Dodaj do ulubionych

Ile sie czeka

IP: *.hsd1.al.comcast.net 18.07.07, 19:41
Jestem tu juz od ponad roku,w lutym wyszlam za maz za obywatela
USA.Wynajelismy adwokata do zalatwienia wszystkich moich papierow
imigracyjnych.Gdzies za tydzien wyslemy je do urzedu imigracyjnego.Jezeli
ktos wie to prosze mi napisac jak dlugo bede musiala czekac aby to wszystko
bylo gotowe.Jak dlugo tra rozpatrywanie takich spraw.
Obserwuj wątek
    • sylwek07 Re: Ile sie czeka 18.07.07, 20:02
      a to zalezy czy adwokat dobry i uczciwy?jesli tak to na tzw GC bedziesz czekac
      pare miesiecy jesli po drodze wszystko bedzie ok
      a jak adwokat jest niby z nazwy to mozesz nawet czekac i pare dobrych lat i tez
      sie nie doczekac.
      • Gość: Kinga Re: Ile sie czeka IP: *.hsd1.al.comcast.net 18.07.07, 22:38
        Dzieki Sylwek
        • Gość: zielonooka Re: Ile sie czeka IP: *.hsd1.md.comcast.net 19.07.07, 00:27
          3-4 miesiace
          • Gość: Artur Re: Ile sie czeka IP: *.ms.com 19.07.07, 20:27
            a po jakiego grzyba bralas adwokata? wszystko mozna wypisac samemu (my tak
            robilismy) bez dawania zarobic adwokatowi aby jego sekretarka troche informacji
            wstukala...
            my mielismy troche opoznienia i pare telefonow do naszego wtedy kongresmena
            (dzis senatora) wszystko zalatwilo - za friko
            • Gość: Kinga Re: Ile sie czeka IP: *.hsd1.al.comcast.net 19.07.07, 22:02
              Tez tak myslelismy zeby nie brac adwokata,i w sumie juz w lutym wyslalismy
              czesc moich papierow I zgadnij jaka byla ich odpowiedz?Ze mam jak najszybciej
              opuscic USA bo tu nie pracuje,i nie mam sponsora,choc moj maz wyjasnil ze
              dopoki nie bede miala legalnej pracy to on mnie bedzie sponsorowal.Na to
              wygladalo ze oni nawet dokladnie nie obejrzeli moich papierow.Bo ponoc nie
              lubia jak ludzie probuja sami zalatwiac te sprawy i zaoszczedzic piniadze bo
              adwokat kosztuje nas 1500$.Ale nie mielismy wyjscia
              • Gość: sinooka Re: Ile sie czeka IP: *.hsd1.md.comcast.net 19.07.07, 23:42
                bo to wszystko zalezy na jakiej jestes wizie
    • sylwek07 Re: Ile sie czeka 19.07.07, 23:36
      Kinga wtedy sie bierze wspolsponsora i wszystko gra ze sponsorowaniem
      i nigdy o takim czyms nie slyszalem aby urzad takie cos powiedzial ....
    • sylwek07 pare pytan 20.07.07, 09:32
      na jakiej wizie tutaj przylecialas,czy bylas i jestes legalnie w USA,dlaczego
      wyslalas czesc papierow a i najwazniejsze dlaczego nie przeczytalas strony
      urzedu imigracji,tam wszystko jest opisane co i jak.
      a byl zlozony ten druk Affidavit of Support I-864?
      • Gość: kinga Re: pare pytan IP: *.hsd1.al.comcast.net 20.07.07, 18:21
        Jestem na wizie turystycznej,ale niestety juz od pary miesiecy
        nielegalnie.Chociaz jak pierwszy raz skladalismy papier(czesc)to jeszcze bylam
        legalnie.No i wlasnie o to chodzi ze ja tez nic nie rozumie dlaczego mi wtedy
        odmowili,wiec z tad ten adwokat.A wtedy wlasnie byl wyslany druk I-864,do
        ktorego moj maz dolaczyl takses,ze jest w stanie mnie utrzymywac.wszystko bylo
        jak nalezy.Wiec sama juz nie wiem dlaczego imigracja tak postapila
        • Gość: zielonooka Re: pare pytan IP: *.hsd1.md.comcast.net 20.07.07, 21:34
          Jestes legalnie, po wyjsciu za maz masz 6 miesiecy na wyslanie papierow,
          jezeli w tym czasie tego nie zrobisz wtedy bys byla nielegalnie. Oczywiscie
          chodzi o to ze w ciagu 6 miesiecy trzeba wyslac papiery ale czas ich
          rozpatrzenia w to nie wchodzi. A dlaczego nie wyslaliscie wszystkiego razem?
          • sylwek07 Re: pare pytan 20.07.07, 22:14
            zielonooka tzn ze jak byla ja zlapali na nielegalnym pobycie to by ja puscili?

nigdy o takim czyms nie slyszalem tzn o tych 6 miesiacach ,mozesz podac cos ze
            strony INS o tym?
            • Gość: zielonooka Re: pare pytan IP: *.hsd1.md.comcast.net 20.07.07, 23:44
              jak to jak by ja zlapali na nielegalnym pobycie ? tego pytania nie
              rozumiem? czy chodzi ci o to co bedzie jezeli ja teraz "zlapia" a jej wiza
              turystyczna wygasła? nic jej zrobic nie moga bo pokaze im akt slubu, ona jest
              tutaj legalnie, nie złamała prawa
              • Gość: zielonooka Re: pare pytan IP: *.hsd1.md.comcast.net 21.07.07, 00:22
                Po slubie mozna zlozyc wniosek I-765 ( work authorization) i w ciagu do 3
                miesiecy od jego wyslania , przysylaja pozwolenie na prace. Potrzebne sa do
                niego tylko kopia wizy, 2 zdjecia paszportowe , marriage certificate i ss card
                copy jezeli sie ma. Takze po 3 miesiacach od slubu mozna zaczac normalnie tu
                funkcjonowac , jezeli sie oczywiscie nie zlamalo prawa.
              • sylwek07 Re: pare pytan 21.07.07, 08:44
                zielonooka teraz to juz przesadzilas z tym postem..nawet jak bedzie miec
                dziecko to moze byc deportowana jak nie bedzie miec legalnego statusu i tutaj
                ani maz ani tez dziecko nie pomoze
                a akt slubu moze pokazac ale jej to nie uchroni od deportacji i klopotow.
          • sylwek07 Re: pare pytan 20.07.07, 22:16
            a gdzie masz powiedziane ze musi wyslac po 6 miesiacach papiery?a jak wysle po
            1 roku to jej nie przyjma?
            przyjma jej nawet i po paru latach .
            • Gość: zielonooka Re: pare pytan IP: *.hsd1.md.comcast.net 20.07.07, 23:39
              tak gdzies wyczytałam ale gdzie to było to juz teraz nie pamietam , nie bede
              sie upierac ze na 100% jest taki przepis, ale ja tak zrobilam i wszystkie osoby
              ktore znam i byly w takiej sytuacji tez tak robily, ja tylko gdzies wyczytalam
              ze trzeba imigration poinformowac w ciagu 6 miesiecy po slubie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka