freerock 26.08.08, 22:00 Ponoć od września w piątki o 20.00! TVPis ma nadawać serial "Rzym" Cóż za ekstrawagancja w ich wydaniu. seks si przemoc w tym serialu jest troszkę na wyrost podkreślana jednak nie ukrywam, że to zaskakujące. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shatmach Re: Serial "Rzym" w "publicznej" 26.08.08, 22:10 Na TVP 1 będzie wersja ocenzurowana. TVP 2 po 23 pokaże oryginalna wersję. Odpowiedz Link Zgłoś
mona275 Re: Serial "Rzym" w "publicznej" 26.08.08, 22:28 A mnie się ten cały "Rzym" nie podobał... tak szumnie zapowiadany swego czasu jako wielki hicior HBO... Rozczarowałam się Odpowiedz Link Zgłoś
stara_dominikowa Re: Serial "Rzym" w "publicznej" 27.08.08, 08:13 Mnie pewnie też rozczaruje. Gorący towar czyli seks+przemoc podany w niecodziennej scenografii. Taki bardziej "Rołm" niż Roma. Ale co tam, obejrzymy, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
freerock Poważnie??? 27.08.08, 10:58 Żartujesz czy naprawdę tak będzie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Poważnie??? 27.08.08, 12:36 Nie żartuje. Kilka serwisów juz o tym pisało. Odpowiedz Link Zgłoś
freerock Re: Serial "Rzym" w "publicznej" 27.08.08, 12:27 Naprawde ocenzurowany? Jeśli to prawda to czad:) Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: Serial "Rzym" w "publicznej" 27.08.08, 11:56 To świetnie, mam nadzieję, że serial będzie ciekawy. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran A mogliby cenzurować programy z "gwiazdami"? 27.08.08, 12:39 ..i do 23 nie pokazywać Joli Rutowicz, aktorzyn serialowych, Kammeli, Ibiszów itp? Ja tam mogę oglądać seks i przemoc, ale "gwiazd" tańczących i pierdzących na lodzie nie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: A mogliby cenzurować programy z "gwiazdami"? 27.08.08, 12:52 Mam taką nadzieję, że "Rzym" z "seksem i przemocją" - nawet w wersji ocenzurowanej, okrojonej, przyciągnie więcej widzów niż tańce na lodzie z jolką rutowicz i jej dziwactwami. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: A mogliby cenzurować programy z "gwiazdami"? 27.08.08, 13:16 Naparwde ten RZYM taki swietny ? na czym ( oprócz seksu i przemocy) polega jego swietnosc ??? aktorstwo? scenariusz ? rezyseria " czy mozna go porówać np z dawnymy serialmi JA KLAUDIUSZ ? czy moze raczej z Rodziną Soprano? ( która mnie nota bene znudziła przeokropnie) Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: A mogliby cenzurować programy z "gwiazdami"? 27.08.08, 13:22 Ja polecam RZYM bardzo!!! Swietny serial - jeden z moich ulubionych . Duzo humoru, duzo ciekawostek historycznych (nie wiem niestety do konca czy wszystkie prawdziwe :)) Duzo seksu i przemocy - ale uzasadnionej i budujacej specyficzny "smaczek" :) Duzo intryg - i towarzyskich i politycznych ale podanych tak ze ani przez sekunde nie nudzi. (ps. baaaardzo przystojny jeden z gł bohaterów - Tytus Pullo :)) Swietna postac Atti z rodu Julli (uwielbiam takie kobiety -suki - lepszy czarny charakter od Alexis z Dynasti :)) Ja powiem tylko ze po obejrzeniu tego serialu - zlapalam za ksiazki historyczne o tamtym okresie bo czulam ogromny niedosyt :) ps. II sezon tez fakny ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: A mogliby cenzurować programy z "gwiazdami"? 27.08.08, 13:22 * fajny Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: A mogliby cenzurować programy z "gwiazdami"? 27.08.08, 14:23 ja "ksiazki historyczbne z tego okresu" juz przeczytałam tak wiec nie wiem czy sie nei rozczaruje serialem pozyjemy - zboaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p Re: A mogliby cenzurować programy z "gwiazdami"? 27.08.08, 15:01 mozambique napisała: > Naparwde ten RZYM taki swietny ? > > na czym ( oprócz seksu i przemocy) polega jego swietnosc ??? > aktorstwo? scenariusz ? rezyseria " > czy mozna go porówać np z dawnymy serialmi JA KLAUDIUSZ ? > czy moze raczej z Rodziną Soprano? ( która mnie nota bene znudziła > przeokropnie) Scenariusz - TAK (przede wszystkim postaci z krwi i kości,nie ma tu "holyłódzkich superherosów",nieźle podana historia + dopisane smaczki typu ojciec dziecka Kleopatry,doskonałe wątki rodzinne 2 głównych bohaterów Vorenusa i Tytusa,świetny wątek rywalizacji o wpływy i nienawiści między Atią i Serwilią,matkami Oktawiusza i Brutusa,wspaniale podane intrygi polityczne obnażające egoistyczne ambicje kierujące wielkimi tego świata) Aktorstwo - TAK (nieograne twarze w bardzo wielowymiarowych rolach) Scenografia - bardzo realistyczna dodałabym do tego specyficzny nastrój serialu - raczej ponury,choc humor który się pojawia jest niezapomniany (przekleństwa,wpływ maluczkich na dzieje świata - tu szczególnie duży wpływ ma Tytus Pullo :))) podsumowujac,ani to "Ja Klaudiusz",ani "Soprano",raczej coś pomiędzy ale nie do końca Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p Re: A mogliby cenzurować programy z "gwiazdami"? 27.08.08, 15:11 dodam na plus,że o ile mnie pamięc nie myli nie ma tam żadnego happy endu typu "żyli długo i szczęśliwie" praktycznie żaden z bohaterów nie kończy dobrze,choc niektórym udaje sie ujsc z życiem bardzo interesująca jest postępująca przez dwie serie przemiana mamisynka Oktawiusza w bezwzględnego Oktawiana Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p Re: A mogliby cenzurować programy z "gwiazdami"? 27.08.08, 15:14 obsada: www.hbo.com/rome/cast/ Odpowiedz Link Zgłoś
mika974 Re: A mogliby cenzurować programy z "gwiazdami"? 27.08.08, 16:48 Polecam! Polecam! Polecam! Tylko nie oglądajcie ocenzurowanej wersji, stracicie większość smaczków. Fakty historyczne są tu potraktowane chyba jako szkic do scenariusza, ale nic to... Atmosfera starozytnego Rzymu jest chyba oddana bardzo wiernie Odpowiedz Link Zgłoś
doom_patrol Re: A mogliby cenzurować programy z "gwiazdami"? 27.08.08, 21:34 Serial świetny! Zwłaszcza nieocenzurowana wersja. Nie rozumiam tych, którzy nie widzą tam niczego poza sexem i przemocą. Az tak ślepi jesteście? Mnie po tym serialu nurtowało pytanie - czy naprawdę chciałbym zyć w takim świecie? Odpowiedz Link Zgłoś
freerock Re: Serial "Rzym" w "publicznej" 27.08.08, 23:05 Również uważam,że jest to świetny serial. Ale nie wyobrażam sobie "pociętej" wersji. Nie twierdze, że sceny seksu i przemocy są najważniejsze, jednak skoro rezyser nakręcił ten serial w jakiejś konkretnej wersji to nie rozumiem jak można go ciąć. Niech lepeij od razu dadzą go po 22.00. Cenzura wróciła czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Serial "Rzym" w "publicznej" 28.08.08, 09:13 o ! widze POlly Walker i James Purefoy tylko ich znam i lubie reszty nie znam kompletnie ale twarze juz mi sie podobają - charakterne takie mam nadzieje ze to nie jest starozytnosc w stylu "Xeny" - silikonwoe cyce, kilogramy kolagenu w ustach , perfekcyjeni wyregulwoane brwi, sztuczny rzęs i makijaz od Shiseido Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: Serial "Rzym" w "publicznej" 28.08.08, 09:32 > mam nadzieje ze to nie jest starozytnosc w stylu "Xeny" - Nie, nie nie :) Do Xeny daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: Serial "Rzym" w "publicznej" 29.08.08, 07:40 Ogladajac "Rzym" nalezy miec swiadomosc, ze to nie jest swiat kultury judeochrzesciajnskiej. Nalezy rowniez pamietac, iz ten seril zdobyl mnostow roznych nagrod, w tym w sumie za 1 i 2 sezon 11 nagrod Emmy. www.hbo.com/rome/news/ Dla fanow serialu polecam kasiazke "Cezar. Zycie giganta.". Odpowiedz Link Zgłoś
ania_2000 Re: Serial "Rzym" w "publicznej" 29.08.08, 08:38 Nie zawiedziecie sie ogladajac ten serial, czy TV kupila wszystko? byly chyba dwa sezony.. Co do sexu - to zapewniam, wszyscy ktorzy zostali wychowani na polskich "progamach" nawet okiem nie mrugna. Owszem, moze "szokowac" w usa, ale na pewno nie w europie. Natomiast bardziej ostry jest pod wzgledem okrucienstwa i przemocy - odciete glowy chyba sa w kazdym odcinku, o ile dobrze pamietam, (z 2005 roku) Dobra obsada, dobre tempo - dobre kino. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: Serial "Rzym" w "publicznej" 29.08.08, 11:02 Troche seksu jest - ale faktycznie - cycki pokazywane w tv chyba nie szokuja Pare scen milosnych. Pare golych kobiet . Z bj. "hardcorowych" to widac golego faceta (Marka Antoniusza) - wiec wbez przesady - przez 2-3 sekundy widac penisa :) Mnie bardziej "bolały" sceny przemocy :/ bo tez pokazane bez certolenia sie i sa mocne ... Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p Re: Serial "Rzym" w "publicznej" 29.08.08, 20:18 na mnie duże wrażenie zrobił upadek Serwilii w drugiej serii i to jak przeklęła Atię brrr Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: Serial "Rzym" w "publicznej" 29.08.08, 22:05 Atia to moja ulubienica. kobieta jest tak cudowna "suka" i "zołza" ze jestem nia chorobliwie zafascynowana :):):) ( i jednoczensie troszke mi jej zal - suka bo suka a jednak potrafila kochac tego "jednego jedynego" mezczyzne (nie zdradze kogo :)) i ... tez cierpiala ) Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p Re: Serial "Rzym" w "publicznej" 29.08.08, 20:12 yapkovitz napisał: > Ogladajac "Rzym" nalezy miec swiadomosc, ze to nie jest swiat > kultury judeochrzesciajnskiej. cha cha cha to akurat widac na każdym kroku :P Odpowiedz Link Zgłoś
jankij Re: Serial "Rzym" w "publicznej" 30.08.08, 11:36 Serial dla tych, ktorzy nie przepadają za wizją historii a la Hollywood (piękna scenografia, wszyscy ludzie uśmiechnięci i "do czysta umyci", ulice poszprzątane, śmierć bez krwi). W tym serialu większość bohaterów nie jest nadzwyczaj piękna, nie mają charakterów wypisanych na twarzy, śmierć kojarzy się z bólem i krwią, a slumsy wręcz dosłownie śmierdzą, nie ma kryształowych bohaterów. Ale bohaterowie są z krwi i kości, nie ma papierowych, a także nieznaczących postaci. Wszystko przemyślane i dopracowane, nawet drobiazgi - to tworzy te smaczki, np mój ulubiony "ogłaszacz" komunikatów na rynku. I oczywiście POLITYKA, czyli hipokryzja, intryga, seks, zdrada, przemoc, kłamstwo, skrytobójstwo. Codzienne życie Rzymu. Jednakże godz. 20 to trochę za wcześnie na emisję - sądzę, że najwcześniej 22, gdy widz jest już bardziej wyciszony i skupiony. Odpowiedz Link Zgłoś