matimati03 08.12.06, 00:13 mam pytanie, czy ktos był na internship w usa i moglby mi powiedziec jak to wyglada, tzn jakiej pracy mozna sie spodziewac,czy jest to paltne i jak dlugo sie zalatwia formalnosci ? z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ziemiowziety fajne pytanie zadajesz 08.12.06, 02:20 Tez zapytam 1. Co studiujesz, lub co skonczyles? 2. A czego Ty sie spodziewasz? 3. A czy musi byc platne? Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: fajne pytanie zadajesz 08.12.06, 11:58 Co do płacenia, to raczej nie licz na kokosy. A papiery załatwia się w zasadzie błyskawicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiowziety raczej nie licz nawet na "pol kokosa" 08.12.06, 17:45 ale tu nie o kapuste sie rozchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matimati03 Re: fajne pytanie zadajesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 17:05 studiowalam rachunkowosc, a jesl ichodzi o praktyki to nie spodziewam sie wielkich pieniedzy(raczej takich wystarczajacych na przezycie) ale najwazniejsze jest dla mnei dosw- i bylam ciekawa czy ktos byl natakich praktykach i wie czy mozna pod wzgledem rozwoju zadowowego wiele z tego skzystac? Odpowiedz Link Zgłoś
marekatlanta71 Re: fajne pytanie zadajesz 10.12.06, 17:26 Jak trafisz do jakiegos Enronu to mysle ze mozesz sie naprawde kreatywnej rachunkowosci nauczyc :) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: fajne pytanie zadajesz 10.12.06, 21:20 Nie zawsze ten Internship wygląda tak pięknie, jak się wydaje. Możesz trafić na, delikatnie mówiąc, oszustów i wtedy jest trochę pod górkę... Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiowziety trzeba precyzyjniej /jacy oszusci 11.12.06, 03:32 jacy oszusci, co to za historie opowiadasz. Ja mysle o powaznych instytucjach/firmach, nie o pokretnych intereach czy biurach z jednym komputerem Na pytanie wczesniejsze trudno o odpowiedz. To zalezy od Twojich celow zawodowych, wyksztalcenia itp. czynnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: trzeba precyzyjniej /jacy oszusci 12.12.06, 10:31 Normalni. Mnie się niestety tak trafiło. To firma mnie wyszukała i ściągnęła do siebie do USA. A potem okazało się, że nie do końca dotrzymują warunków umowy:( Na szczęście udało mi się załatwić przeniesienie do innej firmy, ale zachodu z tym było... Odpowiedz Link Zgłoś