Dodaj do ulubionych

"Procedury medyczne" w NDiNZ

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 03:24
W ostatnim odcinku młoda rezydentka wymądrzała sie na temat procedur
medycznych w badaniu chorych. A czy ktos wie, czy istnieja procedury
dotyczące długich, rozpuszczonych włosów, którymi w/w powiewa w
czasie badania. Nosz cholera mnie brała, jak widziałam to zarzucanie
za ramię. Chory z wypadku, brudny, zakrwawiony, ta się pochyla,
włosy się sypią ... bleeee

Obserwuj wątek
    • Gość: allo Re: "Procedury medyczne" w NDiNZ IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.08, 07:36
      Ta piękna Consalida to razem z Latoszkiem mogłaby startować w konkursie
      "sympatyczni inaczej". Oboje wkurzający jak cholera.
      • idasierpniowa28 Re: "Procedury medyczne" w NDiNZ 16.12.08, 07:53
        Ona, zgoda- jest irytująca, ale Latoszek jest świetny!!! Ironiczny,
        sarkastyczny, a przy tym pierońsko inteligentny i ma świetne
        poczucie humoru :)
        Jakbym takiego lekarza w realu spotkała, to bym chyba ze szpitala
        nie wychodzila :P
        • Gość: allo Re: "Procedury medyczne" w NDiNZ IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.08, 08:02
          Jak dla mnie to Latoszek jest ironiczno- sarkastyczno- mendzący.
          Na miejscu Leny uznałabym wpadkę z nieważnym ślubem za dar niebios;)
          • idasierpniowa28 Re: "Procedury medyczne" w NDiNZ 16.12.08, 08:09
            Może i ostatnio jest ciut mędzący, ale jaki męski :D Przy takim
            wyglądzie można mu zrzędzenie wybaczyć :) Zresztą, ma powody:
            najpierw w szpitalu mieszkał, potem go wywalili do jakiegoś hotelu i
            jeszcze żona, nie-żona po świecie mu się włóczy z jakimś fagasem :D
            • Gość: klara Re: "Procedury medyczne" w NDiNZ IP: *.acn.waw.pl 16.12.08, 08:24
              Moim zdaniem - dupek.
            • kaz-oo Re: "Procedury medyczne" w NDiNZ 16.12.08, 08:28
              Męski? Jak bym powiedziała, że niechlujny i robiący wrażenie nie świeżo mytego;)
              Jak dla mnie sfrustrowany karierą żony, mendzący, niedomyty dupek. Szkoda Lenki.
              • idasierpniowa28 Re: "Procedury medyczne" w NDiNZ 16.12.08, 09:08
                No dla mnie młody Opania jest męski i magnetyczny bez względu na to
                czy biega w wymiętym Latoszkowym kitlu, czy jako podstępny wydawca
                czyha na cnotę Basi czy jako jeszcze ktoś inny :D
                • ilekobietamalat Re: "Procedury medyczne" w NDiNZ 16.12.08, 09:41
                  idasierpniowa28 napisała:

> No dla mnie młody Opania jest męski i magnetyczny bez względu na
                  to
                  > czy biega w wymiętym Latoszkowym kitlu, czy jako podstępny wydawca
                  > czyha na cnotę Basi czy jako jeszcze ktoś inny :D

taak, dla mnie tez:>
                  a mloda lekarka, ktora zreszta mialam okazje poznac osobiscie kilka
                  lat temu, gdy zajmowala sie pozowaniem na zajeciach na asp, szczerze
                  mowiac, jest fajna dopoki sie nie odezwie:> ma cos tak potwornego w
                  glosie, ze jak sie nie odzywa calkiem mi sie podoba.. ale jak
                  zacznie mowic,umarl w butach:/ z reszta te kilka lat temu wszyscy
                  jednoglosnie to ustalilismy;> co gorsza, na zajeciach z fotografi
                  ruchu,czy cos takiego, ona tez spiewala... pamietam ze az musialam
                  wyjsc;)
                  • karen64 Re: "Procedury medyczne" w NDiNZ 16.12.08, 09:50
                    a mi się właśnie podoba,że Opania nie jest taki wymuskany i `pod linijkę`,jest
                    przystojny,ma charyzmę facet i tyle ,no i jeszcze ten jego głos... :)))
                  • gweeny Re: "Procedury medyczne" w NDiNZ 16.12.08, 10:27
                    rzeczywiście coś w tym jest bo mnie też strasznie irytuje jej
                    głos....poprostu nie mogę jej słuchac :P
                    • baba67 Re: "Procedury medyczne" w NDiNZ 16.12.08, 12:39
                      Ale Latoszek przegina z ta zazdroscia. Taki jest niepewny siebie ze nie pozwala
                      od czasu do czasu pracowac zonie niezonie z przystawiajacym sie facetem ?
                      Przeciez sobie w stope strzela.
                      • idasierpniowa28 Re: "Procedury medyczne" w NDiNZ 16.12.08, 14:11
                        Strzelić raz a porządnie to on powinien tego przystawiającego się
                        palanta :D
                        • gweeny Re: "Procedury medyczne" w NDiNZ 16.12.08, 14:13
                          ee ja to bym wolała, żeby zostawił tę Lenę i związał się z tą drugą
                          co im mieszkanie remontowała (jak jej na imię?)
                          Lena mnie drażni... :P
                          • idasierpniowa28 Re: "Procedury medyczne" w NDiNZ 16.12.08, 15:04
                            Chodzi o tą architektkę, czy dekoratorkę wnętrz, czy kim ona tam
                            jest? Jej chyba Ada jest ale może mi się coś myli :)
                            • gweeny Re: "Procedury medyczne" w NDiNZ 16.12.08, 15:16
                              Ada! właśnie o nią mi chodzi :)

ciekawe czy coś z tego będzie, ciągle się kręci koło Latoszka...
                              • idasierpniowa28 Re: "Procedury medyczne" w NDiNZ 16.12.08, 16:58
                                Może i Ada sobie coś wychodzi :)) Ja w sumie do Leny nic nie mam,
                                ale jak ona taka ciućma i nie widzi jakiego faceta ma pod bokiem to
                                trudno :P
                                • liza_s Re: "Procedury medyczne" w NDiNZ 16.12.08, 17:19
                                  Jak to nie widzi, właśnie na jego zawołanie porzuciła karierę! Ja bym zostawiła
                                  faceta, który ośmieliłby się postawić takie ultimatum, choćby był przystojny jak
                                  Opania. Humory Latoszka zaczęły być nieznośne.
                                  • idasierpniowa28 Re: "Procedury medyczne" w NDiNZ 16.12.08, 17:55
                                    No to coś chyba u niej kiepskawo ze wzrokiem, skoro prosto z
                                    własnego ślubu pognała do Londynu, a potem po jakimś tam czasie nie
                                    widzenia przywlokła profesorka ze sobą :)) Gdybym była na miejscu
                                    Latoszka i świeżo poślubiony mąż by mi przywiózł jakąś pannę, to
                                    chyba szlag by mnie na miejscu trafił ;DD Dlatego, rozumiem jego
                                    humory :))
                                  • ilekobietamalat Re: "Procedury medyczne" w NDiNZ 16.12.08, 18:01
                                    liza_s napisała:

> Jak to nie widzi, właśnie na jego zawołanie porzuciła karierę! Ja
                                    bym zostawiła
                                    > faceta, który ośmieliłby się postawić takie ultimatum, choćby był
                                    przystojny ja
                                    > k
                                    > Opania. Humory Latoszka zaczęły być nieznośne.

bo on podswiadomie dazy do zakonczenia tego zwiazku..bo to bardzo
                                    toksyczny zwiazek jest:> przede wszystkim dlatego ze lena jest
                                    wkurzajaca:>
    • Gość: Janka Ja w kwestii formalnej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 10:20
      Bo wątek nam trochę "skręcił" w stronę Latoszka (on też mi się
      podoba :-) ).

Ja naprawdę chciałam się dowiedzieć, czy istnieją jakieś przepisy
      regulujące fryzury żeńskiego personelu medycznego. Wszystkie lekarki
      i pielęgniarki, z jakimi dane było mi zetknąć się na oddziałach
      szpitalnych, jeśli miały długie włosy, to zawsze upięte/związane w
      kitkę/kok/warkocz. A w filmie to nie tylko młoda lekarka zarzuca
      owłosieniem - siostra Marta też wielokrotnie opatrywała pacjentów
      z "rozwianym włosem".
      • karen64 Re: Ja w kwestii formalnej! 16.12.08, 10:27
        wiesz,chyba te kudły rozwiane nad pacjentami są w każdym `medycznym` serialu
        :ER,GA...
        • Gość: trusiaa Re: Ja w kwestii formalnej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 12:31
          To jeszcze zapytam: jakim cudem dwoje stażystów w biały dzień zamyka się w
          gabinecie z wanną do masażu i wypełnia ją pianą? Nikt nie pilnuje tego biznesu?
          Wanna się nie psuje od tego mydła?
      • leute Re: Ja w kwestii formalnej! 16.12.08, 14:31
        > Ja naprawdę chciałam się dowiedzieć, czy istnieją jakieś przepisy
        > regulujące fryzury żeńskiego personelu medycznego. Wszystkie lekarki
        > i pielęgniarki, z jakimi dane było mi zetknąć się na oddziałach
        > szpitalnych, jeśli miały długie włosy, to zawsze upięte/związane w
        > kitkę/kok/warkocz.

A dlaczego tylko żeńskiego? Męski personel medyczny również może mieć długie włosy.
    • Gość: Lena36 Re: "Procedury medyczne" w NDiNZ IP: *.ne.ae.wroc.pl 16.12.08, 13:56
      Za to ta koleżanka Consolidy ładniutka...
    • Gość: Martyha Re: "Procedury medyczne" w NDiNZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 17:16
      a propo procedur to dla mnie najwiekszym przegieciem bylo ukazanie w tym serialu
      jak gdyby nigdy nic ewidentnego złamania praw pacjenta. było to kilka odcinków
      temu gdy do szpitala trafiła pacjentak z problemami ginekologicznymi. gdy przy
      badaniu pojawilo sie dwoch studentów-stażystów (nie lekarzy!) pacjentka NIE
      ZGODZIłA SIE na wykonywanie przez nich badania. wiec zbadał ją ginekolog. poczym
      pacjentka została uśpiona i w tym czasie chłopcy-studenciki pobadali sobie
      pacjentkę jak chcieli, nawet zrobili jej z wlasnej inicjatywy usg.... SKANDAL!
    • iza232 Re: "Procedury medyczne" w NDiNZ 16.12.08, 18:03
      Fakt, mnie też wkurza ta mądralińska panna "rezydentka". A BTW to
      już w Najjaśniejszej nie ma stażystów, tylko rezydenci??? Jej głos
      jak zza grobu i latające pióra.
      • jak-kania-dzdzu Re: "Procedury medyczne" w NDiNZ 16.12.08, 19:52
        Procedur co do upięcia włosów chyba nie ma żadnych.
        Ale tak na chłopski rozum to, jak tu napisała Janka, jest to
        niehigieniczne i szalenie niewygodne.
        No grzebie taka lekarka w paskudnej, brudnej, zaropiałej ranie
        (wybaczcie naturalizm), a później, zgrabnym ruchem upaćkanej rączki
        w rękawiczce poprawia sobie włosy znad ramienia, bo, znając
        niesubordynację długich włosów, zaczynają to tu, to tam się wymykać
        i w ranę włazić. Bleeeeee.
        • Gość: lek. Re: "Procedury medyczne" w NDiNZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.08, 12:47
          Nie ma mowy o rozpuszczonych włosach tej długości na chirurgii.
          I są na to przepisy, jak najbardziej.
          A dziewucha potworna. Nie tylko jako Consalida.
          Głos straszny, małe ślipka, odstające uszy - dopust Boży nikt sobie urody nie wybiera, ale niesympatyczna strasznie.
          • Gość: ewusha Re: "Procedury medyczne" w NDiNZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.08, 14:29
            No cóż... nie wszystkim się musi podobać. W końcu jest w tym serialu lekarzem, a
            nie modelką. Poza tym nie kapuję, co takiego irytującego jest w jej głosie?
            Słyszałam jak p. Dąbrowska śpiewa i akurat uważam, że jest w tym świetna.
            Kwestia gustu chyba. Myślę, że postać, w którą się wciela jest po prostu
            wnerwiająca i to się przekłada na ocenę aktorki.
    • Gość: Kicia Re: "Procedury medyczne" w NDiNZ IP: *.ne.ae.wroc.pl 19.12.08, 09:51
      Latoszek jest the best. Edwards może mu buty czyścić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka