grzesiek0000 19.06.05, 23:34 Mam pytanko , ktore miasto jest lepsze do zamieszkania? Prosze podac wszelkie + i - pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mr "T" Re: NYC czy Chicago? IP: *.ct.gemini.ntplx.com 20.06.05, 00:09 Ja wybral bym NYC. Zarobisz wieksze pieniadze. Jest problem z mieszkaniami, bo drogie, ale bez rodziny gdzies sie tam przylepisz lub bedziesz dojezdzal z Connecticut. Jest bezposrednie polaczenie z miastami polozonych nad long Island Sound. Jest cieplej zima i masz latwy dostep do oceanu(to tak jak rozwinie sie w Tobie chec zeglowania). Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
chestburster A co bez Polakow zyc nie mozesz?????? 20.06.05, 00:41 A inne miasta to pies????? Lepiej wybrac West Coast czy np. Mountain States lub South West np. Arizona.... Odpowiedz Link Zgłoś
w357 Re: A co bez Polakow zyc nie mozesz?????? 20.06.05, 00:45 Jeżeli ja miałbym wybierać pomiędzy NYC, a Chicago, to wybrałbym BERMUDA TRIANGLE. Spokojniej, przjemniej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
w357 Re: A co bez Polakow zyc nie mozesz?????? 20.06.05, 00:47 ps. I podatków nie trzeba płacić :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek0000 Re: A co bez Polakow zyc nie mozesz?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 10:46 W gre wchodzi tylko NY lub Chicago. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ingrid Re: NYC czy Chicago? IP: *.180.169.196.fdl.wi.charter.com 20.06.05, 21:52 NYC jest o wiele bardziej interesującym miejscem do życia niż Chicago, nazywany jest "stolicą świata", niektorzy twierdzą że jeśli poradzisz sobie w NYC to poradzisz sobie wszędzie :o) Jeśli chodzi o ceny mieszkań to o ile nie będziesz chcial wynajmowac apartamentu na Manhattanie, na pewno znajdziesz cos w rozsadnej cenie jesli tylko poszukasz.Mają znacznie lepiej rozwiniętą i zorganizowaną komunikację publiczną, miasto jest większe i łatwiej o pracę w każdej branży, poza tym odniosłam wrażenie że i Polacy z NY milsi i mniej prostaccy niż w Chicago, ale nie wypowiadam się kategorycznie bo nie miałam okazji pomieszkać w żadnej z polskich dzielnic w tych miastach.Natomiast Greenpoint piekniejszy niż Jackowo ;o) Polecam Ci Nowy Jork.Jeśli chcesz mieszkać taniej to możesz wynająć coś po drugiej stronie rzeki, w stanie New Jersey- dojazd kolejką na Manhattan zajmuje zazwyczaj tyle samo lub mniej czasu niż z dalszych czesci Nowego Jorku.Nie wiem co zamierzasz tam robić, ale dodam jeszcze że w NY są lepsze uczelnie niż w Chicago, niektore nawet niezbyt drogie, jak CUNY (City University of New York) z college'ami w calym miescie.Jakis czas temu slyszalam ze przyjmuja nawet nielegalnych, jesli tylko przedstawisz proof of residency (dowod zamieszkania) w NY.Jesli masz jakies pytania, wal śmiało.Spędziłam trochę czasu w obu miastach, mogę coś podpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiek0000 Re: NYC czy Chicago? 20.06.05, 22:20 Ingrid bardzo bym prosil Cie o kontakt moj e-mial Grzegorz0000@interia.pl porozmawiamy przez gg jak bys nie miala nic przeciwko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smieszka Re: NYC czy Chicago? IP: *.ct.gemini.ntplx.com 21.06.05, 02:21 To niesprawiedliwe. Wy sobie pogadacie, a ja nie bede mial co czytac. Mnie rowniesz interesuje NYC. Jakie sa ceny wynajmu mieszkan w okolicy NYC itd? Bardzo Prosze uwzglednic moje zazalenie i pisac tutaj na tym forum. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
maly32 Re: NYC czy Chicago? 21.06.05, 02:34 Jezli chodzi o NYC to koszt zycia jest bardzo wysoki. Ceny za nieruchomosci czy czynsz to prawie skandal. Fakt jest faktem ze mozna dojechac na Manhattan kolejka ale nawet tu gdzie ja mieszkam (45 minut na zachod od NYC) to ceny sa bandyckie jezeli chodzi o mieszkanie. Zakladam ze czlowiek nie chce miec krat na oknach ;) Chicago jest super zimne w zime. Poniewaz lezy nad jeziorem to dojazdy do centrum sa tylko z jednej strony tego centrum co powoduje duze problemy jezeli chodzi o ruch drogowy. Poza tym CHicago jest troszke bardziej "wsiowe" mowiac po polsku, albo "midwest" po angielsku. Jest zupelnie inny styl zycia tam. M Odpowiedz Link Zgłoś
drviktor Re: NYC czy Chicago? 21.06.05, 18:04 NYC czy Chicago? I doradzacie mu NYC? Za zadne pieniadze swiata nie zamieszkal bym tam. Syf, smrod i ubustwo. Szczury wieksze od kotow. Zapach szczochow w calym miescie. Caly czas korki w kazda strone. Bedziesz spal z karaluchami i innym robactwem, no chyba ze wezmiesz sobie apartament na 5th Ave lub Park Ave. NYC to jest jedno wielkie gowno. Lepiej zrobisz jak pojedziesz to Toronto. Viktor PS- nie, nie jestem z Chicago. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ingrid Re: NYC czy Chicago? IP: *.180.169.196.fdl.wi.charter.com 21.06.05, 22:14 co za bzdury, poza tym nie było mowy o Kanadzie więc po co te trzy grosze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek0000 Re: NYC czy Chicago? IP: *.broker.com.pl 21.06.05, 22:27 W NY moze i brudne. Ale w Chicago pelno wrednej , zazdrosnej poloni. Odpowiedz Link Zgłoś
maly32 Re: NYC czy Chicago? 22.06.05, 02:32 Ja nie mowie ze NYC to miasto pachnace kwiatami. Nie ma miasta na swiecie takiej wielkosci ktore jest czyste tak ze az pachnie. Toronto jest zdecydowanie lepsza oferta niz NYC z jednego wzgeldu. Jak sie mieszka na przedmiesciach to nawet nie bedziesz wiedzial nic o smrodzie w centrum bo nie ma powodu nawet do centrum jechac. Toronto to jak Omaha w Nebrasce, centrum wyglada super na pocztowce ale tam nic nie ma. M Odpowiedz Link Zgłoś