Dodaj do ulubionych

Rodzinka.pl

30.05.11, 07:11
Ogląda któraś? Ja oglądałam kilka pierwszych odcinków. I początkowo było śmiesznie, ale im dłużej patrzę tym bardziej przerażona i zniesmaczona jestem. I sposobem zachowania tych dzieciaków i sposobem reagowania rodziców. No szok! Maniera pieniądza, lenistwa i postawy roszczeniowej aż bije po oczach. "Rodzinka znad Wisły , jak ty" - no ja dziękuję ale uchowaj Boże.
Pomijając Karolaka bo on i tak jest świetny.
Obserwuj wątek
    • aurinko Re: Rodzinka.pl 30.05.11, 09:26
      Wyrywkowo rzuciłam okiem na kilka odcinków, dla mnie nie do przełknięcia.
      Z seriali lubię tylko Przepis na życie i niestety wczoraj nie obejrzałam bo przez czat zapomniałam.
      • leluchow1 Re: Rodzinka.pl 30.05.11, 09:28
        Tu nie chodzi o sam serial bo faktycznie dennie zrobiony. Ale o sposób w jaki ci ludzie wychowują dzieci. I skąd się to bierze? Tak jest w polskich rodzinach? To mnie przeraża, bo poziom serialu to w ogóle bez komentarza.
        • tri-mamma Re: Rodzinka.pl 30.05.11, 10:29
          Dzięki Bogu, że ktoś to jeszcze zauważył, bo już myślałam, że może "nie nadążam" za nowoczesnością i modnym stylem bycia. Albo może zdziadziałam...

Obejrzałam ze dwa odcinki i zrobiło mi się niedobrze. Dzieci leniwe, rozpuszczone, rodzice niekonsekwentni, rodzina nastawiona na branie, branie i jeszcze raz branie!! Jak dla mnie nie do przejścia. Oby moje dzieci NIGDY się tak nie zachowywały jak te.. no porażka jakaś...
    • qwoka Re: Rodzinka.pl 30.05.11, 10:41
      Obejrzałam 3 niecałe odcinki i nawet mnie to bawi. Ogladałam to z prymrużeniem oka. Oczywiscie, że dzieciaki sa niegrzeczne, a postawa rodziców pozostawia wiele do życzienia, ale ja w to tak głeboko nie wnikam. Wiadomo, że jest to fikcja i taki model rodziny nie ma prawa normalnie funkcjonowac. Ja to bardziej traktuje jak jakis kabaret, czasem są śmieszne scenki, dialogi i tyle.
      • ankas4 Re: Rodzinka.pl 30.05.11, 10:55
        Nie ogladam,wiec nie wiem jak i co, drazni mnie na maksa od zawsze Korzuchowska , ale co do samego serialu czytalam gdzies, ze serial zostal zgloszony do jakiejs rady etyki mediow za slownictwo jakie jest uzywane w serialu. Ot Taka ciekawostka:)
        • dziunia27 Re: Rodzinka.pl 30.05.11, 11:17
          przyznam sie - oglądam;)
          ale niepodchodze do tego tak emocjonalnie TO TYLKO FILM
          nie oparty na faktach;) także spokojnie
          widziałam gorsze chłamy w tv typu 13 posterunek, kiepscy, graczykowie itp.itd można by wymieniać do wieczora..
          jakby chcieć tak do tego podchodzic to można by telewizor przez okno wyrzucić,
          ale było już wątku pełno o tym kto, co i po co ogląda...
          • leluchow1 Re: Rodzinka.pl 30.05.11, 11:20
            MI nie chodzi o to czy to ktos ogląda czy nie. Chłamu w TV pełno ale nie w tym rzecz. Rzecz w modelu rodziny tam przedstawionej i zastanawiam się czy ja taka popieprzona czy oni :-)
    • klaudia020707 Re: Rodzinka.pl 30.05.11, 11:45
      Jakby serial przedtawiał "normalną" rodzinkę to nikt by tego nie ogladał
      ja też widziałam kilka odcinków ale szczerze nawet nie pomyślałam czy zachowanie jest ok czy nie, ot serial jak inny:)
      • leluchow1 Re: Rodzinka.pl 30.05.11, 11:52
        Ale choć do normy zbliżoną :-)
        • monikaj21 Re: Rodzinka.pl 30.05.11, 12:53
          Ja widziałam jeden odcinek - potraktowałam jak serial komediowy i w sumie nic dziwnego nie zauważyłam. A co z nimi jest nie tak?
    • zalasso Leluchów 30.05.11, 13:39
      Mam dokładnie takie samo zdanie, jak Ty. Obejrzałam kilka odcinków i najpierw mnie to bawiło, potem zniesmaczyło, a na końcu lekko przeraziło.
      Ostatnio w ogóle serialom powiedziałam "nie" i nic nie oglądam. No, przepis na życie, ale wczoraj wyemitowali ostatni odcinek serii 1.
      Aurinko- jak wpiszesz www.przepisnazycie.tvn.pl to można obejrzeć wszystkie odcinki on-line. Możesz nadrobić wczorajszy :)
    • maryjka60 Re: Rodzinka.pl 30.05.11, 14:03
      No to ja się przyznaję, że oglądam i bardzo mi się podoba ten serial, bawi mnie mocno, obsada fajnie wybrana, nareszcie coś na luzie i z przymrużeniem oka w tv. Jestem mocno niedoskonałym rodzicem i oglądając ten serial ucieszyłam się, że w końcu widzę też innych rodziców tracących cierpliwość i reagujących emocjonalnie (niekoniecznie wychowawczo) na swoje dzieci, rodziców po prostu "nie dających czasami rady". Dobijają mnie seriale gdzie rodzice zawsze z pełnym miłości uśmiechem zaczynają rozmowę: ależ Natalko kochanie porozmawiajmy, ja czasami robię na swoich po prostu: wrrrrrrr. A po za tym rodzice w Rodzince się kochają, spędzają z dziećmi czas (np. z nimi grają), razem jedzą posiłki. Wg mnie nie jest tak źle z Rodzinką.pl. Ale może ja jakaś za bardzo wyluzowana jestem?
      • klarysa007 Maryjka 30.05.11, 14:06
        NO to jest nas dwie wyluzowane :)
        Traktuję to z dużym przymrużeniem oka ale i tak uważam, że bliżej do rzeczywistości Boskim niż Mostowiakom ;P
        • leluchow1 mam sie martwic???? 30.05.11, 21:08
          Własnie z powodu twojego porównania obejrzałam dzis M jak miłość i cholera.... bliżej mi do Mostowiaków niz Boskich.... Mam sie marwtic, żem dziwoląg?
          • klarysa007 Re: mam sie martwic???? 30.05.11, 21:19
            Nie :) Widocznie trafiłaś na spokojniejszy odcinek :D
          • alcea3 Re: mam sie martwic???? 30.05.11, 21:21
            myslalam,ze to jakis nowy portal w necie:P nie znam serialu ;)
        • bobimax Re: Maryjka 30.05.11, 21:38
          zgadzam się że to serial na luzie i z dobrymi tekstami. nie wieje nudą jak większość seriali.
          • qwoka Re: Maryjka 30.05.11, 21:58
            Mnie w "M jak mydło" rozbraja córka Marty - Ania bodajże, dziecko się zachowuje jak po solidnej dawce relanium ;)
            • leluchow1 Re: Maryjka 30.05.11, 22:01
              az tak zorientowana nie jestem, ;-)-
              -
              lbyf.lilypie.com/lZfhp2.png[/img][/url]
              lb4f.lilypie.com/o4rFp2.png[/img][/url]
              Co dzień budzę się piękniejsza, ale dziś to już przesadziłam... :-)
              • ewlinp Re: Maryjka 31.05.11, 09:43
                mnie czasem porazi jakiś tekst karolaka ale raczej pryjmuję to z luzem i uśmiechem, tylko kult pieniądza w rodzinie jest troche przerażający nie chciałabym miec kiedyś takich materialistów w domu. Poza tym serial lubię tak jak wiele innych odmóżdżaczy ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka