klemens13 27.06.09, 17:44 Czy ktoś czytał?Koleś mówił,że ciekawa ale ponieważ musze wybierać z braku kasy,więc pytam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zuzka Re: 'Zla krew" Gortata IP: *.aster.pl 28.06.09, 10:33 ja czytalam i mi sie podobala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blue Re: 'Zla krew" Gortata- dla mnie bomba! IP: 188.33.113.* 14.07.09, 22:05 Juz dawno nie czytalam tak ciekawej ksiazki. Polecam bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy-z-monitorem Re: 'Zla krew" Gortata 19.07.09, 21:19 Mi się podobała. To co w niej jest naprawdę fajne to to że Gorat nie ocenia swoich bohaterów, nie moralizuje. Pokazuje coś, rysuje coś, przedstawia ale wystrzega się komentarza. Do tego cudne wycieczki po na przykład światku przedwojennych literatów, po powojennej Łodzi, lub w głąb literatury którą odkrywa Michał. Mi książka bardzo przypadła go gustu. Chociaż moim zdaniem jest smutna. Odpowiedz Link Zgłoś
trzy-kolory Re: 'Zla krew" Gortata 19.07.09, 21:29 Dlaczego Twoim zdaniem jest smutna? Odpowiedz Link Zgłoś
klemens13 Re: 'Zla krew" Gortata 20.07.09, 20:56 Dzięki za cynk.Jednak kupiłem i jest ok.Lubię czytać ale muszę wybierać.Tym razem kasa dobrze ulokowana:)W dodatku polecam innym kolesiom. Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy-z-monitorem Re: 'Zla krew" Gortata 02.08.09, 21:22 Zwyczajnie. Ma w sobie wszystko to przed czym starałam się zawsze uciec: małomiasteczkową mentalność (chociaż rzecz się dzieje w Łodzi), zaściankowość, nietolerancję i ksenofobię. Nie mówię że w autorze to jest - mówię że jest to w książce :) Odpowiedz Link Zgłoś
magae Re: 'Zla krew" Gortata 03.08.09, 19:45 Dobrze, że dodałaś to na końcu ;) Uciekłaś, czy wrosłaś w szarą rzeczywistość tego miasteczka? Odpowiedz Link Zgłoś
cashek01 Re: 'Zla krew" Gortata 02.08.09, 16:40 Nie jest smutna. To zycie jest smutne :). Ksiazka zas jest bardzo... nostalgiczna (miom zdaniem) Odpowiedz Link Zgłoś
cashek01 Re: 'Zla krew" Gortata 02.08.09, 16:33 ja przeczytalam. ta ksiazka jest rewelacyjna. polecam. przenioslam sie w swiat mlodosci moich rodzicow i dziadkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucjan Re: 'Zla krew" Gortata IP: *.aster.pl 04.08.09, 10:15 Czytałem i polecam.A ksiązka wpadła mi w ręce przypadkiem,leżała w księgarni pod innymi ksiązkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucjan Re: 'Zla krew" Gortata IP: *.aster.pl 04.08.09, 21:42 Zawsze biorę książkę do ręki i otwieram ja na chybił trafił,jesli mnie cos zainteresuje-kupuję.Tym razem trafiłem na fragment o Pucherku w Oświęcimiu.Wyobraziłem sobie tą postać i postanowiłem ją poznać.To wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy-z-monitorem Re: 'Zla krew" Gortata 07.08.09, 20:02 Ciekawy sposób na wybór książek :) Może spróbuję po Twojemu gdy następnym razem nie będę wiedziała co chcę :) Odpowiedz Link Zgłoś
cashek01 Re: 'Zla krew" Gortata 09.08.09, 22:44 ja dokladnie tak samo robie. a Ty w jaki sposob wybierasz ksiazke w ksiegarni, bibliotece? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nówka Re: 'Zla krew" Gortata IP: *.aster.pl 11.08.09, 12:22 Ja książkę czytałam i bardzo polecam,jest mądra i świetnie napisana,szczególnie wzruszałam się opowiadaniem Fajnera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nówka Re: 'Zla krew" Gortata IP: *.aster.pl 11.08.09, 12:25 na WP widziałam zwiastun nowej książki tego autora "Szczury i wilki".On chyba się interesuje tematem nazizmu,bo ta druga ksiązka chyba też będzie o tym.To tak na marginesie dla tych,ktorym podobała się "Zła krew:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytacz Re: 'Zla krew" Gortata IP: *.aster.pl 16.08.09, 14:38 Czytałem "Złą krew" i dawno nic mi sie tak nie podobało.W ksiązce szukam zapomnienia i relaksu i to znalazłem."Szczury i wilki" już kupiłem,ale jeszcze nie miałem czasu do niej zajrzeć.Jak przeczytam napiszę.Pozdrawiam wszystkich czytających. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytacz szczury i wilki IP: *.aster.pl 30.08.09, 21:48 Zgłaszam się po przeczytaniu Szczurów i wilków.Fani Gortata łączmy się.Bardzo dobra ksiązka,teraz poszuka innych jego książek,bo trudno mi zacząć czytać kogoś innego. Odpowiedz Link Zgłoś