Dodaj do ulubionych

obrączki - rada

30.01.07, 11:40
Dziewczyna poszłam dzisiaj za namowa znajomych do polecanego przez wiele osob jubilera. Na nasz slub cywilny kupilismy sobie obraczki w Aparcie za ok 1000 pln gdybysmy chcieli zrobic idealnie takie same zaplacilibysmy 600 pln u jubilera. Dlatego tym raze na slub koscielny postanowilismy pojsc z gotowym projektem i wlasnym zlotem (jesli nam go nie starczy to jubiler doda swoje)i zaplacim ok 300 pln. Przemyslcie takie rozwiazania, bo z tego co wiem jubilerzy posiadaja katalogii wiekszosci salonow i moga stworzyc identyczne wzory.
Obserwuj wątek
    • nantu Re: obrączki - rada 30.01.07, 14:17
      nie rozumiem po co Wam drugie obraczki na slub koscielny? jak dla mnie to jedna
      para w zupelnosci by wystarczyla..
      • medea11 Re: obrączki - rada 30.01.07, 14:49
        wystarczylaby, ale moja jest za mala i nie mozna jej poszerzyc...
    • diamentowy_kolczyk Re: obrączki - rada 30.01.07, 17:02
      hm....ciekawe.moja kolezanka rowniez zamawiala obraczki u jubilera i zaplacila
      wlasnie ok. 300 zl. moj narzeczony ma co prawda znizke w aparcie na obraczki (
      z uwagi na zakupiony u nich pierscionek zareczynowy) ale chyba popytamy jeszcze
      u jubilerow. a moglabym prosic o namiary na godnych zaufania zlotnikow?
      dziekuje:)
      • medea11 Re: obrączki - rada 30.01.07, 18:23
        przejdz sie do pracowni jubilerskiej J&A na Kazimierza Wielkiego 34. Na mnie zrobili bardzo dobre wrazenie a na obraczki sie czeka ok 3tyg. W Aparcie kupowalismy nasze poprzednie i jakos nie jestem specjalnie zadowolona.
        • paulina2209 Re: obrączki - rada 31.01.07, 19:15
          ja tez robię obrączki u jubilera. mogę sobie sama wymyśleć wzór jaki ma na nich
          być albo jakiś katalogowy.po swojemu to zawsze unikatowo!!!

a złoto mam po śp. już babci więc dodatkowo sentyment.
    • woland76 Re: obrączki - rada 01.02.07, 21:51
      dostałam pierścionek zaręczynowy kupiony w Aparcie. Też w momencie zakupu mój
      narzeczony był zapewniany o promocji na zakup obraczek. Teraz , kiedy nadeszła
      pora na finalizowanie różnych zakupów - bo ślub planujemy w lipcu, na pytanie o
      wzmiankowana promocję sprzedawcy w Aparcie odpowiadają: ta promocja już się
      skończyła.
      Aha - pytaliśmy o to w trzech salonach Apartu: dwóch w Warszawie i jednym w
      Poznaniu (przy okazji jakiegoś wyjazdu do rodziny).

Natomiast bardzo ładne wzory, w niewygórowanych cenach wypatrzyliśmy w Świecie
      Złota. Chociaż zapewne to także sprawa do dyskusji: czy para obrączek z białego
      złota (szerokość do 5 mm), z brylantem 0,01 karata w damskiej obraczce za 1100
      zl to mało czy duzo??
      Pozdrawiam wszystkich planujących małżeństwo - wielce ekscytująca sprawa :)
      • kasiaberlin1 Re: obrączki - rada 25.04.07, 22:25
        Mysle ze to normalna cena, my za pare, obie po 7 mm placimy 1000, mieszanka
        bialego z zoltym
      • dzidzia101 Re: obrączki - rada 15.05.07, 18:04
        Moj narzeczony tez ma "rabat" w Aparcie. Wybieramy sie tam niedlugo wiec okaze sie czy jeszcze jest
        aktualny.
    • swimmer-84 Re: obrączki - rada 01.02.07, 21:57
      Witajcie, ja wprawdzie dopiero wybralam pierscionek zareczynowy i musze sie z Wami podzielic nowina - w Aparcie jest kosmicznie drogo! Kolezanka zaciagnela mnie na ul. Kołątaja do jubilera Geselle i wybralam boski pierscionek, z wiekszym brylantem, grubszy i po prostu piekniiejszy za 1/3 ceny! Patrzylam tez na obraczki... ach :) i stwierdzilam ze jednak stac mojego niemeza na nasz slub, przynajmniej jego zlote czesci ;) Jubiler - nawiasem mowiac mlody chlopak- tez mowi ze sa w stanie zrobic kazdy wzor, tez te z innych salonow:)
    • illy3 Re: obrączki - rada 08.06.07, 16:20
      Wszystko zależy od tego, jaka to obrączka - ja kupiłam swoją za 1.188 zł:
      www.jubileraleksandra.pl/obraczki-slubne-dwukolorowe-lad622-p-112.html i
      uważam, ze to jest dobra cena, gdyż obrączka została wykonana ręcznie i jest
      naprawdę oryginalna. W tym samym sklepie można dostać obrączki już od trzystu
      kilku złotych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka