w357 29.10.05, 14:50 Jaka jest poprawna nazwa DMV w Kanadzie ? Ewntualnie jakiś link , proszę ! Usiłuje znaleść przez Google, ale mam tylko odpowiedzi o US. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwek07 Re: DMV Canada ? 29.10.05, 15:57 chyba chodzi o to,to jest z Onatrio: www.mto.gov.on.ca/english/dandv/driver/ Odpowiedz Link Zgłoś
w357 Re: DMV Canada ? 29.10.05, 18:28 sylwek07 napisał: > > www.mto.gov.on.ca/english/dandv/driver/ ___________________________________________________________________ Dokładnie o To ! Fanks :-) Czyli pod hasłem DMV, to bym szuuuuukał..... Odpowiedz Link Zgłoś
w357 wymiana CDL na Canada 29.10.05, 19:19 Mam problemik, zapytał mnie kumpel, abym mu znalazł jak wymienić amerykańskie CDL na Canadyjskie Driver Licence class"A" (według schematu www.drivertest.ca/en/licence/LicenceType.aspx ). On niezbyt kumaty w angielskim, a ja nie mogieee znaleść właściwej odpowiedzi na żadnej ze stron dotyczących wymiany.... Aby uniknąć pytań typu " A PO CO", wyjaśniam. Mój kumpel pracuje (jeszcze) w USA na wizie pracowniczej. Udało mu się zrobić kurs i uzyskać CDL. Teraz wiza (powoli) mu się kończy i chiiiba brak szans na przedłużenie. "Złapał" kontakt z firmą w Kanadzie (gdzie jeździł z towarem), że pomogą mu załatwić wizę pracowniczą do Kanady (zatrudnienie na 100 %), ale musi mieć Kanadyjskie Prawo Jazdy na duże track'i czyli (chiiiba class"A"). Z tego co piszą na stronach MTO , to do 60 dni mógłby jeździć na CDL. Później oczywiście wymiana....... I tu jest główne pytanie (czy ktoś z Was spotkał się z takową procedurą wymiany). Czy wymiana polega tylko na zamianie plastiku, czy jest konieczność zdawania jakichkolwiek egzaminów ? Odpowiedz Link Zgłoś
w357 Re: wymiana CDL na Canada 29.10.05, 19:24 w357 napisał: Driver Licence class"A" (według schematu > www.drivetest.ca/en/licence/LicenceType.aspx _______________________________________ TERAZ POWINNO BYĆ POPRAWNIE Odpowiedz Link Zgłoś