Gość: Ryszard Wszystko co chciałbyś wiedzieć o wizach do USA IP: *.uwoj.bydgoszcz.pl 10.08.07, 13:40 Sylwek 07 piękne dzięki - proszę jeszce o informację czy we wniosku wizowym podać rzeczywisty czas pobytu (sprzed 10 lat - dokładnych dat juz oczywiście nie pamiętam) czy przybliżony a może wpisac regulaminowe 6 m-cy? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 Re: Wszystko co chciałbyś wiedzieć o wizach do US 10.08.07, 14:28 a oddales druk I-94 na granicy,moze byc tak ze ciagle bedziesz widziany w Ich systemie ze tam jestes ... Lepiej wpisz ile wlasciwie byles bo tak naprawde to bedzie Ich interesowalo po co teraz lecisz i czy wrocisz na czas . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Wszystko co chciałbyś wiedzieć o wizach do USA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.07, 14:11 Witam ,mam pytanie,posiadam wizę amerykańską jako kobieta marynarz na 10 lat ,lecz w tym roku mam wejść na pokład mojego statku w Kanadzie czy potrzebna mi w tym razie kanadyjska wiza czy amerykańska ,którą już mam jest tam akceptowana? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 do Marty 11.09.07, 14:32 Potrzebna Ci bedzie wiza do Kanady i o ta wize sie starasz w Warszawie,tutaj masz linka co potrzebujesz aby taka wize otrzymac: geo.international.gc.ca/canada-europa/poland/pdf/trv_appl_pl.pdf musisz miec ze soba kontrakt aby pokazac ze bedziesz w Kanadzie aby przejazdem.. Odpowiedz Link Zgłoś
welonka7 Viza turystyczna do usa.prosze o rade 26.03.08, 10:18 Chcialabym pojechac do USA aby odwiedzic znajomych,dokladnie do Alabamy.Mieszkam od 3 lat w UK juz na stale .O jaka vize powinnam sie starac i gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 wiza turystyczna w tym przypadku 26.03.08, 16:24 Starasz sie o wize turystyczna i mozesz sie starac w UK lub tez w Polsce, Jak w UK to pamietaj aby wziasc ze soba na rozmowe rozliczenia z podatkiem,to ze pracujesz,ze masz np dom na wlasnosc . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokos Re: Viza turystyczna do usa.prosze o rade IP: *.dyn.optonline.net 29.03.08, 21:51 welonka,welonka. O czyms takim jak viza to jeszcze chyba nigdy nie slyszalem. Moze otrzymuja ja osoby nie kwalifikujace sie do otrzymania wizy(visa) wjazdowej do USA? lub moze masz na mysli vize wjazdowa do Polski bo o taka powinnas sie chyba starac. Widze ta Twoja vize w bladych kolorach, ale zycze powodzenia-anyway.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LukasM Re: Viza turystyczna do usa.prosze o rade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 11:38 Podstawą jest uzyskanie wizy turystycznej B-2 w konsulacie USA w Polsce, bądź jak wolisz - w UK. Wnioski DS-156, DHL, dowód wniesienia opłaty wizowej, paszport, fotografia oraz pozostałe dokumenty, które opcjonalnie zabiera się ze sobą na wizytę w ambasadzie USA w celu przekonania konsula o więzach z Polską. Resztę Szczegółowych informacji znajdziesz na stronie ambasady USA : "polish.poland.usembassy.gov/visas/nonimmigrant_visas/niv_required_documents.html#wnioski" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: Viza turystyczna do usa.prosze o rade IP: *.stg.pl 16.09.08, 19:04 Mieszkam w Polsce, w listopadzie chciałabym poleciec na urlop do Meksyku, przesiadkę będe miała w USA, czy potrzebna mi będzie wiza? jeżeli tak to gdzie mogłabym ją dostac i jak długo musiałabym na nią czekac? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 wiza tranzytowa 16.09.08, 20:17 jesli jest przesiadka. polish.poland.usembassy.gov/visas/nonimmigrant_visas/niv_visas2/niv_transit.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: Viza turystyczna do usa.prosze o rade IP: *.range86-150.btcentralplus.com 09.05.09, 00:16 o wize mozesz ubiegac sie w ambasadzie Usa w Londynie. wydaje mi sie ze potrzebna bedzie wiza tyrystyczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... R.... Wszystko co chciałbyś wiedzieć o wizach do USA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.08, 21:14 Czy zaproszenie ma jakiś termin ważności ? Odpowiedz Link Zgłoś
nielegalna5 Zaproszenie. 05.05.08, 21:43 Nie ma. Ale nie ma tez wiekszego znaczenia przy ubieganiu sie o wize. Nie jest konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Wszystko co chciałbyś wiedzieć o wizach do USA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 20:08 Witam podchodziłem o wize 28 maja w krakowie...we wniosku napisałem prawde ze pracuje w Irlandi i zarabiam 2500 euro miesięcznie jako archeolog... niestety nie otrzymałem wizy :( ;( chamstwo a juz sie napaliłem na 3 tygodnie w nowym yorku a tu lipa;/ ;/;/ osoby ktore pracuje za granicą nie mają szans na wize turystyczną do USA niestety;/ taka prawda;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizowy Re: Wszystko co chciałbyś wiedzieć o wizach do US IP: 212.182.44.* 09.06.08, 14:27 a co z pezpodstawnymi bezprawnymi deportacjami na widzimisie urzednika emigracyjnego? kiedy to sie skonczy pomiedzy najwiekszymi sojusznikami?! czlowiek nigdy nie staral sie o pobyt staly, zawsze wracal a tu bach za ktoryms razem 6 czy siodmym odmowa wjazdu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sey18 Wszystko co chciałbyś wiedzieć o wizach do USA IP: *.centertel.pl 26.09.08, 23:37 Powiem tak Mam Już wizze i chciala bym udzielić kilka rad dla was.... 1. Musisz okreslić o jaka wizze sie starasz 2. Musisz zadzwonic i umowic sie na wizyte okolo 1-2 tygodni wyznaczaja czasem dlużej 3. Oplata Trazytowa-turystyczna okolo 302zl 4. Pamietaj, że formularz musi byc wypisany na komputerze UWAGA jest Haczyk gdy znajdziesz juz formularz w internecie musisz wypelnic go po czym dostajesz kod razem z twoim nazwiskiem nie drukuj kopi ani nie kompjuj poprostu wypelnij go i odrazu wydrukuj!!!! a takze musi on byc po Angielsku 5.UWAŻAJ przy konsulacie panuje biuro krote wypelnia wnioski dla Gapowiczow z formularzami okolo 20-40 zl w zaleznosci jak ci powie ( dziewczyna przedemna byla to wziela zaplacila od kartki 15 zl... (Miala 3) 6.Pierwszy etap : wszystko wprowadzaja do komputera a nastepnie biora twoje odciski palcow dostajesz numerek i czekasz .... 7. Uśmiechnij sie pierwsze wrazenie jest bardzo wazne a natepnie pokarz ze umiesz mowic po angielsku to jest plus dla ciebie reszte zdecyduja oni.... 8.jesli dostaniesz wizze zabieraja ci paszport 9. Paszport przesylaja ci do domu kurjerem musisz zaplacic okolo 24 zl Wszelkie pytania Pod numer GG- 547322 Pozdrawiam i Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 oplata wizowa oraz ds 156 27.09.08, 09:03 Oplata za wize sie zmienia i wazne aby o tym wiedziec ,tutaj jest strona o tym: polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/iv_fees.html polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/mrv_fee.html co do ds 156 to moga byc odpowiedzi w jezyku polskim,wazne aby nie pisac polskich znakow . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chaterine86 ubiegam się o wizę IP: 92.237.137.* 25.11.08, 11:25 w przyszłym roku planuję turystyczny wyjazd do Las Vegas na 2tygodnie. Mam dużo pytań odnośnie dostania wizy. Nigdy nie miałam z tym styczności, gdzie mam się udać jakie dokumenty potrzebne są do uzyskania wizy. Mieszkam od dwoch lat w angli, czy mogę tutaj starać się o wizę czy muszę jechać do polski? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 starasz sie w Anglii lub tez w Polsce 25.11.08, 14:47 W Polsce: polish.poland.usembassy.gov/visas/nonimmigrant_visas/niv_how_to_apply.html w Anglii: www.usembassy.org.uk/cons_new/visa/niv/b2.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara C. vizy turystyczne do USA IP: *.hsd1.il.comcast.net 06.04.09, 19:16 Nie rozumiem,dlaczego Wasza strona nie posiada podstawowych informacji dotyczacych warunkow i zasad otrzymywania pozwolenia na wiazd do USA.Interesuje mnie;czy osoba otrzymujaca 10-letnia vize przy kolejnych odwiedzinach w USA potrzebuje zaproszenie-jezeli nie,to kto jest odpowiedzialny za jej pobyt,utrzymanie,ewentualne koszty szpitalne.Czy zapraszajac osobe,bede odpowiedzialna za nia przez 10 lat,poniewaz kosulat byl tak laskawy i dal jej wiazd przez okres 10 lat?Czy jest to okreslone prawnie w jakis sensowny sposob? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mado Re: Wszystko co chciałbyś wiedzieć o wizach do US IP: *.chello.pl 19.05.09, 10:39 Cze, czy starał sie ktos po powrocie z Usa( bedac tam nielegalnie) o wize turystyczna? Odpowiedz Link Zgłoś
ormo-prl mado 19.05.09, 16:27 Gość portalu: mado napisał(a): > Cze, czy starał sie ktos po powrocie z Usa( bedac tam nielegalnie) o > wize turystyczna? jak byles do 1 roku nielegalnie masz zakaz wjazdu przez 3 lata,jak powyzej to masz na 10 lat To ze Ci sie uda zdobyc wize w Konsulacie to masz 50% szans na wjazd bo pozostaje granica a tam juz za wesolo nie bedzie.a jak sie polapa w Konsulacie ze nie powinni Ci wydac wizy za klamstwo w formularzu to bedziesz miec wize anulowana zobacz co moze sie stac jak powiesz nie prawde o dawnym pobycie: polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/consular.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo re IP: *.nyc.res.rr.com 29.04.10, 17:13 tak 6 miesiecy od daty na zaproszeniu Odpowiedz Link Zgłoś