cza_ha 09.02.04, 19:27 _al entego. Może cuś ten tego,Z tych rzeczy, co to każdy wie o co chodzi,a jak nawet nie wie to się domyśla -- Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edzioszka Walenty 09.02.04, 19:58 to męczennik rzymski z IV w., którego święto uchodziło w Niemczech za dzień feralny, a sam święty za patrona chorych na epilepsję <od niem. "fallen" - padać>, później również obchodzone w Polsce.. ponieważ Kościół uważał chorych na padaczkę za opętanych przez diabła i leczył egzorcyzmami, fantazja ludowa z czasem pomieszała osoby sprawcy i uzdrowiciela choroby, a Walek stał się dla ludu polskiego synonimem czorta.. Valentine's Day natomiast, wedle angielskiego obyczaju "spod strzechy" - był dniem, w którym młodzi ludzie wybierają sobie "sympatię", lubego lub lubą <miłą evento przyjaciółkę>, cały rok przesyłając wybranej osobie upominek.. obyczaj ten, którego pochodzenie jest nieznane, prawdopodobnie ma związek z wierzeniem, iż 14 lutego na Wyspach Brytyjskich ptaki zaczynają łączyć się w pary.. Odpowiedz Link Zgłoś
cza_ha Re: W oczekiwaniu na 09.02.04, 20:11 Tia,teraz to nie tylko nick mam rozdzielony myślnikiem:) Po Twoim rozwinięciu naukowym sam rozdzieliłem się na pół - czy idziemy dalej tym śladem, czy rzeczy tych co to się domyślamy ? Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: W oczekiwaniu na 09.02.04, 20:15 hyhy, kontynuując nauczne wywody - oszaleć z miłości to musi być nielada gratka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cza_ha Re: W oczekiwaniu na 09.02.04, 20:24 Tu na Cię czekam;) Wiosna za pasem,to wynurzając się z lutowej nocy zagajam n.t. Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: W oczekiwaniu na 09.02.04, 21:32 a ja uparcie czekam na wiosnę.. uważaj, co by Ci palce do klawisza nie przymarzły ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cza_ha Re: W oczekiwaniu na 09.02.04, 22:13 "uważaj, co by Ci palce do klawisza nie przymarzły ;)" Udało mi się naprowadzić Cię na właściwy tok rozmowy :) Chcesz mnie rozgrzać? Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: W oczekiwaniu na 09.02.04, 22:15 hyhy, raczej zwróć uwagę na klawisza, kończy się nam widzenie - jutro przysługuje wyłącznie telefon :P Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Spotkali się po latach 09.02.04, 22:19 hyhy, on skończył właśnie odsiadkę, ona - zjeździła kawał świata ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cza_ha Re: Spotkali się po latach 09.02.04, 22:27 Jakieś realne wiadomości? czy przedsenne bajania ? Odpowiedz Link Zgłoś
cza_ha Re:Nie spotkali się 09.02.04, 22:31 I komuż, ach komuż zawdzięczam taką interesowność? własną zwykłą osobą ? Odpowiedz Link Zgłoś
cza_ha Re: W oczekiwaniu na 09.02.04, 22:17 A już chciałem przystąpić do właściwego punktu podjętego tematu. A tu - DobrejNocy :) Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: W oczekiwaniu na 10.02.04, 01:05 Co Wam bede mowic, skoro Was nie ma. Ale heca, cholera by wziela, tylko powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: W oczekiwaniu na 10.02.04, 09:17 fallen_tego..niezła mysl ale na kogo teraz kolej, coby upaść? ANIOŁPÓŁLEŻĄCY Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Idę po to żeby paść 10.02.04, 09:35 padam po to żeby wstać wstaję po to żeby pić piję po to żeby żyć żyję po to żeby iść idę.. - jakoś tak to chybać było ;) Odpowiedz Link Zgłoś