anmanika 20.02.08, 12:21 Nie mogę się doczekac.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilith76 Re: Pitbu - seria 3 od 9.03 w tv2 20.02.08, 12:38 Chyba, że nastąpią nieoczekiwane zmiany ramówki :/ Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Pitbu - seria 3 od 9.03 w tv2 20.02.08, 13:10 nie strasz! wiadomosci.mediarun.pl/news/293,group4,Pitbull_wraca_do_Dwojki,tagi_serial_TVP2 Odpowiedz Link Zgłoś
zielonakoniczynka Re: Pitbu - seria 3 od 9.03 w tv2 20.02.08, 14:08 to dobra wiadomość - dobrze, że nie robią dużych przerw - to jeden z najlepszych seriali, jakie widziałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja też Re: Pitbu - seria 3 od 9.03 w tv2 IP: *.aster.pl 20.02.08, 16:28 Ja też już sikam z niecierpliwości. Ale zastanawiam się nad tą Konarowską, widziałam ją w raczej mało ciekawych rolach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco Najpierw pokatnie a pozniej ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.02.08, 17:33 W niedzielne wieczory zapodadza PITBULLA ... no to ciekawy pomysl, jak na serial, ktorego wczesniejsze serie traktowano po macoszemu, a teraz wystawia sie w szranki z 7 edycja Tanca z gwiazdami. Stworzyli na Dwojce sensowne pasmo seriali okoloo 22 wiec co taki czwartek molby byc najpierw "houseowy" a pozniej "pitbullowy", zreszta i w inne dni tygodnia tez miejsce by sie znalazlo (nawet za cene recygnacji z jednego odcinka CSI mogloby byc w poniedzialek). Marudze ... ale jakos mi ta niedziela nie pasuje, nie mowiac o tym, ze trzeba zaczac cwiczyc umiejetnosci negocjacyjne ;-) Nie wiem tez jak wyglada kwestia GLINY ... ciekawe czy zdecyduja sie na rownologlosc, czy tez poczekaja az sie PITBULL skonczy. Pewnie nie ... niby ma to leciec w piatki od kwietnia. Odpowiedz Link Zgłoś
eulalija Re: Pitbu - seria 3 od 9.03 w tv2 20.02.08, 21:43 Mimo, że uważam, iż twórcy tego serialu zbyt wiele razy obejrzeli film "Siedem", to chętnie obejrzę kolejne odcinki. Serial nietypowy, wypisujący się z klasyki, przez to ciekawy. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Pitbu - seria 3 od 9.03 w tv2 20.02.08, 22:37 Tez sie nie moge doczekac i zaluje, ze serial jest niedoceniany. Dowiedzialam sie o jego istnieniu wlasciwie przypadkiem, pod koniec 2 serii. Obejrzalam wszystkie odcinki i moglabym tak jeszcze i jeszcze i jeszcze :) Nie wiem czy sobie nie odswieze przed trójką całości :) Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Pitbu - seria 3 od 9.03 w tv2 21.02.08, 09:20 Dzisiaj o 21.55 w tv2: Policjanci z Pitbulla - odc. 1 W tej serii zapraszamy do obejrzenia sylwetek aktorów grających w Pitbullu. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Pitbu - seria 3 od 9.03 w tv2 22.02.08, 09:07 Wow, całe 2 minuty to trwało.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco Re: Pitbu - seria 3 od 9.03 w tv2 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.08, 10:31 Tak ... raz mrugnalem ... reklama ... drugi raz mrugnalem ... Gebels ... trzeci raz mrugnalem ... reklama ... aha ... to znaczy to co to bylo to byla reklama tego co bedzie? No ... i juz 997 sie klania. Uhmmm ... no fajne, szybkie takie, w sumie to taka reklamowka wiec i otoczenie adekwatne ... tylko po jaka cholere zawracaja glowe? Oj zabawna ta TVP zabawna ... sie obudzila i oczy przetarla i pojechac na "szeptanej" popularnosci zdecydowala. Akurat wkladanie PITBULLA do "mainstreamowej" oferty to sredni pomysl ... jak dla mnie. Ale cieszy Redbad Klynstra ... Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Pitbu - seria 3 od 9.03 w tv2 22.02.08, 10:54 Czesc mateo:)) Widzę, że zwarta grupa fanów zebrała się pod ekranem/monitorem:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco Re: Pitbu - seria 3 od 9.03 w tv2 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.08, 11:06 Witam witam ... ;-) Jeszcze jedna rzecz mnie ciekawi, czyy TVP stanie na wysokosci zadania i zmajstruje profesjonalnie prowadzona strone dla PITBULLA 3 (swoja droga ciekawe, ze w reklamowkach pojawia sie "3", ale jak byla emisja "2" to traktowano to jako kontynuacje i nie poslugiwano sie numerekiem ;-). Przy emisji poprzedniej serii byla strona i nawet dosc prezne forum, ale przy braku wsparcia zostalo zarzucone "smieciami". Ale znowu pewnie pojawi sie dylemat, czy lepsze dzialania "oddolne" nazwijmy to fanowskie, czy tez odgorne. No zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Pitbu - seria 3 od 9.03 w tv2 23.02.08, 19:22 W czasie oczekujacym pocieszam sie "Glina". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco Re: Pitbu - seria 3 od 9.03 w tv2 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.02.08, 20:54 No ja GLINE na DVD na poleczce trzymam ... no wlasnie sensowna telewizja wydalalby wlasnie teraz dotychczasowe serie PITBULLA na DVD i wykorzystala szum wokol emisji serii III, no ale to ... sensowna telewizja ... No mnie wlasnie "sensowna" telewizja zabrala CSI:LV wiec w oczekiwaniu na PITBULLA i GLINE racze sie HOUSE'm ... gatunek niby calkiem inny, smak tez, ale danie absolutnie topowe ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Pitbu - seria 3 od 9.03 w tv2 03.03.08, 14:19 Wdg. prasy czeka na 14 odcinków Pitbula 3. Aż się prosi, jak mówi mój przedmówca o wydanie tego wszystkiego na dvd. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Pitbu - seria 3 od 9.03 w tv2 09.03.08, 10:30 Podciagam watek bo to juz dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco Re: Pitbu - seria 3 od 9.03 w tv2 IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.03.08, 11:07 Podciagasz ... ;-) Mysle ze i tak pojawi sie kilka watkow ... jak zwykle i moze wygra jeden. Moze nalezy zalozyc watek pod nazwa JEDYNY WLASCIWY WATEK NA TEMAT PITBULLA ;-) No ale faktycznie napiecie rosnie. Szczegolnie jak przeczytalem, ze pora emisji (no powiedzmy prime time) ponoc wplynela na zlagodzenie serialu. No ale skoro Barszczyk zostal zdegradowany i siedzi razem z chlopakami to moze faktycznie byc bardziej zabawnie niz strasznie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frank Re: Pitbu - seria 3 od 9.03 w tv2 IP: *.chello.pl 09.03.08, 22:18 Obejrzałem. Jest dobrze. Profesjonalizm Barszczyka powalający! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco Odcinek 18 - tak jak chce TVP IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.03.08, 22:27 Trzyma, trzyma ... trzyma poziom. Przyznam, ze balem sie troche tego amerykanskiego pomyslu z opieka artystyczna Vegi nad tabunem rezyserow, ale nie ma sie czego przyczepic. Klimat i forma utrzymana, a dodatkowo jeszcze mamy dodatki, czyli nowego naczelnika (Redbad Klynstra, jakze inny niz w NDiNZ), Barszczyka (pan Kula w tej roli chyba jednak sobie krzywde robi ... koncertowo gra idiote) i J. Szczepkowska jako wlasciwie "quest star" ;-) No i pieknie jest to wszystko grane i montowane. No bojeczka Gebelsa i Despero z banda ... zywiolowa, sceny w szpitalu ... kapitalne, Igor w sadzie ... za gardlo. Alez mi tego brakowalo ... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Odcinek 18 - tak jak chce TVP 09.03.08, 22:37 Nic się nie zmieniło. Czyli jest bardzo dobrze. Szkoda, że nie ma Nielata, ale no cóż... Może Łapka się wyrobi. Na razie bidny jest. A akcja w szpitalu i przed - przejmująca. Szczerze mówiąc myślałem, że tak łatwo mu nie pójdzie. Ale może i lepiej, że poszło. I tak ma chłop problemy z dzieciakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Odcinek 18 - tak jak chce TVP 10.03.08, 08:55 Jest dobrze, cale szczescie, bo po TwT juz sie balam. Tylko Nielata szkoda.... Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Odcinek 18 - tak jak chce TVP 10.03.08, 09:56 Wyję w niebo, bo koło 22.00 połapałam się, że to już 3 seria, nie nadal powtórki... "Blądynka" pieprzona, wrrrrrr. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: Pitbu - seria 3 od 9.03 w tv2 10.03.08, 10:28 Trzyma poziom, bez dwoch zdan :-) Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małpa w czerwonym Re: Pitbu - seria 3 od 9.03 w tv2 IP: 158.75.35.* 10.03.08, 11:29 No nareszcie. też czekałam i warto było. Az prasować nie mogłam. Ale numer, teraz będe już w piątek czekała na koniec weekendu. joanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco Odcinek 19 IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.03.08, 22:21 "Co ... barszczyk ci sie wylal?" ... prawda, ze uroczy tekst. Fajny odcinek, ale ... hmmm ... za szybki. Przywyklismy juz do tego, ze wspolczesny serial kryminalny powininen miec dwa watki na odcinek i jak jest tylko jeden to sie wydaje ze jest "wolno", ale jak jest wiecej niz dwa, to troche sie to wszystko powierzchowne staje. Watek z "bombiarzem" taki "fajerwerkowy", ale jakby za latwy, watek z linczem znacznie lepszy (ladnie iskrzy miedzy Renata a Igorem ;-), watek z "glowa" ... no zabawny, pewnie ze zabawny ("Krolewna Sniezka i siedmiu krasonoludkow"), ale tez takie to troche powierzchowne. Troche to wszystko kronike policyjna przypominalo, a nie serial kryminalny. A na dodatek jeszcze watek z rozwodem (po pamietnym Kolczu teraz mamy Bolca) i jeszcze jakas dziwna intryga Gebelsa ... bylo niezle, ale jak dla mnie troche "po lebkach". Ale zrobione zawodowo ... jak zwykle Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Odcinek 19 16.03.08, 22:37 Ale były emocje, szczególnie w Korycinie, i to się liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Odcinek 19 17.03.08, 08:43 Ja mam generalnie dwa zastrzeżenia. Cosik za szybko biegał ten Damięcki z raną na brzuchu, no i ta scena z wózkiem widłowym chyba była sponsorowana przez Zremb. Za bardzo pachniała hamerykańskim kryminałkiem. Jurewicz jako melnel miodzio. Czy ktoś wie kogo grał aktor Ziemowit Pędziwiatr? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdsdf Re: Odcinek 19 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.08, 15:09 zgadzam sie z przedmowcami , troche to za szybkie bylo te rozwiazania sytuacji to ile polecialo juz odcinków nowej serii 2 czy 1? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco Re: Odcinek 19 IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.08, 19:46 No "polecialy" 2 ... TVP z uporem maniaka numeruje odcinki seriali ale ignoruje serie. Odcinek z ostatniej niedzieli ma numer 19 (drugi w "trzeciej serii), bo "pierwsza" seria to 5 odcinkow, "druga" seria to 12 odcinkow. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdfsd Re: Odcinek 19 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.08, 13:08 chodzilo mi o 3 serie, dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: Pitbu - seria 3 od 9.03 w tv2 18.03.08, 14:05 Moje pierwsze wrażenia po obejrzeniu dwóch odcinków trzeciej serii...Pitbull nadal zostawia daleko w tyle inne seriale tego typu, ale sam też obniżył nieco poziom. Mam wrażenie, że ta 3 seria była kręcona na szybko i przez ten pośpiech, a także przez zmianę reżyserów, wkradło się trochę błędów i niedociągnięć, które mogą się zdarzyć w jakimś W11, ale nie w takim serialu, np. sprawa z imieniem i nazwiskiem Igora, pomyłki w stopniach policyjnych itp. Sprawy traktowane są bardziej powierzchownie niż w poprzednich seriach. Brakuje mi też Nielata, fajna postać. Mimo to Pitbull wciąż jest moim zdaniem najlepszy i czekam, co się wydarzy w następnych odcinkach :) Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Pitbu - seria 3 od 9.03 w tv2 28.03.08, 17:44 Ogladacie zajawki "Pitbula", wczorajszy byl o Gebelsie. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Pitbu - seria 3 od 9.03 w tv2 30.03.08, 21:58 Serial trzyma poziom, ale jakoś tak przepływa przeze mnie. Te wątki wprost z życia stają się już nudne (Lebioda - Hubert H.). Może formuła mi się znudziła, a może to jednak słabsza od poprzedniej seria? Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: Pitbu - seria 3 od 9.03 w tv2 30.03.08, 22:10 >a może to jednak słabsza od poprzedniej > seria? Moim zdaniem zdecydowanie słabsza. Dzisiejszy odcinek przypominał mi momentami jakąś telenowelę i, sądząc po zajawkach na końcu, w następnym też nas czekają wątki godne m jak miłość. Za to dzisiejsze akcje Barszczyka - super :)) No i Despero mógłby się częściej pojawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco Odcinek 20 - mieszane IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.03.08, 22:07 No ... nie wiem, cos jest nie tak. Zaczyna gdzies ginac hipnotycznosc PITBULLA. Niestety to co juz w poprzednim odcinku objawilo sie galopada watkow, w odcinku 20 dodatkowo pokazalo pewna wtornosc tego wszystkiego. Jak przypomne sobie odcinek o Potwornickich czy o wilku ... to widac, ze "nowe" to jednak nie do konca ten sam poziom. Nie wiem po jaka cholere ta sprawa Lebiody ..., ani specjalnie smieszne, ani specjalnie potrzebne, nawet juz ofermowatosc Barszczyka troche przeciagnieta. Sprawa Wlocha ... moze byc, chociaz znow jakis taki wtret w stylu "pan wie co ja moge, ... ja moge panu zrobic wszystko". No a Lomiarza to wedlug mnie polozyli zupelnie ... inscenizacja raczej kiepskawa, nawet tempo tego poscigu bylo watle, a juz final ... no ja bardzo przepraszam, samochodem po nogach i buzi na koniec. No na szczescie jest Gebels. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Odcinek 20 - mieszane 31.03.08, 08:56 Moze nastapil jakis przesyt czy co? Tez jakos to juz nie jest to. Jakos mi to zaczyna pachniec amerykanskim serialem sensacyjnym. Jedyne nieustajace zrodlo pociechy to Barszczyk. Poniewaz wyglada na to, ze go ustrzelil komendant, on tez zniknie bhuu. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Odcinek 20 - mieszane 31.03.08, 13:57 Ha! Wylapalam smaczek, sam Zulawski wystapil w roli american boy: www.filmpolski.pl/fp/index.php/1119187 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco Re: Odcinek 20 - mieszane IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.03.08, 14:28 No brawo ... smaczek istotnie smakowity ;-) Byleby pan Zulawski nie zostal zapamietany jako ten, ktory "popsul" PITBULLA ;-) Bo nawet jesli to wina scenariusza to i tak bedzie na rezysera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco Re: Odcinek 20 - mieszane IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.03.08, 14:36 No jednak nie ... wina sie rozmyje, nastepny odcinek rezyserowal Dominik Matwiejczyk ;-) Ale jak przeczytalem streszczenia dwoch nastepnych odcinkow to ... nadal nie wiem co komu strzelilo "do lba", zeby powpychac te wszystkie "pozakryminalne" dosmaczenia. Bedziemy jeszcze mieli testowanie nowych mundurow i epizod z kanapkami dostarczanymi do pociagu jakiemus urzednikowi. Troche sie z tego Bareja robi. Absurdy w serialu kryminalnym ... fajna rzecz, ale nie hurtowo. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Odcinek 20 - mieszane 31.03.08, 15:00 epizod z > kanapkami dostarczanymi do pociagu jakiemus urzednikowi. Troche sie > z tego Bareja robi. Absurdy w serialu kryminalnym ... fajna rzecz, Tylko, że to się zdarzyło na prawdę... A historia pary policyjnej odwożącej do Radomia bodajże pewnego posła, która w drodze powrotnej miała śmiertelny wypadek? Też mi ta seria zaczyna przypominać jakiś teledysk. Nawet historyjki z życia polskiej policji, które w pierwszej serii przywoływały gorzki śmiech, teraz jakoś średnio bawią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiaderny i po Pitbullu:( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 09:40 Co Wy sie tu się szanujecie ze słowami - to nie jest nasz Pitbull! Nie ma klimatu poprzednich odcinków, nie ma scen z poprzednich odcinków, nawet scenariusz do bani. (przy scenia całowania starszego Królika w ostatnim odcinku szło se pawia puscic). Można było przypuścić że to dorabianie na siłę nowych odcinków wyjdzie serialowi bokiem. Jest mi smutno bo uważałem że to najlepszych serial polski ever ale niestety już po ptakach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco Re: i po Pitbullu:( IP: *.ice.ae.wroc.pl 01.04.08, 11:10 ;-) ... no narazie wyrazamy kulturalnie swoje niezadowolenie z kierunku w jakim poszla trzecia seria. Jak dalej bedzie psuta to i my sie popsujemy i bedziemy w mniej kulturalny sposob manifestowac zaszarganie pamieci dwoch pierwszych serii ;-) No ja jeszcze poczekam na ta zmiane rezysera, ale ... nie wiem, oni nawet jakos tak inaczej biegaja ;-), ze o jakichs nawiazaniach do klasyki typu np. pamietna scena z "Goraczki" Manna - pozyczona na zasadzie holdu, nie wspominajac. Wali sie to dlatego, ze ktos sie uparl zeby koniecznie wszystkie "slawne" sprawy mialy miejsce w serialu, tylko zapomnial, ze te sprawy to nie zawsze pasuja i do samej jednostki Policji w ktorej pracuja bohaterowie i do ram czasowych i w koncu do charakteru serialu. Po wtore chyba jednak odejscie od takiego "klasycznego" sledztwa zabija "kryminalnosc" serialu. W ostatecznosci to jednak ma byc serial kryminalny ... przynajmniej tak mi sie wydawalo ;-) Kiedys zastanawialem sie czy Vega nie padnie ofiara syndromu Niewolskiego ... jeszcze ma szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: i po Pitbullu:( 01.04.08, 13:38 Mnie to odwzorowywanie rzeczywistych spraw denerwowało już w drugiej serii. Dowód: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=433&w=59548249&a=63065831 ale zostałem zakrzyczany:-) Z tym, że wtedy ta niedogodność pokrywana była czymś co nazwać można "nerwem", akcja była pełna emocji, jakoś się to wszystko broniło. Miałem nadzieję, że autorzy zrezygnują w końcu z tego pomysłu. Tak się nie stało i teraz obraca się to przeciwko serialowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiaderny Re: i po Pitbullu:( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 13:51 Wspomnijcie odcinek z pociagiem. Na samą mysl ciarki przebiegaja tak to było pokazane. A też oparte wydarzenie na faktach. Coś pękło i tyle - rezyseria, scenariusz, sam nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: i po Pitbullu:( 01.04.08, 13:30 Ja na razie się szanuję ze słowami, bo nie chcę zbyt pochopnie oceniać całej serii na podstawie trzech odcinków ;) Jeżeli następne odcinki, reżyserowane przez inne osoby, też będą kiepskie, to wtedy nie będę już oszczędzała krytyki ;) Nie wiem, w tej 3 serii prawie wszystko dotychczas stało się nijakie, powierzchowne, zatraciło gdzieś klimat. Jednym z przykładów mogą być policjantki Monika i Renata. Monika w 2 serii była ok, taka niepewna, nieco zastraszona, ale przekonująca. Duża w tym także zasługa Nielata. Renata mnie denerwuje od samego początku, nie cierpię histeryczek ;) Podobno czwarty odcinek jest lepszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: i po Pitbullu:( 01.04.08, 14:30 Poziom 3 serii można chyba mierzyc ilością wpisów:) Moim zdaniem 1 i 2 seria była robiona subtelniej, w 3 wszystko jest podane na tacy. Mniej jest mimochodem rzuconych dialogów - perełek. Brak mi Nielata i Moniki. Świetnie grali. Renatkę to człowiek ma ochotę kopnac w d... Aktorsko też słabsza od reszty. Macie rację, klimat zniknął. Czekam na zmianę reżysera, może Żuławski nie "czuje" klimatu "Pitbula". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geo Re: i po Pitbullu:( IP: *.lanet.net.pl 01.04.08, 23:46 To nie jest problem, że są to "słynne" sprawy. Tak było w poprzednich seriach i w w ogole to nie przeszkadzalo, przynajmniej mi. problemem jest, że serial dano na lepszą znaczy wcześniejszą porę, i na niedzielę dodatek. Przez co musieli go złagodzić, "ulajtowić", co na dobre jednak nie wyszło. Reżyserują go inni, Vega tylko nadzoruje (?), co również na dobre nie wyszło. Żuławski ewidentnie nie czuje klimatu. Szkoda, szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom884 Re: i po Pitbullu:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 15:32 Godzina nadawania jest do dupy, między "Ranczem" w TVP1 a "Teraz albo nigdy" w TVN i przez to nie ma takiego klimatu jaki był w czwartek po 22:( szkoda Nielata i Moniki, za mało Despera widać,ale mam nadzieję że jakoś te komentarze dotrą do pana Vegi i coś się zmieni. Pzdr P.S. Ale przynajmniej muzyka została ta sama, uważam że jest mistrzowska :) chociaż lepiej brzmiała po odcinku z np. akcją w Parolach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiaderny Re: i po Pitbullu:( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.08, 17:30 Co Wy z ta Moniką? Zginęła i po ptakach. Gorzej z Nielatem - że tez mu się zachciało wyjezdzać z Polski:) Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: i po Pitbullu:( 02.04.08, 20:00 Moze jakas petycje do niego napiszemy by wracal:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: i po Pitbullu:( IP: *.crowley.pl 03.04.08, 13:18 sceny z poprzednich odcinków są, tylko po nich tvp puszcza jeszcze reklamy i dopeiro zaczyna sie film. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: i po Pitbullu:( 03.04.08, 13:25 Nie zgodzę się, że po Pitbullu :) Fakt, jest inaczej, szczegolnie w ostatnim odcinku.. mniej napięcia. Watek poboczny Renaty dziwny, aktorka z lekka drazni, no ale w poprzednich seriach też byly watki poboczne: historia milosna Despero, ojcostwo Gebelsa, etc. Mnie brakuje chyba zamknięcia tego wszystkiego, akcji od A do Z. Wszystko jakies poszarpane, jakby chodzilo tylko o ilosc srok zlapanych, a nie opowiedzianą jedną ale dobrą historię. Jezeli pozostale odcinki będą jak ten, w którym "objawił" się wszystkim Rączka, to bedzie OK. Jezeli beda sie slimaczyly jak ostatnio , to coz..przykro Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: z duszą na ramieniu czekam na dzisiejszy odci 06.04.08, 22:02 Nooo, dobry odcinek. Śledztwa nie zakończone, akcja wolniejsza, więc więcej smaczków (tekst ochroniarzy rządzi). I wątek Simonowej Mollowej inaczej rozwiązany niż w rzeczywistości. Jestem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: z duszą na ramieniu czekam na dzisiejszy odci 06.04.08, 22:41 Mnie sie średnio podobało, ale wydaje mi się, że następny będzie interesujący.. faceci przebrani w mundury kolejowe.. cos sie bedzie dzialo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco Odcinek 21 - obyczajowy IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.04.08, 22:08 No dobra ... narazie nie bede przeklinac bo sie polepszylo. Co prawda "sprawy" dalej lekko naciagane jesli chodzi o kryminalnosc, ale przynajmniej czesc lepiej opowiedziana. "Odwrocony" watek czarnoskorej nosicielki HIV ... sam koncept taki sobie, ale zrobiony niezle. Barszczyk i Raczka dali rade, motywy z rekawiczka, kawa i "wyspa skarbow" ... no generalnie w tym sledztwie bylo widac "starego" Pitbulla. Watek z Impreza ... zupelnie zbytecznie wcisniety i jeszcze ta zgodnosc kolorystyczna koszuli Igora i bluzki Reni ... sie fachman od kostiumow nie popisal ;-) No i skad syn komendanta mial na Impreze i to w wersji STI? No i Despero ... no kurka, Dorocinski moze robic byle co, ale naprawde potrafi "byc" na ekranie. I jeszcze dwie techniczne sprawy ... dzwiek na poczatku, w tym lesie z ta zabita dziewczyna ... dzwiek za dobry, kliniczy. A pod koniec jakies dziwne zaniebieszczenia ciemnych partii obrazu ... no ale moze to moj telewizor niedomaga ;-) No dobrze ... Matwiejczyk pomogl, czekam na ciag dalszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Odcinek 21 - obyczajowy IP: *.aster.pl 06.04.08, 22:17 Rękawiczka Barszczyka - odlotowa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Odcinek 21 - obyczajowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 18:20 marna była scena gdy wszyscy stoją w komisie i słuchają jak Renia streszcza przebieg wydarzen... oj marna. scena zrobiona pod widza- idiote. wielkie dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco Re: Odcinek 21 - obyczajowy IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.04.08, 18:41 caly ten watek byl marny ... wiec Renia musiala go wziac i strescic, zeby sie wytlumaczyc dlaczego nie sprawdzila numeru nadwozia ... "bo my szukalismy tylko uszkodzen" ;-)Ja nie bardzo za to zrozumialem skad oni sie w ogole tam wzieli, znaczy Igor i Renia (bieglem z kuchni z herbata ;-) ... sprawa taka raczej sredniawa zeby wzywac az kogos z W-wy. To chyba tylko po to zeby relacje miedzy Igorem a Renia pokazywac i jakos tam "budowac", ale jak przypomne sobie jak to robione bylo w poprzedniej serii z relacjami osobistymi Gebelsa i Gali to tu jest znacznie gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiaderny Re: Odcinek 21 - obyczajowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.08, 18:51 Gość portalu: matt_banco napisał(a): > No dobrze ... Matwiejczyk pomogl, czekam na ciag dalszy. Zastanawiające jest czemu Matwiejczyk ma schize na filmowanie wielu scen z dołu - jakby z punktu widzenia podłogi. Moze mały jest, ktoś wie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: Odcinek 21 - obyczajowy 07.04.08, 22:53 Odcinek zdecydowanie lepszy od poprzednich. Było kilka dobrych scen, przypominających Pitbulla jakiego lubię, jest coraz lepszy Barszczyk i nieco więcej Despera. Niestety, wciąż jest coś, a raczej ktoś, kto nijak nie pasuje mi do tego serialu - Renia. Ona się nadaje do W11 albo Kryminalnych - wrażliwa, sprawiedliwa służbistka tropiąca przestępców na własną rękę, chcąca naprawić świat. Zakończenie prowadzonych przez nią spraw jest do bólu przewidywalne. Może się nad nią pastwię, ale mnie naprawdę wkurza ;) Nie wiem, czy jest to kwestia aktorki, czy po prostu grana przez nią postać jest tak bezbarwna, że denerwuje. Czekam na wątek z nowymi mundurami :) Odpowiedz Link Zgłoś
smieciuszek Re: Odcinek 21 - obyczajowy 07.04.08, 23:04 Bo chyba właśnie Renia za dużo się 'Kryminalnych' naoglądała ;) Mam nadzieję, że się potknie i zmieni swoje zachowanie. Doprawdy nie wiem jak Igor może z nią wytrzymać :P Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Plany Vegi - off top 07.04.08, 00:56 Urywek wywiadu z Vegą z ostatniego, kwitniowego "Zwierciadła", na temat jego planów: "Otworzyłem studio produkcyjne, nazywa się Magic Hours. Pracujemy nad pięcioma projektami. Jeden z nich to komedia zatytułowana "Bernard X" w stylu detektywa Monka. Rzecz o negocjatorze policyjnym totalnie zdołowanym. W marcu zaczynmy zdjęcia. Drugi projekt to serial, który się dzieje w zatopionej miejscowości. To połączenie gatunku katastroficznego z "mystery" i kinem przygodowym. Ale projekt, który mi daje prawdziwego kopa, to "Wor w zakonie" - o rosyjskiej mafii. To jest koprodukcja polsko-ukraińsko-rosyjsko-niemiecka. Historię, na podstawie której powstał scenariusz, opowiedział mi człowiek skazany na dożywocie za czterokrotne zabójstwo. Jest to kombinacja "kasyna", "Pulp fiction" i "Dawno temu w Ameryce" w niepowtarzalnym rosyjskim wydaniu. Postaną z tego dwa filmy i 12 odcinkowy serial. Muszę powiedzieć, że przy tym projekcie czuję takie podniecenie jak przed debiutem. Mam też scenariusz fabuły o seksie pt "Samiec Alfa". to historia w stylu powieści Houellebecqa o świecie konsumpcji powiązana z przemysłem porno. No i jest "Breslau" na podstawie książek Marka Krajewskiego, który mamy nadzieję zrobić w 2009 roku. To będzie serial i film." Ufff Ale przynajmniej nie musi zapraszać na plan Dody, by sprzedać film... Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Plany Vegi - off top 07.04.08, 09:32 Uff, klimat pitbulowski wrócił, aczkolwiek odwrócony wątek Mola był taki jakiś niedorobiony. Barszczyk rulez, szacunek dla pana Kuli. No i ta rozmowa Despero z Kubusiem:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco Re: Plany Vegi - off top IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.04.08, 11:49 Oj, oj, oj ... z pracowitym czlowiekiem wywiad zrobiono ;-) I dobrze ... byleby pamietal o "Twarza w twarz" ... my pamietamy ;-) Chociaz wlasciwie to zle napisalem ... powininen zapomniec o "Twarza w twarz" bo jeszcze kontunuacje zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małpa w czerwonym Re: Pitbu - seria 3 od 9.03 w tv2 IP: 158.75.35.* 07.04.08, 12:10 No dla mnie to odcinek Barszczyka. Barszczu pokazał pazur. joanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frank Re: Pitbu - seria 3 od 9.03 w tv2 IP: 195.136.20.* 07.04.08, 12:55 A ja sobie odżałowałem 5 zeta netto i obejrzałem też i następny odcinek. I moim zdaniem nie jest źle, zagęszcza się. Ciekawie wymyślono z tym lewym mężem Dżemy (BTW Bolec daje radę, jak wszyscy w tym serialu) - będzie strzelał z ucha u Kmieciaka. Może być z tego potem niezły bajzel na linii Despero-zbóje-Dżema-jej "mąż"... Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Pitbu - seria 3 od 9.03 w tv2 07.04.08, 14:42 Ta Dżemma coś podejrzanie wrażliwa na swojego męża ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdfsf Re: Pitbu - seria 3 od 9.03 w tv2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.08, 11:19 fajnie ze barszczyk "pokazuje pazur" :P bo zrobienie z niego calkowietego safanduly to byloby przegiecie , troche denerwuje mnie nowe biuro prawie jak z fali zbrodni ujmuje to autentycznosci Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Pitbu - seria 3 od 9.03 w tv2 11.04.08, 08:38 Matteo sprawdzają się nasze najczarniejsze scenariusze: film.onet.pl/seriale/0,1727881,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco Re: Pitbu - seria 3 od 9.03 w tv2 IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.04.08, 09:20 No ciezko posadzac TVN o niegospodarnosc ... pani Walach nie po to zasuwa w tych baletkach po parkiecie, zeby tylko "pudelek" i zgraja pozostalych chartow miala z tego korzysc. Na szczescie, chociaz ja wiem czy to szczescie, w przedstawionej notce nie ma slowa o Vedze. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Pitbu - seria 3 od 9.03 w tv2 13.04.08, 22:03 No wreszcie! Dobry pitbull, dobry. Do dzisiejszego odcinka nie mam w zasadzie zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up :) up up up :) zaraz się zacznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.08, 20:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom884 Re: up up up :) zaraz się zacznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.08, 22:05 Stary dobry Pitbull :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco Odcinek 22 - w koncu "po staremu" IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.04.08, 22:08 ... dzieki Panie Matwiejczyk. Az sie wierzyc nie chcialo, ze to wszystko sie zmiescilo w tych 45 minutach i nie bylo "za szybko". Pieknie. Watek Gebelsa na szkoleniu wydawal sie troche naciagany, ale scena z "karaoke" pokazala jednak ze nie. No i cos dziwnego ... oba "nonsensowne" watki, czyli "kanapki dla pani posel" i "mundury jak u grabarza" ... zagraly. No nie wiem, jak to zrobiono, ale zagraly. W "kanapce" pomogl pomysl z komisariatem policji i szybki montaz oraz puenta (12 zl jestem w plecy), w "mundurach" scena na targu, gdy zwykli policjanci wypytali "naszych" kim sa, no i niezawdony Barszczu. Kolejne sceny prob odpalenia Komiksa ... tak jak w starych seriach. Tempo jak trzeba, szybki montaz i dziala. No i jeszcze jedno ... Renia dala rade. No i "Bolec" tez. A Despero ... juz mi skonczyl zakres komplementow dla Dorocinskiego. Sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
hophopi Re: Odcinek 22 - w koncu "po staremu" 13.04.08, 22:54 ano, wreszcie i znów! uff... zdaje się, że pacjent przeżył. stary dobry Pit. no kurczęż cieszę się, jak kto głupi, bo to jedyne filmidło, które oglądam w tv. [no dobra, skłamałam, jeszcze spoglądam na kulawego doktorka] ech, Despero-słodziaszek i jego gadanie, swojskie bełkoty... i całusy Renatki ograniczone do minimum. śmiem zamarzyć, że będzie dobrze. -- jak nie, jak tak Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Odcinek 22 - w koncu "po staremu" 14.04.08, 09:25 Despero, no jak mówił matteo, brak słów. Jak można jeszcze lepiej grac to ja nie wiem, ale podziwiam. Wczorajszy odcinek świetny. Wszystko grało. "Pan wygląda jak grabarz" no miodzio. Barszczyk jak zwykle niezawodny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiaderny Re: Odcinek 22 - coraz gorzej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.08, 10:06 A ja się sprzeciwię tym opiniom: 1. "Ja pierdziele" w ustach Gebelsa brzmi tragicznie. Rozumiem ogólne ugrzecznienie serialu ale to ma się nielogicznie do pierwszych odcinków serialu - jakby inni bohaterowie byli. 2. Gala nawijała tylko po rusku zawsze, nie wiem skąd nagle u niej taka piękna polszczyzna - brak konsekwencji. 3. Ta z daleka wyglądająca na sztuczną krew na szybie samochodu ma mnie przekonywać? Drobny szczegół a naprawde pomaga w oglądaniu. Ogólnie zauważyłęm u znajomych oglądaczy Kryminalnych że odkryli w "nowym" Pitbullu fajny serial. Tylko co ja stary fan Pitbulla mam począć... No i tak bede chyba oglądał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco Re: Odcinek 22 - coraz gorzej IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.04.08, 10:41 Hmmm ... no ugrzecznienie ... Z Gebelsem to w ogole ciekawa sprawa, facet jakby sie zapadal w sobie, jest umeczony, ponizony i ma dosc. I mnie sie to podoba ... nawet to niby nie pasujace "ja pierdziele". Caly wczorajszy watek Gebelsa byl taki "rozmemlany" i chyba to bylo specjalnie zrobione, zeby skontrastowac to z Gebelsem "warszawskim", takim z rozmowy z Kmieciakiem. A Gala ... no to w ogole ciekawa sprawa, bo Gala wczoraj wygladala momentami na o 10 lat mlodsza ... no nie wiem czy to specjalnie (bo milosc dziala), czy tez sie komus z charakteryzacji nie chcialo dokladnie aktorki postarzyc (bo Elena Rutkowska odtwarzajaca role Gali no ma jeszcze sporo do "40" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: Odcinek 22 - coraz gorzej 14.04.08, 13:03 Wreszcie dało się wyczuć starego Pitbulla :) Dużo Despera (Dorociński w tej roli jest naprawdę genialny), wątek z mundurami, sceny na szkoleniu Gebelsa, jak zwykle świetny Barszczyk, wojna gangów... > 2. Gala nawijała tylko po rusku zawsze, nie wiem skąd nagle u niej > taka piękna polszczyzna - brak konsekwencji. Niby tak, też na to zwróciłam uwagę, ale przymykam oko. Jest parę innych niedociągnięć - choćby stopień Renaty (wczoraj miała na pagonach podkomisarza, a jeszcze niedawno była chyba młodszym aspirantem...), ale w czasie oglądania nie zawracam sobie tym głowy. Podobał mi się wątek Gebelsa na szkoleniu - może sam w sobie faktycznie nieco naciągany, ale pokazał pewną - autentyczną - zmianę pokoleń w polskiej policji, opozycję starsi/młodsi, zrezygnowanie, niedostosowanie się do obecnych przemian, marazm i chęć szybkiej ucieczki na "emkę" tych starszych. I jeszcze jedno odnośnie wczorajszego odcinka. Wydaje mi się, że bardzo niewidoczny był Łapka. Niby się pokazywał, jeździł tu i tam, ale nic więcej. Może się jeszcze rozkręci ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frank Re: Odcinek 22 - coraz gorzej IP: *.chello.pl 14.04.08, 15:42 Łapka faktycznie jakiś niedorysowany jest, nie ma wokół niego jakiejś historii, ale może to kwestia czasu. Ja jestem znowu odcinek dalej dzięki itvp i naprawdę mogę Was uspokoić, że jest git. W 23-im Barszczyk trzyma "formę" z ostatnich odcinków. Tagi odcinka: grill, raca i kosa (ale taka prawdziwa, a nie nóż). Polewka maksymalna :))) A poza tym Despero rulez. Marcinie Dorociński: Szacunek przez wielkie "S". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petronelc Re: Odcinek 22 - coraz gorzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 16:17 umyjta pióra temu Kusemu z Rancza, szamponów ci u nas dostatek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco Odcinek 23 - Raca i kosa IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.04.08, 22:20 Dobrze, dobrze ... ale w nastepnym odcinku za kamera juz Kasia Adamik. Mam nadzieje, ze pociagnie to w stylu Matwiejczyka. Ten odcinek uplynal przede wszystkim pod znakiem tekstow Despera ("W nowej na trupa?" ... "No co ... bedziemy sie strzelac"), chociaz jak dla mnie tekst odcinka to "Dam znac raca, jakby sie radio popsulo" w wykonaniu Barszczyka. Dobry odcinek, pelen smaczkow (kapitalne picie herbaty ze szklanki przez sasiada zamordowanych, grill i piwko podczas akcji, "przedmalzenskie" klotnie Despera i Jemmy, no i Despero walczacy z laka). Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Odcinek 23 - Raca i kosa 20.04.08, 22:42 Mam nadzieję (na podstawie tego, bardzo dobrego, i poprzedniego odcinka), że Pitbull wlazł w swoje stare koleiny i już z nich nie wylezie. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Odcinek 23 - Raca i kosa 21.04.08, 09:31 Zamrozila mnie relacja z zamordowania rodziny sąsiadów. Straszne. Gebels i Despero wrabiający Barszczyka który daje się wrabiac we wszystko miodzio. Coraz bardziej niestety wkurza mnie latająca kamera. Zaczynam miec objawy choroby morskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Odcinek 23 - Raca i kosa IP: *.crowley.pl 21.04.08, 11:36 Wczorajszy odcinek był dla mnie odbiciem poprzednich serii. Był prawdziwy, żartobliwy, super. Może troche niepotrzebna akcja z utopionymi policjantami, bo w zasadzie gdyby sprawa nie byla naglosniona w mediach to niewiadomo by bylo do konca o co chodzi w filmie. Akcja za szybka, rwana. Lepiej by bylo skupic sie na 2 kryminalnych i jakos szerzej poprowadzic watki. Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: Odcinek 23 - Raca i kosa 21.04.08, 13:40 >Może troche niepotrzebna akcja z > utopionymi policjantami, bo w zasadzie gdyby sprawa nie byla > naglosniona w mediach to niewiadomo by bylo do konca o co chodzi w > filmie. Musieli dać Reni jakąś sprawę w odcinku ;)) Naciągane też było to, że akurat zginęła jej koleżanka z pokoju. Wszystko kręci się wokół Reni (ale jej się uczepiłam ;)) ). Dobre było natomiast zakończenie tej sprawy, a konkretnie ukazana po raz kolejny obłuda "medialnego" naczelnika-karierowicza, konferencja prasowa i zapowiedź zniszczenia Reni. Grillowanie w lesie, tekst o komarach, raca, koszenie łąki - genialne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiaderny Pitbull na dvd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 21:48 W końcu ktos poszedł po rozum do głowy: info.sklep.tvp.pl/product_info.php?cPath=34&products_id=849 2 seria od 10 maja w sklepach. Może bluzgi nie bedą wypipane i wytrąbione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco Re: Pitbull na dvd IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.04.08, 23:40 No wzialem do reki owo wydanie ... pozytywny aspekt to cena, ale z informacji na opakowaniu wynika ze pojecie dodatkow nie istnieje. Nie moge tego zrozumiec, jakby nie mozna bylo dolaczyc "wylecianych" scen, ujec z planu, troche wywiadow i jakis dokument o pracy pierwowzorow z policji. No wzialem do reki ... pamacalem i odlozylem. Pewnie chwilowo tylko ... wroce i kupie. A tak swoja droga, na tej samej polce stala tez Tajemnica Twierdzy Szyfrow ... znow mi sie przypomnial stary pomysl, zeby dodac do niej AJK-owe tlumaczenia jako napisy, a jeszcze lepszy bylby komentarz ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco Odcinek 24 - Lapka po lapkach IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.04.08, 22:08 Oj ... pechowy szczesciarz z tego Lapki. No ale przynajmniej sie postac troche "dokreslila" ;-) Troche potoczystosci znow braklo, nawet w tych dynamicznych scenach jakos tak brak nerwu troche (zarowno w scenach motocyklowych, jak i w przekazaniu koksu). No ale to pierwszy odcinek Adamikowej ... zobaczymy jak bedzie dalej. Watek z Gebelsem-spolecznikiem troche naciagany, ale Grabowski jest jednak sporo rzeczy w stanie uwiarygodnic. Bolec wyraznie okrzepl przed kamera i widac w nim swiadomosc granej postaci ;-) No i kapucie Gebelsa ... bezcenne. A koncowka ... gdzie byl podobny motyw z tym ze strzelaja a kule sie goscia nie imaja (no "Pulp Fiction" pomijam). Aaaaa ... no i ta nieprofesjonalna "szpatulka" to zbierania DNA ... no ja wiem ze moze w polskiej policji takich sie uzywa, ale jak sie czlowiek CSI-jow naoglada to jednak przyzwyczaja sie, ze ten patyczek ma indywidualne, sprytne opakowanie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco Re: Odcinek 24 - Lapka po lapkach IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.04.08, 22:20 A co robil Lukasz Garlicki w roli sparalizowanego motocyklisty ... bo szczerze mowiac troche sie zdziwilem. Albo cos wylecialo na montazu, albo pan Garlicki wielkim fanem Pitbulla jest albo jest jedynym mlodym aktorem, ktory tak wymownie potrafi patrzec ... bo slowa nie powiedzial ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: and Re: Odcinek 24 - Lapka po lapkach IP: *.crowley.pl 27.04.08, 22:48 No jeżeli kapcie Gebelsa zaczynają odgrywać istotną rolę w serialu, to robi się groteskowo... a serio, niestety - moim zdaniem - coraz bardziej przypomina to (tak jak już ktoś zresztą napisał wyżej) Kryminalnych. SuperRenia rozwiązuje sprawę potykając się o dywan, superŁapka cierpi niemiłosiernie i nawet jest gotowy wybulić z własnej kieszeni 15 kawałków, a superGebels po godzinach zbawia narkomanów. Wątki posklecane byle jak, bez ładu i składu. Zakończenie przewodniego - wydawałoby się - epizodu ze złodziejami na motocyklu wyjęte z kapelusza (telefonik, akcja, rach ciach ciach i po sprawie). Chaos i coraz więcej absurdu. Miałem PRZYJEMNOŚĆ obejrzeć przedpremierowy odcinek Gliny, gdzie - moim zdaniem - jest więcej dramaturgii i klimatu niż w co najmniej trzech ostatnich odcinkach Pitbulla razem wziętych, ale rzecz jasna de gustibus,itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiaderny Re: Odcinek 24 - Lapka po lapkach IP: 79.175.192.* 27.04.08, 23:15 > coraz bardziej przypomina to > (tak jak już ktoś zresztą napisał wyżej) Kryminalnych To ja:) Ale niestety prawda taka jest. Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: Odcinek 24 - Lapka po lapkach 27.04.08, 23:21 Czegoś mi w tym odcinku brakowało. Akcja jakaś toporna momentami, znowu traktowanie spraw po łebkach (albo po łapkach ;)) ), wszystko takie proste, naiwne i przewidywalne. Łapka był wreszcie na ekranie dłużej niż minutę, ale zakończenie sprawy z motocyklistami było tak samo przewidywalne jak sprawy Reni kilka odcinków wcześniej. Na dodatek trąciło Kryminalnymi i niezniszczalnym komisarzem Zawadą. I taki kolejny drobiazg - głowy nie daję, ale wydawało mi się, że policjant, do którego Igor zwracał się "sierżancie", miał na pagonach starszego posterunkowego...ale możliwe, że tylko mi się wydawało ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: and Re: Odcinek 24 - Lapka po lapkach IP: *.crowley.pl 28.04.08, 10:14 n_nicky napisała: > I taki kolejny drobiazg - głowy nie daję, ale wydawało mi się, że policjant, do > którego Igor zwracał się "sierżancie", miał na pagonach starszego posterunkowe > go...ale możliwe, że tylko mi się wydawało ;) Może miał ksywę "sierżant" po po służbie chodził w trampkach :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małpa w czerwonym Re: Pitbu - seria 3 od 9.03 w tv2 IP: 158.75.35.* 28.04.08, 14:37 niestety ten odcinek to nuuda. Rozwiązanie większości wątków do przewidzenia -fałszywy pierwszy trop motocyklistów i podpucha z narkotykami. Jakieś to wszystko byle jakie. Panie Vega wracaj. j. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Pitbu - seria 3 od 9.03 w tv2 04.05.08, 21:51 Bolec rządzi:-) Odcinek znakomity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wandzia normalnie hurraa!~!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 21:57 stary doooooobry Pitbull mialam ciarki, jak ochlone to skomentuje brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frank Re: normalnie hurraa!~!!!!!!! IP: 195.136.20.* 05.05.08, 10:00 Dębicki pokazał w swoim epizodzie mistrzowskie aktorstwo. Scena aresztowania go w mieszkaniu przez Goca ścisnęła za gardło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco Odcinek 25 - jak w Discovery IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.05.08, 21:58 No i prosze ... ciekawy odcinek, troche wykoncypowany w obu watkach, ale nie da sie ukryc ze wciagajacy. Watek "kosiarkowy" ocierajacy sie o czarny humor, co wydatnie podkreslaly komentarze Despero ... "bo zes lej taki zrobil jak pod fundamenty Galerii Mokotow" ... "bo my mamy takie techniki jak w Discovery" ;-) Watek dziwny, wlasciwie o glupocie i o fatum, a przy tym kapitalnie zrobiony, w czym spora zasluga pana "kosiarkowego". Watek sledztwa po latach tez niepokojacy i tez jakby wymyslony lekko na sile, chociaz rownie sprawnie poprowadzony. No i ten cholerny Bolec ... no doslownie zaczynam czekac na sceny z jego facjata ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco Re: Odcinek 25 - falowanie IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.05.08, 22:14 Pomysl z tymi roznymi rezyserami sie chyba jednak nie do konca sprawdzil ... nierowno to wszystko wychodzi. Wyglada to tak, jakby jeden odcinek potrzebowali na "wyczucie" konwencji i dopiero pozniej zaczyna to sie "opowiadac". Mam tez wrazenie ze w odcinku 25 pojawilo sie wiecej emocji i to ciekawie pokazanych, ale moze to po prostu kwestia samych watkow. W kazdym razie "z klamka na sadzonki" smakowalo jak trzeba ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: and Re: Odcinek 25 - jak w Discovery IP: *.crowley.pl 04.05.08, 23:29 ość portalu: matt_banco napisał(a): > Watek sledztwa po latach tez niepokojacy i tez jakby wymyslony lekko > na sile, chociaz rownie sprawnie poprowadzony. No niestety, nie wymyślony. Autor scenariusza chyba nie lubi się przemęczać. Polecam lekturę: miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3505328.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco Re: Odcinek 25 - jak w Discovery IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.05.08, 23:45 Inspiracja wzieta faktycznie z tej sprawy, ale sam watek jednak wyglada na wymyslony i to mocno pokombinowany (formalizm Gebelsa, numer z synkiem i matka, ganianie po balkonach, przezycie skoku i jeszcze jakis zapodziany dzien). Ale tak jak pisalem, dla mnie caly ten odcinek to przypowiesc o swoistym fatum i przeznaczeniu i jako taki broni sie calkiem niezle, chociaz "realizm" troche ucierpial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dee Re: Odcinek 25 - jak w Discovery IP: *.186.21.099.vip-net.pl 05.05.08, 11:01 Watek sledztwa po latach tez niepokojacy i tez jakby wymyslony lekko > na sile, chociaz rownie sprawnie poprowadzony. Otóż to nie jest wymyślony wątek .Pamiętam kilka lat temu była sprawa wpadki po latach,kiedy właśnie złapali kierowcę jadącego na bani i przez przypadek odkryto,ze jest zamieszany w zabójstwo...tak że życie wymyśla dobre scenariusze.....:) Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: Pitbu - seria 3 od 9.03 w tv2 04.05.08, 22:45 Ależ poziom tej serii jest nierówny...ciekawe, że jeden reżyser potrafi zrobić dwa diametralnie różne odcinki - w jednym tygodniu słaby, w następnym dobry. Dzisiejszy odcinek był tym dobrym. Nie zliczę genialnych tekstów Despera, z Galerią Mokotów na czele. W ogóle scena w lesie była rewelacyjna. Nie dali żadnej sprawy Reni, co uważam za wielki plus ;) Był też "ludzki" Gebels, ale mu nie wyszło. Uważam jednak, że znacznie naciągana była ostatnia scena - wydaje mi się, że ochroniarz w rzeczywistości nie przeżyłby upadku na chodnik z takiej wysokości. Odpowiedz Link Zgłoś