma wyobrazni > widzialam, jak lawina przysypuje jakiegos biedaka w gorach... > > Kto drze ryja w gorach?? A ja miałam nadzieję, że lawina przysypie tych dwoje. Prawdopodobnie przysypała scenarzystę tego gniota i mamy już serial definitywnie z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalmido Re: Finałowy odcinek Magdy M. (za tydzień w tvn) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 22:59 Helikopter szukający zbłąkanych turystów to nad Zakopanem i Tatrami raczej widok powszedni, ale helikopter wożący pannę na spotkanie to faktycznie przesada;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Finałowy odcinek Magdy M. (za tydzień w tvn) IP: *.gorzow.mm.pl 05.06.07, 23:02 Najbardziej podobał mi się napis końcowy: KONIEC!!!!!!!!!!! tego gniota... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q czat na Onecie z magdą.M IP: *.media4.pl 05.06.07, 23:11 Apoteoza świata Magdy M. J.B. nie odpowiada na niewygodne pytania, które się nie pojawiają, bo moderator wycina a ja pytałem jak to jest udawać, nawet na czacie, że się jest zachwyconą rolą i światem pokolenia magdy m., no ale mecenas miłowicz gra rolę do końca ale w sumie.... łoteweee, zaraz Marc Warren i "Przekręt" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
setorika Re: czat na Onecie z magdą.M 06.06.07, 00:08 Przyznaje się bez bicia, ze ogladałam ten serial. Urzekł mnie w pierwszej części tym, ze można (?) przezywać miłośc jak by sie miało naście lat, że ważne są czułe słowa, randki w romantycznych miejscach, wspomnienie pierwszego pocałunku, słodkie słoneczniki itp. Druga część tez była fajnie poplątana, aczkolwiek te elokwntne rozmowy przyjaciół czyli koleżanki + Seba jakoś takie dziwne były. No i te namietne poranki w łóżku - tez jakos tak fajnie sie patrzyło na tych zakochanych. Watek z zazdrosna żoną był całkiem ok. Trzecia była zbyt przeciągnieta, ale to pewnie przez zawodowe zajecia Małaszyńskiego i powinna się zakończyć tak, że Magda po objrzeniu filmu Piotra leci na plac aby paść ukochanemu w ramiona. Ludzie, no, która by nie wymiękła po takim wyznaniu! Trzeba mieć serce ze stali chyba, zeby nie wybaczyć TAKIEMU CIACHU! I jakby zakończyli tymi slubmai to byłoby ok. Czwarta cześć oglądałam z przyzwyczajenia i sama na siebie byłam zła po każdym odcinku że to ogladam, i że tak to rozciagają - ani sensu ani składu w poczynanich bohaterów, począwszy od tytułowej bohaterki, poprzez wścibską Mariolę która bardziej obchodzili M&P niż własny ślub, oraz obrażoną Panią mecenasową Waligórową, na rudej nimfomance skończywszy, która nijak nie pasuje do prezesika i jego stuknietej mamusi. Jakkolwiek w trzeciej częśći Tyszkiewicz była postacią uroczą, tak w czwartej po prostu wkurzała do bólu. No i te REKLAMY: ptasie mleczko, "mam rachunek oszczędnościowy, z którego mogę wypłacać bez utraty odsetek", Bodymax na figure, woda mineralna itp. itd - ohydna nachalna reklama, nie dość że wizualna, to jeszcze werbalna. Po obejrzeniu 4 części Magdy M nasuwają sie nastepujace wnioski: 1. Facet, cokolwiek nie zrobi, zawsze spada na 4 łapy :) 2. Jak kobieta mówi NIE i wałkowane jest to przez 15 odcinków,to oznacza to TAK ;P Gratuluję wszystkim, którzy przebrneli przez ten wywód :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zombi Magda M - najdłuższa reklama w dziejach tv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 13:29 Mam nieodparte wrażenie, że cały ten serial powstał w celach reklamowych, a postacie, sceny i dialogi były tylko oprawą. Po co nudne reklamy w przerwach serialu skoro można wydłużyć ich czas poprzez wtłoczenie wątku o Magdzie, która ma dylemat. Rozbawiła mnie ostatnia scena, kiedy mąż Marioli podczas poważnej rozmowy mówi, że wpłaca i wypłaca kiedy chce. Nie wspomnę o Tyszkiewicz, która zareklamowała w ostatnich scenach Apart. Mam nadzieje, że to ostatnia seria wydłużonej reklamówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: Magda M - najdłuższa reklama w dziejach tv IP: 212.122.223.* 06.06.07, 14:08 a ja dopiero wczoraj wpadłam na to, że to jedna wielka AUTOPARODIA najpierw scenarzysta sparodiował samego siebie, potem reżyser, no i kolejno wszyscy aktorzy, a szczegolnie pani Joanna Brodzik jakas niejarząca jestem:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś