mamarcela 14.09.09, 22:11 o czym i w jakim celu się tu ostatnio rozmawia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nietoperz_dworski Re: Czy tylko ja nie rozumiem 15.09.09, 07:24 mamarcela napisała: > o czym i w jakim celu się tu ostatnio rozmawia? Od dluzszego czasu zadaje sobie w myslach te pytania. Usilowania odpowiedzenia na nie spelzaja, na razie, na niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
eva.68 Re: Czy tylko ja nie rozumiem 15.09.09, 15:55 Nie wiem. Ale na pewno jesteś pierwszą osobą, która postawiła pytanie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
daria13 Re: Czy tylko ja nie rozumiem 15.09.09, 23:16 Dobre pytanie. Sztucznie podtrzymywanie przy życiu? Gdyby jeszcze istniała szansa na wybudzenie z letargu, to może miałoby to sens, ale nadzieja słaba. Niech żywi nie tracą nadziei! Czemu ja tak bredzę? Chyba mi się udziela:) Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Czy tylko ja nie rozumiem 20.09.09, 18:28 Ja też je sobie zadałam. A potem doszłam do wniosku, że nastąpiła wymiana wart, a nowa warta mówi w innym narzeczu, więc w sumie nic tu po mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Czy tylko ja nie rozumiem 16.09.09, 09:34 O wszystkim i o niczym, dla przyjemności. Jak to w życiu :) :p Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela Re: Czy tylko ja nie rozumiem 16.09.09, 10:09 ave.duce napisała: > O wszystkim i o niczym, dla przyjemności. Jak to w życiu :) > > :p No to OK. Ale to jest widać inne życie, inne wszystko i inne nic. Bo ja otwieram wszystkie posty w wątku i nic nie rozumiem. Ale to pewnie ja nierozumiejąca jestem. A może po prostu żyję wspomnieniami, kiedy to na górze tego foruma widniała sentencja "tutaj piszemy długie posty". No cóż. O tempora, o mores. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Czy tylko ja nie rozumiem 16.09.09, 11:44 Trawestując nieco Lecha W.: Miała być demokracja, a tu każdy wypisuje co chce! ps. jestem tu od niedawna. Sentencji nie widziałam na oczy, przysięgam! Ponadto, określenie "długie" wydaje się być nieostre. "Długie" > czyli? Ile linijek tekstu? Wolę się zapytać, bo potem będzie, że piszę ZA długie. ps.ps. jestem zwolenniczką "małych form" literackich, co się zapewne przekłada na posty. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela Re: Czy tylko ja nie rozumiem 16.09.09, 11:58 Jest [b]demokracja[b] więc ja demokratycznie wyrażam swoje niezrozumienie, zdziwienie oraz nostalgię. Z których nie zamierzam się tłumaczyć. Ani tym bardziej kajać się z chlebem i solą tego forum. Nie rozumiem, nie podoba mi się, nie bawi mnie, czemu daję wyraz. Ale przeca róbta, co chceca. Mnie to rybka. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Czy tylko ja nie rozumiem 16.09.09, 12:20 Ok, dzięki za odpowiedź. :p Odpowiedz Link Zgłoś
agni_me Re: Czy tylko ja nie rozumiem 16.09.09, 14:21 Piszemy przydługie posty - tak to brzmiało (chyba). Od dawna twierdzę, że na forum pisze się tylko i wyłącznie dla własnej przyjemności, tworząc piętrowe monologi udające dialog. Nie chcieliście wierzyć. A tu, proszę, jaki śliczny przykład. W zasadzie przykłady, kilkadziesiąt co najmniej. Wolę wpisy, które poza przyjemnością dawaną piszącemu, sprawiają choć odrobinę frajdy czytającym, ale daleka jestem od sypiania piaskiem w oczy i przepędzania z piaskownicy. Jak się chce przydługich postów, to trzeba je pisać. Samemu. Mnie się nie chce. Wklejać linków też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela Re: Czy tylko ja nie rozumiem 16.09.09, 19:26 Takoż nikogo nie przeganiam. A nawet chętnie może i włączyłabym się w jakąś wymianę poglądów, gdybym wiedziała, na jaki temat się je wymienia. Tak sobie jęknęłam z nadzieją, ze ktoś mnie może oświeci, albo objedzie, czy cuś. Obawiam się jednakowoż, że nawet jeśli komuś zachciałoby się pisać te przydługie to sobie a muzom by je pisał. Zresztą po co swary głupie, już po Trupie oraz trupie! Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce To ja z pewną nieśmiałością zapytam 16.09.09, 19:58 prosto z mostu krótkim postU: sama projektujesz i wykonujesz? :p Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela Re: To ja z pewną nieśmiałością zapytam 16.09.09, 20:06 przydługie posty to sama :) A sygnaturkę z córkom. Znaczy niektóre ja , niektóre ona. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: To ja z pewną nieśmiałością zapytam 16.09.09, 20:48 Fajnie mieć jakiś talent. I to w dodatku z matki na córkę :) Wstecz też? ps. jutro dokładnie się przyjrzę wszystkim precjozom. :p Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela Re: To ja z pewną nieśmiałością zapytam 16.09.09, 20:54 hobby raczej, sprawiające frajdę niesamowitą. Zdjęcia są niedobre, bo niestety talentu do robienia zdjęć biżuterii zabrakło :( Oraz dobrego obiektywu. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: To ja z pewną nieśmiałością zapytam 16.09.09, 23:00 Do TEGO hobby talenta są niezbędne :) Graficzne też, jak sądzę. A może projekty tylko "w rozumie" powstają? Jeśli nie jestem zbyt wścibska, to spytam jeszcze, skąd inspiracje? :p Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela Re: To ja z pewną nieśmiałością zapytam 16.09.09, 23:16 już odpowiadam. Projekty powstają absolutnie "w rozumie". Akurat na tych zdjęciach są głównie kolczyki i to stare dość (zdjęcia powstały na potrzeby pewnej galerii)- przy kolczykach "rozumowe" projektowanie jest dość ograniczone, bo dwa identyczne trzeba zrobić. Natomiast w przypadku naszyjnika się bierze kawałki grubego drutu, się te kawałki okręca cienkim drutem, potem się je razem skręca, dodaje kamienie i nikt nie wie, co wyjdzie na końcu. A takie wisiory są najfajniejsze. Do tej pory nie powstały dwie identyczne pary kolczyków, że o zawieszkach nie wspomnę. Jeśli model jest podobny to kamienie inne. Technika się nazywa wire wrapping. Generalnie jest stosowana w takiej bardzo barokowej biżuterii - na większe wyjście. Ja się staram robić modele prostsze, nowocześniejsze w formie, też do dżinsów. Chociaż czasami którąś z nas nachodzi i powstaje model naszyjnika dla królowej elfów. Po okresie inspiracji przyrodniczo - liściastych teraz nas naszło i robimy muzyczne wzory. Taka np. wiolonczela z karneolem, albo gitara basowa z turkusem afrykańskim :) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: To ja z pewną nieśmiałością zapytam 17.09.09, 10:36 Co do "projektów" > logiczne, że też sama na to nie wpadłam! :( Pomysł "muzyczny" ekstra! Będą fot.? Sama jestem głucha jak pień, ale mam wiele znajomych osób bardzo "wyrobionych" muzycznie (a nawet profesjonalnie związanych z muzyką). Chętnie zobaczyłabym te cudeńka. I jeszcze jedno, jeśli można > czy to, co teraz JEST na fot. to aktualne? :p Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela Re: To ja z pewną nieśmiałością zapytam 17.09.09, 12:02 zajrzyj do maupy za chwilę Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: To ja z pewną nieśmiałością zapytam 17.09.09, 13:10 ThnX > zajrzawszy, przeczytawszy, pomyśliwszy > ok? ps. ależ się rozpisuję przez Ciebie! ;) :p Odpowiedz Link Zgłoś
agni_me Re: Czy tylko ja nie rozumiem 16.09.09, 23:18 No właśnie, Ty nie przeganiasz nigdy, natomiast ja zwykle tak. A przynajmniej sypię piaskiem. W tym przypadku opadła mi łopatka. Jeśli naprawdę "już po Trupie oraz trupie", to wolałabym zostać przysypana kurzem zamiast słowną sieczką (i przekierowaniami na jutub). Zaś jeśli to szansa, żeby ktoś tu zaczął pisać - nawet nie przydługie, ale choć z odrobiną sensu - posty, niech i sobie a muzom, to przecierpię. Bo pisać to niekoniecznie, ale czytać dalej lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela Re: Czy tylko ja nie rozumiem 16.09.09, 23:32 A o kontrabasowej biżuterii może być? :) z kryptoreklamą? mamarcela z kluczem wiolinowym w łapach Odpowiedz Link Zgłoś
agni_me Re: Czy tylko ja nie rozumiem 17.09.09, 00:06 Bardzo może! Bo ja od niedawna mam znowu. W ogóle wszystko się zaczęło od żony Vermeera z "Dziewczyny z perłą" Webbera, a w zasadzie od tego co jej z uszu wisi(żonie, nie dziewczynie, a tym bardziej nie Webberowi). Potem była pani Ewa z Impresji, a potem czerwona "m_b_m" gdzieś z twojego linku. A w ogóle to biżuteria re-we-la-cy-jnie pasuje do wszystkiego. Zwłaszcza zaś do tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
eva.68 Re: Czy tylko ja nie rozumiem 18.09.09, 12:02 agni_me napisała: > A w ogóle to biżuteria re-we-la-cy-jnie pasuje do wszystkiego. Zwłaszcza zaś do tego forum. Zwłaszcza biżuteria mamarceli. Zwłaszcza mi pasuje. Bo cudną biżuterią jest. :) Odpowiedz Link Zgłoś
eva.68 Re: Czy tylko ja nie rozumiem 17.09.09, 13:38 agni_me napisała: > Zaś jeśli to szansa, żeby ktoś tu zaczął pisać - nawet nie przydługie, ale choć z odrobiną sensu - posty, niech i sobie a muzom, to przecierpię. Bo pisać to niekoniecznie ale czytać dalej lubię. No to ja napiszę. O zadaniu matematycznym dziecka mojego lat 9. "Hania kupiła długopis za 7 zł. i książkę. Ile Hania zapłaciła za zakupy?" Fachowcy orzekli, że należy ułożyć równanie z parametrem. :) Wesoła Szkoła mnie wyprowadza często. I doprowadza. Nie do wesołości. Bynajmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
agni_me Re: Czy tylko ja nie rozumiem 18.09.09, 09:21 A obrazka nie było? Bo w czasie nauki mego dziecięcia w sp ze zdumieniem odkryłam, że teraz zadanie z treścią to zadanie z obrazkiem, który tkwi od czapy gdzieś na stronie (dobrze, jeśli na tej samej co zadanie). I zadanie z treścią polega na odczytaniu zarówno treści, jak obrazka. Odpowiedz Link Zgłoś
eva.68 Re: Czy tylko ja nie rozumiem 18.09.09, 11:57 Nie. Nie było obrazka. Był błąd. Cała Wesoła Szkoła jest Błędem. Moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
eva.68 matematycznie znów 20.09.09, 11:30 Zadanie powyżej pani uzupełniła brakującą ceną książki i stało się rozwiązywalne. Natomiast zdumiał mnie sposób rozwiązania innego. Zadanie wygląda tak. "W sklepie było 30 kg jabłek. W ciągu dnia sprzedano 43 kg owoców. Ile jabłek zostało w sklepie?" Ktoś wie? Jak ktoś ma ochotę to proszę. Potem napiszę, ile jabłek zostało wg Pani z IIIa. Odpowiedz Link Zgłoś
noida Re: matematycznie znów 20.09.09, 14:19 30 kg? - 13 kg? Bardzo jestem ciekawa odpowiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
eva.68 Re: matematycznie znów 20.09.09, 14:45 Wg Pani z III a: 43kg - 30kg = 13kg Czyli, wg zapisu, w sklepie zostało 13kg jabłek. Myślę i myślę, i nie wiem dlaczego. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: matematycznie znów 20.09.09, 15:56 Ta Pani pójdzie siedzieć > superata gorsza ponoć od manka ;) :p Odpowiedz Link Zgłoś
agni_me Re: matematycznie znów 21.09.09, 13:13 Bo w sklepie były jabłka i jabłka. Jabłek było 30 kg, a jabłek 13 kg. Proste? Że też ludziom trzeba wszystko pisać. ;) Dajże namiar na to cudo edukacyjne. Na książkę, znaczy, Pani z III a znać nie chcę. To naprawdę jakaś "wesoła" szkoła. Książka do języka polskiego jest równie urocza? Odpowiedz Link Zgłoś
eva.68 Re: matematycznie znów 21.09.09, 14:07 www.podreczniki-gandalf.pl/b/wesola-szkola-klasa-3-B/ W książce do języka polskiego zdarzają się polecenia w języku dla mnie obcym. Ale ja się czepiam pewnie, a wszyscy inni rozumieją. :) Odpowiedz Link Zgłoś
nietoperz_dworski Re: Czy tylko ja nie rozumiem 18.09.09, 05:12 Cos sie ruszylo. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Czy tylko ja nie rozumiem 20.09.09, 20:50 Nie chcą z nami gadać, to nie. :p Odpowiedz Link Zgłoś