Dodaj do ulubionych

w co sie ubieracie?

06.02.04, 09:36
Chciuałabym wiedzieć jak sie ubieracie, jaki styl preferujecie, czy w ogóle
macie swój własny styl, czy ślepo podążacie za modą, czego byście nie ubrały.
Proponuję jeszcze niech każdy napisze jak dziś aktualnie jest ubrany.
Ja zacznę: żółta kalsyczna bluzka z kołnieżykiem i zielony kostium tj. prosty
żakiet + spodnie z kantką a do tego czarne buty na płaskim obcasie
Obserwuj wątek
    • aariel Re: w co sie ubieracie? 06.02.04, 09:39
      Asinka, czy Ty jestes beauty_baby? Bo mowilas, ze gdzie indziej wystepujesz
      jako Asinka wlasnie?
    • ulaula Re: w co sie ubieracie? 06.02.04, 09:56
      Hej, ja wlasciwie nie mam konkretnego stylu. Na szczescie do pracy nie musze
      sie ubierac elegancko wiec chodze roznie. dzisiaj np. Mam buty na obcasie z
      czubkiem, dzinsy bardzo ciemne i do tego sweterek w kolorze jasno brazowym. Tak
      troche nijako ;) ale ostatnio polubilam takie dopasowane kolorowe bluzeczki z
      rekawkami 3/4 ;) zdarz mis ie w tym chodzic coraz czescie bo robi sie cieplej.
      A tak to raczej swetry bo u mnie w pracy niestety zimno starsznie...
    • aariel Na temat 06.02.04, 10:09
      Ja chyba nigdy bym nie kupila rzeczy, ktora za rok bedzie bardzo niemodna,
      czyli modne rzeczy mnie srednio interesuja. Jak kupuje sobie jakies ubranie to
      zastanawiam sie czy bede go mogla wlozyc za rok a nawet za dwa.
      Zawsze sie ubieralam na sportowo, przewaznie jeansy, jakas koszulka i np. maly
      sweterek rozpinany na to. Teraz do pracy musze sie ubierac bardziej elegancko,
      ale cale szczescie bez przesady, wiec zmieniam pratkycznie tylko jeansy na
      spodnie z matrialu. A gory zostaja te same.
      A dzisiaj mam na sobie czrne spodnie z materialu, zielona koszulke bez rekawowo
      z bialym wzorem na srodku i na to taka czarna kurtke(bardziej marynarke) na
      suwak. Buty ciemne, bez obcasow.
      • kurczak1976 Ja raczej zawsze wygodnie 06.02.04, 10:17
        Nie calkowicie na sportowo ale rzeczy musza byc wygodne. Kiedys ubieralalm sie
        elegancko ale mi sie znudzilo.
        Najbordziej lubie bawelniane "sweatshirty" nie wiem jaki jest polski
        odpowiednik, na to jak jest zimno polarkowy kangurek i spodnie jeansy albo z
        innego materialu ale kroj bardziej sportowwy.
        Buty strasznie lubie zamszowe na sloninkach :o)
        Wlasciwie bardzo mi sie podobala kolekcja ciuchow Tatuum z przed 2 lat, taki
        styl lubie. Fajne rzeczy dla mnie wygrzebuje tez w reservd pomijajac te
        udziwnione:o)
        A juz najfajniejsze rzeczy sa w SportScheck ale niestety nie ma tego jeszcze w
        Polsce, no i ceny ufff...
        • skay5 Re: Ja raczej zawsze wygodnie 06.02.04, 14:18
          ja też raczej sportowo...a własciwie to mieszma style...choć mąż ciągle mi
          zwraca ,że lubi jak ubieram siię elegancko no i jak ja w ogole do tej pracy
          chodze ...w końcu pani dyr. a w jeansach, hihihi
          grunt to się dobrze czuć wtedy wyglądamy efektywnie!
          pozdr.
    • chiara76 styl sportowy 06.02.04, 10:35
      Sportowy styl, jeansy, lub spodnie materiałowe, i jak dziewczyny swterki, lub w
      zimie to sweter ciepły, bom zmarźlak. A jak gdzieś wychodzę, to tak zwana
      klasyka, spodnie z materiału, żakiet. Koszula.
      W lecie uwielbiam sukienki i spódniczki, bo tylko wtedy nie marznę. Ale o mini
      nie ma mowy, hihi.
      • beauty_baby asinko!!! 06.02.04, 11:05
        no to juz wiem, czemu na gazecie nie mogłam występować jako asinka, ty jesteś
        jedną z przyczyn:)), a to od zawsze był mój nick netowy i tak do mnie mówi parę
        bliskich osób. Nie myśl, że mam do ciebie jakieś pretensje, tak tylko piszę:))

A odpowiadając na Twoje pytanie to dziś mam na sobie ciemne, granatowe jeansy,
        granatowy mocno wcięty żakiet i różowy golf.
        A tak w ogóle to zależy od okazji co ubieram, owszem są pewne stroje(fason,
        kolor itp.), których bym nigdy nie założyła ale niebędę się tu rozpisywać na
        ten temat, tak jak i na temat mojego stylu bo wyszedł by mi elaborat:)))
      • kurczak1976 Sukienki 06.02.04, 11:15
        Jesli wiekszosc twoich sukienek wyglada jak ta z galerii to umieram z
        zazdrosci :o)))

A tak jesli mozna zapytac to gdzie takie cudo mozna nabyc?
        • chiara76 rumienię się:) 06.02.04, 11:28
          kurczak1976 napisała:

> Jesli wiekszosc twoich sukienek wyglada jak ta z galerii to umieram z
          > zazdrosci :o)))
          >
          > A tak jesli mozna zapytac to gdzie takie cudo mozna nabyc?
          Kurczak, ta sukienka jest specjalna. Moja psiapsióła, poznana na necie, w
          zeszłym roku przyjechała do Europy (mieszka w Australii, choć jest Polką), i
          szalała po sklepach, w tamtym czasie we Francji już były obniżki. Pierwszy raz
          się widziałysmy wtedy!!
          Tak, tak, to paryska sukienka (ło matko, już się boję, co zaraz usłyszę:))
          Magda kupiła druga taką samą sobie, tylko w tonacji fioletowo-zielonej.
          A ja byłam tak podekscytowana, że dostałam taki prezent (chyba nigdy nie
          dostałam od żadnej psiapsiółki ciuchu), że kazałam się obfotografować.
          Cieszę się, że mogłam napisać tę historię, bo ona mi zawsze poprawia humorek:)
    • beauty_baby do Aariel 06.02.04, 11:07
      beauty_baby to nie asinka7 :)) Ja jako Asinka występuję na wizaz.pl, na gazetę
      nie udało mi sie załapać:))
      • aariel Re: do Aariel 06.02.04, 11:40
        beauty_baby napisała:

> beauty_baby to nie asinka7 :)) Ja jako Asinka występuję na wizaz.pl, na
        gazetę
        > nie udało mi sie załapać:))

Aha :) Ale dobrze kojarzylam :)
        • beauty_baby Re: do Aariel 06.02.04, 11:43
          Bardzo dobrze, piąteczka się należy:))
    • tsun_am Re: w co sie ubieracie? 06.02.04, 11:08
      dzisiaj: ciemnogranatowa spódnica dżinsowa 3/4-te, sweterek w paski granatowo -
      niebiesko- różowy, kozaki. I tez nie mam chyba określonego "stylu". Ze studiów
      zostały mi żakiety, których jakoś nie noszę, bo w pracy nie muszę się ubierać
      biurowo. Zauważyłam że coraz bardziej lubię kolory i to żywe, bo kiedyś to
      tylko czarny i szary. No i coraz częściej nakłądam spódnice:)
    • k.mmilka Re: w co sie ubieracie? 06.02.04, 11:44
      Styl klasyczny, ale nie w wesji "ciotkowate kostiumiki", raczej w sensie:
      stonowane kolory, naturalne materiały. Latem częściej sukienki, zimą częściej
      spodnie. Dzisiaj: tweedowe spodnie, pasek z niebarwionej skóry, kremowy
      sweterek w serek i wielkie okulary przeciwsłoneczne maskujące potworne
      zapalenie spojówek. Przeglądam czasem pisma o modzie, ale ostatnie propozycje
      raczej mnie śmieszą niż inspirują. Jeżeli na jednym na sto zdjęć znajdę coś,
      co mi się podoba, to zwykle ma to metkę Calvina Kleina lub MaxMary. Ale rzeczy
      wielkich projektantów wyłącznie oglądam. Nawet gdybym miała zbędne pięć
      tysięcy złotych (nie zanosi się), nigdy bym ich nie wydała na sukienkę.
    • june.miller Re: w co sie ubieracie? 06.02.04, 11:50
      Dziś- dżinsy granatowe i czarny obcisły cieniutki sweterek.
      A ogólnie- lubię biodrówki, dzinsy, bojówki, małe bluzeczki, dekolty, tuniki do
      spodni, w lecie sukienki. Kolory- czarny, szary, czerwony, różowy (b.ciemny),
      fioletowy. A do pracy chodzę zwykle w garniturach, ale raczej nietypowych- albo
      z dziwnego materiału, albo w nietypowym kolorze, albo z nietypowymi dodatkami.
      A z butów- lubię szpilki, ale tylko na specjalne okazje, martensy, w lecie
      japonki.
      • kasia721 Re: w co sie ubieracie? 06.02.04, 13:49
        Lubię styl lużny, sportowy.Dżinsy, bawełniane bluzeczki, zimą swetry.
        Przeważnie chodzę w spodniach tak mi wygodniej. Buty na płaskim obcasie.
        Spódnice długie. Na specjalne wyjścia klasyczna elegancja.
    • segovia Ja też raczej sportowo i wygodnie 06.02.04, 14:15
      Dziś np. mam na sobie jeansy, koszulkę i sweterek z suwakiem. I glany. Nie
      mogę się przekonać do innych butów. Ma jeszcze takie sportowe, beżowe adidasy,
      ale rzadko w nich chodzę.

A najlepsze jest to, że wreszcie zabrałam lekką kurtkę :)))
      • _waterfall_ Re: Ja też raczej sportowo i wygodnie 06.02.04, 22:02
        Ja raczej klasyka-choc czasem mam cos bardziej modnego:)
        Kocham kolory: czarny,bezowy i bialy

Dzis mam na sobie czarna bluzke , czarne spodnie i czarny zakiet plus buty tez
        czarne(w pracy zmieniam na plaski obcas-ale kozaczki mam czarne)

Mam tez ostanio troche ubran sportowych/na narty...wtedy wybieram kolo granatu
        i bieli...

Mam tez ostanio nawet troszke czerwonych ubran...o zgrozo ja i czerwony:)heheh
        atak dla przypomnienia to ja jestem blondynka o niebieskich oczkach
    • ann.k Re: w co sie ubieracie? 07.02.04, 16:02
      Stylem to ja bym tego nie nazwała w żaden sposób. Wszystko zależy od mojego
      humoru (a teraz to i od pracy, bo w poprzedniej moglam nosic cokolwiek, a teraz
      nawet w jeansach mi nie bardzo uchodzi przyjsc). Poza tym czasami wypatrze
      jakis ciuszek i on staje sie moim ukochanym na dlugie tygodnie lub do czasu jak
      sobie innego super nie kupie :)

A tak powaznie: uwielbiam chodzic w spodniach. Musza miec szerokie nogawki
      najlepiej typu dzwony i koniecznie dlugie. Po godzinach uwielbiam bojówki, do
      pracy materiałowe czarne w kancik. Na górę w zależności od nastroju: generalnie
      bardzo lubię koszule. Polubiłam je w połączeniu ze sweterkiem rozpinanym od
      góry i od dołu. Od czasu do czasu nosze tez bluzki z bawełny co to sie handlowo
      nazywaja: T-shirt z długim rękawem. Do tego wszystkiego lubie wszelkiego
      rodzaju kurteczki i marynarki.

Co zaś do stylu. Czasami lubie mieszać. Bluzka hippie w połączeniu z bojówkami
      i glanami. Klasyczne spodnie i koszulka bawełniana. Patrząc po kolorach
      najbardziej lubię military (khaki, czerń, brąz, granat). Ale ostatnio mój
      ulubiony jest mocno czerwony sweterek w połączeniu z żółtą koszulą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka