Dodaj do ulubionych

6 stóp pod ziemią

18.09.07, 09:26
Ostatni sezon jaki oglądałam leciał na TVN jakiś rok temu.
A teraz oglądam pierwszy odcinek tej serii i czuję się jakbym miała kilkuodcinkową dziurę :/
Albo tak słabą pamięć.

Pamiętam, że Ricko został wyrzucony przez żonę bodajże, ale żeby już się umawiał na randki?
Ciąża Brendy i przygotowania do ślubu mi umknęły.
Miłość między Claire a bratem Brendy to też dla mnie coś nowego.
Choroba męża pani Fisher dopiero się rozwijała (ten atak), zajął pusty schron tylko.

Może ktoś streści co umknęło?
Obserwuj wątek
    • grimsrund Re: 6 stóp pod ziemią 18.09.07, 13:56
      > Może ktoś streści co umknęło?

Pół roku pomiędzy finałem S4 i początkiem S5.
    • dzika_rzeka Re: 6 stóp pod ziemią 19.09.07, 21:24
      Tydzien temu obejrzalam wszystkie 5 serii SFU naraz, wiec moge Ci strescic co
      tylko chcesz :)

Federico - juz w 4 serii Vanessa spotyka sie z jakims facetem i Rico traci
      nadzieje, ze jeszcze kiedykolwiek beda razem. Wprowadza sie wiec do Fisherow i
      probuje jakos ulozyc swoje zycie (vide niesmiale randkowanie)

Claire - w finalowym odcinku 4 serii Claire jest na swojej wystawie ( z
      kolazami). Pojawia sie tez Russel, ktory zaczyna lekka awanture twiedzac, ze
      Claire ukradla jego pomysl. Billy (czyli brat Brendy) pomaga jej sie pozbyc
      natreta i odwozi do domu, gdzie Claire znaczaco sie usmiecha i wiadomo :) 5
      seria zaczyna sie, kiedy Claire i Billy juz ze soba mieszkaja.

Brenda - znow wracamy do ostatniego odcinka 4 serii. Brenda chce miec z Natem
      dziecko, ten jest sceptyczny. Szczegolnie, ze pojawia sie siostra Lisy i chce mu
      zabrac Maye twierdzac, ze Nate jest zlym ojcem. Nate znajduje zdjecie Lisy w
      ksiazce, ktora dostal od corki Barb (siostra Lisy) i jedzie do niej wyjasnic
      skad je miala. Na miejscu dowiaduje sie, ze Hoyt (maz Barb) mial romans z Lisa i
      ze prawdopodobnie to on ja zabil. Niestety nie dowiemy sie, co sie naprawde
      stalo, bo Hoyt strzela sobie w leb. Dziwnie spokojny Nate wraca do Brendy i
      mowi, jej ze chce slubu i dziecka. 5 seria zaczyna sie Brenda w ciazy i
      przygotowaniami do ich slubu.

Ruth - jej maz George cierpi na depresje maniakalna. Ma wyrzuty sumienia z
      powodu ...pewnej damy (ta historia dopiero bedzie opowiedziana, wiec nie psuje
      niespodzianki) George oczywiscie zatail to przed Ruth. Kiedy jego stan sie
      gwaltownie pogarsza, zostaje zabrany do szpitala.

Mam nadzieje, ze to cos Ci rozjasni. W ogole 5 seria byla zaskakujaca, straszna,
      smutna, przejmujaca. Pojawi sie kilka nowych postaci, a szczegolnie corka Georga
      - Maggie, bedzie bardzo istotna dla przebiegu calej historii. Zazdroszcze tym,
      przed ktorymi az 11 calkowicie nowych odcinkow Six Feet Under :))
      • Gość: gosc Re: 6 stóp pod ziemią IP: *.kalisz.mm.pl 19.09.07, 21:42

Gratulacje dla autorka tego swietnego streszczenia .
      • lilith76 Re: 6 stóp pod ziemią 20.09.07, 11:32
        Dzięki za tyle pracy włożonej w streszczenie :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka