tsun_am 11.02.04, 15:24 chyba dziś jednak wypróbuję saunę. Z dużą ostrożnością - pamiętam że jak wiele lat temu - jeszcze w liceum raz byłam to mi było słabo. Wiecie ile minut powinnam tam siedzieć za 1-szym razem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kurczak1976 Re: sauna 11.02.04, 15:30 Generalnie nie dluzej niz 15 min. i nie wiecej niz 3 razy w jednym dniu:o) Jesli robi ci sie slabo korzystaj z sauny parowej bo tam jest najnizsza temperatura albo biosauny (nie jestem pewna czy w Polsce tez sie to tak nazywa) 65°C i wilgotnosc chyba ok 40%. W tej suchej goracej moze byc miedzy 80 a 11o°C wiec tam trzeba uwazac! Poza tym zasada jest nie wykonywac gwaltownych ruchow i bardzo powoli wychodzic z sauny. Jak spelnisz te warunki nic nie powoinno sie dziac, oczywiscie jesli nie masz jakis przeciwskazan zdrowotnych. Powodzenia Kurczak Odpowiedz Link Zgłoś
tsun_am Re: sauna 11.02.04, 15:31 dzięki:) ale nie mam pojęcia jakiego rodzaju to jest sauna. muszę zapytać. Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: sauna 11.02.04, 15:39 Gratuluje decyzji :) Ja uwielbiam saune i korzystam z niej tak: Przed pojsciem wypijam pol litra wody, i biore ze soba kolejne pol (ale dobry jest tez sok pomidorowy). A juz na miejscu: najpierw biore prysznic i wycieram sie po nim do sucha. Nastepnie wchodze do sauny i siedze w niej do momentu az pot zacznie ze mnie splywac, czyli 10-15 minut. Wychodze, biore zimny prysznic, siadam sobie gdzies i odpoczywam z 10 min pijac wode. Nastepnie znowu wchodze i powtarzam to wszystko. Czasem wchodze 3 razy, ale to rzadko, bo z reguly nie mam czasu. Mam nadzieje, ze Ci sie spodoba! I napisz nam jak bylo. I pamietaj-pij jak najwiecej- przed w trakcie i po :) Odpowiedz Link Zgłoś
tsun_am Re: I jak? Udalo Ci sie wybrac? n/t 12.02.04, 13:00 tak i podobało mi się! i myślę że przynajmniej raz na tydzień będę chodzić, mam tylko nadzieję że włosy mi się nie przesuszą za bardzo. Widziałam że dziewczyny owijają głowy ręcznikiem. Czuję się dopieszczona i zadbana:) Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Wlosy w saunie 12.02.04, 13:39 Koniecznie owijaj recznkiem! Najlepiej jeszcze naloz odzywke!!! Ja nie owijalam i zrobilo mi sie tkie siano na glowie ze az strach. Mam nauczke i teraz owijam regularnie:o) Odpowiedz Link Zgłoś
aariel No to fajnie : 12.02.04, 13:57 Ja tez zaczelam niedawno owijac wlosy recznikiem, bo tez sie biedne wysuszaly. Odpowiedz Link Zgłoś