Gość: lassie Re: Ekipa - nowy serial Polsatu. IP: *.resetnet.pl 14.09.07, 00:49 Tylko jedna refleksja mi się nasuwa po obejrzeniu "najbardziej oczekiwanej premiery": myślący widz da sobie spokój, pozostali i tak przełaczą się na vivę lub MTV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herr Jako-Tako refleksja z refleksem IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.09.07, 00:58 Witam kolejnego intelektualistę na tym forum. Bardzo celna refleksja. Napisz jeszcze co leciało na tej Vivie, bo ja oglądałem świetną "Ekipę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DWi Re: Ekipa - nowy serial Polsatu. IP: *.chello.pl 14.09.07, 01:04 Oglądałem połowę 2-go odcinka (wcześniej byłem na koncercie muzyków z Iranu:D), więc się nie wypowiem. Nie ocenia się serialu po 30 minutach...no chyba że to "Magda M.";) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polakko jak dla mnie nudne IP: *.acn.waw.pl 14.09.07, 01:08 zerkalem jednym okiem pracujac przy kompie i serial nie zdolal mnie soba zainteresowac, przyciagnac do ekranu. dam mu druga szanse ze wzgledu na fajna obsade, ale chyba nic specjalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DWi Re: jak dla mnie nudne IP: *.chello.pl 14.09.07, 01:10 Obsada mocna. Ale współczuję Perchuciowi. Dostał niewdzięczne zadanie. Ma zagrać żywy pomnik, jak nie przymierzając Żmijewski w "Na dobre i na złe". Chciałbym żeby to była postać z krwi i kości, a nie świecki święty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomel1 operator amator, dzwiekowiec amator, reżyser...... IP: 57.66.44.* 14.09.07, 10:32 Kręcone z "ręki", dzwięk głuchy, kadrowanie na zasadzie zooma....lepiej wygladał serial w Labiryncie, teraz już wiem czemu tylu rezyserów, pani Holland to tylko firmuje..a pozostałe Panie ....słabiutko Odpowiedz Link Zgłoś
akus41 Re: jak dla mnie nudne 14.09.07, 11:09 A ten tekst to efekt twojej PRACY przy komputerze :) Odpowiedz Link Zgłoś
dama-ze-stolycy Re: Ekipa - nowy serial Polsatu. 14.09.07, 17:46 GORACA PROŚBA!!!! Czy ktoś dysponuje listą dialogową do serialu "Ekipa"? Prosiłabym o jej udostępnienie. Ścieżka dźwiękowa filmu jest tak niechlujna, że 75% dialogów jest niezrozumiałe (a może to polscy aktorzy bełkoczą?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Ekipa - nowy serial Polsatu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 19:19 www.konstantyturski.pl/Turski/1,85074,4462027.html Heh, widać, że opisy partii skopiowane z tych prawdziwych z Wikipedii, a miało nie być porównać do prawdziwych i tak: Konwent Patriotyczny to LPR PdP to PiS PBC to PO Ludowcy to PSL Zjednoczona Lewica to SLD Odpowiedz Link Zgłoś
pihamik Re: Ekipa - nowy serial Polsatu. 31.12.07, 10:32 dlaczego kończycie emisje mojego ulubionego serialu.Przemyślcie to bo warto chyba jednak nakręcić dalsze odcinki.Ogląda sie go z przyjemnością.Nigdy się nie wypowiadałem na temat seriali a jak już jakiś w końcu dla normalnych ludzi się pojawił to po paru odcinkach koniec no halo kto o tym decyduje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Freak_of_nature Reflesje nt "Ekipy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 01:11 Jak dla mnie fabuła bardzo przerysowana i zinfantylizowana. Zła opozycja, kryształowy człowiek z zewnątrz, który na starcie zostaje bohaterem (motyw z fabryką tragiczny), to wszystko jest zbyt dosłowne i nachalnie podane. Wiele elementów bardzo naciąganych, np. komisja śledcza ds teczki premiera?! Aktorsko tak sobie, Gajos jak zawsze rewelacja, Seweryn czy Stroiński również trzymają poziom, ale najczęściej na ekranie przewijała się Herman z Maćkowiakiem, którzy momentami wypadali bardzo blado (zwłaszcza Maćkowiak). Generalnie nie przepadam też za konwencją serialową, gdzie przewijają się wątki typu: rozterki miłosne Herman, Maćkowiak dobry ojciec, utrata wolności synka premiera, itp. To niedobrze się komponuje z główną osią fabuły i praktycznie nic nie wnosi (nikt mi nie wciśnie, że to jest psychologiczne pogłębienie postaci, bo wypadło płyciutko). Szkoda, że pani Agnieszka nie zdecydowała się na zrobienie pełnometrażowego filmu, dla trochę innego targetu, bo jak ktoś napisał powyżej jest to typowo komercyjny produkt dla dużej grupy odbiorców i to widać. Podsumowując, nie skreślam tego serialu, ale jak na razie raczej się zawiodłem, bo oczekiwałem wiele, m.in po komentarzu pana Sobolewskiego. Generalnie Wyborcza nadmuchała balon, w kilku scenach widać było dlaczego..;) Pisałem o samych wadach, ale trzeba też przyznać, że jako nieskomplikowana rozrywka przyjemne i momentami trzyma w napięciu, można oglądać dla samego Gajosa, byle on tam częściej się przewijał. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Reflesje nt "Ekipy" 14.09.07, 01:42 dla mnie jak na razie po tych dwóch odcinkach nieżle choć nie rewelacyjnie tak jak były zapowiedzi tego serialu, zobaczymy dalej a dla paru malkontentow piszacych że nudny ,tak nudny bo sie np. nie strzelają , he he. Odpowiedz Link Zgłoś
skowi Obejrzeć można, ale... 14.09.07, 01:42 ...ale się zawiodłem :( Na plus: Pomysł na political fiction - powiew świeżości, Niezłe ogólnie aktorstwo, Gajos super jak zwykle; Klimat - oświetlenie, zdjęcia. Na minus: Dźwięk - koszmar, u mnie głośnik pierdział przy "szeleszczących" sylabach dialogów, jakby starym amatorskim magnetofonem ktoś nagrywał Kompletne oderwanie od rzeczywistości - rozumiem że to "fiction", ale niech chociaż trzyma pozory. Takich polityków nie ma i długo nie będzie, sceny w fabryce zupełnie bez sensu, chłopi z widłami jak z komedii wyjęci, sztuczny dramatyzm przy scenach "lotniczych", opozycja/koalicja rodem z kiepskiego kryminału wie jak ukraść tajną teczkę ale nie zna regulaminu głosowania. Dekoracje - faktycznie sejm w PKiN wyglądał dziwnie, ale nie mam żalu - pewnie do prawdziwego ich nie wpuścili, a na wierną imitację zabrakło kasy. Ale żeby do Wyborczej wklejać filmowy nagłówek na innym kolorze papieru niż prawdziwa gazeta? No sorry, ale to już niechlujstwo jakich mało :( Balon napompowany, product placement bije po oczach, interes się kręci. Pewnie zobaczę pozostałe odcinki, może się rozkręci, ale póki co - tak sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam81w Re: Obejrzeć można, ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 03:31 Ale żeby do Wyborczej wklejać filmowy nagłówek na innym kolorze papieru niż prawdziwa gazeta? No sorry, ale to już niechlujstwo jakich mało :( no. to bylo dziadostwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GreenTea Re: Obejrzeć można, ale... IP: *.171.96.34.crowley.pl 14.09.07, 09:31 świetny serial, wciągnęłam się i będę oglądać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam81w To zd pewne rzeczy niemaja nic wspolnego z rzeczyw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 03:24 istoscia polskiej polityki to dobrze. To tak ma byc. Ten serial ma kreowac jak ma byc poprzez pokazywanie choc w serialu jak moze byc. Czekam na takie seriale, filmy itd pokazujace jak ma byc. to ma specjalna nazwe w kinematografii usa. nie pamietam teraz jak sie to nazywa. ale robi sie film np pokazujacy jak Polacy wygrywaja mistrzostwa swiata w pilce noznej i taki film wykonuje prace u podstaw dzieki niemu ludzie widza co moze byc jak Polska rzeczywiscie ten puchar wygra. Serial dobrze zrobiony. brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axa nie rozczarowalem sie... jak oczekiwalem: ZENADA! IP: *.hsd1.ma.comcast.net 14.09.07, 05:32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: nie rozczarowalem sie... jak oczekiwalem: ZE IP: 89.174.190.* 14.09.07, 07:21 Polak ma coś pochwalić? W dodatku babę, co zrobiła karierę? Chyba żeście zwariowali. Czapińskiego sobie poczytajcie, co mu wyszło z fotografii naszego narodku. Wszystko się zgadza. O political fiction oczywiście każdy baran się tu wpisujący słyszał. Tyle, że później pisze, że ten PF taki jakiś nieprawdziwy. Jezu, PiS naprawdę może wygrać, durnych więcej w tym nieszczęsnym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
psychomaszyna Najlepsza była sprawna poczta na portalu Gazeta.pl 14.09.07, 07:15 A mi się najbardziej podobało, kiedy doktorant dostał info na skrzynkę poczty w portalu Gazeta.pl, że profesor Turski jest kandydatem na premiera A więc na filmach ta poczta potrafi dobrze działać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: recenzent Niezła komedia.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.07, 07:58 Nie wiedziałem, że to komedia ;). W tej konwencji można to nawet oglądać. Tak naprawdę to jest to kiepsko zrealizowany, nieprawdziwy i śmieszny film. Scenarzysta kilkakrotnie zadziwiał swoimi absurdalnymi pomysłami - vide rozmowa z helikopttera z Turskim... Film przeznaczony jest dla prostego, żeby nie powiedzieć prymitywnego widza.. Fatalny dobór aktorów - niestety Gajosa też. Prawidziwi politycu codziennie dają nam więcej atrakcji... Słowem - niewypał ! Szkoda ! Odpowiedz Link Zgłoś
age.kruger za mało humoru i sexu!!!! 14.09.07, 08:06 powinno być w serialu zdecydowanie więcej humoru. przydałby się taki śmiech podkreślający najzabawniejsze momenty. ponadto przydałoby się gdyby było w serialu więcej scen erotycznych. tematyka sprzyja! proszę to uwzględnić w kolejnych odcinkach. Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Najlepsza była sprawna poczta na portalu Gaze 14.09.07, 09:29 Z tego co widziałem to dostał screena z portalu gazeta.pl na program pocztowy. Nic tam nie było o otwieraniu poczty gazety.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha221 Re: Ekipa - nowy serial Polsatu. 14.09.07, 08:13 Ciekawa byłam tego serialu bardzo, bo zapowiedzi były, ze hoho a reklama na co drugim drzewie :) No i niestety średnio, chyba nie na tyle, by pilnować dnia i godziny i zasiadać regularnie przed TV. Niestety infantylne to wszytsko, w godzinę rozwiązany problem strajku, wystarczył jeden telefon do "najlepszego doktoranta" ;))... Postać nowego premiera aż daje po oczach swoją bielą i idealnością..Takich ludzi nie ma... Aktorzy grają nieźle, trzeba przyznać. Z wyjatkiem aktorki grającej marszałek sejmu - sztywna i sztuczna bardzo. Problemy w zyciu prywatnym głównych bohaterow tez dość schematyczne: kobieta stawiajaca na karierę kosztem związku, ojciec, który nie ma czasu dla córki... Jednak przereklamowane, choc na tle oferty polskich seriali, wydaje sie nawet OK. Ale to tylko dlatego, ze to tło takie żenujące.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Ekipa - nowy serial Polsatu. IP: *.toya.net.pl 14.09.07, 08:44 straszny gniot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mops szit i popelyna IP: 194.183.57.* 14.09.07, 08:54 ten serial to chyba ekranizacja snu jakiegoś pięknoducha co mordkę cieszy bez powodu od ucha do ucha. naiwność,politycy jak herosi rodem ze strażnika texasu, mega problemy rozwiązywane za pomocą 1 rozmowy telefonicznej. wszystko jak w grze o dużej dawce niebezpieczeństw lecz z włączoną nieśmiertelnością. duppa i tyle. świat wg kiepskich przy tym zasługuje na oscara dla seriali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasadyzobowiazujom Fajne ale Premier KŁAMIE IP: *.chello.pl 14.09.07, 09:14 Serial mi się podoba. Poprzeczka tematyki i jakości jest podniesiona, to najważniejsze. Aktorzy grają bardzo dobrze: Perchuć, Gajos, świetny Stroiński, znakomita Herman. Słabszy Maćkowiak, beznadziejna Pani w czerwonych włosach - koszmar. Nie czepiał bym się tego, że jest cukierkowo. To tylko serial. Szitu, szarosci i glupoty mamy pelno w tvn24. Patrząc na ten serial mozna troche pomazyc. Jednak Premier Turski też NIE JEST CZYSTY. KŁAMSTEWKO MAŁE ale od takich sie zaczyna. Otóż na swoim blogu Pan Turski pisze, że poznał żonę jak studiowala w Krakowie. Obecnie żona ma 34 lata. Syn ma 16lat. Musiała więc Pani Turska urodzin syna w wieku niespelna 18 lat. Prokurator Panie Turski sie kłania. Sex z niepelnoletnią? Chyba, ze Matką syna jest inna kobieta, bo żonę poznał Pan dopiero rok lub dwa pozniej. Nieladnie. NIkomu nie mozna ufać. Nawet postaciom z serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: Fajne ale Premier KŁAMIE 14.09.07, 09:36 Zabawna teoria z karalnoscia seksu ponizej 18 lat. heh rzeczywiscie skandal i prokurator. A jesli granica wieku jest 15 lat to co? Jak tam z wiarygodnoscia? Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: szit i popelyna IP: *.chigwell-school.org 14.09.07, 15:55 Czlowieku, gdzie ty sie ksztalciles? Wyrarzasz swa opinie niczym tryglodyta... To nie jest serial dla tepakow jak ty. Wroc lepiej do ogladania magdy m lub zlotopolskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re:tendencyjne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 09:28 Niemal zbieznosc nazwiska, cos nam sugeruja i pytanie czy film nie jest takze czescia kampani. A jesli tak ? Czy moze taktowniej juz po wyborach pokazac go na ekranie? Ot tylko pytania. Mam dosyc tych wszystkich gierek. To juz nie rzeczywistosc tylko teatr polityczny. Robi sie nudna groteska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moomoo Re: Ekipa - nowy serial Polsatu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.07, 09:36 Dałam sobie spokój po pierwszym odcinku. Mam dużo sympatii do wielu aktorów grających w tym serialu, którzy rzeczywiście się starali, ale dialogi wydały mi się wyjątkowo drewniane, poza tym zero napięcia. Może to dlatego, że jeśli ktoś śledzi życie polityczne to wszystko to już widział i zna - teczki, agresywne byłe opozycjonistki, spin doctorów itd. Drugiego odcinka już nie obejrzałam. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
arey Agitfilm GW + fikcja polityczna na miarę tworek, 14.09.07, 09:45 Polska w której rządzi udecja wspólnie z prawicą, ha ha, to przecie film o zombi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Ekipa - nowy serial Polsatu. IP: *.eranet.pl 14.09.07, 09:51 Za pierwsze dwa odcinki ocena : 5- Świetnie dobrana obsada ( jestem zaskoczona na + herman, reszta obsady jak zwykle trzyma poziom) Dobre tempo Świetne zdjecia Ogólnie udana próba do amerykańskich political fiction a to sie u nas prawie nie zdarza żeby z nasladownictwa wyszło cos dobrego. Generalnie uważam ze jest to jeden z lepiej i rzetelnie zrobionych seriali ( choć samo słowo serial mi tu nie pasuje) I jeszcze jeden plus- chyba jedyny serial bez Małaszyńskiego;) Na minus - no w tej upadającej fabryce.. jeden telefon do bosaka...eee a tak dobrze szło. Z przyjemnością dzis obejrze 3 odcinek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jos Re: Ekipa - nowy serial Polsatu. IP: *.fujitsu-siemens.com 14.09.07, 10:10 konieczne sa napisy - dzwięk jest FALTALNY!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fufa Re: Ekipa - nowy serial Polsatu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 10:24 zgadzam sie. Dźwięk plaski i fatalny. Ale reszta super. Zdjęcia, montaż, scenografia, aktorzy, historia. SUPER. i sejm był fajny prawie jak ten prawdziwy ale w Meksyku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mum nuda! IP: *.dtcentrum.pl 14.09.07, 10:38 Ten serial był zwyczajnie nudny. Więcej akcji było, jak przełączyłem na TVN24... Pani Holland powinna dalej robić niszowe produkcje dla intelektualistów, a nie serial dla masowej widowni. Szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d bida z nedza przez kraj pedza... 14.09.07, 10:41 i jeszcze jeden dowod, ze w ostatnich latach polskie produkcje sa denne... Odpowiedz Link Zgłoś
no.morro Re: bida z nedza przez kraj pedza... 14.09.07, 11:31 Serial jest beznadziejny (na razie). Najbliższy współpracownik premiera jeździ do biura autobusem - jaaasne. Strajk głodowy jest przerywany poprzez oświadczenie nieznanego nikomu kandydata na premiera bez przedstawienia żadnych dokumentów strajkującym? Który związek zawodowy by na to poszedł? Śmieszne. Kto pisał ten scenariusz? Chyba robiono to w Szpilce, Szpulce albo Szparce. ps. w dodatku ciągle w TV te same twarze. Gajosa lubię, ale ile można? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inga Będę oglądać IP: *.aster.pl 14.09.07, 11:48 Pierwszy odcinek mogłby być sprawniej zrobiony, ale pocstanowiłam sprawdzic jaki będiz drugi - i absolutnie nie żałuję. Tylko dźwięk rzeczywiście momentami mógłby być lepszy... A współpracownik premiera jeździ autobusem, bo żona sprzedała jego samochód - trzeba było uważać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: Ekipa - nowy serial Polsatu. 14.09.07, 12:50 Ja już jestem fanką :) Nie tylko ze względu na Agnieszkę Holland, ale także za rewelacyjnego Janusza Gajosa, którego uwielbiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Pozytywna opinia IP: *.chello.pl 14.09.07, 13:08 Moi drodzy, Widzialem wczoraj dwa pierwsze odcinki i przy drugim na moment udalo mi sie zapomniec o prawdziwej scenie politycznie. Ten serial jest ku pokrzepieniu wg mnie, ma pokazywac jak dziala polityka, naprawde nie chcecie zeby Polsce rzadzili fachowcy pokroju Turskiego, zeby doktoranci mogli sie przydac Polsce jesli pracuje np w Unii - sprawa fabryki w Radomiu? w ministerstwie nikomu nie zalezalo, wystarczy troche refleksu, wiedzy i dobrej woli i juz przestaje byc takie nierealne. Bede ogladal bo to jest iskierka nadziei, owszem fikcja ale czemu nie miala by byc prawda? Aktorzy swietnie graja, nie sa sztampowi a Holland po prostu ufam bo widzialem kilka jej filmow i uznaje ze jest madra i wie co robi. Spojrzcie jakos pozytywnie na ta nasza polska przyszlosc. Nie musi byc ciagle zle. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HA Re: Ekipa - nowy serial Polsatu. IP: *.edata.net.pl 14.09.07, 13:57 W zasadzie nie ogladam Polsatu, ale po takiej reklamie się skusiłam I !!!! Nigdy więcej!!! .Ogladanie filmów w tej stacji to horror .Półtoragodzinny film trwał od 21 do 24 .To chore .Szkoda produkcji tak wybitnej Pani reżyser do takiej stacji .Bardzo żałuję ,ze nie kupiła tego TVP.NIGDY więcej POLSATU, chyba ,że zaczmną obowiazywać jakieś zdrowe zasady szatkowania filmów reklamami.Moim zdaniem twórcy filmów powinni zastrzegać sobie ,aby ich utwór nie był w ten sposób kastrowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Re: Ekipa - nowy serial Polsatu. IP: *.atm.com.pl 14.09.07, 15:02 zapowiada sie super, od pierwszego odcinka mozna utozsamic sie z postaciami, szczegolnie z asystentem tego mlodego... co mial byc kobieta :D:D: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miodzikowa Re: Ekipa - nowy serial Polsatu. IP: 212.75.114.* 14.09.07, 15:33 Nie podobał mi się, zbyt przypomina stale trwającą szopkę w realu ! Nie po wieczorem chcę obejrzeć coś ciekawego w TV, aby mieć powtórkę z faktów czy wiadomości ! Nie rozumiem po co taki serial ? Podbała mi się jedynie gra aktorska... za zdjęcia i dźwięk dwója ! A poza tym precz z serialami ! Nawet serial Pani Holland ogłupia. Jestem rozczarowana ... Odpowiedz Link Zgłoś
zywiolak Re: Ekipa - nowy serial Polsatu. 14.09.07, 16:11 Znaleźli się, pożal się Boże, znawcy konwencji political-fiction z pilotem w ręce i bamboszami na stopach. Typowo polaczkowate nastawienie, skoro ktoś juz postanowił wprowadzic na scenę serialową odrobinę świeżości to trzeba go zgnoić, z tym większą przyjemnością, że jest to A. Holland (nic tak nie działa na samopoczucie jak mieszanie z błotem wybitnej postaci). Wszystko oczywiście w imię, własnych, wysublimowanych intelektualnieh potrzeb i doświadczeń z świetnymi serialami z USA (oraz wieloletnie praktyki w kuluarach sejmowych), bo nic nie działa lepiej na samopoczucie jak odcięcie się od "dennego" serialu i jego "prymitywnej publiczności". Niektórzy czepiają się, ze scenografia taka sobie i udźwiękowienie nie teges, a jednocześnie od czci odsądzają, że bezczelnie product placing i logo GW w tle. Fakt, zapomniałem za realizacje się płaci bananami, w USA muszą mieć ich sporo. Oczywiście, że serial sięga po pewne schematy i ma słabszych przedstawicieli w obsadzie, może jest nieco idealistyczny, ale to ciekawe przedsięwzięcie i robienie z niego kalki naszego obecnego życia politycznego naraziło by serial na pewna porażkę. Proponuję więcej dystansu dla "znawców", bo to nie jest Bergman, tylko serial telewizyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figofago Re: Ekipa - nowy serial Polsatu. IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.07, 18:37 POLAK POTRAFI NARZEKAĆ Oczywiście jeżeli serial byłby na TVP albo TVN to byłby świetny piękny i rewelacyjny... nikt w psioczeniu Polaków nie przebije. Że niby mało realistyczny?! To nasza polityka jest tak przegięta że trzeba byłoby horror zrobic na jej odzwierciedlenie. Mnie zainteresował Odpowiedz Link Zgłoś
no.morro Re: Ekipa - nowy serial Polsatu. 14.09.07, 20:24 Zastanawiam się co jest gorsze "Tajemnica twierdzy szyfrów" (jakież to nudne) czy "Ekipa". Chyba jednak "Ekipa". W "Tajemnicy", przynajmniej są ładne zdjęcia. Mam czasami wrażenie, że reżyserzy od dawna wierzą święcie w hasło Kurskiego, że "ciemny lud to kupi". Stąd te niedorzecznosci, idiotyzmy scenariusza (strajk), olewanie dźwięku i napisów (pół sekundy?) i wyłażąca co chwilę amatorszczyzna (szef kancelarii premiera pomykający do miejskiego autobusu w czapce uszatce rozłożył mnie kompletnie). Nigdy więcej. Niech Pani Holland obejrzy 24 Godziny, Lost, Stawkę większą niż życie, a może nawet Czterech Pancernych. Z aktualnych realizacji polskich np. serial Pitbull. To są filmy które trzymają w napięciu. A Ekipa to katalizator ziewania. Życzę jej (i sobie i Wam też) lepszych seriali na przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waga Re: Ekipa - nowy serial Polsatu. IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.07, 21:33 Bo to nie jest serial sensacyjny. Bić i strzelać to sie raczej nie beda to nie parlament w boliwii czy wagadugu (jak w ogole tam maja cus takiego) ludzie to jest nowy typ serialu czemu zestawiacie go z PitBulem np.?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szoszan Re: Ekipa - nowy serial Polsatu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.07, 15:32 zywiolak-generalnie co do zasady masz rację, choć ja ani bamboszy (klapki lub boso),ani pilota(nie mamy odbiornikaTV)nie posiadam.Co więcej pasuję i to bardzo do:>>oczywiście w imię, własnych, wysublimowanych intelektualnieh potrzeb <<, mimo braku >> doświadczeń z świetnymi serialami z USA (oraz wieloletnie praktyki w kuluarach sejmowych)<< (nie mamy odbiornika TV)i jak udało mi się coś serialoamerykańskiego podejrzeć w pracy to raczej mnie nudziło(np.Lost-fuj!)i też drażni mnie zadęcie amerykańskich heroes. Ale może powiesz mi skąd ta histeria w polskiej mentalności(ktorej, żeby było sprawiedliwie i obiektywnie, sama czasem ulegam), że jak powiesz coś krytycznego, to cię albo zakrzyczą, albo zgnoją od żydow, masonow, pseudointelektualistow czy innych podejrzanych lumpenliberalnych komuchow tudzież w odruchu litosci co najwyzej wyśmieją.Przestałam się oburzać i przyzwyczaiłam się, że w Polsce to albo musisz się zgadzać i komplementować, albo totalnie coś zanegować, skrytykować i być przeciw.Dobijające.Przecież wszyscy jesteśmy ludźmi używającymi rozumu, a ten potrafi przyjąć krytykę, nie zgodzić się lub się bronić argumentami a nie epitetami. Oglonie film p.Holland i rodziny jest niezły,aktorstwo wszystkich aktorow bardzo dobre (do dźwięku się nie czepiam, bo już się przyzwycziłam,że jest "nie teges"-co kto powiedział dopytuję po tem znajomych z lepszym słuchem lub doczytuję w recenzjach), ale są w nim niedoroby bądź łatwizny myślowe czy krzywdzące uproszczenia lub nadużycia(wątek kilkuletniej anorektycznej dziewczynki) wykorzystujące czyjąś niewiedzę. Napisałam wcześniej, że to kwestia zawiedzionych i nadmiernie rozbudzonych cukierkowato-entuzjastycznymi zapowiedziami i recenzjami oczekiwań. Pewnie,że można tego nie oglądać, bo to wolny kraj.I chyba skłaniam się ku temu, a świat się przecież nie zawali. Co do płacenia bananami(b. ładne porownanie:)))zgoda, ale od największej opiniotworczej gazety oczekuje się więcej skromności i powściagliwości.Takie sobie dość rzadko spotykane cnoty.Widać przed zarządem Agory jeszcze dużo pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
superapteka_pl Re: Ekipa - nowy serial Polsatu. 16.09.07, 10:53 dla samej obsady (GAJOS, HERMAN) warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: canthar Re: Ekipa - nowy serial Polsatu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.07, 18:20 Właśnie obejrzałem 2 pierwsze odcinki. Zapowiada się świetnie. Dobrze, że istnieje chociaż 1 taki serial w Polsce i mam nadzieję, że nie skończy się na 1 serii :) Odpowiedz Link Zgłoś
mir123bych Re: Ekipa - nowy serial Polsatu. 17.09.07, 18:29 też jestem zdania że warto, oglądanie premiera Turskiego jest większą przyjemnością od oglądania M jak miłość czy Klanu ;) Odpowiedz Link Zgłoś