Gość: nona IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.06, 10:00 Mam możliwosć wyjadu do pracy do Ameryki przy budowie około 15$za godzinę. Chcialbym sie dowiedzieć o koszty utrzymania jakie są a konkretnie w Chicago. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: helper Re: praca w Ameryce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 13:32 A wiec zycie w Chicago powinno Ciebie kosztowac ok. 1000$ miesiecznie wliczajac mieszkanie (mam na mysli pokoj w basemencie, jezeli chcesz wyzszy standard, to bedzie Cieto drozej kosztowalo), jedzenie i inne wydatki. Ja zarabialem 12$/h i moglem z tego jeszcze spokojnie co miesiac odlozyc na czysto ponad 1000$. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nona Re: praca w Ameryce IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.06, 09:04 Bardzo dziekuje za odpowiedż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbav Re: praca w Ameryce IP: *.hsd1.il.comcast.net 11.11.06, 06:09 Zapomniales dodac ze pracowales wiecej niz 40 godzin tygodniowo no i prawdopodobne nie placiles podatkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helper Re: praca w Ameryce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 08:49 Pracowalem srednio po 45 godz. tygodniowo. Jako ze jest to praca uzalezniona od pogody, czasem zdarzalo sie pracowac 30 godz. w tygodniu, a czasem 57 godz. Podatki? A co to takiego? Przeciez ja zwiedzalem Ameryke :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: portalu Re: praca w Ameryce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 13:14 Przez takich jak wy nigdy nie dostaniemy ruchu bezwizowego do USA. wstyd mi za was, krętacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helper Re: praca w Ameryce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 15:09 Jacy kretacze, przeciez Amerykanie sami dobrze wiedza, po co do nich jedzie wiekszosc obywateli trzeciego swiata. Im tez jest na reke, ze maja tania sile robocza. Myslisz ze normalny Amerykanin (o Murzynach nie wspomne, bo ci to juz sa lenie do kwadratu) poszedl by za taka smieszna stawke do pracy na budowie? Odpowiedz Link Zgłoś
bugsior Re: praca w Ameryce 12.11.06, 02:44 A myslisz ze nie znalazloby sie tysiace chetnych na 'programy pracownicze' na kilka lat, zuplenie legalnie i tymczasowo? Dla ciebie jedyne rozwiazanie problemu braku rak do pracy wsrod Amerykanow to wreczanie wiz turystycznych Polakom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Re: praca w Ameryce IP: *.hsd1.nj.comcast.net 12.11.06, 14:56 o jakich "programach" ty mowisz,to jest dodatkowe obciazenie dla administracji i dodatkowe zobowiazania dla niej. A tak to nikt nic nie wie i nie widzi,a wszystko sie kreci.A bezwizowego wjazdu i tak nie dostaniemy,bo po co to US? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STEFAN Re: praca w Ameryce IP: *.lom.vectranet.pl 12.11.06, 19:16 poprawiacze świata, dajcie sobie na luz, pasuje dla niego to sobie robi na nielegalu.A wy tyrajcie jak wielbłady i sobie płaccie te podatkiJak zwykle swietsi od papieza.Typowe polaczkowo Odpowiedz Link Zgłoś
bugsior Re: praca w Ameryce 14.11.06, 01:21 Sugerujesz ze placenie podatkow to jakies frajerstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STEFAN Re: praca w Ameryce IP: *.lom.vectranet.pl 14.11.06, 07:48 a co wyczyn bohaterski? Odpowiedz Link Zgłoś
bugsior Re: praca w Ameryce 14.11.06, 13:44 Ty czlowieku nie pojmujesz co to w ogole koncept 'spoleczenstwa' jest skoro takie dyrdymaly wypisujesz. Jedz do Ugandy. Tam podatkow sie oficjalnie nie placi, wiec przestepca nie jestes. I kup sobie rowniez karabin do obrony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STEFAN Re: praca w Ameryce IP: *.lom.vectranet.pl 14.11.06, 20:13 bugsior Ty chyba zbyt poważnie do zycia podchodzisz , wyluzuj troche i nie rob z siebie poprawiacza świata. W kazdej spolecznosci należy zeby był złodziej i ksiadz ku..a i przyzwoitka, osiol ktory dal się otumanić i płaci podatki i taki co nie pojmuje koncepcji spoleczeństa(to wlaśnie ja)i nie płaci podatkow,ja mogę je ewentualnie zbierać. Pozdrufka bugsior. Takich jak ty trzeba,żeby to wszystko się kreciło.)))) Odpowiedz Link Zgłoś
bugsior Re: praca w Ameryce 16.11.06, 03:59 i taki logiczny jestes, ze oczywiscie konkluzja jest ze nasz swiat rowniez zlodziei takich jak ty potrzebuje. no i zonk, bo takich jak ty akurat nie potrzebuje kretaczy. kiepsko u ciebie z logika, niestety. jeszcze takiej bzdury jako obrony z ust zadnego zlodzieja nie slyszalem. 'kradne dlatego ze ktos musi, po to zeby policjant mial prace.' masz stefan moralnosc kalego, czyli zerowa. wyrazy wspolczucia... Odpowiedz Link Zgłoś
bugsior Re: praca w Ameryce 14.11.06, 01:23 Obciazeniem moze i jest, ale raczej tylko z pozoru. Gdyby nielegalnych wymienic na 'tymczasowych pracownikow' to prawda, ze trzeba by ich administracyjnie zaakomodowac, ale z drugiej strony placiliby oni podatki, a to kazda administracja lubi. Co do faktu ze Polska nie dostanie bezwizowego ruchu to sie zgadzam. Sa na to przepisy i nikt wyjatkow nie bedzie robil, bo po co. Odpowiedz Link Zgłoś
axx611 Re: praca w Ameryce 16.11.06, 22:32 Gdyby pracownik z Polski czy Meksyku powiedzmy przyjechal do pracy w USA legalnie z umowa w reku to trzeba by mu placic powyzej $22 na godzine np.przy betonie. Ale tego nikt nie chce a amerykanie w szczegolnosci. Lepiej bedzie jak bedzie pracowal nielegalnie tak to sie nazywa i wtedy placi sie takiemu max.12 $ na godzine. USA tylko udawaja ze tak sie przejmuja tym problemem. Ale to nie jest prawda. Po prostu lubia to i powszechnie akceptuja. Bo przeciez niedawno konkretnie dopiero w 1965 roku kolorowi uzyskali prawa czlowieka i obywatela co ciekawe byli tutaj urodzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrw Re: praca w Ameryce IP: *.proxy.aol.com 17.11.06, 03:16 axx611 napisał: > USA tylko udawaja ze tak sie przejmuja tym problemem. Udawaja...hmm, ciekawe? Odpowiedz Link Zgłoś
bugsior Re: praca w Ameryce 17.11.06, 03:54 Nie mam pojecia w jaki sposob dojechales do stawki $22. Bardzo ciekawe. Mozesz mi wyliczenie zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helper Re: praca w Ameryce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 07:58 Bez problemu mozna zarabiac 22$ i wiecej. Jako pomocnik dostawalem 12$/h, a z kolei dobry murarz mogl dostac 25-26$/h. Wszystko zalezy jedynie od twoich umiejetnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: praca w Ameryce IP: *.aster.pl 17.11.06, 21:07 przestancie pie..c o glupotach potrzebny mi jest blacharz samochodowy place 1000$ mieszkanie i objad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: praca w Ameryce IP: *.aster.pl 17.11.06, 21:11 praca jest na florydzie Odpowiedz Link Zgłoś
bugsior Re: praca w Ameryce 17.11.06, 23:27 Ladny z ciebie chlopek 'kris', hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
bugsior Re: praca w Ameryce 17.11.06, 23:26 Rozumiem, ale moje pytanie bylo inne. Interesuje mnie w jaki sposob przy minimalnej stawce np. $6/h koszt dla pracodawcy (przy legalizacji pracownika, czyli sugerowanych programach pracowniczych) ma nagle wynosic $22. Inna kwestia jest taka, ze pracownicy tymczasowi mogliby miec inne umowy, przwidujace nizsze stawki niz te minimalne dla obywateli/rezydentow/posiadaczy wiz pracowniczych. Wszystko sprowadza sie do popytu i podazu na prace wsrod obcokrajowcow. Odpowiedz Link Zgłoś