Dodaj do ulubionych

sesja 16 listopada

17.11.04, 01:27
Generalnie sesja po raz kolejny wykazała chamstwo i brak myślenia
perspektywami miasta ( np. niekończąca się dyskusja o Centrum Kultury!!!)
przez tradycyjną grupę radnych. Przede wszystkim sesja się nie skończyła,
tylko została o północy przerwana i dokończona będzie w czwartek o 17.00 w
Urzędzie Miasta na Dworcowej. Z pomocą Janusza Czarnockiego radni przeciwni
przekazaniu terenów pod przyszłe Muzeum Piłsudskiego uchwalili skierowanie
skragi na decyzję wojewody do WSA ( a więc kwestia ewntualbego oddania, bądź
wydzierżawienia części Enklawy Historycznej Fundacji Rodziny Józefa
Piłsudskiegoi się oddala ( Rada ma termin do 29 kistopada na udzielenie
odpowiedzi Rodzinie Marszałka), ale próba obalenia decyzji wojewody każe
zimno patrzeć na sprawę. Wpłynął wniosek o odwołanie przewodniczącej, ale
będzie głosowamy w czwartek. Wybrano "nową " Radę Społeczną SP ZOZ, ale
jedyną zmianą jest osoba Elżbiety Jelonek. Jedna z kandydatek Elżbieta Smaga
po deliberacjach nad wyborami Rady Społecznej SP ZOZ i szukania dziury w
całym szczególnie przez Wójcik i Borowską, zrezygnowała z kandydowania
mówiąc, że " z taką radą nie wyobraża sobie współpracy. Dramatyczne
wystąpienie emerytowanej nauczycielki Haliny Mierzejewskiej przerywane było
chamskimi odzywkami Dąbrowskiego i Wójcik, ostatecznie nie dano jej odczytać
w tym punkcie zlożonego dziś Listu Otwartego. Wzajemne docinki, bicie braw w
najmniej oczekiwanych momentach, elementy rasistowskie pod adresem rodziny
Piłsudskiego - dopełniły obrazu tej kolejnej farsy za pieniądze podatników
Sulejówka. Jak długo jeszcze?
Obserwuj wątek
    • obserwator.2236 Re: sesja 16 listopada 17.11.04, 07:52
      Witaj PLEBS. To rzeczywiście była skandaliczna sesja. Rezygnacja Elżbiety Smagi
      dała wyraźny dowód,że zachowanie radnych (7)jest na poziomie zerowym. I z kim
      współpracować? Byłem także na tej sesji, bo mnie, jako mieszkańca Sulejówka
      chyba bardziej niż Ciebie interesują wszystkie problemy. Szczerze mówiąc,nie
      mogę dłużej patrzeć na to, co dzieje się na sesjach. Uważam, że siedmioro
      radnych powinno oddać swoje mandaty. I to dobrowolnie. A jeśli nie,
      należałoby "coś" z tym zrobić, bo naprawdę "przeginają.Pozdrawiam.
      • krzysztofplebs Re: sesja 16 listopada 17.11.04, 08:10
        obserwator.2236 napisała:

> Witaj PLEBS. To rzeczywiście była skandaliczna sesja. Rezygnacja Elżbiety
        Smagi
        >
        > dała wyraźny dowód,że zachowanie radnych (7)jest na poziomie zerowym. I z kim
        > współpracować? Byłem także na tej sesji, bo mnie, jako mieszkańca Sulejówka
        > chyba bardziej niż Ciebie interesują wszystkie problemy. Szczerze mówiąc,nie
        > mogę dłużej patrzeć na to, co dzieje się na sesjach. Uważam, że siedmioro
        > radnych powinno oddać swoje mandaty. I to dobrowolnie. A jeśli nie,
        > należałoby "coś" z tym zrobić, bo naprawdę "przeginają.Pozdrawiam.
        Witaj OBSERWATORZE - bardzo mnie cieszy Twój powrót na Forum. Gdyby ten "ósmy
        wahadłowy" czyli Janusz Czarnocki miał za grosz ambicji - a nie ma !!! - po
        pierwsze nie zapadałyby tak idiotyczne uchwalym, a poza tym wtedy ósemka
        mogłaby - żebt pozostali nadal nie kopmpromitowali miasta swoimi pismami,
        doniesieniami, etc. złożyć mandaty i byłoby po tej radzie! W nowych wyborach
        nie sądzę, żeby ludzie pokroju: Oktaby, Radziszewskiego,Myślińskiej,
        Borowskiej, Dąbrowskiego, Pietniczki, czy Wójcik mieliby jakiekolwiek szanse.
        Ale ten wariant z uwagi na przywiązanie do stołków jest mało realny, natomiast
        przez takie głupie ruchy, jak z zaskarżeniem decyzji wojewody Sulejówek straci
        bardzo dużo, nie tylko w opinii publicznej, ale także we władzach i raczej
        niech sobie wybije z głowy jakiekolwiek środki zewnętrzne, np. na kulturę -
        jeśli tak potrzeby mieszkańców traktują "najmądrzejsi". I na koniec jedna
        uwaga: pęd do Warszawy radnych Dąbrowskiego, czy Borowskiej należałoby poprzeć.
        Gdyby tak się stało, że Sulejówek znalazłby się - jak kilka lat temu Wesoła w
        Warszawie - Dabrowski, Borowska, Wójcikowa i spółka mieliby "zero do
        powiedzenia". I to też jest jakiś pomysł
      • nikita121 Re: sesja 16 listopada 17.11.04, 20:52

> Witaj PLEBS. To rzeczywiście była skandaliczna sesja. Rezygnacja Elżbiety
        Smagi
        >
        > dała wyraźny dowód,że zachowanie radnych (7)jest na poziomie zerowym. I z kim
        > współpracować? Byłem także na tej sesji, bo mnie, jako mieszkańca Sulejówka
        > chyba bardziej niż Ciebie interesują wszystkie problemy. Szczerze mówiąc,nie
        > mogę dłużej patrzeć na to, co dzieje się na sesjach. Uważam, że siedmioro
        > radnych powinno oddać swoje mandaty. I to dobrowolnie. A jeśli nie,
        > należałoby "coś" z tym zrobić, bo naprawdę "przeginają.Pozdrawiam.

Masz rację Obserwatorze. Ja również jestem zbulwersowana tym, co wczoraj
        zobaczyłam. Ta siódemka jest jedną, wielką beznadzieją, na czele z Grzesiem i
        Zenusiem. Ten to się produkował...Szczekał jak najęty i znów "obskakiwał" tę
        blondynę z "ŻW". Zresztą, nie wiem czy zauważyłeś, że nawet siedziała z nimi
        przy jednym stoliku. Mój niezawodny węch podpowiada mi, że ona trzyma z nimi
        sztamę. Zobaczysz jak ich "wybieli". Myślińska też się do niej uśmiechała i
        kręciła głową. Może dawała jej jakieś znaki? Co o tym myślisz?
        • obserwator.2236 Re: "Wybieli" ich? 17.11.04, 21:06
          Nie wiem Nikito, co o tym sądzić. Widziałem jak rozmawiała z Dąbrowskim i
          Radziszewskim. I wymianę uśmieszków również... A co ty? Zazdrosna jesteś czy
          co? Myślę,że nie dorasta Ci do pięt. Nie mam pojęcia czy jest za nimi, ale na
          to wygląda. Po cholerę by tak się do niej mizdrzyli? A w nosie z nią. Niech
          pisze sobie co chce. A nie wiesz, co to był za "pismak" z tym czerwonym nosem?
          Taki wypłoszony łachudra? Ciekawe z jakiej gazety?
          • nikita121 Re: Łachudra z gazety? 17.11.04, 21:23
            Chodzi ci o tego flimona z wąsami i ciemnymi kudłami? A cholera go wie? Gdzie
            on i gazeta? Chyba coś Cię porąbało! Dzierżył w łapie jakąś notesinę i coś
            smarował. A raczej udawał, że pisze. Jakaś przybłęda! Taki z niego dziennikarz,
            jak ze mnie zakonnica! A jeśli już, to najprawdopodobniej z jakiegoś lokalnego
            szmatławca. Może Eraser albo Szepiet będą coś więcej wiedzieli. Mnie
            najbardziej interesuje ta "blond", a nie jakiś fajansiarz...Wiesz jak ona mnie
            denerwuje? Przez to, że Grześ i Zenuś, tak się jej przymilają...
            • obserwator.2236 Re: Łachudra z gazety? 18.11.04, 01:56
              Zenuś, Grzesio i pozostali, szukają po prostu koła ratunkowego. Wydaje mi się,
              że lęk o stołki, odebrał im całkowicie rozum. Nie wróżę im niczego dobrego,
              nawet gdyby znaleźli to "koło ratunkowe". Jest ich siedmioro, a koło jedno...
              • szepiet.07 Re: Łachudra z gazety? 18.11.04, 02:21

> Zenuś, Grzesio i pozostali, szukają po prostu koła ratunkowego. Wydaje mi
                się,
                > że lęk o stołki, odebrał im całkowicie rozum. Nie wróżę im niczego dobrego,
                > nawet gdyby znaleźli to "koło ratunkowe". Jest ich siedmioro, a koło jedno...
                Nie przesadzaj, przeciez jeszcze pojawila się sponsorka "Rosola" taka podkasana
                też z Mińska. Czekaj, czekaj. Jak był "rosół" i naczelna, to ten chuderlak nie
                może być z "Dzwonu", skąd on do cholery jest?
                • obserwator.2236 Re: Łachudra z gazety? 18.11.04, 02:33
                  szepiet.07 napisał:

> obserwator.2236 napisała:
                  >
                  > > Zenuś, Grzesio i pozostali, szukają po prostu koła ratunkowego. Wydaje mi
                  >
                  > się,
                  > > że lęk o stołki, odebrał im całkowicie rozum. Nie wróżę im niczego dobreg
                  > o,
                  > > nawet gdyby znaleźli to "koło ratunkowe". Jest ich siedmioro, a koło jedn
                  > o...
                  > Nie przesadzaj, przeciez jeszcze pojawila się sponsorka "Rosola" taka
                  podkasana
                  >
                  > też z Mińska. Czekaj, czekaj. Jak był "rosół" i naczelna, to ten chuderlak
                  nie
                  > może być z "Dzwonu", skąd on do cholery jest?

Może z Lokalnej?
                  • eraser19 Re: Łachudra z gazety? 18.11.04, 02:38

> szepiet.07 napisał:
                    >
                    > > obserwator.2236 napisała:
                    > >
                    > > > Zenuś, Grzesio i pozostali, szukają po prostu koła ratunkowego. Wyd
                    > aje mi
                    > >
                    > > się,
                    > > > że lęk o stołki, odebrał im całkowicie rozum. Nie wróżę im niczego
                    > dobreg
                    > > o,
                    > > > nawet gdyby znaleźli to "koło ratunkowe". Jest ich siedmioro, a koł
                    > o jedn
                    > > o...
                    > > Nie przesadzaj, przeciez jeszcze pojawila się sponsorka "Rosola" taka
                    > podkasana
                    > >
                    > > też z Mińska. Czekaj, czekaj. Jak był "rosół" i naczelna, to ten chuderla
                    > k
                    > nie
                    > > może być z "Dzwonu", skąd on do cholery jest?
                    >
                    > Może z Lokalnej?
                    Tam by nie dopuścili eskimosi jakiegoś znajdy - goja
            • szepiet.07 Re: Łachudra z gazety? 18.11.04, 02:18
              nikita121 napisała:

> Chodzi ci o tego flimona z wąsami i ciemnymi kudłami? A cholera go wie? Gdzie
              > on i gazeta? Chyba coś Cię porąbało! Dzierżył w łapie jakąś notesinę i coś
              > smarował. A raczej udawał, że pisze. Jakaś przybłęda! Taki z niego
              dziennikarz,
              >
              > jak ze mnie zakonnica! A jeśli już, to najprawdopodobniej z jakiegoś
              lokalnego
              > szmatławca. Może Eraser albo Szepiet będą coś więcej wiedzieli. Mnie
              > najbardziej interesuje ta "blond", a nie jakiś fajansiarz...Wiesz jak ona
              mnie
              > denerwuje? Przez to, że Grześ i Zenuś, tak się jej przymilają...
              Mnie też ona wkurza, łazi po tej sali i pstryka zdjęcia i to przeważnie tym od
              Borowskiej. Ale niedługo pewnie przestaną przyjeżdżać dzienikarze: Plebsa
              chcieli wywalić ze spotkania w Miłośnie, a wczoraj go taki jeden stary chciał
              laską namłócić, tylko baby mają jeszcze szansę, na tą z "GW" też spozierali
              przyjaźnie!
              • obserwator.2236 Re: Łachudra z gazety? 18.11.04, 02:35
                szepiet.07 napisał:

> nikita121 napisała:
                >
                > > Chodzi ci o tego flimona z wąsami i ciemnymi kudłami? A cholera go wie? G
                > dzie
                > > on i gazeta? Chyba coś Cię porąbało! Dzierżył w łapie jakąś notesinę i co
                > ś
                > > smarował. A raczej udawał, że pisze. Jakaś przybłęda! Taki z niego
                > dziennikarz,
                > >
                > > jak ze mnie zakonnica! A jeśli już, to najprawdopodobniej z jakiegoś
                > lokalnego
                > > szmatławca. Może Eraser albo Szepiet będą coś więcej wiedzieli. Mnie
                > > najbardziej interesuje ta "blond", a nie jakiś fajansiarz...Wiesz jak ona
                >
                > mnie
                > > denerwuje? Przez to, że Grześ i Zenuś, tak się jej przymilają...
                > Mnie też ona wkurza, łazi po tej sali i pstryka zdjęcia i to przeważnie tym
                od
                > Borowskiej. Ale niedługo pewnie przestaną przyjeżdżać dzienikarze: Plebsa
                > chcieli wywalić ze spotkania w Miłośnie, a wczoraj go taki jeden stary chciał
                > laską namłócić, tylko baby mają jeszcze szansę, na tą z "GW" też spozierali
                > przyjaźnie!

A to podrywacze...A udają takich porządnych.
                • eraser19 Re: Łachudra z gazety? 18.11.04, 02:40
                  A to podrywacze...A udają takich porządnych.
                  Radziszewski prawiczek do wzięcia
                  • obserwator.2236 Re: Łachudra z gazety? 18.11.04, 02:48
                    eraser19 napisał:

> A to podrywacze...A udają takich porządnych.
                    > Radziszewski prawiczek do wzięcia

Ale wygląda na spedalnego...
                    • szepiet.07 Re: Łachudra z gazety? 18.11.04, 02:51

> eraser19 napisał:
                      >
                      > > obserwator.2236 napisała:
                      > > A to podrywacze...A udają takich porządnych.
                      > > Radziszewski prawiczek do wzięcia
                      >
                      > Ale wygląda na spedalnego...
                      A ten guru to nie wygląda?
                      • obserwator.2236 Re: Łachudra z gazety? 18.11.04, 02:55
                        szepiet.07 napisał:

>
                        > > eraser19 napisał:
                        > >
                        > > > obserwator.2236 napisała:
                        > > > A to podrywacze...A udają takich porządnych.
                        > > > Radziszewski prawiczek do wzięcia
                        > >
                        > > Ale wygląda na spedalnego...
                        > A ten guru to nie wygląda?

Masz rację! I zawsze siedzą obok siebie. Nie trzymali się przypadkiem pod
                        stołem za rączki?
                        • nikita121 Re: Łachudra z gazety? 18.11.04, 02:58
                          Tfu!!! O co wy podejrzewacie takich miłych radnych?Zajmijcie się lepiej tymi
                          jędzami - jedna bardziej uczona od drugiej!
                          • obserwator.2236 Re: Łachudra z gazety? 18.11.04, 03:03
                            nikita121 napisała:

> Tfu!!! O co wy podejrzewacie takich miłych radnych?Zajmijcie się lepiej tymi
                            > jędzami - jedna bardziej uczona od drugiej!

Takie milutkie radne, a Ty ich krytykujesz. Jakby się dały, czemu nie. Ja mogę
                            się którąś zająć, ale to trudny wybór. Właśnie o to chodzi, że jedna mądrzejsza
                            od drugiej. No i jak na mój gust, mało urodziwe...
          • eraser19 Re: "Wybieli" ich? 18.11.04, 02:13

> Nie wiem Nikito, co o tym sądzić. Widziałem jak rozmawiała z Dąbrowskim i
            > Radziszewskim. I wymianę uśmieszków również... A co ty? Zazdrosna jesteś czy
            > co? Myślę,że nie dorasta Ci do pięt. Nie mam pojęcia czy jest za nimi, ale na
            > to wygląda. Po cholerę by tak się do niej mizdrzyli? A w nosie z nią. Niech
            > pisze sobie co chce. A nie wiesz, co to był za "pismak" z tym czerwonym
            nosem?
            > Taki wypłoszony łachudra? Ciekawe z jakiej gazety?
            Ten Radziszewski to się strasznie ślinił do tej dziennikarki, ale wyglądał jak
            na wiejskim weselu. A ten "pismak"? Chyba z Mińska z "Dzwonu", czy "Co
            słychać", wsio ryba i tak niedługo "Zenek" poprowadzi Sulejówek do Warszawy, to
            te pismaki znikną
            • obserwator.2236 Re: "Wybieli" ich? 18.11.04, 02:24
              I chwała Arafatowi!
              • nikita121 Re: "Wybieli" ich? 18.11.04, 03:04
                Obserwator, a widziałeś tego opiekuna tej wykształconej? Siedział jakby kij
                połknął, może gipsu się nałykał? He,he,he
                • obserwator.2236 Re: "Wybieli" ich? 18.11.04, 03:05
                  Widziałem. Miał zajebisty krawat...
                  • nikita121 Re: "Wybieli" ich? 18.11.04, 03:07
                    Ale jaki stary, musi mieć kasiorę!
                  • obserwator.2236 Re: Wiesz Nikita? 18.11.04, 03:09
                    Ty już się połóż lepiej spać, bo tak dyskutować moglibyśmy do rana. A obowiązki
                    czekają. Jak się zdecydujesz to daj znać...
                    • nikita121 Re: Wiesz Nikita? 18.11.04, 03:12
                      Masz rację, o 17.00 trzeba popatrzeć znów w te inteligentne buźki. Duża rzecz,
                      ale mało cieszy. I tak naprawdę nie ma nawet na kim oka zawiesić.Albo fircyk,
                      albo pedał, albo staruch, albo wypłosz...
                      • obserwator.2236 Re: Wiesz Nikita? 18.11.04, 03:22
                        Nie przesadzaj! Dla chcącego nie ma przeszkód...Ja na przykład mam na kim
                        zawiesić oko. A chociażby na HALINCE...
                        • krzysztofplebs Re: Wiesz Nikita? 18.11.04, 08:43
                          Ale której, bo są dwie...
                          • obserwator.2236 Re: Wiesz Nikita? 18.11.04, 09:01
                            Nie wnikaj w szczegóły PLEBS... Tojuż moja sprawa która , jeżeli coś Ci to
                            mówi to ta BCK
                            • krzysztofplebs Re: Wiesz Nikita? 19.11.04, 01:34
                              No dobrze, już dobrze
                              • szepiet.07 Re: Wiesz Nikita? 20.11.04, 21:47
                                Najlepiej jakby ktoś dobrze zrobił Zenusiowi: mokra szmata na łeb i pałą. To by
                                było takie dostosowane do niego "pranie mózgu"
                                • obserwator.2236 Re: Co tak ostro? 20.11.04, 22:05
                                  Szepiet, Ty chyba nie darzysz sympatią Zenusia...W przeciwieństwie do Nikity
                                  • nikita121 Re: Co tak ostro? 21.11.04, 01:40
                                    Akurat OBSERWATORZE mylisz sie jak cholera. Jak widzę Zenusia, to mnie zbiera
                                    na wymioty. OBRZYDLIWOŚĆ!!!
                                    • nikita121 Re: Co tak ostro? 21.11.04, 01:41
                                      Czy w końcu ustaliliście co to za łach, ten nowy dziennikarzyna na sesjach?
                                      • obserwator.2236 Re: Co tak ostro? 21.11.04, 10:33
                                        Jeszcze nie. To zadanie dla Ciebie. Znając twoją przebiegłość Nikito, to Ty
                                        pewnie doskonale wiesz co to za szkaradztwo, tylko trzymasz nas w szachu.
                                        Widziałem, że nie spuszczałaś z niego ostatnio oka...
                                        • nikita121 Re: Co tak ostro? 21.11.04, 12:26

> Jeszcze nie. To zadanie dla Ciebie. Znając twoją przebiegłość Nikito, to Ty
                                          > pewnie doskonale wiesz co to za szkaradztwo, tylko trzymasz nas w szachu.
                                          > Widziałem, że nie spuszczałaś z niego ostatnio oka...
                                          Oka nie spuszczałam bo nie mogłam się nadziwić skąd się toto ulęgło. Zliżać się
                                          do niego jest niebezpiecznie, bo poklepuje po ramieniu. Ot, taka
                                          niedowartościowana kreatura, jakich w prasie lokalnej wiele się peta!
                                          • obserwator.2236 Re: Co tak ostro? 21.11.04, 20:02
                                            O tak, tak, peta się ich pęta...tym razem zupełnie zgadzam sie z Tobą.
                                            Wszystkie jak jeden mąż niedowartościowane kreatury!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka