Dodaj do ulubionych

Wątek świąteczny - prezenty

15.10.14, 14:05
Trochę wcześnie, ale ja już zaczynam o tym myśleć, żeby ominąć całe szaleństwo cenowo-kolejkowe.
Macie już pomysły na prezenty? Czym Wasze lipcowe się teraz bawią (szczególnie chodzi mi o chłopców)?

U nas pierwszym pomysłem jest tor kulkowy np. taki allegro.pl/quercetti-tor-na-kulki-double-spiral-marble-6568-i4675821102.html
Obserwuj wątek
    • a090707 Re: Wątek świąteczny - prezenty 15.10.14, 17:20
      Moj syn ma faze na LEGO HERO- teraz taka seria :
      allegro.pl/lego-hero-factory-44027-skaczaca-maszyna-breez-i4688043042.html
      uswiadomil mnie, ze musza byc wszystkie 3 kokony zeby byla fajna zabawa ( juz kupilam wiec mam prezent z glowy : )
    • monikaj21 Re: Wątek świąteczny - prezenty 15.10.14, 23:37
      Jasiek ma niewyczerpane pokłady pragnień jeśli chodzi o lego, więc na pewno coś dostanie. Teraz jeszcze mówi coś o grach minecraft i skylanders. I o monopoly milionerzy. Tak więc lista praktycznie gotowa ;)
      • iki2007 Re: Wątek świąteczny - prezenty 16.10.14, 07:51
        Ja też już powoli o tym myślę, ale na razie brak konkretnego pomysłu
        może gra na xbox, widziałam też fajną grę planszową w którą gra się w ciemnościach, muszę jej poszukać
    • lucy_cu A dla dziewczyn? :) 16.10.14, 09:14
      ładnie proszę :)
      To wcale nie wcześnie, przynajmniej z głowy i finansowo mniej boleśnie.
    • spodnica_w_kratke Re: Wątek świąteczny - prezenty 16.10.14, 10:18
      ja też już o tym myślę, od jakiegoś czasu staram się trzymać listów do Mikołaja ;) lista mnie nie zachwyca, ale uznaję, ze to spełnienie ich marzeń a nie mojego ;) a prośby o Monster High Laugna i jakaś jeszcze, starsza prosi też o Furby i trwają negocjacje..że może jak dołoży że swoich, to Mikołaj może będzie mógł kupić ;)
      Ja staram się zawsze dołożyć książkę, każdej, może w tym roku coś Kasdepke, fajna jest też podobno Lekkie życie Barnabyego Brocketa.
      • a090707 Re: Wątek świąteczny - prezenty 16.10.14, 15:50
        O wlasnie, my uwielbiamy serie ksiazek MAGICZNE DRZEWO- polecam, dokupilismy ostatnia czesc, ale na pewno jak tylko dojdzie bedzie przeczytana :)
        A w monopol mlody moze grac godzinami.
        • ankas4 Re: Wątek świąteczny - prezenty 16.10.14, 19:42
          Ja też nie wiem, tym bardziej ,ze nasz ma teraz etap elektroniczny... nie wiem nie wiemmm nie wiemmm:)
          • cui Re: Wątek świąteczny - prezenty 16.10.14, 21:31
            W Bonito 30% na książki - może uda Wam się coś upolować ;)
            Ja jeszcze nie wiem co kupić moim dzieciom. Czekam na wyznania w liście do świętego ;)
            • lucy_cu Re: Wątek świąteczny - prezenty 17.10.14, 07:40
              O, dzięki, Cui. Bonito jest super, ja tam wiernie od lat kupuję podręczniki i inne książki oczywiście też. Zaraz popatrzę, bo książki zawsze dzieci dostają. Nie mam tylko pomysłu na coś do zabawy dla Terechy...
              • ankas4 Re: Wątek świąteczny - prezenty 17.10.14, 11:20
                Z ksiązek to ja polecam antykwariaty, zresztą Lucy i kilka dziewczyn regularnie tam zaglądają, my wyszperaliśmy ostatnio ksiązkę z pięknymi ilustracjami o zwierzętach w afryce:), musiałam ją głęboko schować, ale sama z przyjemnością ją będę oglądała;)

Poza tym wczoraj na pytanie co tam za marzenia Mikołajkowe nasz odpwiedział:
                "- wycieczka do N.,yorku, telefon, forsa" ........więcej pytań nie mam:)....biedak się rozczaruje;)
    • lipiec_2007 Re: Wątek świąteczny - prezenty 17.10.14, 12:13
      Ale wczesnie zaczynacie:)

Ja jeszcze nie wiem. Poprosze moje dzieci o napisanie listu do Mikolaja. To mi ulatwi sprawe.
      Ja ze swojej strony doloze ksiazki:
      - Magiczne drzewo musi byc (choc nie wiem, czy wytrzyma do gwiazdki)
      - Czekam na "Anatomie farmy"
      ryms.pl/ksiazka_szczegoly/2094/anatomia-farmy.html
      - kupilam tez "Crictor I inne niesamowite stwory", ale nie wytrzymalam I juz ja przeczytalismy. Swietne i zabawne ilustracje
      ryms.pl/ksiazka_szczegoly/2095/index.html
      • lucy_cu Lipiec!!! 17.10.14, 12:33
        Chyba Cię ozłocę za tę Anatomię. U nas też to będzie strzał w dychę. :)
        Crictor również ciekawy, przejrzę w księgarni. :)
        • lipiec_2007 Re: Lipiec!!! 17.10.14, 12:46
          :)

zapomnialam jeszcze dodac nowa ksiazke Mizielinskich "Ale patent!"
          www.wydawnictwodwiesiostry.pl/katalog/prod-ale_patent.html
          • lucy_cu Re: Lipiec!!! 17.10.14, 13:28
            Genialnie. :) Dzięki. Może jeszcze o czymś zapomniałaś? Ja tu poczekam grzecznie. :)
      • maadga Re: Wątek świąteczny - prezenty 17.10.14, 14:34
        Lipiec ale fajna strona ile dobrych książek łał..... DZIĘKUJĘ
        • burdziaa Re: Wątek świąteczny - prezenty 17.10.14, 18:11
          Świetne te ksiazki, a mnie sie podoba Pieniek otwiera muzeum, chyba sobie zamowie u Mikolaja ;) a Julek to na pewno sie ucieszy z nowych butow do tanczenia bo juz ma za małe i jeszcze lampkę do roweru chce.
          • cui Re: Wątek świąteczny - prezenty 19.10.14, 11:10
            Dziewczyny - te książki to rewelacja! Dzięki a inspirację!
            Lucy - Bonito ma super ceny i sporo punktów odbioru. Z krakowskich księgarni internetowych polecam też Legolasa (zawsze porównuję ceny w tych dwóch księgarniach - są zbliżone, ale czasem wymiennie mają na stanie niektóe pozycje książkowe).
            A! I plecam tą księgarnię: www.fankomiks.pl/ . Można zamówić przez internet, albo iść do ich punktu na ul. Batorego (macie tam już całkiem bliziutko z Basztowej), żeby poszperać w starych komiksach :) Mikołaj często sobie tam coś kupuje za grosze (ostatnio nabył 3 komiksy ze Scoobim za 10 zł).
    • hildegarda128 Re: Wątek świąteczny - prezenty 14.11.14, 18:33
      Czy któraś z Waszych córek zamawiała sobie Zaczarowane Lustereczko: merlin.pl/Dumel-Discovery-Zaczarowane-lustereczko-zabawka-interaktywna-od-4-lat_Dumel/browse/product/206,1514722.html#fullinfo zabawka jest niby do 7 lat,ale czy dla siedmiolatki,nie będzie zbyt dziecinne ?
      • hildegarda128 Re: Wątek świąteczny - prezenty 14.11.14, 21:02
        hildegarda128 napisała:
        zabawka jest niby do 7 lat,ale czy dla siedmiolatki,nie będzie zbyt dziecinne ?

No cóż,sprawa się wyjaśniła:dziewczę zobaczyło reklamę rzeczonego Lustereczka,skrzywiło się ;) i stwierdziła,że to "Dzidziusiowe". :P No,jaką "dorosłą"córkę już mam. ;) W zamian :P zażyczyła sobie inną zabawkę:Magicznego Jinn-a-państwa świata. ;)
        • amalota Re: Wątek świąteczny - prezenty 14.11.14, 23:44
          Szczerze powiedziawszy, to ja się zastanawiałam nad tym lustereczkiem dla niespełna trzylatki zakochanej w księżniczkach.
    • pabia_a Re: Wątek świąteczny - prezenty 15.11.14, 17:57
      Lego minecraft, gra na xboxa lego marvel super heroes
      • jutka7 Re: Wątek świąteczny - prezenty 16.11.14, 23:17
        Dziewczyny, a w które Monopoly grają Wasze dzieci? Które polecacie? No tyle tego jest, ze nie wiem co wybrać.
        • monikaj21 Re: Wątek świąteczny - prezenty 17.11.14, 09:14
          U nas do tej pory było junior, ale w tym roku kupujemy kolejne. Mój 7 latek zakochał się w Imperium (grał u kolegów) i chciałby tę, ale szczerze mówiąc mi się trochę nie podoba przywiązywanie dziecka do marek w ten sposób. Będę próbowała do przekonać do innej :)
    • lee_a Re: Wątek świąteczny - prezenty 17.11.14, 11:14
      U nas będą gry - Rummikub i Labirynth (www.planszomania.pl/dla-dzieci/122/Tajemnice-Labiryntu.html) dla Ani a dla młodszej Duuszki (merlin.pl/Egmont-Duuszki-gra-imprezowa/browse/product/206,1337111.html) albo Potwory do szafy (merlin.pl/Granna-Potwory-do-szafy-gra-karciana_Granna/browse/product/206,1273465.html) i Fasolki (www.planszomania.pl/karciane/719/Fasolki.html). Podobno fajne, rodzinne i wciągające. No to Mikołajki i Gwiazdka obstawione.... Teraz jeszcze wymyślić milion prezentów od babć i dziadków.... nie cierpię tego... Ania ma kilka sprecyzowanych życzeń - płyta z piosenkami Margaret, płyta z piosenkami Austina Moona, trochę ją kusi jeszcze Lego Friends, ale chyba zostawia to już młodszej siostrze, Acha - no i zakochała się w dziecięcej linii biżuterii Lilou i Apartu, więc będzie z czego wybierać a i pamiątki na dłużej. Marta chce zegarek więc pewnie wjedzie jakiś Flik Flak - Anka dzięki takiemu szybko nauczyła się korzystać z tradycyjnego czasomierza, więc i małej się należy. No i koniecznie wjedzie jakaś wypasiona książka kucharska dla dzieci - chyba Cecylka Knedelek, bo Marcia uwielbia pichcić - sama piecze już ciasteczka i muffiny.
      Jeżeli chodzi o chłopców to sama poszukuję pomysłów dla 4 i 2 latka, którzy mają moc zabawek i mało miejsca w mieszkaniu.....
      • hildegarda128 Re: Wątek świąteczny - prezenty 17.11.14, 21:06
        No właśnie: "Teraz jeszcze wymyślić milion prezentów od babć i dziadków." Moja mama(jedyna babcia moich córek),najpierw wymyśliła,że Da pieniądze i niech same sobie COŚ kupią.:) Teraz natomiast zmieniła zdanie i kombinuje,co wnuczkom KUPIĆ (ja mam jej,w Tym pomóc ;) Dla starszej,już prezent,jest wymyślony). Najgorsze jest jednak,to,że nie wszystkie moje propozycje Jej się podobają :/ Chodzi tylko o prezent dla młodszej latorośli. Chwilowo brak mi inwencji twórczej. :D
    • formafantazja Re: Wątek świąteczny - prezenty 18.11.14, 17:24
      formafantazja.blogspot.com/2014/11/jul-swieta-po-norwesku.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka