Dodaj do ulubionych

Żabka i inni z białymi kuchniami :)

31.10.12, 12:09
Moje drogie która z was ma biała kuchnie? WIem że żabka :)
Możecie mi fotki pokazać? Właśnie szukam inspiracji i potrzeba mi naocznie zobaczyc.
jak mozecie to poprosze na gazetowego jakies foty albo tu :)
Obserwuj wątek
    • cui Re: Żabka i inni z białymi kuchniami :) 31.10.12, 13:27
      Ja mam białą kuchnię - zaglądnij do mojej galerii.
      Generalnie mam same szuflady, wiszących szafek brak. Biała kuchnia jest genialnie łatwa w utrzymaniu w czystości.
      • ankas4 Re: Żabka i inni z białymi kuchniami :) 31.10.12, 13:59
        Ja mam,jestem super zadowolona,zapodamlink,dozdjec dzis wieczorem w tym wątku,uciekam teraz tola placze
        • lilka.k Re: Żabka i inni z białymi kuchniami :) 31.10.12, 14:13
          Tez tu mam biała, trochę malinowa, co prawda to aneks, ale fajny, dość nowoczesny, z mdfu lakierowanego, świetne sa białe kuchnie.
    • maryjka60 Re: Żabka i inni z białymi kuchniami :) 31.10.12, 13:57
      Wyślę Ci zdjęcia mojej białej kuchni po południu jak skończę gotować bo teraz trochę rozgardiasz mam. Generalnie bardzo ją lubię, przecieram co jakiś czas jak widać paluchy (ale bez przesady), nie jestem tylko zbyt zadowolona ze swojego blatu bo widać na nim każdą smugę.
    • azi81 Lila 31.10.12, 15:08
      Dawaj foty :P
      • malenkie7 Re: Lila 31.10.12, 17:20
        pokażcie fotki swoich białych kuchni:)
        • maryjka60 Pokazuję :) 31.10.12, 20:06
          moją białą kuchnię, a przy okazji salon i przedpokój, w którym obraz na szafę malowała mi nasza kochana Klaryska (i mam nadzieję, że dobry link wkleję)
          picasaweb.google.com/102482340532153183124/ZdjeciaMieszkaniaNaForum?authkey=Gv1sRgCLL6uvCR9YKj5gE#
          • ankas4 Re: Pokazuję swoje, ale maryjka masz wypas!!! 31.10.12, 20:18
            picasaweb.google.com/113037519821874929510/12_10_31_dom?authkey=Gv1sRgCNHz1LXhyoCakwE
            Maryjka masz wypas, bardzo bardzo mi sie podoba i jak to robicie ,ze nie zagraciliscie swojej kuchni?:) u nas jest mydło i powidło:))) prawie zawsze!:)
            • olus-ia80 Mam takie same jak Maryjka , tylko doły mam szare 31.10.12, 20:30
              uwielbiam je
            • maryjka60 Re: Ankas 31.10.12, 21:24
              Cieszę się, że Ci się podoba, ja lubię mieć pusto na blatach ale życie codzienne ma swoje prawa więc zazwyczaj coś tam jednak stoi.
              Bardzo podoba mi się Twoja kuchnia (szczególnie drewniany blat - jak się sprawuje, trwały jest?), fajny jest niebieski kolor na ścianach, całość sprawia wrażenie przytulności i swojskości.
              • ankas4 :) i jeszcze pytanie co do krzeseł. 31.10.12, 21:46
                Kochana, blat to była nasza największa masakra;), bo powiedzieli nam ,ze jest juz zaolejowany czyli zabezpieczony przed zanieczyszczeniami... ale okazalo sie to bzdurą, moj paweł 10 razy olejował ten blat zanim stał sie sensowny do uzywania, bo wczesniej kazde postawienie kubka z herbata groziło zaplamieniem, ogolnie z kuchni jestem super zadowolona, bylismy nawet w Twardogórze oglądać ( zanim zdecydowalismy sie na ikea) kuchnie i są oczywiscie ale... cena dwa razy taka jak z Ikea, a ... jakość podobna, też wszystko z płyt tylko ,ze robią to stolarze , to się cenią, a dla nas najwazniejsza była praktyczność, bo ikea istnieje i bedzie istniała jeszcze pewnie 1000 lat i teraz jak nam sie coś uszkodzi to zwyczajnie pojedziemy do Ikea i dokupimy.

A powiedz jeszcze gdzie i za ile kupiłaś takie ładne krzesła!?
                • maryjka60 Re: :) i jeszcze pytanie co do krzeseł. 31.10.12, 22:03
                  krzesła kupiłam w "Meble Agata", kosztowały mniej niż 150 zł/szt, ale już nie pamiętam ile dokładnie.
                  Mój blat jest super-duper wytrzymały, mogę na nim kroić a nawet stawiać gorące blaszki z piekarnika ale brudzi się jak szyba, widać na nim wszystko. Taki drewniany bardzo mi się marzył ale odradzono mi go właśnie ze względu na trwałość, mimo to nadal mi się podoba taki w kuchni.
                  • lilka.k Re: :) i jeszcze pytanie co do krzeseł. 31.10.12, 22:26
                    Maryjka, cudne te kafelki i krzesła, kocham takie detale dodajace smaczku, dobry wybór :)
                    Moj aneks to malenstwo, na moje możliwości kulinarne za mały se robi juz hehe, za to mam dwa piekarniki, doprawdy na początku mnie to dziwilo, a czasami sie przydają, np dzis dwie rożne potrawy pichcilam, wyśle na maila chyba bo co tu bede pokazywać. To nie moja kuchnia, wynajmuje tylko :)
                    • lilka.k Re: :) i jeszcze pytanie co do krzeseł. 01.11.12, 07:40
                      No i pomysł z szafa super. Klarysa, nie wiedziałam że Ty taka zdolna :-)
    • cui Re: Żabka i inni z białymi kuchniami :) 31.10.12, 21:02
      Uwielbiam oglądać wnętrza domów :) Kuchnie w szczególności :)
      Ankas - czy podłoga jest oryginalna, kamieniczna? To deski prawda?
      Tu moja kuchnia: fotoforum.gazeta.pl/a/61459.html
      • ankas4 Re: Żabka i inni z białymi kuchniami :) 31.10.12, 21:18
        Nasza kuchnia( i cale mieszkanie zresztą:) ciągle jest nie do końca wykończone, w kuchni brakuje nam ciągle oświetlenia , nie mamy tez jeszcze wyciągu nad gazówką, ale ale... postęp , bo juz zrobilismy szyby na scianie , teraz moze sie uda do konca roku wyciąg i oświetlenie:)

cO DO podłogi, wszedzie mamy deski po niemcu jak to mówi moja babcia;), sa one wycyklinowane i zaolejowane białym olejem, efekt jest fajniejszy na żywo, bo deski dają taką jasność przez białawy kolor.
      • maryjka60 Re: Żabka i inni z białymi kuchniami :) 01.11.12, 09:35
        Cui podziwiam Cię za konsekwencję stylową w urządzaniu domu, w każdym pomieszczeniu to widać, nawet pokój synka udało Ci się tak urządzić. Bardzo elegancko. I wspaniały plakat u Ciebie dojrzałam, przydałby mi się taki w kuchni ;) Podobają mi się też krzesła w jadalni, lampa, fajnie wygląda czarna zabudowa w kuchni no i wspaniały pomysł z wiszącymi szafkami w pokoju małego, to są szafki na buty z Ikei?
        Prześledziłam Twój wątek na forum wnętrzarskim (to było kiedyś moje ulubione forum), masz już zasłony w oknach? Dekoracja okien to moja największa bolączka, dopiero na zdjęciach zobaczyłam jak głupio wygląda moja firaneczka w kuchni, zaraz ją zdejmę:)
        Powiedz mi proszę czy jesteś zadowolona z Kivików, wygodne są do dłuższego polegiwania? U nas sofa tymczasowa, na razie brak kasy i pomysłu na nową.
        • maryjka60 Re: Azi 01.11.12, 09:43
          jeśli potrzebujesz inspiracji w planowaniu białej kuchni to polecam stronę producenta mebli, u którego myśmy zamawiali (a także innych producentów)
          expertmeble.pl/ wejdź w ofertę, mają naprawdę dużą i ciekawą galerię
          • olus-ia80 Ja moge pokazowo dla firmy BRW 01.11.12, 13:26
            jeszcze kominek musimy , i dużo innych rzeczy , ale cóż kasa potrzebna workami
            picasaweb.google.com/110622387498378832305/DOM?authuser=0&authkey=Gv1sRgCIqJnOHu7eXr6wE&feat=directlink
        • cui Maryjka 02.11.12, 23:36
          Dziękuję za słowa uznania :)
          Ja mam hopla na punkcie bieli - co oczywiście widać w domu. Wręcz boję się kolorów (ciekawe, co powiedziałby na ten temat Freud :)).

W pokoju Mikołaja wiszą Tronesy - czyli szafki na buty :) Doskonale nadają się do przechowywania gier i puzzli :)

Jeśli chodzi o zasłony - właśnie jestem na etapie wieszania :) W dwóch oknach mam już zasłony, zostało jeszcze okno tarasowe. Uszyłam je w Ikei i wiszą sobie one po dwóch stronach okna, raczej jako ozdoba niż ochrona przed ciekawskimi spojrzeniami :) Na okno kuchenne dam zwykłą białą roletę :)

No i Kiviki - trochę się ich obawiałam. Właściwie w planach miałam Ektorpa, ale ostatecznie stanęło na Kivikach. Uważam, że są naprawdę w porządku. Wyglądają na trochę kanciaste i niewygodne, ale w rzeczywistości są bardzo fajne. Może nie tak "przytulne" jak Ektorpy, w których można się zapaść i od razu zasnąć, ale mimo to jestem z nich zadowolona.
    • burdziaa Re: Żabka i inni z białymi kuchniami :) 31.10.12, 21:39
      Ale fajnie,uwielbiam oglądać zdjęcia wnętrz ;) a więc na liście do odwiedzin Asia i Dorotka na pierwszy rzut :))
      • ankas4 Re: Żabka i inni z białymi kuchniami :) 31.10.12, 21:47
        Burdzia nasz gość honorowy:)) cmok Burdziu musimy sie umowic konkretnie , bo znowu nam zejdzie rok :)
      • lucy_cu Re: Żabka i inni z białymi kuchniami :) 01.11.12, 07:58
        Dołączam się do uwielbiających choćby wirtualne wnętrzarskie wizyty. Cudeńka pokazałyście. :)
        Obraz Klaryski- hohoho, a tak w kątku siedziała i się nie chwaliła!
        Ankas- Twój dom mnie zachwycił. A powiedz, sama kamienica fajna? Ma jakieś ładne detale, na klatce schodowej, na zewnątrz? Te okna, te podłogi, ta wysokość pomieszczeń- bomba. I to, co Wy sami wyczarowaliście- pięknie!!!
        • uczula Re: Żabka i inni z białymi kuchniami :) 01.11.12, 08:59
          piekne sa :)
          u nas kuchnia ciagle do zrobienia i ciagle brakuje kasy
          ale na pewno bedzie to biala kuchnia :)
        • ankas4 Re: Żabka i inni z białymi kuchniami :) 01.11.12, 16:36
          picasaweb.google.com/113037519821874929510/11_01_09_kamienica_?authkey=Gv1sRgCJmJkYH2jOP9UA
          Lucy no super ,ze Ci sie podoba:), to moze sie zamienimy:))) , bo ja mojemu 'staremu" ciągle opowiadam o domu z Bali:) i ze widzialam taki jeden ladniutki:))) wlasnie Twój:) , jak bedziecie w naszych rejonach zapraszam:)
          Znalazłam jeszcze jeden katalog ze zdjeciami kamienicy na zewnątrz, dwa lata temu ją ociepliliśmy i odnowilismy, nie było to łatwe i tanie, bo wszystko musialo byc zgodne z projektem przedwojennym od konserwatora zabytków, ale chwala mu za to, ze trzeba sie trzymac pewnych norm, bo te kamieniczki są śliczne, wkurzają nas tylko te anteny( jedno ze zdjec fajnie to pokazuje) ale jak na dzien dzisiejszy nie ma dobrego rozwiązania. Prz drzwiach wejsciowych po prawej stronie widać taką drewnianą roletę, to jest uratowana przez nas przedwojenna roleta, która teraz działa i spełnia swoją ochronną rolę, a sprawa była taka z ta roletą,że budowlańcy odkryli ją pod sufitem( bo ona się chowa własnie pod sufitem) nikt tyle lat nie widział ,ze tam siedzi takie coś:))), co do środka , to szykujemy się na remont, ale teraz jeszcze mamy zaciągnięty jako wspolnota kredyt własnie za ten remont zewnętrzny, mamy piekny projekt odnowionego środka, bo w środku np mamy od wejscia do pierwszych schodów piękną mozaikę z przedwojennych kafelków, mamy też piekne ażurowe poręcze, niesttey okna podczas remontu wymienilismy na zwykle plastiki ale mysle ,ze moze cos z tym podczas remontu zrobimy, ogólnie fajna kamienica, i dobrze się w niej mieszka, na dole własnie tam gdzie roleta teraz jest piekarnia prowadzona od lat powojennych pprzez tą samą rodzinę, kiedyś wypiekali tam pieczywo i od podwórka był piekny przezroczysty dach z luksferów zrobiony, , teraz juz niestety pokryty papą, ale pamiętam go jeszcze jako małe dziecko i ten zapach wypiekanego chleba ,,,ehhhh. Poza tym po lewej stronie mamy lody:) prawdziwe z automatu, kręcone - od 30 lat ta sama Pani je kręci:), no i pozniej mieszkanie sąsiadki , kolejen piętro to nasze mieszkanie i wyzej nasze oraz jeszcze jednych sąsiadów:) tak więc mamy cicho spokojnie, a pieczywo ood 5 rano wstawione na korytarz ( zanim otworzą piekarnię) pachnie na caly dom:) i zawsze moze jeszcze cieply chlebek pobrać sobie z kosza, a pozniej rozliczyć sie z sasiadką:)))

ooo Tolusia poplakuje, lecccce
          • lucy_cu Re: Żabka i inni z białymi kuchniami :) 01.11.12, 20:20
            Masz dom z duszą, piękny. Lubię czasem wejść do starych kamienic- łowię piękne detale, właśnie kafle, poręcze, witraże, odrzwia...
            I Twoje mieszkanie też jest śliczne- z charakterem, ciepłe, ogromnie mi się podoba.
            I ta piekarnia na dole- ach! :)
            Anteny to wiesz, teraz to już wszędzie...
            Mieszkałam osiem lat w obiekcie zabytkowym, dziewiętnastowiecznym dworze- pewnie, że to jest uciążliwe, że bez decyzji konserwatora nic nie można. Ale tak jak piszesz, ktoś musi czuwać i pewne normy muszą być zachowane- niech to dawne piękno trwa w możliwie niezmienionej formie jak najdłużej. :)
      • maryjka60 Re: Żabka i inni z białymi kuchniami :) 01.11.12, 18:49
        Burdziu serdecznie zapraszam, będzie mi przemiło
    • monikaj21 Re: Żabka i inni z białymi kuchniami :) 01.11.12, 19:39
      Moja mikro kuchnia (zazdroszczę Wam dużych :)
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1995950,2,27,kuchnia1.html
      • zabka11 Re: Żabka i inni z białymi kuchniami :) 01.11.12, 21:01
        Wcale nie mała ta Twja kuchnia monikaj21, ja mam mniejszą, i wcale mi nie ciasno:)

Wywołana troche do odpowiedzi, prosze o cierpliwość, bo czekam na firanki do kuchni, i one dadzą ten "smaczek" całości więc będzie się czym "pochwalić";)...odkopię wątek jak zawisną w oknach.

Ale po ponad roku użytkowania białej kuchni na wysoki połysk, zdania nie zmieniłam...to najpraktyczniejszy kolor;)
        Piękne macie te kuchnie, maryjki kitchen wymiata (widziałam na własne oczy;)
        Grunt to dobrze wykorzystać dostępną przestrzeń, to klucz do sukcesu praktycznej w użytkowaniu kuchni:)
        Pozdrawiam serdecznie:)
        • alcea3 Re: Żabka i inni z białymi kuchniami :) 01.11.12, 22:15
          Piękne macie kuchnie i nie tylko zresztą.
          Domy jak z magazynów :)
          • aga_junior Re: Żabka i inni z białymi kuchniami :) 02.11.12, 09:15
            Dziewczyny piękne macie te kuchnie :)
            maryjka Bravo za projekt :)
            cui podziwiam za wytrwałość w tej bieli (mnie to by chyba skręciło, żeby gdzieś coś maznąć na inny kolor)
            ankas ty masz mieszkanie z duszą ;-)
            olcia zazdroszczę domu ;-)
            monikaj jak to jest micro kuchnia .... ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka