awa11111 16.01.06, 14:32 Mój tata ma marskość wątroby, wodobrzuszę i prawdopodobnie uszkodzoną trzustkę czy z takimi dolegliwościami można normalnie funkcjonować? i ile lat można z tym żyć??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mordeczek Re: marstkość wątroby 21.01.06, 15:55 Okres oczekiwania na dawce watroby jest do 10 lat, lecz czy on do tego czasu wytrzyma.... Odpowiedz Link Zgłoś
aha123 Re: marstkość wątroby 21.01.06, 23:01 ...czy znajdzie się na tym forum ktoś, kto podpowie mi po jakim czasie następuje przedawnienie roszczeń w przypadku błędu w sztuce lekarskiej? Chodzi o 10 letnią dziewczynkę znajdującą się w poważnym stanie - marskość wątroby, na skutek zaniedbania lekarzy po porodzie. Dziecko ma usunięty woreczek żółciowy. Dziewczynka jest obecnie hospitalizowana w klinice warszawskiej i jest wpisana na tzw."aktywną listę oczekujących na przeszczep". Jestem znajomą jej mamy, która nie chce słyszeć o wniesieniu pozwu, a ja(sama jestem mamą) na samą myśl o czymś takim, dostaję gęsiej skórki. Tym bardziej po tym, czego się dzisiaj dowiedziałam. Ludzie po przeszczepie do końca życia są zmuszeni do przyjmowania kosztownych leków (póki co - refundowanych) przeciw odrzutowi przeszczepu, ponieważ w każdej chwili istnieje groźba odrzutu przeszczepu i ....zgonu. Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak "zabrać się" do sprawy i czy jest jeszcze w ogóle sens? ...jeśli tak - z góry dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś