gobi03 14.09.07, 07:19 ukryty katolik to sympatyczny katolik - rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spike20 Serial o III RP 14.09.07, 07:23 Ogladajac ten serial mam nadzieje, ze bedziemy pamietac o tym, ze bazowal on na realiach III RP. Zobaczymy na ile jest on o "dobrej wladzy"... i wtedy okaze sie na ile obrazuje nasza byla rzeczywistosc. Odpowiedz Link Zgłoś
caissene Re: Odtrutka na mordasy 14.09.07, 07:28 Nie oglądałam filmu. Ale też zastanawiam się co to znaczy "ukryty katolik". Czy akcja toczy się w Emiratach Arabskich, albo za PRL-u? Odpowiedz Link Zgłoś
jimus Odtrutka na mordasy 14.09.07, 07:58 ukryty katolik oznacza ni mniej ni więcej (w moim rozumieniu)ze nie łazi na jasną góre i nie klęczy przed kamerami tylko dlatego zeby podskoczyły mu sondaże...nie sprzymierza sie z radiem wątpliwej proweniencji,nie używa sloganów zaczerpnietych z czasów wypraw krzyżowych .. to taki premier który nie obnosi sie ze swoim światopoglądem i religią taki premier o którym marze i którego polska potrzebuje Odpowiedz Link Zgłoś
ser_dzastin ukryty katolik to jest OK 14.09.07, 08:18 za to pedały mają prawo a nawet powinni się obnosić ze swoimi skłonnościami i nie musi to być "sprawą prywatną" - podwójne standardy? Odpowiedz Link Zgłoś
jimus Re: ukryty katolik to jest OK 14.09.07, 08:32 gdyby jak mówisz "pedały" były ministrami polskiego rządu też nie powinni obnosić sie ze swoimi preferencjami w życiu prywatnym nikt nie zakazuje chodzić na klęczkach do częstochowy lub iść w paradzie równości... gdy reperezentuje sie państwo, to nie powinno mieć miejsca... Odpowiedz Link Zgłoś
ser_dzastin no to jestesmy jakby kwita 14.09.07, 08:52 No bo jak sie zapatrujesz na występy lewicowych polityków na tzw "Paradach Równości"? Albo pianie z zachwytu Wyborczej że jakiś tam marny polityk hiszpański jest "gejem"? Oni nie muszą być "ukryci". Oni mogą "paradować" i się publicznie obnosić ze swoimi przekonaniami i skłonnościami. Tu jest podwójna moralność. Odpowiedz Link Zgłoś
jimus Re: no to jestesmy jakby kwita 14.09.07, 10:18 zapatrywalbym sie dokładnie tak samo, pod warunkiem ze pełniliby oni funkcję publiczną...reprezentującą państwo polskie a co do gw (i innych gazet, światopoglądowo będących w totalnej do gw opozycji)- na tym polega wolność mediów w polsce, i nic mi do tego. Nie chce to nie czytam . opinia prasy z tej czy z drugiej strony nie powinna mieć wpływu na to jak postrzega sie dopuszczlane zachowania premiera polskiego rządu. i sądze ze jest to rozsądkowe podejscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc DNO, produkt szurnietych wyksztalciuchow... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 15:42 Odpowiedz Link Zgłoś
gobi03 ukryty katolik 14.09.07, 08:28 o jakim sprzymierzaniu się mówisz? Przez długi czas Radio Maryja było jedyną stacją, w której ludzie PiS-u mogli powiedzieć to, co chcieli, a redaktor nie wpadał im w słowo. To w "Rozmowach niedokończonych" mieli czas (praktycznie) bez ograniczenia, by powiedzieć co jest dla nich ważne. To Rydzyk umożliwiał im dyskusję ze słuchaczami, i to nieskorymi do pyskówek. Skorzystali z tej możliwości - i bardzo dobrze! Premier który nie obnosi się ze swoim światopoglądem - a to dobre! Takich premierów nie ma, więc marzysz o rządzie bez premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
jimus Re: ukryty katolik 14.09.07, 08:39 zadziwiające - skoro czegoś nie widziałaś(eś) to znaczy ze to nie istnieje...?tak? a co do przymierza - nie chodzi o to ze udziela sie w rm, ale o te wszystkie publiczne wystąpienia "tutaj jest polska" - co to ma być????a tam gdzie miliony obywateli ciezko pracuje na to zeby taki "premier" mógł za przeproszeniem wygadywać bzdury na zebraniu religinym , to juz nie jest polska?ona sie nie liczy? tylko o to mi chodzi...w moim odczuciu premier k. okazał zupełny brak szacunku do dużej rzeszy polskiego społeczeństwa - i tak naprawde o to w tym wszystkim chodzi , o szacunek dla myslących ciut inaczej niż większość Odpowiedz Link Zgłoś
jaroszek10 Odtrutka na mordasy 14.09.07, 08:02 przzeciez tego filmu nie dalo sie ogladac, flaki z olejem jak zreszta wiekszosc nowosci tej jesiennej ramowki Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka8 Odtrutka na mordasy 14.09.07, 08:15 Dwa pierwsze odcinki zapowiadają świetny serial. Nareszcie jakaś nowa, świeża, inna konwencja. I najważniejsze - o coś w tym serialu chodzi. Pozdrowienia dla wszystkich twórców filmu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZeGaR Re: Odtrutka na mordasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 13:00 Ty musisz być pracownikiem Polsatu Odpowiedz Link Zgłoś
tips_senior Odtrutka na mordasy 14.09.07, 08:27 Agnieszka Holland i jej "babska ekipa" zrobiły prawie dobrą robotę. ("Prawie" czyni wielka różnicę) Obejrzałem wczoraj oba odcinki i mam nastepuące refleksje Na plus - dobry scenariusz, niezłe wyczucie drobiazgów z których składa się życie ludzi, nawet tych na szcytach władzy, znakomite aktorstwo, pełen realizm i psychologiczne prawdopodobieństwo postaci, dobry dialog, skuteczne unikanie opowiedania sie za którąś z realnych sił politycznych. Na minus - nie najlepsze tempo. W dwóch odcinkach było akcji na zaledwie jeden, słaby dzwięk utrudniajacy rozumienie dialogów i zarzut najwazniejszy: fatalne zdjęcia. Jestem bardzo zawiedziony, że Agnieszka Holland, fachowiec ekstraklasy, poszła za obecną, idiotyczną modą filmowania "brudnym obiektywem". Całośc jest ciemna, przekontrastowana, a kolory jak na starych obrazach olejnych. Wygląda to tak, jakby operator nie potrafił poprawnie dobrać ekspozycji, nie doświetlał nagminie kadrów, a później rozpaczliwe się ratował podciągając kontrast i jasność w programach graficznych. Nawet wschodące słońce, w które leci helikopter zdążający do Zamościa, zamiast uderzać ferią barw jest buro-brązowe. Brr, okropność! Do tego okropne prowadzenie kamery. Nerwowość jej ruchów, mnogość ujęć z różnych perspektyw i "skaczący" montaż męczy wzrok i skutecznie utrudnia koncentrację na fabule. Taki styl jest do przełknięcia w 3 minutowym klipie, ale w serialu powoduje tylko uczucie zniechęcenia. Ogólnie film bez watpienia godny obejrzenia. Szkoda tylko, że owo oglądanie jest dla widza ciężką pracą. Odpowiedz Link Zgłoś
monoteam Re: Odtrutka na mordasy 14.09.07, 09:37 Śmigłowiec nie leci do Zamościa!!! Chodzi mi o to, że miasto pokazane w serialu to nie jest Zamość. A szkoda-bardzo ładne miasto. Trochę nie rozumiem takiego działania... Tak jak z masłem-niby śmietankowe ale mix tłuszczowy. Poza tym serial świetny i bardzo fajne ujęcia kamery (nie wszystko musi wyglądać jak w tvn...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: video Re: Odtrutka na mordasy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.09.07, 14:01 Ani nie leci do Zamościa, ani nie leci w słońce! Zdaje się, że w momencie startu śmigłowca, na dole pojawiła się informacja, że jest godzina 1 w nocy! Więc to słońce, w które tak romantycznie wzlatuje, jest w filmie księżycem - i to w pełni! Odpowiedz Link Zgłoś
tips_senior Re: Odtrutka na mordasy 14.09.07, 15:19 Są dwie sceny ze śmigłowcem. Startuje o 1:00 z lotniska w Warszawie, umownie w świetle księżyca, a później, w promieniach wschodzącgo słońca pojawia się nad "Zamościem". Nota bebne kiks realizatorski, bowiem wynikałoby z tego, że śmigłowiec leciał z Warszawy do Zamościa (~250 km) ponad 3 godziny. Tyle, to można na upartego zrobić samochodem. A poza tym, rzeczywiście szkoda, że to nie prawdziwy Zamość. Odpowiedz Link Zgłoś
sinuscamera Odtrutka na mordasy 14.09.07, 08:46 Szerzej pisałem u siebie: sinuscamera.blogspot.com/search/label/film Ale generalnie to zastanawiam się co będzie tej jesieni bardziej dramatyczne - fikcja czy rzeczywistość. Żeby tylko nie okazało się, że Wiadomości i Fakty będą bardziej emocjonującym spektaklem. Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni_prawdziwy Polityczna Biblia pauperum (intelektualnie) wg GW 14.09.07, 09:06 Córka towarzysza Hollanda z Armii Czerwonej, potem z KC PZRP, studia filmowe w czeskiej Pradze, od 26 lat pracująca i mieszkająca na Zachodzie przedstawia oto w formie serialu swoją refleksję o polskiej polityce, a może raczej bardziej o tym, co wie o tej polityce z lektury "Gazety Wyborczej", bo przecież nie z autopsji. GW promuje ten film na potęgę (w przeciwieństwie np. do Katynia Wajdy, który ma premierę za 3 dni). Kto lubi klimaty gazetowyborcze, pewnie serial polubi, kto nie - pewnie nie polubi. Ja głównie ziewałem. Serial niby dla wykształciuchów, a w dialogach tłumaczą sobie członkowie rządu np. co to jest zbiór zastrzeżony IPN. Wie to przeciętny student historii albo politologii, ale widać wykształciuch (w sensie, w jakim tego słowa użył Dorn) nie, więc trzeba mu tłumaczyć. Itd. Itp. Ziew, ziew, ziew, ale salon gazetowowyborczy pewnie zapieje się z zachwytu aż do ochrypienia, w końcu wspólnota biografii to coś, co ten salon konstytuuje. Odpowiedz Link Zgłoś
nesta_fan Re: Polityczna Biblia pauperum (intelektualnie) w 14.09.07, 09:12 Moim zdaniem trochę za długo ( od 21 do 23.30) , trochę 'niedoróbek technicznych' ( niektórzy niezbyt wyraźnie mówili i za szybko, napisy nie były widoczne). Można powiedzieć ,że to wszystko mamy na codzień ( wiadomości , konferencje prasowe ),ale jest taki promyczek nadziei i tutaj dobrze spisał się Marcin Perchuć w roli premiera Turskeigo, był wiarygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
ziutap1 Re: Polityczna Biblia pauperum (intelektualnie) w 14.09.07, 10:09 Nie całkiem się zgadzam. Strona warsztatowa to chyba największy atut serialu. Kolorystyka, zdjęcia i lekko niewyraźny dźwięk - to buduje specyficzny klimat, stylizację na autentyk. Moim zdaniem, bardzo dobre jest takie tło do filmowania polityki. Tylko niestety na tym zalety produkcji się kończą. Największym obciachem jest, jak zwykle w naszej telewizji kochanej, scenariusz. Nie bardzo się zgadzam z którymś z przedmówców, że drobiazgi są fajne. Czuje się, że ten kto to pisał, ma o kulisach polityki dość blade pojęcie, a wyczucia, językowego realizmu, za grosz. Ale najbardziej morduje serial pomysł - wykreowanie politycznej Leśnej Góry. Ulizani bohaterowie, śliczni i słodcy jak budyń z soczkiem (nie wyłączając ich drastycznych "problemów życiowych"). Jak w starym kawale: jaka jest różnica między koniem a koniakiem - taka to tu jest różnica pomiędzy "Ekipą" a dobrym filmem o polityce. Ten wspaniały młody idealista, premier, wzruszony dramatem głodującej matki jednym telefonem załatwia w Unii Europejskiej pieniądze na nową fabrykę - pomysł fabularny jak z bajeczek dla dzieci, nie wiadomo czy się roześmiać czy rozpłakać - bo to wszystko na poważnie. Kopytko!! Świetni aktorzy, a scenariusz rzewny i babski. Na pewno dostaną jakąś nagrodę od telewidzów. No i muzyka !! Banalna pseudoklasyczna przeszkadzajka - ograne miliony razy pomysły instrumentacyjne jeszcze podlewają kicz słodkim sosem. Tyle ma Ekipa wspólnego z polityką, co Na dobre i na złe z opieką zdrowotną w RP. A szkoda, bo z dobrym scenariuszem mógł to być fajny film.(patrz Oficer - cz. I i praskie klimaty) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gugula Re: Polityczna Biblia pauperum (intelektualnie) w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 14:54 Mam wrażenie, że oglądaliśmy różne filmy. Turski nie załatwia kontraktu w Unii Europejskiej tylko sprawdzając jakie są możliwości, dowiaduje się, że kontakt byłby gdyby ministerstwo złożyło papiery zamiast je wstrzymywać z powodu "niestabilnej sytuacji politycznej" - w sumie jedyne co zrobił to spowodował, że jakiś urzędas dostał kopa na rozpęd i załawił to co i tak do jego obowiązków należało.Pracowałam w administracji państwowej i doskonale wiem, że takie sytuacje, że bez kopa na rozpęd nic się nie dzieje to codzienność. Ja osobiście na razie mam mieszane uczucia oglądając ten serial, ale jako odtrutka może być. W końcu jak się ma na codzień coś kwaśnego jak ocet to na odtrutkę najlepsze są słodycze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
klusujacy.hipopotam Re: Polityczna Biblia pauperum (intelektualnie) w 14.09.07, 10:40 > GW promuje ten film na potęgę (w przeciwieństwie np. do Katynia > Wajdy, który ma premierę za 3 dni). I bardzo dobrze. Powinno promować się pozytywne wzorce, szczególnie w zabagnionej polskiej polityce, a nie zanudzać jakąś martyrologią, którą wszyscy już rzygają, a dla dzisiejszego młodego pokolenia znaczy ona tyle co Powstanie Listopadowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orff Re: Polityczna Biblia pauperum (intelektualnie) w IP: 81.15.202.* 14.09.07, 11:36 Na pewno miło to przeczytać tym, którzy stracili tam kogoś bliskiego. Lepiej zamilcz troglodyto. To, że ty nie odczuwasz ludzkich emocji, to żaden powód do chwały. Odpowiedz Link Zgłoś
klusujacy.hipopotam Re: Polityczna Biblia pauperum (intelektualnie) w 14.09.07, 11:45 > Na pewno miło to przeczytać tym, którzy stracili tam kogoś > bliskiego. Lepiej zamilcz troglodyto. To, że ty nie odczuwasz > ludzkich emocji, to żaden powód do chwały. Wstręt i obrzydzenie to jak najbardziej ludzkie uczucia. Ale tak właściwie co mnie obchodzą ich emocje. W mojej rodzinie też był jakiś wujo, który zginął w Starobielsku i so fuc.king what? Skoro "ci którzy stracili" mają zamiar bez końca brandzlować się publicznie swoją martyrologią, to niech się nie dziwią, że narażają sie na coraz bardziej niewybredną krytykę tych, którym od martyrologii chce się już, jak napisałem, rzygać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orff Re: Polityczna Biblia pauperum (intelektualnie) w IP: 81.15.202.* 14.09.07, 11:59 No właśnie. Nic Cię nie obchodzą. Języka wypowiedzi nie skomentuję. Jaki koń jest, każdy widzi. W każdym razie odczuwam głęboką ulgę, że Cię nie znam. Ludzie wydają się milsi i świat nieco ładniejszy. Farewell you tweety prick. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carramba Re: Polityczna Biblia pauperum (intelektualnie) w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 16:00 Musieli cię chyba niedawno nauczyć czytać, a i telewizor tato jakoś przed miesiącem ze śmietnika przyniósł. Co? To nie wiesz, że teraz rzyga się właśnie "pozytywnym postawami", a martyrologii nie pokazują już chyba z 15 lat? A na poważnie ile ci płacą za jeden taki wpis? Odpowiedz Link Zgłoś
marjolka81 Re: Polityczna Biblia pauperum (intelektualnie) w 14.09.07, 16:42 Dlaczego uważasz, że serial ma być dla "wykształcióchów". Poza tym nie każdy "wykształcióch" studiował historię czy politologię. Są też inne kierunki studiów... Odpowiedz Link Zgłoś
szymon2377 Re: Polityczna Biblia pauperum (intelektualnie) w 15.09.07, 19:44 > GW promuje ten film na potęgę (w przeciwieństwie np. do Katynia > Wajdy, który ma premierę za 3 dni). dodatek na temat Katynia i filmu był w sobotnim (dzisiejszym) wydaniu GW Odpowiedz Link Zgłoś
kacper252 Odtrutka na mordasy 14.09.07, 09:12 Trudno jeszcze wyrokować na temat serialu po pierwszych dwóch odcinkach. Na naprawdę konstruktywną ocenę trzeba jeszcze moment poczekać. Jednakże po tym co widziałem ( nadmienię, że z polityką mam doczynienia każdego dnia ) to: na plus zaliczam: 1. fakt, że wogóle film powstał, 2. wbrew opniom wcześniej publikowanym akcja ma całkiem dobre tempo ( w polityce wiele rzeczy się ślimaczy i tylko w specyficznych chwilach działania dostaja ogromnego przyspieszenia ), 3. gra aktorska - sczególnie asystentki i rzecznika, 4. zaskakująca kreacja nowego premiera, 5. analogie do historii polskiej sceny politycznej, 6. sporo prawdziwych mechanizmów działania władzy, 7. realnie pokazano jak się pracuje w polityce - od świtu do świtu, rozwalają sobie organizmy, życie rodzinne albo wręcz wcale go nie mają. Na minus: 1. fatalny dźwięk!!!!! - najzwyczajniej w świecie nie można zrozumieć co aktorzy mówią, muzyka przykrywa dialog - a może ja ogłuchłem, 2. znaczne spłaszczenie problematyki prowadzenia "intryg" politycznych, kuntaktorstwa i otoczki dotyczącej manipulowania zachowaniami ludzi władzy, 3. obrady sejmu nie na Wiejskiej? - zbyt jesteśmy przyzwyczajeni do tego obrazka aby uwierzyć w obrady w innej sali ( tu chyba w salach Pałacu Kultury i Nauki ), 4. postać Pani Marszałek Sejmu - zbyt oczywisty i widoczny pęd do władzy - pewne rzeczy załatwia się w białych rękawiczkach, 5. zbyt prosto pokazane zalezności personalne, polityczne, sytuacyjne. Ale generalnie in plus i chetnie zobaczę następne części. kacper Odpowiedz Link Zgłoś
ser_dzastin Re: Odtrutka na mordasy 14.09.07, 09:41 fakt że w ogóle powstał - ja bym tego na plus nie wstawił w tym wyliczeniu nie brałbym tej okoliczności wcale pod uwagę, bo to ani zaleta ani wada Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaowca7104 niezla EKIPA? 14.09.07, 09:23 Serial zapowiada się ciekawie...zobaczymy jak się będzie rozwijał! Twarze ciekawsze niż te mordasy z naszego sejmowego Big Brothera! Obsada lepsza chociaz nie pochodząca z demokratycznych wyborów!!Pani Agnieszko może Pani powinna obsadzać stołki w Polsce?? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Wszak nie to samo drzewo widzi motłoch i artysta, 14.09.07, 09:58 wolność, równość, braterstwo :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kapepe O pani reżyser 14.09.07, 10:17 Po tym jak Agnieszka Holland uznała w pewnej dyskusji, śmiertelnie poważnie, "Pasję" Gibsona za antysemicki film, nie spodziewam się po niej horyzontów szerszych niż w Gazecie Wyborczej. Natomiast niewątpliwie jest dobrym reżyserem z warsztatem, na czym serial i widzowie mogą tylko skorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: visenna_4 Odtrutka na mordasy IP: *.icpnet.pl 14.09.07, 10:50 Wreszcie dobry serial w TV. Dziękuję Pani Agnieszko, że uwierzyła Pani w polskiego widza i nie serwuje mdłej, słodkiej i nierealnej papki w stylu "M jak mdłości" czy "Moda na sukces"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Odtrutka na mordasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 12:04 Podpisuję się rękami i nogami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dragutinovic zamiast oglądać dupną TV zróbta coś jełopy IP: 213.199.198.* 14.09.07, 10:53 jakąś małą rewolucję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michals Re: zamiast oglądać dupną TV zróbta coś jełopy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 20:16 konkret to zawsze kontret! Było to dawno i nieprawda ale Gość z którym mieszkalem kiedyś w akademiku nie miał w domu telewizora ( z wyboru), co nie przeszkadzało mu usługowo naprawiać tychże (elektronik). --------------------------------------------------------------- Popieram kreatywność! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina Odtrutka na mordasy IP: 194.181.195.* 14.09.07, 10:56 Znakomity film, szkoda tylko, że w komercyjnej telewizji jest przerywany reklamami i losowaniem totolotka.Ale i tak będę czekać na kolejne odcinki i ogladać!Doskonała rezyseria, świetni aktorzy ( mój ulubiony Pan Stroiński ) tematyka: tylko pomarzyć o takich ludziach.Ogólnie wielkie brawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwwww Odtrutka na mordasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 10:59 KOMPLETNIE NIECZYTELNA STRONA. Tego się NIE DA czytać. Czarne tło, litery ledwo co szare, zbyt mały kontrast. Panie majster www - zrób pan tę stronę raz jeszcze, tudzież spróbuj sam pan przeczytać cały tekst w ciągu jednej minuty. Odpowiedz Link Zgłoś
fastul Odtrutka na mordasy 14.09.07, 11:12 specjalnie wróciliśmy do domu o 21 bo mąż chciał zobaczyć Ekipe. Zasnął zanim sie zaczęła a ja zobaczyłam oby dwa odcinki i nie mogę sie doczekać następnego. Dawno nie widziałam serialu który by tak przyciągał. seriale które zdarza mi sie oglądać jak skazany czy egzamin z życia nie tworzą takiej aury jak ekipa. Jest OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scca Odtrutka na mordasy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.07, 12:58 Jeden wielki spot wyborczy PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZeGaR Odtrutka na mordasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 13:05 Zamysł stworzenia takiego naszego "politicalfiction" bardzo dobry ale już wykonanie to makabra! Wytrzymałem 30 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myslacy widz Jezeli 2 pierwsze odcinki trzymaly p.Sobolewskiego IP: *.acn.waw.pl 14.09.07, 14:57 w napieciu, to doradzam temu panu nie ogladac ,,Reksia", bo napiecie w tej bajeczce moze pana Sobolewskiego zabic. Gdyby nakrecic z ukrytej kamery zycie w klasztorze Kamedulow Bosych, to przy kiczu pt. ,,Ekipa" bylby to thriller przyprawiajacy o drzenie serca. Czytajac tekst pana Tadeusza Sobolewskiego mam wrazenie, ze marketing i reklama zwalnia z myslenia. Proponuje panu reklamowanie piosenek Mieczyslawa Foga jako muzyki techno-party. Wyjdzie to panu rownie skutecznie jak reklamowanie wyjatkowego szajsu filmowego pt. Ekipa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carramba Re: Jezeli 2 pierwsze odcinki trzymaly p.Sobolews IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 16:05 Brawo, brawo, brawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giben adam ta sobolewski mnie rozczarował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 16:48 więcej o obiektywizm nie będę go podejrzewał Odpowiedz Link Zgłoś
ziutap1 Re: Jezeli 2 pierwsze odcinki trzymaly p.Sobolews 17.09.07, 09:17 Też się zgadzam, tylko bosi to są karmelici (trzewiczkowi zresztą też są). pzdr dla trochę bardziej wymagających odbiorców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gringo Re: ten film to tandeta jakich mało IP: *.supermedia.pl 14.09.07, 17:40 Ktoś wydał kupę kasy na film który ma mnie, ciebie i całe miliony przyciągnąc do telewizora. I co otrzymujemy? Kino moralnego niepokoju AD 2007. Ciekawy eksperyment z niezłą obsadą i to wszystko. Która z partii politycznych zacznie być nasladować "Ekipę" ? Porównania są nieuniknione Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Odtrutka na mordasy IP: 195.160.252.* 15.09.07, 08:13 nie wiem czy to Political Fikszon czy raczej - SAJENS FIKSZON... rządzi partia centrowa, premierem jest Politolog z dyplomem z Ekonomii...taaaaaaa... Utopia jak nic. Ilu w polsce jest polityków którzy ukończyli politologię? Ile jest w sejmie osób które w ogule wiedzą cokolwiek o programach politycznych i konstytucji? Serial fajny, szkoda tylko, że rzeczywistość jest dużo bardziej absurdalna od telewizyjnej fikcji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chudy90 Odtrutka na mordasy IP: *.wlb.vectranet.pl 16.09.07, 19:35 film ogladalem dzis (niedziela) jest super uwielbiam polityke i myslalem ze jeszcze serial polityczny to juz zaduzo ale duze uklony dla Pani Holland Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benio A mnie się "Ekipa" podoba IP: *.kdpw.com.pl 17.09.07, 11:50 Wiadomo - ma swoje słabości: same pozytywne postaci, te negatywne - też jakieś takie niezdecydowane, zdolność wyciągania cudownych rozwiązań prosto z rękawa (rozwiązanie problemu w zakładzie objętym strajkiem w ciągu 5 minut) - to takie oderwanie od rzeczywistości. Ale poza tym - akcja trzyma tempo, dobre dialogi, świetni aktorzy, nawet te zdjęcia, na które ktoś narzekał, wpisują się w konwencję "podróbki dokumentu". Wśród polskich seriali - naprawdę solidna pozycja, bije na głowę wszystkie szumnie zapowiadane premiery serialowe tej jesieni. Odpowiedz Link Zgłoś
erykon1 Odtrutka na mordasy 17.09.07, 12:33 to jest kompletne ..dno..film nudny jak flaki z olejem..tylko poglady rezyserki..wyrazne..bardzo wyrazne,a to juz ja dyskwalifikuje jako niezalezna.. Odpowiedz Link Zgłoś
mir123bych Re: Odtrutka na mordasy 17.09.07, 18:35 no ale przecież tak powinno być!!! Powinna obowiązywać konstytucja, powinni być fachowcy a nie posłowie bez matury (ukłon w stronę samoobrony) EKIPA ma pokazać dobrą stronę polityki by w czasie wyborów nie popełniać tych samych co zawsze błędów :) Odpowiedz Link Zgłoś
borlog Re: Odtrutka na mordasy 19.09.07, 22:58 mir123bych napisał: > no ale przecież tak powinno być!!! Powinna obowiązywać konstytucja, powinni być > fachowcy a nie posłowie bez matury (ukłon w stronę samoobrony) EKIPA ma pokazać > dobrą stronę polityki by w czasie wyborów nie popełniać tych samych co zawsze > błędów :) Chwila chwila konstytucja wskazuje tylko cenzus wieku, nie ma zadnego przykazania że pozeł czy sienator musi miec maturkę! Jak ciemnygródek chce mieć swojskiego chłopka co jest nieskażony ynteligencją to jego czy deusa wola (RM RULEZ)!! Wszak wykształcenie szkodzi - nabywa taki ynteligent cech uwolskich czy ynszych socjal- liberalen co naszemu konserwa ludkowi nie odpowiada.... Odpowiedz Link Zgłoś
mir123bych Re: Odtrutka na mordasy 24.09.07, 16:33 wybacz, ale wykształcony polityk mi nie przeszkadza a Tobie? Odpowiedz Link Zgłoś