Dodaj do ulubionych

Finałowy odcinek Magdy M. (za tydzień w tvn)

29.05.07, 22:32
A od dzis w internecie - powiem jedno: zaden polski serial nie skonczyl sie
tak IDIOTYCZNIE jak Magda M.
Strata czasu.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Finałowy odcinek Magdy M. (za tydzień w tvn) IP: *.crowley.pl 29.05.07, 22:37
      No napisz jak było...i tak ktoś napisze prędzej czy później:)
      • Gość: MarcePan Re: Finałowy odcinek Magdy M. (za tydzień w tvn) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.05.07, 22:43
        Tak stanowczo ... niech ktos napisze i skonczy nasze cierpienia. No w
        przedostatnim odcinku scena w ktorej Magda jest zaniedbana (wlosy przewiazane
        chyba skarpetka), umorusana (od jakiejs czekolady) i pieprzy glupoty o jakims
        cierpieniu ustanowila nowe rekord kretynstwa. Juz myslalem ze nic nie przebije
        idiotyzmow typu "Mamo Korzecka, tato korzecki, piesku korzecki ... ", ale
        jednak dalo sie ... Wiec wlasciwie z racji tego ze realizatorzy i tak scigaja
        sie sami ze soba to wcale sie nie zdziwie jak w ostantim odcinku pobija samych
        siebie i ustanowia w koncu mistrzostwo swiata w debilizmie serialowym. Az nie
        moge sie doczekac ... ;-)
    • Gość: Aga Re: Finałowy odcinek Magdy M. (za tydzień w tvn) IP: *.chello.pl 29.05.07, 23:34
      Napisz, co tam się wydarzy - tylko oznacz, że spoiler. :)
    • Gość: kobita spojler:> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 09:22
      haha, a tam idiotycznie, raczej po hamerykansku;>
      piosenka de su jest fatalna, i ta radosna piosenka soyki pasowalaby o niebo
      bardziej:) no ale moze ja sie nie znam:)
      a konczy sie tak,ze magda przylatuje helikopterem na jakas polane na ktorej
      wedruje piotr;> i ju:> 20 odcinkow sie klocili a pogodzili sie w minute:>
      zaloze sie ze zrobia jakis magda i piotr po latach,albo magda i piotr na
      studiach :>
      • Gość: raszefka Re: spojler:> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 14:11
        Ueno! Jestem roZczarowana!. Nie bedzie slubu na koniec? Ani bialej sukni, ani
        nic???
      • Gość: lalamido Re: spojler:> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 22:33
        Gość portalu: kobita napisał(a): magda przylatuje helikopterem na jakas polane
        na ktorej
        > wedruje piotr;>

Ta "polana" to zamarznięte Morskie Oko było:)
    • cioccolato_bianco link do opisu odc 55 (spoiler) 30.05.07, 09:47
      magdommania.blog.onet.pl/2,ID213503178,index.html
      • galaxian1 Re: link do opisu odc 55 (spoiler) 30.05.07, 12:26
        O rety, kto to pisał ?
        Zdania sklecic poprawnie nie potrafi !
        Wogole nie mozna zrozumiec o co chodzi w tym bełkocie.
        • cioccolato_bianco Re: link do opisu odc 55 (spoiler) 30.05.07, 12:32
          nie ja ;) ta sama osoba, ktora pisze tego bloga
          magdam-nowosci.blog.onet.pl/
      • lilith76 Re: link do opisu odc 55 (spoiler) 30.05.07, 15:50
        Opis przypomina mi gadkę Vicki Polesky (chyba tak się pisze) z Little Britain :D

Dobrze sobie rozmasowałam przeponę śmiechem jak to czytałam.
        • Gość: haha Re: link do opisu odc 55 (spoiler) IP: *.telsat.wroc.pl 30.05.07, 18:27
          Bingo, Vicki jako żywa!
          lilith, dziękuję, dawno nikt mnie tak nie rozbawił:)

• paul_ina Re: link do opisu odc 55 (spoiler) 30.05.07, 20:14
            Ten opis jest rewelacyjny. Kwiaty typu helikopter londuje, spotykają się pod kancelelarią, plus tempo narracji - majstersztyk! Vicky Pollard jak żywa :D

images.google.com/images?q=vicky+pollard&hl=pl&client=opera&rls=pl&hs=CUS&um=1&sa=X&oi=images&ct=title
        • Gość: Vicky Pollard Oh my god! I sooo can't believe you just said that IP: *.media4.pl 01.06.07, 23:03
          Shut up! I ain't even dun nuffin' or nuffin'!

Don't go giving me evils!

• paul_ina Re: Finałowy odcinek Magdy M. (za tydzień w tvn) 30.05.07, 10:24
      Mi się ten ostatni odcinek bardziej podobał niż wszystkie poprzednie, jakie oglądałam.

Serial zakończył się mickiewiczowskim, staropolskim, tak bliskim naszej polskiej naturze: "KOCHAJMY SIĘ!" :D
    • niezapomniana1 Re: Finałowy odcinek Magdy M. (za tydzień w tvn) 30.05.07, 20:54
      Nie no? no to jak cos ci się nie podoba no to po co to ogladasz?? Jezeli jest
      strata czasu to czemu wykupiłas to na necie? No dobra jak chcesz..
      • ilekobietamalat Re: Finałowy odcinek Magdy M. (za tydzień w tvn) 02.06.07, 10:48
        co zdolniejsi na necie odladaja za darmo:>
        • aluniaaa Re: Finałowy odcinek Magdy M. (za tydzień w tvn) 02.06.07, 19:20
          ale gniot ten caly serial,jak ja moglam na to patrzec?
          • Gość: BabaZWozu Re: Finałowy odcinek Magdy M. (za tydzień w tvn) IP: *.ilabs.pl 05.06.07, 22:25
            No ten helikopter byl zajebiscie realistyczny - uratowal milosc Magdy M.
            • Gość: estera Re: Finałowy odcinek Magdy M. (za tydzień w tvn) IP: *.186.21.099.vip-net.pl 05.06.07, 22:39
              Skąd ona kurna ten helikopter wytrzasnęła?wynajmują w Zakopanem?Boże wszystkie
              Isaury i inne brazylijskie telenowele siadają......
              • Gość: bibi Re: Finałowy odcinek Magdy M. (za tydzień w tvn) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 22:54
                a on sie wydarl: koooochaaaammmm cieeeeee..... i juz oczyma wyobrazni
                widzialam, jak lawina przysypuje jakiegos biedaka w gorach...

Kto drze ryja w gorach??
                • lilith76 Re: Finałowy odcinek Magdy M. (za tydzień w tvn) 06.06.07, 09:44
                  > a on sie wydarl: koooochaaaammmm cieeeeee..... i juz oczyma wyobrazni
                  > widzialam, jak lawina przysypuje jakiegos biedaka w gorach...
                  >
                  > Kto drze ryja w gorach??

A ja miałam nadzieję, że lawina przysypie tych dwoje.
                  Prawdopodobnie przysypała scenarzystę tego gniota i mamy już serial definitywnie z głowy.
              • Gość: lalmido Re: Finałowy odcinek Magdy M. (za tydzień w tvn) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 22:59
                Helikopter szukający zbłąkanych turystów to nad Zakopanem i Tatrami raczej
                widok powszedni, ale helikopter wożący pannę na spotkanie to faktycznie przesada;))
    • Gość: to ja Re: Finałowy odcinek Magdy M. (za tydzień w tvn) IP: *.gorzow.mm.pl 05.06.07, 23:02
      Najbardziej podobał mi się napis końcowy: KONIEC!!!!!!!!!!! tego gniota...
    • Gość: q czat na Onecie z magdą.M IP: *.media4.pl 05.06.07, 23:11
      Apoteoza świata Magdy M.

J.B. nie odpowiada na niewygodne pytania, które się nie pojawiają, bo moderator
      wycina

a ja pytałem jak to jest udawać, nawet na czacie, że się jest zachwyconą rolą i
      światem pokolenia magdy m., no ale mecenas miłowicz gra rolę do końca

ale w sumie.... łoteweee, zaraz Marc Warren i "Przekręt" :-)

• setorika Re: czat na Onecie z magdą.M 06.06.07, 00:08
        Przyznaje się bez bicia, ze ogladałam ten serial. Urzekł mnie w pierwszej części
        tym, ze można (?) przezywać miłośc jak by sie miało naście lat, że ważne są
        czułe słowa, randki w romantycznych miejscach, wspomnienie pierwszego pocałunku,
        słodkie słoneczniki itp.

Druga część tez była fajnie poplątana, aczkolwiek te elokwntne rozmowy
        przyjaciół czyli koleżanki + Seba jakoś takie dziwne były. No i te namietne
        poranki w łóżku - tez jakos tak fajnie sie patrzyło na tych zakochanych. Watek z
        zazdrosna żoną był całkiem ok.

Trzecia była zbyt przeciągnieta, ale to pewnie przez zawodowe zajecia
        Małaszyńskiego i powinna się zakończyć tak, że Magda po objrzeniu filmu Piotra
        leci na plac aby paść ukochanemu w ramiona. Ludzie, no, która by nie wymiękła po
        takim wyznaniu! Trzeba mieć serce ze stali chyba, zeby nie wybaczyć TAKIEMU
        CIACHU! I jakby zakończyli tymi slubmai to byłoby ok.

Czwarta cześć oglądałam z przyzwyczajenia i sama na siebie byłam zła po każdym
        odcinku że to ogladam, i że tak to rozciagają - ani sensu ani składu w
        poczynanich bohaterów, począwszy od tytułowej bohaterki, poprzez wścibską
        Mariolę która bardziej obchodzili M&P niż własny ślub, oraz obrażoną Panią
        mecenasową Waligórową, na rudej nimfomance skończywszy, która nijak nie pasuje
        do prezesika i jego stuknietej mamusi. Jakkolwiek w trzeciej częśći Tyszkiewicz
        była postacią uroczą, tak w czwartej po prostu wkurzała do bólu. No i te
        REKLAMY: ptasie mleczko, "mam rachunek oszczędnościowy, z którego mogę wypłacać
        bez utraty odsetek", Bodymax na figure, woda mineralna itp. itd - ohydna
        nachalna reklama, nie dość że wizualna, to jeszcze werbalna.

Po obejrzeniu 4 części Magdy M nasuwają sie nastepujace wnioski:
        1. Facet, cokolwiek nie zrobi, zawsze spada na 4 łapy :)
        2. Jak kobieta mówi NIE i wałkowane jest to przez 15 odcinków,to oznacza to TAK
        ;P

Gratuluję wszystkim, którzy przebrneli przez ten wywód :)
        • Gość: zombi Magda M - najdłuższa reklama w dziejach tv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 13:29
          Mam nieodparte wrażenie, że cały ten serial powstał w celach reklamowych, a
          postacie, sceny i dialogi były tylko oprawą. Po co nudne reklamy w przerwach
          serialu skoro można wydłużyć ich czas poprzez wtłoczenie wątku o Magdzie, która
          ma dylemat. Rozbawiła mnie ostatnia scena, kiedy mąż Marioli podczas poważnej
          rozmowy mówi, że wpłaca i wypłaca kiedy chce. Nie wspomnę o Tyszkiewicz, która
          zareklamowała w ostatnich scenach Apart. Mam nadzieje, że to ostatnia seria
          wydłużonej reklamówki.

• Gość: anita Re: Magda M - najdłuższa reklama w dziejach tv IP: 212.122.223.* 06.06.07, 14:08
            a ja dopiero wczoraj wpadłam na to, że to jedna wielka AUTOPARODIA
            najpierw scenarzysta sparodiował samego siebie, potem reżyser, no i kolejno
            wszyscy aktorzy, a szczegolnie pani Joanna Brodzik
            jakas niejarząca jestem:-))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka