Dodaj do ulubionych

Kapcie befado.

03.09.12, 12:48
Czy któreś z waszych dzieci używa/używa kapci firmy Befado??
Na targach Mather&Baby Pani na ich stoisku zachwalała i mówiła że są bardzo wytrzymałe.
Wiec pisać pisać i mówić prawdę proszę :)
Obserwuj wątek
    • mimi_mm Re: Kapcie befado. 03.09.12, 12:58
      mamy w przedszkolu juz 2 pare (z pierwszej wyrosl) i jestem z nich bardzo zadowolona.
      szczerze to nie wiem jak dzieci znosza chodzenie w trampkach (bo widze takie dzieci) ale ja trampek do chodzenia w przedszkolu nie lubie.
      pierwsza pare kupilam przypadkowo, druga z wyboru i polecam.
    • aurinko Re: Kapcie befado. 03.09.12, 13:25
      Dla Majki kapcie Befado wytrzymały na cały rok w przedszkolu i jeszcze je donasza w domu.
      Takie: www.befado.pl/nasze-obuwie/obuwie-dla-dziewczat/przedszkolne/obuwie-dla-dziewczt/przedszkolne/przedszkolne7-3288
      Wcześniej kupowałam innych firm i z reguły po 2-3 mcach lądowały w śmietniku.
      • f3f Re: Kapcie befado. 03.09.12, 14:00
        tak, znam, używam, od samego początku. Moim zdaniem są bardzo dobre.
        obecnie kupujemy taki model:
        www.befado.pl/nasze-obuwie/obuwie-dla-chlopcow/szkolne/obuwie-dla-chopcw/szkolne/szkolne23-3000
        (3 z kolei - b. dobry, bo zapewnia wentylację stopy)
    • kalipowa Re: Kapcie befado. 03.09.12, 13:57
      to nie dla nas kapcie. Jasiek ma szeroką stopę w palcach i niestety pija go niemilosiernie bo one sa dosc waskie
    • porzeczka_mocna Re: Kapcie befado. 03.09.12, 14:04
      Wytrzymały prawie rok w przedszkolu. I dalej nie wyglądają źle, ale już są za małe.
    • fassollka Re: Kapcie befado. 03.09.12, 14:28
      nigdy Brunek innych nie miał - są rewelacyjne. Poleca też je nasz ortopeda, i to właśnie te z rzepami na teraz, bo dobrze "oplatają" stopę. Rzepy niestety w przedszkolu się brudzą i "zapychają", w konsekwencji nie działają tak dobrze po jakimś czasie.
      • iki2007 Re: Kapcie befado. 03.09.12, 14:32
        odkąd chodzi do przedszkola tylko befado
        w każdych innych poca mu się stopy a w tych nie
        polecam gorąco

kupiłam mu teraz kalosze z befado sa suuuper
    • lipiec_2007 Re: Kapcie befado. 03.09.12, 15:23
      Mamy, owszem. Ale moj maly bardzo szybko wyrasta z butow, wiec nie zdazy zadnych kapci/ tenisowek zniszczyc. jak to jest mozliwe, ze u was przez rok nie urosla dzieciom stopa? chyba ze kupujecie bardzo na wyrost....
    • paris4 Re: Kapcie befado. 03.09.12, 17:09
      tak używają od dawna
      jesteśmy zadowoleni, wystarczają na I semestr - więc jak dla mnie dość długo
      • uczula Re: Kapcie befado. 03.09.12, 18:10
        Michal ma chyba mala stope - w zeszlym roku kupilismy mu kapcie w carefure :) bardzo podobne do befado = tu zalinkowanych, odsloniete palce, bo Michalowi sie bardzo poca stopy.
        roznica w cenie znaczaca...ale rozmiarowo niestety marnie bo najwieksze to 27.
        ciekawe w tym roku dalej bedzie donaszal te same kapcie...
        jakie u was sa te male stopki?
        • malenkie7 Re: Kapcie befado. 03.09.12, 19:12
          Piotrus do przedszkola w tym roku ma takie: www.befado.pl/nasze-obuwie/obuwie-dla-chlopcow/przedszkolne/obuwie-dla-chopcw/przedszkolne/przedszkolne36-3460
          fajne, leciutkie, twierdzi że wygodne, zamówiłam mu druga parę, żeby miał do biegania po domu, lub jak pojedzie do dziadków.
    • qwoka Re: Kapcie befado. 04.09.12, 13:39
      Maja drugi rok ma takie:
      www.befado.pl/nasze-obuwie/sandalki-sunny/sandalki-sunny/sunny7-2724
      Sa dośc drogie, ale uważam, że warto. Mai bardzo wolno rośnie noga, wiec poprzednie starczyły jej na cały rok szkolny. Nie powiem, zeby sie nie zniszczyły, ale dziecko spędza w nich tyle godzin, ze moim zdaniem mają prawo ;)
      • m_k8 Re: Kapcie befado. 04.09.12, 16:17
        Hania też takie użytkuje a ja jestem bardzo zadowolona.
        • justyszda Re: Kapcie befado. 05.09.12, 23:12
          Mojej we wszystkim się nogi pocą. Ale ostatni rok przechodziła w p-lu w sandałkach sunny- mają skórzaną wkładkę i na pewno są bardziej przewiewne od zwykłych. Młodsza nosi w domu teraz sandałki, ale szmaciane. W lecie miała często wilgotną wkładkę. Lepsze są te ze skórzaną.
    • kogosia Re: Kapcie befado. 06.09.12, 15:27

• azi81 Re: Kapcie befado. 07.09.12, 21:06
      Dzieki za odp.
      Kupiliśmy takie: www.befado.pl/nasze-obuwie/obuwie-dla-dziewczat/przedszkolne/obuwie-dla-dziewczt/przedszkolne/przedszkolne8-3289
      W sumie chiałam takie z odsłoniętymi palcami ale nie było rozmiaru.
      Poza tym byłam w 4 sklepach i ceny powaliły mnie na kolana 89 zł za kapcie???
      Na całe szczęście pod koniec trafiłam do sklepu w którym nie spodziewałam się kupić tych kapcia a tam niespodzianka te same kapcie za 38 zł :)
      Są rewelacyjne. Wygodne,mięciutkie a do tego po całym dniu nogi są suche a nie spocone juuuupi :)
      • myrtille Re: Kapcie befado. 08.09.12, 10:43
        Kupiłam kiedyś Amelce, i dla nas porażka. Takie wąskie że nie dało się nawet stópki wcisnąć
        • boazeria Re: Kapcie befado. 08.09.12, 11:31
          U nas super się sprawdzają. A pocą się niestety nóżki właściwie nawet w japonkach :-)
          W tym roku musimy kupić też Poli do żłobka.
        • alcea3 Re: Kapcie befado. 20.09.12, 23:18
          myrtille napisała:

> Kupiłam kiedyś Amelce, i dla nas porażka. Takie wąskie że nie dało się nawet st
          > ópki wcisnąć

U nas niestety to samo, wysokie podbicie :(
    • akbk Re: Kapcie befado. 30.10.12, 22:44
      Dopiero teraz trafiłam ten post - kapcie Befado są 'the best' - moje dzieci tylko takie noszą a najstarszy już laczki Befado nosi. Nawet dorosłych z rodzinki namówiłam na Befado - wszyscy są zadowoleni - najtaniej jednak na allegro - polecam.
      • aga_junior Re: Kapcie befado. 31.10.12, 09:18
        dla Maciusia niektóre rozmiary befado są za wąskie, szkoda :-/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka