exman 19.12.09, 11:51 banalna, prawda ? Ale bez niej w te święta pusto, zimno i do dupy. W tym roku, jeszcze nie zaproszę jej ale za rok, będzie pachnąca i irlandzka. Zapach choiny jest nie do podrobienia, chyba że ktoś się lubi moczyć w wannie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nachalny14 Re: Choinka 19.12.09, 15:41 Kocham nawet swiateczne porzadki. I swiateczna muzyke www.youtube.com/results?search_query=trans-siberian+orchestra&search_type=&aq=0&oq=trans- Odpowiedz Link
beatrix13 Re: Choinka 19.12.09, 17:29 ja mam tylko minichujinkę, świąt nie lubię, bo generalnie antytradycjonalna jestem i marzą mi się od x lat święta w nieświątecznym miejscu, gdzie temperatura min. 20 stopni Odpowiedz Link
bella1 Re: Choinka 20.12.09, 06:29 Zupelnie jestem pozbawiona atmosfery....Tak - widzialam choinki,swiatelka jakies/ale mniej,niz zwykle/,ludzie zyczenia soie skladaja - a ja - jak ta ' grochowa' -zastanawiam sie,czy nie zaszla jakas pomylka.... Nic to - ubiore choinke na wiosne i zrobie sobie wigilie z 17 dan... Nie widze powodu,zeby nie . Motto dnia:"Cofnac sie -to tak - jakby wyprzedzic'.... Odpowiedz Link
bella1 Re: Choinka 20.12.09, 06:31 Ex... - Twoja ...za rok - bardziej zielona bedzie..... Odpowiedz Link
andreas.007 Re: Choinka 20.12.09, 09:40 zawsze kupuje taka większa choinkę ze 2,5 metra - teraz tez taka przytargalem jodle! Odpowiedz Link
ziege77 Re: Choinka 20.12.09, 19:01 choinka... na Pomorkach została juz postawiona tak mini.. sztuczna z dzwoneczkami w tym roku swieta , przygotowania na mojej głowie pierwszy akcent juz jest zabralam pare gałezi ... sosny zcietych z obiektu szpitala w Zdunowie - pachnie pieknie lasem w domu do tego pomarancze przybrane/ poprzekuwane gozdzikami jutro zakupione bedzie drzewko+jeszcze nie wiadomo jakie po jutrze matka odebrana ze szpitala i swietowanie czas zaczac Zycze Wam Wesolych Swiat! Odpowiedz Link
piernicyna Re: Choinka 20.12.09, 21:30 Daj nam ubóstwo lecz nie wyrzeczenie radość że można mieć niewiele rzeczy i że pieniądze mogą być jak świnie i daj nam czystość co nie jest ascezą tylko miłością - tak jak życie całe i posłuszeństwo co nie jest przymusem ale spokojem gwiazd co też nie wiedzą czemu nad nami chodzą wciąż po ciemku i daj nam sen zdrowy świąteczny apetyt wiarę bez nerwów to jest bez pośpiechu a zimą jeszcze matkę mi przypomnij w ubogim czystym i posłusznym śniegu /Twardowski/ Odpowiedz Link
mamoniowa303 Re: Choinka 20.12.09, 23:29 Uszka i pierogi ulepione, czekaja w sloikach i zamrazalniku,aby je pozrec Pstrag, losos i sledzie zakupione. W ferworze zakupow, porzadkow i polowania na prezenty na smierc zapomnialam o choince !!! U mnie jest sztuczna, ekologiczna Wiem wiem, prawdziwe drzewko dostarcza zapachu, generalnie podrasowuje caloksztalt. Ale tak naparwde takie gadzety sa dodatkiem i czasami na wet one nie pomoga w autentycznosci przezywania Swiat. A ja uwielbiam swieta, porzadki, przygotowania w kuchni, zakupy, ten czas oczekiwania. Zeby jeszcze snieg wytrwal te pare dni Odpowiedz Link
0kto Re: Choinka 20.12.09, 23:42 Z powodu wyjazdu choinka sztuczna w tym roku, ubrana już jaki czas temu. Śnieg musi się utrzymać, przynajmniej w Beskidach!!! Odpowiedz Link
piernicyna Re: Choinka 20.12.09, 23:46 Pomódlmy się w Noc Betlejemską, w Noc Szczęśliwego Rozwiązania, by wszystko się nam rozplątało, węzły, konflikty, powikłania. Oby się wszystkie trudne sprawy porozkręcały jak supełki, własne ambicje i urazy zaczęły śmieszyć jak kukiełki. Oby w nas paskudne jędze pozamieniały się w owieczki, a w oczach mądre łzy stanęły jak na choince barwnej świeczki. Przyjmijcie ten "Wiersz staroświecki" wraz z życzeniami zdrowych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia Odpowiedz Link
andreas.007 Re: Choinka 21.12.09, 00:08 sztuczną choinka już nie jest ekologiczna, ale wręcz przeciwnie, bo setki lat będzie trwać utylizacja tejże.... ekologiczna dziś jest naturalna! Tak własnie teraz mówią "zieloni". Odpowiedz Link
alex-0_0 Re: Choinka 21.12.09, 08:16 Jak co roku, choinka zielona z lasu zakupiona u zaprzyjaźnionego leśniczego (te sklepowe śmierdzą tym obrzydliwym preparatem "antykradzieżowym") za świętami nie przepadam .... Odpowiedz Link
bella1 Re: Ziege... 22.12.09, 23:38 ...Zrobilam zakupy swiateczne...Sledzie,mak,pszenica w sklepie rosyjskim...Pierogi i uszka w polskim....Reszta w lokalnym. Przerazila mnie "cena" - jaka mam zaplacic za skladniki na kutie,ale wrazenia smakowe beda bezcenne...Wiem to na bank. Od jutra pichcenie...Ciesze sie jak dziecko. /W rosyjskim sklepie napatoczylam sie na kwas chlebowy ....Bedzie zamiast kompotu z suszonych owocow/... Odpowiedz Link